2022-12-08 111 瀏覽
不一樣的體驗☺️除咗海洋公園原來有新嘅地方可以睇住水母食野! 呢度係一間水族館,晚上就會變為餐廳,可以坐定定睇住水母食飯。餐廳環境比較暗,可以突出返水母,水母嘅數量真係好多,同行嘅朋友仔都好驚訝,真係好靚❤️西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 $298見到有三文魚子,我就一定要落單😊本身已經好鍾意三文魚子,顏色晶瑩剔透,粒粒鮮味。啲飯都煮得啱啱好,而且有啲菇混合左,相對有口感。兩隻紅蝦咬落爽口,醬汁味道比較濃,配合返蝦嘅鮮味。香煎比目魚配蕃茄莎莎 $288魚皮煎得好香脆,魚肉嫩滑而且兩件大大件,非常豐富。另外佢哋啲汁好好味,類似忌廉奶油味道,旁邊有少少薯蓉,食落香滑。另外仲有啲蕃茄莎莎醬,酸酸甜甜幾好味。南亞風味日本帶子沙律 $178帶子刺身鮮甜有彈性,配上爽脆沙律菜,醬汁甜甜,酸酸好開胃。

西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 $298

香煎比目魚配蕃茄莎莎 $288

南亞風味日本帶子沙律 $178
帶子刺身鮮甜有彈性,配上爽脆沙律菜,醬汁甜甜,酸酸好開胃。

2022-12-06 87 瀏覽
本身好似一間迷你水族館咁,入面有好多唔同嘅水母,就算平日夜晚去食飯都見到好多情侶一對對慶祝紀念日😆🍝巴馬火腿野菌意大利麵 $188忌廉味比想像中突出,成個面整體好重奶油香🤩 巴馬火腿本身嘅鹹香配合個汁有少少甜甜地好match😝🦞大虎蝦龍蝦汁配天使麵 $248淨係兩隻大大隻嘅虎蝦已經好吸引,天使麵本身雖然唔係好掛湯,但係都已經索晒入麵條入面,食落去啖啖都有龍蝦味😆唯一係份量可能唔夠男仔食,不過勝在足料👍🏻🍟薯條配自家松露醬 $98通常食西餐上主菜之前都鍾意叫啲小食食住等😂 薯條通常都係首選,仲要配松露醬🤩 而且份量仲要唔細,松露醬除咗松露本身嘅味仲帶少少甜味💚宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕配海鹽芝士雪糕 $158睇個名已經覺得呢個甜品好吸引🤭 巴斯克芝士蛋糕較為結實,本身蛋糕唔算甜,所以配雪糕就啱啱好,海鹽芝士雪糕都係第一次食,味道又出奇地夾👍🏻🧀日本炙燒芝士熔岩蛋糕 $158雖然都係芝士蛋糕,不過呢款熔岩整法,又有另一種口感🥹 食落軟綿,係好濃厚嘅芝士味雖然嘢食唔算平,但係可以同水母一齊食飯點都值回票價🥹 平時出邊食一間精緻啲嘅西餐都差唔多要呢個價錢,間中氹另一半開心食下特別主題餐廳都係唔錯嘅

🍝巴馬火腿野菌意大利麵 $188

🦞大虎蝦龍蝦汁配天使麵 $248

🍟薯條配自家松露醬 $98

💚宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕配海鹽芝士雪糕 $158
🧀日本炙燒芝士熔岩蛋糕 $158

