2024-02-11 10 瀏覽
新年都有得食《草莓盛燕》high tea 🍓✌🏽很興奮!!金色嘅擺盤,高高在上,實在好華麗🌟👑鹹食方便有:🪿香煎鵝肝配砵酒汁🎣香草三文魚泡芙🦪香脆炸蠔配藍莓他他汁🍳燕窩香蒜煙肉蛋批全部曬晒飯都幾別繳,當中酥炸生蠔係最驚喜嘅,外脆內軟嘅生蠔 下低竟然有啲藍莓味嘅配搭,減省點油膩感覺😙甜點方便有:🍼燕窩牛奶布甸🥯藍莓芝士餅❤️燕窩紅色天鵝絨蛋糕🍓燕窩士多啤梨慕絲杯💕紅桑子歌劇院蛋糕🍓士多啤梨卷每款都係紅色/粉紅色嘅蛋糕,好配合新年呀! 我最鍾意食嘅呢就係燕窩牛奶布甸,好幼滑,而且有燕窩😗😗😙☺️呢個包括咗杯士多啤梨Mocktail ,嘢飲呈紅色上面再加cream,本身以為係凍嘅,原來係暖㗎,就好似一杯好濃郁嘅士多啤梨茶咁樣 都幾好飲!另一杯我就轉左做咖啡☕️坐坐下已經到埋happy hour, 可以一送一飲紅白酒、cocktail 🍺😳🤣 新年就是要hea!!! 我一杯飲咗sparkling wine,金色好靚呀另一杯係vodka + 🍇 fruits 😗下次再嚟食新春•牛迷 龍蝦海鲜自助晚餐🤭

鹹食方便有:

🍓燕窩士多啤梨慕絲杯
💕紅桑子歌劇院蛋糕
🍓士多啤梨卷

另一杯我就轉左做咖啡☕️
我一杯飲咗sparkling wine,金色好靚呀
另一杯係vodka + 🍇 fruits 😗

下次再嚟食新春•牛迷 龍蝦海鲜自助晚餐🤭
2024-02-09 15 瀏覽
不時一個人去食lunch buffet經過附近做野book左過黎環境比想像中型格路線為主又有種法國浪漫既氣氛加上燈光效果用心俾到我對食物既期待而且睇返價值同出面一般西餐廳都差唔多唔會係貴好多所以令我都喜出望外成個午市套餐由前菜冷盤到最後既甜品係非常出色同創意主菜要左 #法式黃油燒春雞伴炒薯洋蔥牛油西蘭花配紅酒汁 份量相信一位男士都覺飽而且燒春不油膩我最鐘意係咖啡 因為選豆用心而且係有精品Cafe出品質素,見到厚厚一層咖啡油脂而甜品係好精緻唔係就咁俾件普通蛋糕你選用原個橘皮再盛橙🍊啫喱 ,橘味濃郁作為飯後甜品🍮 係剛好不少 增添一絲滿足感
不時一個人去食lunch buffet

成個午市套餐由前菜冷盤到最後既甜品
係非常出色同創意

而且燒春不油膩

甜品係好精緻唔係就咁俾件普通蛋糕你
選用原個橘皮再盛橙🍊啫喱 ,橘味濃郁
作為飯後甜品🍮 係剛好不少 增添一絲滿足感
2024-02-03 17 瀏覽
港女就係要間唔中去嘆下下午茶三層架,今次我就去咗葵涌一間酒店食下午茶,餐廳新推出咗一個莓莓盛燕,以各種莓莓同埋燕窩為主題,而家係士多啤梨當造季節,仲加埋燕窩,真係夠曬吸引。上層刁草三文魚泡芙迷你漢堡用咗泡芙,口感酥軟,中間夾住三文魚同埋刁草,香氣十足。燕窩牛奶布甸牛奶布甸人口順滑,啖啖牛奶味。中層香煎鵝肝配砵酒汁鵝肝表面煎至金黃色,入口軟綿,配上砵酒汁,味道芳香,多士又薄又脆,口感層次豐富。香脆炸蠔配藍莓他他汁炸蠔粉漿薄脆,蠔肉肥美,鮮味濃郁。燕窩香蒜煙肉蛋批蛋批入口蒜香十足,加上煙肉同埋燕窩,味道更豐富。下層燕窩士多啤梨慕絲杯/藍莓芝士餅/燕窩紅色天鵝絨蛋糕/紅桑子歌劇院蛋糕/士多啤梨卷甜品用咗三種莓類製成,包括有士多啤梨、藍莓同埋紅桑子。我最鍾意就係紅桑子歌劇院蛋糕,層層相間,賣相吸引,味道酸酸甜甜,食落好開胃。Angel Kiss跟餐有兩杯飲品,以士多啤梨茶底製成嘅mocktail,配上奶蓋,入口又香又滑。另外happy hour做緊買一送一優惠,我地見咁抵就叫咗兩杯飲品,一杯係sparkling,另一杯係unicorn,unicorn係mocktail,不含酒精,顏色鮮豔吸引,

