2022-04-18 697 瀏覽
曾幾何時香港都幾興主題餐廳,但隨着時代嘅巨輪不停轉變,主題餐廳逐漸被淘汰,直至朋友話荃灣有間好特別嘅水族舘餐廳,我地就襯著復活節假去試左啦 🎈🤩以水母為主題的餐廳,場景不停地在轉變,感覺超夢幻。每張枱旁也有一個水族箱養著不同品種的水母,水族箱內的不同水母各有美態, 配合漸變燈色,色彩繽紛,令場境更生動。溫馨提示👉🏼由於場內太暗,如果要打個靚咭,大家要做好準備,打燈是絕對必要的。法式燴雜菜釀波特蘑菇 $118以洋蔥、雜菌、青瓜、紅椒等切成細粒炒香再釀入大蘑菇內,沒加上芝士,味道較為清新、蘑菇 juicy 好吃,可惜份量真心小。慢煮加拿大骨豬鞍$298豬鞍睇落好瘦下 ,都擔心會唔會好鞋口,點知口感又幾好,慢煮應記一功,豬鞍有嚼勁但不靭,肉汁不缺,香草芳香帶出肉香,比想像中出色。薯蓉細滑富牛奶香,朋友超like 。巴馬火腿野菌意大利麵$188用上兩款火腿,咸香十足、令味道更豐富;忌廉汁份量剛好掛麵,意大利麵口感 al dente ,好吃的,但份量也是偏細。即磨咖啡 $38咖啡香而濃郁,溫度足,可以一試。值得為打咭而來 🥰💜

以水母為主題的餐廳,場景不停地在轉變,感覺超夢幻。

溫馨提示👉🏼

法式燴雜菜釀波特蘑菇 $118

慢煮加拿大骨豬鞍$298

巴馬火腿野菌意大利麵$188

用上兩款火腿,咸香十足、令味道更豐富;忌廉汁份量剛好掛麵,
意大利麵口感 al dente ,好吃的,但份量也是偏細。

即磨咖啡 $38

咖啡香而濃郁,溫度足,可以一試。

值得為打咭而來 🥰💜