2024-05-17 11 瀏覽
姊妹生日,緊係要搵間坐得舒服,食物質素又唔錯嘅餐廳慶祝啦!今次我地就去咗悅品酒店‧荃灣享受🦪🥭蠔情榴槤芒返 teaset 💛 呢個下午茶好抵啊,喺 OpenRice book仲有折$240/2人!下午茶包括以生蠔及榴槤做主題嘅鹹甜點美食,仲包兩杯即磨咖啡或紅茶或氣泡酒,而且環境好闊落,坐室外同室外都好舒服!一開始每人有一個新鮮生蠔🦪及一杯雞尾酒🍹。r之後就有個三層高嘅teaset, 頂層係脆炸鹹點,底層就係精美嘅甜品。我就最鍾意個 🦪新鮮生蠔配海鮮醬好鮮甜嘅生蠔! 🦀香芒蟹肉忌廉筒賣相好精緻,入面充滿蟹肉及芒果肉,忌廉筒好香脆! 🍤鮮蝦春捲配香芒莎莎鮮蝦好酥脆,入面新鮮芒果蓉,味道酸酸甜甜好好味! 🍰榴槤慕絲蛋糕榴槤控必食,味道好清新,榴槤慕絲好軟滑,蛋糕好鬆軟濕潤。 🧀榴槤芝士撻榴槤配芝士出奇地好味! 🍑烏龍茶蜜桃杯配搭同樣新鮮,烏龍茶葉碎加上蜜桃粒粒,口感豐富,味道好有層次! 食完Tea仲可以坐多陣嘆下杯香檳嚟個happy hour 🥂! 酒店仲有免費接駁巴士來往酒店同埋葵芳地鐵站, 好方便啊!@

而且環境好闊落,坐室外同室外都好舒服!

一開始每人有一個新鮮生蠔🦪及一杯雞尾酒🍹。

我就最鍾意個
🦪新鮮生蠔配海鮮醬
好鮮甜嘅生蠔!

🦀香芒蟹肉忌廉筒
賣相好精緻,入面充滿蟹肉及芒果肉,忌廉筒好香脆!

🍤鮮蝦春捲配香芒莎莎
鮮蝦好酥脆,入面新鮮芒果蓉,味道酸酸甜甜好好味!

🍰榴槤慕絲蛋糕
榴槤控必食,味道好清新,榴槤慕絲好軟滑,蛋糕好鬆軟濕潤。

🧀榴槤芝士撻
榴槤配芝士出奇地好味!

🍑烏龍茶蜜桃杯

酒店仲有免費接駁巴士來往酒店同埋葵芳地鐵站, 好方便啊!

@