上層
刁草三文魚泡芙

燕窩牛奶布甸
牛奶布甸人口順滑,啖啖牛奶味。

中層

香脆炸蠔配藍莓他他汁
炸蠔粉漿薄脆,蠔肉肥美,鮮味濃郁。

燕窩香蒜煙肉蛋批
蛋批入口蒜香十足,加上煙肉同埋燕窩,味道更豐富。

下層

Angel Kiss

另外happy hour做緊買一送一優惠,我地見咁抵就叫咗兩杯飲品,一杯係sparkling,另一杯係unicorn,unicorn係mocktail,不含酒精,顏色鮮豔吸引,充滿少女心。
難得今日放假🏖️終於無密密麻麻嘅schedule 訓到自然醒再去荃灣Cozi Hotel lounge tea time 🫖 #無論幾忙都要找尋生活既浪漫 Lounge 室內設計時尚, 無論係商業定私人聚會都好適🈴仲有個戶外花園區, 呢度個環境真係好好 👏🏻好舒服咁兩個人倾吓計 🩵Order 個 ➡️➡️ 草莓🍓盛宴 BERRIES & BIRD‘S NEST Afternoon Tea Set for 2 雙人下午茶 🫖 HK$398先嚟兩杯 Bird‘s Nest Strawberry Mousse Cup 🍹燕窩士多啤梨慕絲杯, 口感唔錯, 因為第一層係芝士奶蓋🧀飲落肚又暖又甜蜜💕之後就開始上 tea set , 職員👩‍💼好細心講解如何進食 💯先建議先食鵝肝 👍🏽 我哋兩個都認為係好食 🤤 咬落好 juice !炸蠔用嘅面粉唔多, 原本蠔 size 都好飽滿, 好好食 😋 Tea set 有咸點有甜點🍮 成個餐食完唔會覺得”漏” 價錢又底 $398+10% 二位 👏🏻👏🏻 性價比食完tea 咁快就到happy hour 🫣又傾計傾到口乾 🤣 再 order 咗 兩杯飲品🍸轉咗去坐高
難得今日放假🏖️終於無密密麻麻嘅schedule
#無論幾忙都要找尋生活既浪漫
Lounge 室內設計時尚, 無論係商業定私人聚會都好適🈴
仲有個戶外花園區, 呢度個環境真係好好 👏🏻
好舒服咁兩個人倾吓計 🩵