雖然嘢食唔算平,但係可以同水母一齊食飯點都值回票價🥹 平時出邊食一間精緻啲嘅西餐都差唔多要呢個價錢,間中氹另一半開心食下特別主題餐廳都係唔錯嘅選擇。
2022-12-05 131 瀏覽
之前上網見到外地有啲水族館餐廳好靚,可以邊望住海洋生物邊用饍😍 原來香港都有,呢間 @cubeodining 位於荃灣Plaza 88內,係水母主題餐廳~ 要近乎摸黑咁入去,燈光較暗,係好浪漫嘅用餐體驗!🍭慢煮加拿大豬鞍架($298)慢煮豬鞍賣相幾靚💕 上面擺咗少少蔬菜做topping~ 整體調味唔錯~ 肉質鮮嫩可口~ 🍭巴馬火腿野菌意大利麵($188)呢款有香口的Parma ham, 仲有烘到脆口的巴馬火腿,加埋少少野菌,份量唔算多,岩細食嘅人~🍭宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕配海鹽芝士雪糕($158)好少見啲雪糕咁大杯🤣 matcha巴斯克微甘,落足料,海鹽雪糕本身幾鍾意食,兩者幾夾!

🍭慢煮加拿大豬鞍架($298)

🍭巴馬火腿野菌意大利麵($188)

🍭宇治抹茶巴斯克芝士蛋糕配海鹽芝士雪糕($158)

Cube O 是首個建於市中心的海洋 體驗館餐廳, 是水母水族館,主打fine dining,佈置充滿海洋氣息, 水族箱內有不同品種的水母,配上幽暗嘅燈光, 突顯出七彩繽紛的幻彩效果, 一路享受美食, 一邊看着水水母在身邊飛舞, 感受一下寧靜奇妙之旅 , 真令人大快朵頤。炸薯條配黑松露醬新鮮炸起的粗身體薯條, 熱燙燙 , 香噴噴,金黃香脆, 十分香口, 再沾上黑松露醬, 滋味加倍提升 , 讓人停不了口。虎蝦天使麵大隻肥美虎蝦, 鮮味爽彈, 跟配的天使麵,軟硬適中, 口感煙韌, 咀嚼時,慢慢沁出誘人蒜香, 惹味過癮。香煎比目魚配蕃茄沙沙比目魚魚皮脆卜卜, 雪白的肉身軟嫰滑溜,魚油充沛,加上蕃茄沙沙, 酸酸甜甜 ,清新可口, 讓人胃口大開。蘋果汁、菠蘿汁蘋果、 菠蘿汁, 入口蜜甜, 淡淡 純樸果汁,十分清新解渴。

炸薯條配黑松露醬

虎蝦天使麵

香煎比目魚配蕃茄沙沙

蘋果汁、菠蘿汁

2022-12-02 98 瀏覽
Cube O - Journey with Seajellies (荃灣)荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓幻彩水母陪你食飯,感覺真係好靚好夢幻,靚靚。蟹肉牛油果他他配蕃茄凍湯 $158Crab meat gazpacho 呢一道菜好有特色,他他來講佢做得好食,因為牛油果配鮮蟹肉係鮮甜嘅又健康,蕃茄凍湯口感係得意嘅,食落去好多蕃茄蓉,真係足料㗎乙巴馬火腿松露意大利飯 $248 Truffle Risotto 最好食係呢一個飯,巴馬火腿係趣卜卜,松露唔會掩蓋左菇嘅鮮味,好快清碟。香煎法式鵝肝配紅梅子醬 $178Pan fried foie gras 配菜有好多生果,讓你食落去唔會有油膩嘅感覺,紅桑子、,聖誕果、士多啤梨🍓、藍莓🫐任君選擇,一啖食落去陪邊一啲水果呢?鵝肝厚切,入口齒頰留香,底部有脆脆,食落又脆口感層次豐富。西班牙辣椒仔 $88Patron peppers感覺好得意,外面係徐同埋鹹味濃嘅,入邊就係淡味但係爽口嘅,好似食緊大隻版嘅秋葵咁,酥炸但唔辣個喎。日本夢王鮮果法式燉蛋 $108Fresh fruit crème bruee好多水果做配菜,紅桑子、,聖誕果、士多啤梨🍓、
荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓

幻彩水母陪你食飯,感覺真係好靚好夢幻,靚靚。

蟹肉牛油果他他配蕃茄凍湯 $158

西班牙辣椒仔 $88
Patron peppers

日本夢王鮮果法式燉蛋 $108
Fresh fruit crème bruee

好多水果做配菜,紅桑子、,聖誕果、士多啤梨🍓、藍莓🫐燉蛋焦糖好食就梗㗎啦,膽汁嫩滑細膩。圓滿左一餐飯嘅甜品
2022-12-01 121 瀏覽
早一陣子水母餐廳在網上大受熱捧,友人又急不及待拉我去試。原來餐廳日間供參觀水母,晚間作餐廳之用。拉開黑布進入餐廳,燈光昏暗甚有浪漫情調,餐廳安排靠牆的枱旁都有透明窗欣賞水母,而特別的是VIP房,只安排3張餐桌,4條柱型透明管內有大大少少的水母,配合四周的鏡子及不同顏色射燈襯托下,一邊用餐一邊欣賞彩色水母陣,相當震撼。慢煮加拿大豬鞍架 $298豬鞍架大大件份量不少,經慢煮處理後,肉質軟腍不會過老變得鞋身,厚切啖啖肉,伴碟配菜蔬菜亦不少,心理上食得健康左。忌廉冬陰公海鮮意大利麵$248海鮮有青口、小蜆、帶子、蝦球及魷魚,非常豐富,醬汁creamy,拌勻後意粉很掛汁,淡淡冬陰公味不會過辣,不愛辣也很適合點選。是日精選蛋糕 $158店員推薦是日精選的紅絲絨芝士蛋糕,果然無介紹錯,芝士蛋糕切件不算大,但二人分享亦足夠,蛋糕紅白相間,配上士多啤梨片及雜莓,芝士味香濃,份量剛好食完不會過膩。

慢煮加拿大豬鞍架 $298
慢煮加拿大豬鞍架
忌廉冬陰公海鮮意大利麵
是日精選蛋糕
2022-12-01 72 瀏覽
一閃一礫,一浮一沉 🫧 萬千色彩絢爛的水母在黑夜起舞怎能不心動?這魔幻時刻,是Cube O 獨有日間是水族館六時後幻化成水母餐廳只有六時與八時兩輪誰不想享受這魔幻般的醉人時刻🔸芝士龍蝦湯熱騰騰的龍蝦湯,伴隨濃郁鮮味! 口感順滑,龍蝦湯的精髓在於以龍蝦殼炒製熬湯!將鮮甜味都濃縮其中!🔸凍蕃茄吞拿魚沙律以多款不同蕃茄和辣椒烹調的凍湯汁,特別係車厘茄的香甜,加上大蕃茄的酸甜滋味!口味好有層次!甜味酸味和辛香料的味道更融為一體!冰涼的口感更恰到好處‼️🔸冬陰功海鮮意粉配合泰式冬陰功醬汁的煮意粉,集合酸、辣、甜、鮮和香的味道🤩創新🆕滋味!仲有大量新鮮海鮮!特別係帶子和青口真係好有咬口🤩🔸巴斯克芝士蛋糕配牛奶雪糕芝士蛋糕濃郁細緻‼️食落去口感軟綿綿好鬼正再配埋牛奶雪糕‼️牛奶味好香滑濃郁兩種口味加埋一齊一流
一閃一礫,一浮一沉 🫧
萬千色彩絢爛的水母在黑夜起舞
怎能不心動?
這魔幻時刻,是Cube O 獨有
日間是水族館

