2022-05-02
黎到全港首個建於市中心的海洋探索體驗館「浩海立方 • 探游館」,感覺好似去左旅行,心情舒暢。一入餐廳,最矚目既大觀景窗「夢幻水母萬花筒區」,配合埋幻彩的屏幕效果,打造出鏡花水月般的海底世界,近距離接觸不同種類的水母,感覺更添浪漫。店員仲提供打燈,可以影無數靚相!屬於中等價位的fine dining,每張餐桌位置旁邊都會有小小的觀景窗。可以一邊品嚐高質西餐,一邊欣賞水母。最可惜枱上燈光太微弱,很難睇清食物&影相。法式香草燒雞$268: 烤雞好嫩,雞皮微烤好香口,肉汁豐富,高質燴雜菜波特蘑菇$118,份量細,不過蔬菜好入味,菇又juicy,,好味巴馬火腿野菌意大利麵$188: 巴馬火腿咸香,現濃厚芝士味,又香濃,又不太油膩,而醬汁夠濃稒掛麵,正!忌廉冬蔭公意大利麵$218 :意大利粉上面鋪滿份量唔少既大蝦、帶子、魷魚、青口同藍青口,海鮮食落結實彈牙,啲彈口,忌廉冬陰功汁酸辣惹味,香口又唔太辣,yummy!歌劇院蛋糕$138: 蛋糕層層不同口感,有酒香有海綿蛋糕軟綿又有咖啡香濃,一流仲有影相區,不過影相連影相90分鐘,好緊急
仲有影相區,不過影相連影相90分鐘,好緊急