燕窩士多啤梨慕絲杯, 口感唔錯, 因為第一層係芝士奶蓋🧀
飲落肚又暖又甜蜜💕

食完tea 咁快就到happy hour 🫣
又傾計傾到口乾 🤣 再 order 咗 兩杯飲品🍸
轉咗去坐高枱, 望住個花園真係好relax 🩵
白酒 + mango ice tea …. 杯mango 勁好飲 😮
上星期約左朋友去荃灣嗰邊食嘢,帶左佢去左呢間性價比好高嘅酒店餐廳🤭餐廳位置位於悦品酒店地庫層,環境寧靜舒適,而且空間感十足👍唔睇食物,環境都已經拎足分數☺️入到去打開餐牌,發覺價錢都非常吸引🤩只需要$148起就可以享受兩小時一份主食+自助吧任飲任食😍性價比極高☺️☺️我同朋友最後都係決定點烤紐西蘭肉眼牛扒😋😋肉眼扒好大塊,唔算好厚切,好啱我口味,點左七成熟,肉質都幾粉嫩,入口唔會韌,而且加埋牛肉肉汁,食落好濃郁嘅肉味🤤🤤拌碟嘅車厘茄亦非常鮮甜😊除咗自助吧,主食區選擇亦非常多,包括有炸物(薯格、春卷等)餐包、中式及西式餐湯、甜品區(小蛋糕、啫喱、桂花糕、豆腐花、窩夫等)新鮮水果🍉🥭沙律、前菜飲品同雪糕區,全部任飲任食😇😇當日飲嘅中式湯係合掌瓜合桃湯,好濃郁好香又無味精,好好飲👍另外必推介佢地嘅豆腐花,滑到不得了,我encore左三碗🤤🤤整體評價滿分💯絕對可以再次encore😻😘

我同朋友最後都係決定點烤紐西蘭肉眼牛扒😋😋

除咗自助吧,主食區選擇亦非常多,包括有炸物(薯格、春卷等)
新鮮水果🍉🥭
沙律、前菜
飲品同雪糕區,全部任飲任食😇😇
當日飲嘅中式湯係合掌瓜合桃湯,好濃郁好香又無味精,好好飲👍
整體評價滿分💯絕對可以再次encore😻😘

2024-01-19
  • lunch  semi  buffet
好耐冇同閨蜜食三層架下午茶喇🥰 今次朋友仔襯就到我生日,book咗呢間Cozi Hotel嘅tea一齊嘆,好開心呀🥳BERRIES & BIRD'S NEST TEA SET莓莓盛燕中層 💛香煎鵝肝配砵酒汁香脆炸蠔配藍莓他他汁燕窩香蒜煙肉蛋批店員建議我哋先食中層嘅鹹點,鹹點做得好出色😍 我最愛蛋批,有啲蛋撻嘅感覺,加上燕窩同煙肉🥓,又香又滑🥰 炸蠔都好驚喜❣️上層 🩷 刁草三文魚泡芙燕窩牛奶布甸之後就食中層,好似迷你漢堡嘅原來係泡芙,中間有三文魚同刁草,夠香又唔會dry😚 牛奶布甸都好香滑好推薦🍮下層 💜燕窩士多啤梨慕絲杯藍莓芝士餅燕窩紅色天鵝絨蛋糕紅桑子歌劇院蛋糕士多啤梨卷最後係下層嘅五樣甜品,五款都各有不同,我最鍾意歌劇院蛋糕🍰 朋友就最鍾意紅色天鵝絨蛋糕咁有質感🦢💕👼🏻💋Angel KissAngle Kiss係mocktail飲品,係一個士多啤梨茶底🍓,配上奶蓋嘅飲品,好睇又好飲!另外我哋見呢度happy hour有買一送一,仲喺度飲咗兩杯酒🍻 朋友揀咗白酒,我就飲signature cocktail 「Roseate」,佢係Rose-infused vodka作為base嘅co

BERRIES & BIRD'S NEST TEA SET

紅桑子歌劇院蛋糕
士多啤梨卷

👼🏻💋Angel Kiss
好睇又好飲!