芝士蛋糕濃郁細緻‼️食落去口感軟綿綿好鬼正
再配埋牛奶雪糕‼️牛奶味好香滑濃郁
兩種口味加埋一齊一流
2022-11-29 104 瀏覽
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑———————————————❣️夢幻水母餐廳 Cube O - Journey with Seajellies🍴❣️呢間位於荃灣嘅夢幻水母餐廳,亦都係浩海立方探遊館,每張餐枱都可以一邊近距離觀賞水母一邊品嘗美食。周圍既昏暗燈光帶出浪漫氣氛,配合有情調既音樂,適合慶祝。今日我同朋友相約慶祝生日,到步時得知可以選擇出面的普通座位或者vip 房,最低消費如下:普通: 200 / person Vip: 500 / person最後我地選擇了vip 房,座位寬敞,水母水族箱比外面的更巨型,被打上色彩繽紛的水母係一條條圓柱形水族箱暢游,在黑暗中給予人治癒嘅感覺。———————————————🦢香煎法式鵝肝配紅莓子醬 $178Pan Fried Foie Graswith Homemade Berry Sauce香口入口即溶化既香煎鵝肝,配搭自家製既紅莓子醬,旁伴有少許士多啤梨和無花果,有解膩作用!🦞法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫 $118Crab Meat Lobster Bisque with Mascarpone Cheese Foam以蟹肉及龍蝦
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

———————————————

普通: 200 / person
Vip: 500 / person

———————————————

🦢香煎法式鵝肝配紅莓子醬 $178

🦞法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫 $118
以蟹肉及龍蝦製成既濃湯,啖啖香濃,配搭淡淡的芝士味,估唔到會好夾,有前所未有的獨特感受。湯面上既白色芝士泡沫為紅色的龍蝦湯作為點綴,賣相不錯。

🍖慢煮加拿大豬鞍架 $298
Sous Vide Pork Chop
加拿大豬鞍架比較厚身,份量比想像中大,第一感覺驚佢會好韌。估唔到慢煮煮得剛剛好,肉脂分布平均,食完都幾飽肚,但係唔會太滯!旁伴有少許蔬菜,唔會齋食肉咁寡,兩個女仔share食剛剛好!!

Sous  vide  pork  chops

🍰 法式歌劇院蛋糕 $138
Gateau Opera Cake
呢個歌劇蛋糕同出面食嘅唔係好一樣,個人覺得比較啱我口味。佢上下兩層有淡淡咖啡味,中間有一層朱古力cream,中和左咖啡嘅苦味。因為慶祝生日嘅關係,店員貼心咁係碟上面寫咗Happy birthday,上面仲有一塊細細的金箔點綴。

🍰日本炙燒芝士熔岩蛋糕 $158
Japanese Grilled Cheese Cake
本人比較鍾意食甜品❣️,呢個芝士蛋糕係呢餐印象最深刻。個蛋糕一上枱已經聞到一陣淡淡的炙燒味,用叉吉落去個下會見到面頭有一層薄薄地脆脆地嘅焦糖,下層嘅芝士蛋糕唔會好硬,有一種軟滑既感覺,一齊食會有雙重口感。旁邊放咗比較酸嘅生果,有士多啤梨同紅莓,開胃解膩。

🍹Arctic Lychee - mocktail $98
我朋友叫咗呢杯,荔枝既清甜配檸檬既酸,再加上清涼既薄荷葉,飲一啖即時有冰涼嘅感覺,味道清新開胃。

Arctic Lychee

🍸Cube O Virgin Sangria - mocktail $88
之前唔係好鍾意飲sangria,唔鍾意嗰陣玉桂味,但係聽到店員話呢度嘅冇就決定要試吓。入面放咗好多唔同種類嘅水果,有啲似平時飲嘅水果茶,但係有氣,如果鍾意飲清甜嘅水果飲品,可以一戰。

Cube O Virgin Sangria

總括而言,我覺得呢間餐廳環境精緻夢幻有情調,而且有小水母陪你一齊食晚餐,係一個特色慶祝之選!
Sous  vide  pork  chops
Cube O Virgin Sangria
2022-11-27 241 瀏覽
本來以為好feel既水母餐廳,點知最後得一個位睇水母同影相,咩萬花筒嗰啲,乜都冇,失望。食物貴,份量細,味道一般。可能宣傳啲相做得太好,比太高期望人,完全係吹大左,真係好失望。呢個價錢系荃灣呢個地段就食個feel既,但全部人都係睇呢幅牆,個個客都系呢個位打卡,小朋友就系度周圍走,同兒童樂園冇分別,間唔中就有人走黎影相,好影響食野過程,好嘈,而且員工不停來收碟碟碗碗,未食完都來收,感覺唔好,唔值呢個價,完全唔推薦去。如果係想去打卡既人,應該會失望,打卡位又少又開放,仲會比人望住,比呢個價,影得嗰幾張相又唔係好食又食唔飽,真係嬲!

