2021-01-24
難得星期日,想搵間coffee shop輕鬆坐下,同朋友嚟咗呢間新蒲崗嘅coffee shop地鐵站行過嚟大概5分鐘左右,門口原來都幾隱蔽,但係一入到餐廳,原來入邊內有乾坤,地方幾大,環境都幾舒服朋友同我一人叫咗一個weekend brunch,可以跟餐湯或沙律,佢個餐湯,唔係普通嘅羅宋湯入面仲有牛肉嘅,好入味;沙律就係用胡麻醬整嘅,上面仲有啲新鮮嘅生果慢煮烤雞西班牙甜椒蕃茄:呢個烤雞烤到岩岩熟,啲雞肉夠晒嫩滑,佢嘅番薯條都炸得好香脆,仲有重點係佢嗰個醬汁,入面仲有啲洋蔥碎蕃茄粒,酸酸地勁開胃,差唔多食晒佢嗰啲醬原條鰻魚漢堡配番薯條:呢個漢堡超特別,特別之處係佢全條鰻魚喺入面,加埋勁滑嘅滑蛋,一啖咬落去,口感好豐富,好滿足你得coffee shop梗係要叫返兩杯咖啡,呢度都有唔少特色嘅咖啡,我哋就叫咗Tiramisu咖啡(上面有一層口口嘅Tiramisu,飲咖啡之餘仲可以當甜品食)棉花糖泡泡咖啡(呢個啱一啲唔鍾意飲苦咖啡嘅人,上面層棉花糖泡泡嘅甜味可以中和)呢間coffee shop嘅環境同埋食物都真係好好,可以好好坐低relax下