另外我哋見呢度happy hour有買一送一,仲喺度飲咗兩杯酒🍻 朋友揀咗白酒,我就飲signature cocktail 「Roseate」,佢係Rose-infused vodka作為base嘅cocktail,再加上幾款berries,同今日嘅下午茶好夾🥰
2024-01-28 18 瀏覽
荃灣Cozi Lounge位於葵興地鐵站附近的Cozi酒店,高質行政午餐,由前菜到甜品🍨,價格只需HK$178。前菜香烤七味吞拿魚配脆煙肉沙律🥗。這道菜以烤過的七味吞拿魚和脆煙肉搭配沙拉🥙,少少辣辣地,給人一種獨特的風味組合。餐湯搭配著麵包捲🥖和牛油🧈,頓時能讓你在午餐時感到溫暖和滿足。主菜部分,法式黃油燒春雞🍗伴炒薯洋蒽生油西蘭花🥦配紅酒汁,燒得香嫩多汁;還有焗芝士龍蝦尾🦞野茵黑松露忌廉汁扁意大利粉,這道菜結合了龍蝦🦞的鮮美和黑松露的香氣。最後,甜品係香橙🍊啫喱,讓你在用餐結束時能享受到甜蜜的滋味。最後,你還可以選擇喝咖啡或茶來助消化。一個價格實惠且美味豐盛的套餐。無論是前菜、湯品還是主菜,每一道菜都經過精心烹飪,味道鮮美。而香橙啫喱甜品則為這頓午餐劃上了完美的句號。揸車🚗過嚟仲有免費泊車Tim。
荃灣Cozi Lounge

社會復常,大批市民飛出香港到世界各地旅遊玩樂!雖然,在港staycation的熱潮已退,不過,BeautySearch 仍然喜歡享受在酒店餐廳內進餐,感受當中的悠閒、舒適。  最近,因為不得不申請回鄉卡的源故,順道來到位於青山公路的《Hotel Cozi 悅品》。雖然這一帶屬於舊區,附近還有不少工廈,當中卻隱藏一家設計風格現代、時尚,環境舒適的酒店。在這裡享用午餐,確實不錯!   餐廳還設有戶外綠庭園部份,是PET Friendly 的,下次有機會一定帶同家中寶寶前來。粟米蟹肉湯,不但粟米味相當香濃,而且,用料十足,每一口都能嘗到蟹肉滋味,湯身濃稠creamy,除了伴入隨湯而上的長餅乾,還可搭配軟綿綿的餐包,口感令人滿足!  前菜先來一客香烤七味粉吞拿魚配脆煙肉沙律,由於沒有選擇,怕辣的我也淺嘗了一件,幸好不算太辣,七味粉反而把魚腥味辟除,感覺更鮮味、更清新。   一般餐廳的龍蝦尾 set lunch,只得半邊龍蝦尾,肉量也不多,而這客焗芝士龍蝦尾野菌黑松露忌廉汁扁意大利粉份量十足,原條龍蝦尾開邊而上,肉量相當豐富,爽口彈牙,搭配野菌黑松露忌廉汁,黑松露味道濃郁,加上大量的野菌,配上蘑
一般餐廳的龍蝦尾 set lunch,只得半邊龍蝦尾,肉量也不多,而這客焗芝士龍蝦尾野菌黑松露忌廉汁扁意大利粉份量十足,原條龍蝦尾開邊而上,肉量相當豐富,爽口彈牙,搭配野菌黑松露忌廉汁,黑松露味道濃郁,加上大量的野菌,配上蘑菇忌廉汁,沾在每條意大利粉上,效果一流。
想不到香煎加拿大豬鞍扒配炒薯洋蔥牛油及法邊豆更有驚喜,大大件的豬鞍扒厚切而上,嫩滑無筋,鮮嫩汁多,還保有韌度,口感豐盈,又沒有豬騷味。伴上炒薯洋蔥牛油及法邊豆,既不平凡,又能令味道提升,絕對不能錯過!
今次的甜品薈萃,驟眼看似是半邊香橙搭配一片朱古力,但原來內有乾坤,香橙的中央部份掏空了,注入了橙味啫喱,更甜美之餘更喚起我的童年回憶。
2024-01-24 14 瀏覽
自從上年黎過食聖誕餐之後就一直念念不忘。北歐室內設計我份外喜歡,而且酒店級食物質素同服務真係貴賓式享受。岩岩先知,原來只要係度用餐就可以免費泊車2小時🫶🏻 揸車真係好方便🤍LUNCH SET MENU 午餐HK$178🩷APPETIZERSSmoked Salmon & Avocado Caesar Salad煙三文魚牛油果凱撒沙律❤️SOUPDaily Soup with bread roll & butter是日西湯 配 牛油餐包🧡ENTRÉE1️⃣Roasted Spring Chicken with Onions, Sautéed Potatoes & Butter Brocçoli red wine sauce法式黃油燒春雞伴炒薯洋蔥牛油西蘭花配紅酒汁2️⃣King Prawn & Scallop Linguine tomato sauce虎蝦帶子鮮茄汁扁意粉💛DESSERT PLATTER 甜品薈萃💚COFFEE OR TEA 咖啡或茶Subject to 10% service charge based on the original price.