2022-11-27
慶祝紀念
生日
早幾日同男朋友去左荃灣Plaza 88一間水母主題既西餐廳🥰自從book左呢間餐廳 已經開始好期待😚感覺會係好難忘既體驗❤️餐廳出面充滿神秘感 好似等緊入水族館既感覺😆睇唔到入面係點樣🤭餐廳裡面環境好昏暗,有情調之餘,更加突顯水母既蹤影🤩成間餐廳周圍都擺左水母缸,幾乎每一枱隔離都有個中型Size既水母缸,可以近距離欣賞水母漂游既姿態,好治療😍另外,水母缸會不斷變色💫仲有一d投影效果,成個環境好浪漫好有氣氛🌹🥰通常咁打卡既餐廳,我對食物既期望都唔會太高⋯最後竟然有驚喜❤️❥ 慢煮加拿大豬鞍架 $298豬鞍係慢煮既,果然保留到肉汁,食落口夠juicy!另外佢肉質厚身而粉嫩💖好易切得開,一d韌既感覺都冇👍伴碟既醬汁同豬鞍味道都好夾,好惹味😋❥ 巴馬火腿野菌意大利麵 $188好creamy🧡每條意粉都吸盡香濃既忌廉汁,食落口都好重芝士味🧀意粉夠彈牙,配上大量香嫩既野菌同鹹鹹香香既火腿,口感豐富~❥ 日本夢王鮮果法式燉蛋 $108好值得推介既一款甜品啊✔️✔️✔️上面鋪滿左士多啤梨🍓同藍莓🫐好fresh!下面就係法式焦糖燉蛋😍即叫即燒,面頭有層香脆既焦糖糖衣,燉蛋好軟滑,甜度適中,每啖都食出幸福感🤣🥰❥
自從book左呢間餐廳 已經開始好期待😚
感覺會係好難忘既體驗❤️

餐廳裡面環境好昏暗,有情調之餘,更加突顯水母既蹤影🤩

❥ 慢煮加拿大豬鞍架 $298
豬鞍係慢煮既,果然保留到肉汁,食落口夠juicy!
另外佢肉質厚身而粉嫩💖好易切得開,一d韌既感覺都冇👍
伴碟既醬汁同豬鞍味道都好夾,好惹味😋