LUNCH SET MENU 午餐HK$178
虎蝦帶子鮮茄汁扁意粉
💛DESSERT PLATTER 甜品薈萃
💚COFFEE OR TEA 咖啡或茶
2024-01-23 15 瀏覽
葵興Cozi hotel 入面COZi Lounge afternoon tea 好地方🥰🥰🥰呢到可以同主子坐outdoor 嘆個tes 同放電而加期間限定係 🍓🍓莓莓盛燕鳥籠TEA SET$398 Set for two 性價比十分高🌟🌟✨香煎鵝肝配砵酒汁✨✨刁草三文魚泡芙✨✨香脆炸蠔配藍莓他他汁✨✨燕窩香蒜煙肉蛋批✨✨燕窩牛奶布甸✨✨藍莓芝士餅✨✨燕窩紅色天鵝絨蛋糕✨✨燕窩士多啤梨慕絲杯✨✨紅桑子歌劇院蛋糕✨✨士多啤梨卷✨套餐仲包左2杯Angel Kiss特飲:暖暖地草苺茶果味夠甜蜜又暖身🍓🍓好啱冬天飲tea完仲可以坐多陣嘆下杯香檳嚟個happy hour
呢到可以同主子坐outdoor 嘆個tes 同放電
套餐仲包左2杯Angel Kiss特飲:
暖暖地草苺茶果味夠
甜蜜又暖身🍓🍓好啱冬天飲
tea完仲可以坐多陣嘆下杯香檳嚟個happy hour
趁住聖誕節,帶咗男朋去「COZi Lounge」最近去了葵涌的Cozi Lounge享用聖誕午餐同莓莓盛宴🎄.餐包,附有牛油🧈.三文魚三重奏(2客)🐠有三文魚刺身、煙燻三文魚🔥以及香草芥末三文魚🌿.松子仁粟米雞肉忌廉湯(2客)🥣.燒鹿肉、香煎鵝肝伴甜薯及松子粟米蓉配黑莓汁🦌鹿肉肉質似牛肉Mix羊肉🤔鬆軟中帶有咬口🤤同黑莓汁好夾🍇另外有鵝肝🪿大啡菇🍄甜薯🍠松子粟米蓉、車厘茄🍅蘆筍同粟米筍.燒海鱸魚、珍寶帶子伴椰菜蓉三文魚籽及小茴香配刁草檸檬油🐟海鱸魚燒到外脆內嫩😛仲有好多魚油,加少少檸檬汁就更加Fresh🍋大啡菇如上珍寶帶子、椰菜蓉及三文魚籽🥦食落有豐富層次,仲好Juicy☺️伴有薯仔🥔車厘茄、蘆筍同粟米筍🌽.甜品薈萃(2客)🎅🏻聖誕帽造型😱幾特別,士多啤梨慕絲入面加咗微苦嘅朱古力🍫所以好Balance.熱咖啡☕️.熱檸檬茶🍵.刁草三文魚泡芙(2件)🥯鹹食嘅泡芙幾特別.燕窩牛奶布甸(2杯)🥛牛奶布甸奶味香濃👍🏻質感軟中帶有彈性😝加埋燕窩即刻高級晒.香煎鵝肝配砵酒汁(2件)🥖鵝肝外焦脆內柔軟,一咬落去油脂爆出😆加上甜甜哋嘅砵酒汁🍾.香脆炸蠔配藍莓他他汁(2件)🦪炸蠔金黃酥脆.燕窩香蒜煙肉蛋批(