❥ 巴馬火腿野菌意大利麵 $188
意粉夠彈牙,配上大量香嫩既野菌同鹹鹹香香既火腿,口感豐富~

❥ 日本夢王鮮果法式燉蛋 $108
好值得推介既一款甜品啊✔️✔️✔️
上面鋪滿左士多啤梨🍓同藍莓🫐好fresh!
下面就係法式焦糖燉蛋😍

❥ Salty Summer $108
即Salty pineapple with Cream Cheese🧡
甜既飲品平時叫得多,今次竟然見到有Salty既飲品,決定試一試🤭
飲品最頂有3粒菠蘿粒同Cream Cheese,飲落有鹹鹹甜甜既感覺,幾refreshing!
2022-11-22
2022-11-24 135 瀏覽
預約的時間是20:30,職員會帶你準時入座。餐廳總劃分兩部分,普通同VIP 座位,當然,VIP 座位內總共先3座枱,人少d靜d又方便影下相,想訂VIP朋友記得訂位前同職員講明就可以。因為限時90分鐘的關係,想快落單爭取時間,最好主動叫職員黎,因為坐VIP 入面,職員忙起上黎唔係好得閒入黎同你take order .主菜黎講,冬蔭功海鮮意粉是令我相當開胃,味道相當特別Pan seared yellow chicken 黃油雞是我同伴相當喜歡,並十分推薦的, 肉質相當嫩滑喜歡Cocktail 的朋友,建議你可以叫其他飲品,叫左3杯classic cocktail 都覺得一般甜品Japanese grilled cheese cake 是職員推薦,並且是甜品當中最多人點的之一Fresh fruit crème bruee 都唔錯,甚至可以講甜品俾主菜更出色總括講,特別日子黎一黎的確係幾特別,盡興而歸
預約的時間是20:30,職員會帶你準時入座。
主菜黎講,冬蔭功海鮮意粉是令我相當開胃,味道相當特別

總括講,特別日子黎一黎的確係幾特別,盡興而歸
Crab  meat  gazpacho
Scallop    Ceviche
2022-11-23
慶祝紀念
生日
  • 冬蔭功海鮮意粉
2022-11-22 1389 瀏覽
呢排好鍾意去荃灣食嘢知道有一間新餐廳啱啱開張,呢度主題餐廳裏邊有唔同種類水母,黑暗中望住水母好有治療嘅感覺🥰✨French Fries with Homemade Truffle Sauce $98先order小食炸薯條,外邊好脆口內裏鬆軟點上黑松露醬增加香氣,越食越滋味,停唔到口😋✨Angel Hair Pasta with Tiger Prawn in Lobster Sauce $248虎蝦肉質非常彈牙仲好新鮮,煎過嘅蝦更加香濃突出,天使麵煮嘅熟啱啱好夠晒腍醬汁原來係龍蝦汁有雙重蝦嘅味道,加上蒜蓉提升到個香味✨Braised Lamb Shank with Mashed potato & Seasonal Vegetables $386我同朋友都好鍾意食羊肉order一份羊髀仔,賣相真係好吸睛,食落去口感肉質羊髀仔鮮嫩,熟到啱啱好唔會煮得太過火,特製嘅醬汁沾上更加令突出風味,伴菜夠晒新鮮有蔬菜🥬椰菜仔、同埋蕃茄仲有甘筍,咬落去好生爽脆新鮮,中和羊肉嘅油膩感😋😋😋Pink Ladies $108粉紅色嘅Cocktail用咗高身杯,視覺上應該已經覺得好Lady,士多啤梨🍓微甜再打上泡

Pink Ladies $108
粉紅色嘅Cocktail用咗高身杯,視覺上應該已經覺得好Lady,士多啤梨🍓微甜再打上泡沫,入口容易唔會太過濃烈酒香味🎀✨

Arctic Lychee $98
荔枝加上檸檬清甜帶一點酸,再配薄荷葉好清新,飲一啖即時透心涼🍹

2022-11-14
2022-11-20 143 瀏覽
去咗間好特別嘅餐廳 位於荃灣嘅活海立方探遊館 Cube O係一間水母主題嘅餐廳食客可以一邊觀賞水母 一邊用餐感受一下同水母共進晚餐配合餐廳燈光同氣氛 感覺好浪漫好適合一家大細 或者係情侶到訪點完餐後可以離開座位拍照 好似參觀緊水族館咁 幾有趣觀賞到水母各種形態 係個好特別嘅用餐體驗🍟薯條配自家製松露醬 $98即叫即製 新鮮熱辣 炸到好香脆入口脆卜卜 粗薯條食落有口感松露醬好香 爭住點嚟食🍝忌廉冬陰功海鮮意大利麵 $248醬汁十分惹味 冬陰功唔算好辣 容易入口入邊亦都有好多款海鮮 包括青口 蝦 帶子 蜆肉意粉都算掛汁 唔會煮到太腍 啖啖滋味🐷慢煮加拿大豬鞍架 $298豬鞍架份量十足 好大塊亦都好厚切經慢煮方式烹調 肉質份外軟嫩 好容易切開 味道都唔錯仲有好多配菜 都幾豐富
去咗間好特別嘅餐廳

經慢煮方式烹調 肉質份外軟嫩
好容易切開 味道都唔錯
仲有好多配菜 都幾豐富
2022-11-20 760 瀏覽
上星期去左呢間以水母為主題既餐廳,一入門口前方就有埋牆既二人枱,每枱既牆邊有透明窗可睇到水母🪸有水母陪你食飯,影相打卡唔少得! 而入口既左邊就有一大個橫向既透明窗,睇到裡面佈滿好多水母游來游去,視覺滿分! 而左邊亦會有用餐區,來到中間仲會有間大VIP房,裡面係好多放滿好多柱型水箱裝滿唔同既水母,加埋唔同顏色燈光既投射,好有feel! 我地叫左:.🍖慢煮加拿大豬鞍架Sous Vide Pork Chop加拿大豬鞍架好大件好厚,慢煮煮得豬鞍肉好軟腍,食完豬鞍都真係幾飽肚! 旁伴有少許蔬菜,簡單又美味.🥓巴馬火腿野菌意大利麵Spaghetti with Parma Ham & Mushroom呢度既巴馬火腿較脆身同乾爽,意大利麵吸收左野菌忌廉醬好入味!.🍟薯條配自家製松露醬French Fries with Homemade Truffle sauce薯條粗身,炸得好香脆,就咁食都幾好味;自家製松露醬好香! 松露味濃,薯條點醬食真係好夾!.🍸Forever Young - Signature cocktail1800 Coconut Tequilla with Orange liquor a
🍖慢煮加拿大豬鞍架
Sous Vide Pork Chop
🥓巴馬火腿野菌意大利麵
🍟薯條配自家製松露醬
1800 Coconut Tequilla with Orange liquor and cream,天藍色既cocktail好靚,味道充滿椰香🥥
🍫Choco & Truffle - mocktail
Cheese, chocolate & Truffle,高級既朱古力咁,有埋松露,好香! 濃厚既朱古力加埋芝士好幼滑好creamy,唔錯!.
2022-11-15
2022-11-19 584 瀏覽
🌸夢幻水母餐廳🌸Cube O - Journey with Seajellies🍽想邊欣賞夢幻水母邊品嚐滋味西餐?今天我便相約好友再次到訪荃灣一間夢幻精美的水母餐廳-「Cube O - Journey with Seajellies」品嚐是日晚餐❗餐廳寬敞,裝修非常精美,有著色彩繽紛的水母,甚有情調,座位寬敞,店員殷勤有禮。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣蟹肉牛油果他他配蕃茄凍湯 $158以新鮮蟹肉及香淋熟成的牛油果製成的他他,配搭開胃香濃的蕃茄凍湯,味道清新開胃。2️⃣薯條配自家製松露醬 $98粗薯條炸得黃金香脆,配搭香濃自家製的松露,十分惹味。3️⃣法式燒香草黃油雞配紅酒汁 $268以香草配搭肉質鬆化的黃油雞,配搭香濃紅酒汁及軟滑薯蓉,雞肉香滑美味,充滿清新香草味。4️⃣巴馬火腿野菌意大利麵 $188以鹹香巴馬火腿及香滑鮮甜的野菌,配搭彈牙的意大利麵,配搭豐盛滋味。總括而言,此餐廳的環境精緻,餐廳環境夢幻有情調金絕對是荃灣一帶的情調特色西餐之選❗

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣蟹肉牛油果他他配蕃茄凍湯 $158

2️⃣薯條配自家製松露醬 $98
粗薯條炸得黃金香脆,配搭香濃自家製的松露,十分惹味。

3️⃣法式燒香草黃油雞配紅酒汁 $268

4️⃣巴馬火腿野菌意大利麵 $188