餐包,附有牛油🧈
松子仁粟米雞肉忌廉湯(2客)🥣
熱咖啡☕️
熱檸檬茶🍵
刁草三文魚泡芙(2件)🥯鹹食嘅泡芙幾特別
香脆炸蠔配藍莓他他汁(2件)🦪炸蠔金黃酥脆
燕窩香蒜煙肉蛋批(2件)🥧表面放上燕窩,雞蛋中混合香蒜同煙肉🧄🥓幾新奇
燕窩紅色天鵝絨蛋糕(2件)🎂濃郁朱古力蛋糕和忌廉芝士奶油霜🧀表面再放上燕窩
燕窩士多啤梨慕絲杯(2杯)🩷士多啤梨慕絲順滑,上面有一絲絲嘅燕窩,中間係士多啤梨醬夾心😬
紅桑子歌劇院蛋糕(2件)🍰由紅桑子、紅桑子果醬、紅桑子朱古力醬同海綿蛋糕組合而成😉質感濕潤又有層次
士多啤梨卷(2件)🧁蛋糕卷質感輕盈😌仲有新鮮士多啤梨同士多啤梨忌廉☁️
藍莓芝士餅(2件)🫐
Angel Kiss(2杯)🫖暖笠笠嘅香甜微酸士多啤梨果茶,食到好多草苺粒🍓加上表面滑溜忌廉
🎄🎄Merry Christmas 🎄 🎄聖誕梗係要慶祝下啦🥰加上新-年又快到😍為左預祝我地新既-年可以「莓」有煩惱🤣所以我帶咗我fd 去食左個草莓主題既鳥籠tea 🥳🌟莓莓盛燕🌟既鳥籠TEA SET$398 Set for two ,入面有:👉🏻 ✨香煎鵝肝配砵酒汁✨鵝肝外層焦脆,內裏柔嫩,油香突出,甜甜既特制砵酒汁淋上面簡直紅袖添香,味道濃郁又豐富👍🏻✨刁草三文魚泡芙✨造型成個迷你漢堡包咁,用平時多數用梨做甜食既泡芙夾住舊三文魚,感覺幾特別;味道比傳統漢堡包清新,意想不到地-d違和感都冇👍🏻✨香脆炸蠔配藍莓他他汁✨炸蠔金黃酥脆又大隻,配上酸酸甜甜嘅藍莓他他汁,開胃之餘完全0油膩感👍🏻✨燕窩香蒜煙肉蛋批✨批皮好重牛油香,連埋忌廉滑蛋、鹹香煙肉同埋香蒜組成嘅內餡一齊食真係好有法國🇫🇷風味✨燕窩牛奶布甸✨布甸奶香濃郁,幼滑細膩,上面放埋燕窩真係夠晒滋潤✨藍莓芝士餅✨芝士餅質感幼細軟滑,入口有陣柔和既奶香同濃郁既芝香;上面放上酸甜醒神嘅藍莓醬,食多2舊都唔會漏👍🏻✨燕窩紅色天鵝絨蛋糕✨食起梨好似絲絨咁輕盈滑順,濃郁的可可香中帶有微微的酸味,味道幾正宗,放埋燕窩感覺好矜貴😬✨燕窩士多啤梨慕絲
🎄🎄Merry Christmas 🎄 🎄

🌟莓莓盛燕🌟既鳥籠TEA SET

$398 Set for two ,入面有:👉🏻

✨香煎鵝肝配砵酒汁✨

✨刁草三文魚泡芙✨

✨香脆炸蠔配藍莓他他汁✨

✨燕窩香蒜煙肉蛋批✨

✨燕窩牛奶布甸✨

布甸奶香濃郁,幼滑細膩,上面放埋燕窩真係夠晒滋潤

✨藍莓芝士餅✨

✨燕窩紅色天鵝絨蛋糕✨

✨燕窩士多啤梨慕絲杯✨

士多啤梨慕絲質感夠哂順滑,中間有個甜甜酸酸既士多啤梨醬夾心,整體味道唔會太甜,連埋上面一絲絲嘅燕窩一齊食真係好有質感😍

✨紅桑子歌劇院蛋糕✨

由紅桑子果醬、紅桑子朱古力醬、海綿蛋糕組合而成,質感濕潤、蓬鬆,口感滑順,風味濃稠😍

✨士多啤梨卷✨

質感輕盈既士多啤梨蛋糕捲上酸甜開胃、滑而不膩既士多啤梨cream,正👍🏻

套餐仲包左2杯叫做Angel Kiss既特飲:

暖笠笠既香甜草苺茶果味超重冇酸味,入面仲有好多草苺碎粒,用料十足👍🏻加埋上面滿滿綿密滑溜既cream -齊飲真係甜蜜又暖身😍,好似比天使錫過咁幸福

另外加左:

✨精選生𧐢x 6✨ $88

估唔到呢個價位都可以喺酒店度食到半打生蠔🦪,所以我地唔執輸叫左-打🤣生蠔仲要隻隻肥美飽滿唔細隻,鮮甜得梨帶有海水味,口感略帶爽脆;又平又正,抵到咁得唔得㗎?!

✨汽泡酒✨

呢杯酒汽泡好夠,飲落有陣荔枝同玫瑰既香味,酸度冇香檳咁尖銳,甜甜地好討喜👍🏻

✨Zingy Grass✨ $78

呢杯Mocktails主要由青檸汁、檸檬草同蘇打組成,味道好清新,解膩-流👍🏻

又鵝肝、又燕窩、又士多啤梨、又生蠔,竟然人均3百都唔使就可以通通食勻哂🤣抵到爆🤣

食物、飲品都好高質唔在講,上枱個大鳥籠仲要好靚好吸睛❤️唔過嚟食下好嘢打下卡,真係對唔住自己丫🤣

🥂COZi Lounge

📍葵涌青山公路-葵涌段443號

悦品酒店 •荃灣UG樓

港鐵葵興站B出口,步行約13分鐘
酒店食聖誕🎄𝐴𝑓𝑡𝑒𝑟𝑛𝑜𝑜𝑛 𝑡𝑒𝑎 x 燕窩,人均$𝟮𝟬𝟬 !̲!̲!̲ 超抵食酒店港女𝗧𝗲𝗮~~ 環境 餐牌 莓莓盛燕 $𝟹𝟿𝟾 𝚏𝚘𝚛 𝟸𝑇𝑒𝑎 𝑆𝑒𝑡有香煎鵝肝配砵酒汁、刁草三文魚泡芙、香脆炸蠔配藍莓他他汁、燕窩香蒜煙肉蛋批、燕窩牛奶布甸、藍莓芝士餅、燕窩紅色天鵝絨蛋糕、燕窩士多啤梨慕絲杯、紅桑子歌劇院蛋糕及士多啤梨卷。人均$𝟮𝟬𝟬不用有鵝肝食都幾有驚喜,質素正常唔會好膩;刁草三文魚泡芙幾有創意,唔用方包唔用𝐵𝑎𝑔𝑒𝑙,而係用平時做甜食嘅泡芙夾住鹹食三文魚,配搭幾新鮮;炸蠔夠大件,質感唔錯;燕窩香蒜煙肉蛋批細細件啱哂女仔!̆̈ 甜食方面我最鍾意紅桑子歌劇院蛋糕,朱古力濃郁配紅桑子酸酸甜甜剛好,燕窩牛奶布甸好滋潤。仲送熱嘅士多啤梨茶配𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚,呢杯有驚喜😳 一啲都唔酸,飲完仲暖笠笠,成個𝑠𝑒𝑡份量剛好。 𝚉𝚒𝚗𝚐𝚢 𝙶𝚛𝚊𝚜𝚜 $𝟽𝟾 / 𝚄𝚗𝚒𝚌𝚘𝚛𝚗 $𝟽𝟾坐耐咗仲叫多咗𝟮杯𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠,原本嘅𝑍𝑖𝑛𝑔𝑦 𝐺𝑟𝑎𝑠𝑠 係以青檸做𝐵𝑎𝑠𝑒,無青檸就轉咗用檸檬,配𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑚𝑜𝑛𝑔𝑟𝑎𝑠𝑠 & 𝑠𝑜𝑑𝑎 𝑤𝑎𝑡𝑒𝑟 好清新。另一杯𝑈𝑛𝑖𝑐𝑜𝑟𝑛漸變色好打卡,係以𝐿𝑦

餐牌

莓莓盛燕 $𝟹𝟿𝟾 𝚏𝚘𝚛 𝟸

𝚉𝚒𝚗𝚐𝚢 𝙶𝚛𝚊𝚜𝚜 $𝟽𝟾 / 𝚄𝚗𝚒𝚌𝚘𝚛𝚗 $𝟽𝟾
𝚉𝚒𝚗𝚐𝚢 𝙶𝚛𝚊𝚜𝚜 & 𝚄𝚗𝚒𝚌𝚘𝚛𝚗

坐耐咗仲叫多咗𝟮杯𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠,原本嘅𝑍𝑖𝑛𝑔𝑦 𝐺𝑟𝑎𝑠𝑠 係以青檸做𝐵𝑎𝑠𝑒,無青檸就轉咗用檸檬,配𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑚𝑜𝑛𝑔𝑟𝑎𝑠𝑠 & 𝑠𝑜𝑑𝑎 𝑤𝑎𝑡𝑒𝑟 好清新。另一杯𝑈𝑛𝑖𝑐𝑜𝑟𝑛漸變色好打卡,係以𝐿𝑦𝑐ℎ𝑒𝑒, 𝑟𝑜𝑠𝑒, 𝑙𝑒𝑚𝑜𝑛 𝑗𝑢𝑖𝑐𝑒, 𝑏𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟𝑓𝑙𝑦 𝑝𝑒𝑎 𝑡𝑒a & 𝑠𝑜𝑑𝑎 𝑤𝑎𝑡𝑒𝑟,荔枝味幾出又唔會死甜。
𝚉𝚒𝚗𝚐𝚢 𝙶𝚛𝚊𝚜𝚜 & 𝚄𝚗𝚒𝚌𝚘𝚛𝚗
2023-12-21 13 瀏覽
我去staycation 食一日食tea 一日食lunch, Tea Set 又靚又好食,以大紅大紫的雜莓入饌,配合矜貴養顏的燕窩,製作出精緻鹹甜美點,滿滿迷人粉紅色充滿少女心🩷同閨蜜慢慢嘆tea, 聊完心事再聊gossip, 輕鬆愉快juicy day🤍食Tea 時發現咗佢地有嘅聖誕午餐有鹿肉之後,今日就立即去試🫶🏻 鹿肉真係好特別,肉質有啲似牛肉但比牛更有咬口但又好鬆軟,配上甜黑莓汁酸酸甜甜充滿異國風情,加埋nordic style室內設計,襯埋戶外戶內各種聖誕裝飾份外有渡假節日氣氛,打卡真係好靚呀🤍

• X'mas  Lunch
  • 草莓盛燕
2023-12-21 16 瀏覽
昨日來到荃灣 Hotel Cozi 酒店🏨享受了一個清新養顏、香甜集於一身的 🍓【莓莓盛「燕」2人下午茶】🫐 , 再直落happy hour ! 酒店🏨餐廳🍴環境舒服😌, 而且酒店🏨都已有聖誕🧑‍🎄🎄節日氣氛了!我特別鍾意大紅大紫的雜莓草莓🍓入饌,加上配合矜貴養顏的燕窩,實在吸引喔!【 莓莓盛「燕」2人下午茶】其中我特別喜歡:香煎鵝肝配砵酒汁香脆炸蠔配藍莓他他汁燕窩香蒜煙肉蛋批🥧燕窩紅色天鵝絨蛋糕🍰燕窩士多啤梨慕絲杯🍧我在COZi Lounge 同朋友一起品嚐著各款精緻鹹甜美點,再加上特色莓茶💕, 再在5:30 後享受happy hour 的各款cocktail 🥂🍹 ,盡情陶醉在浪漫🌹冬日 ⛄️❄️❄️時光!Hotel Cozi Lounge葵涌青山公路-葵涌段443號悦品酒店•荃灣UG樓

【 莓莓盛「燕」2人下午茶】其中我特別喜歡:
燕窩香蒜煙肉蛋批🥧