2021-09-03
想食好耐之一嘅Cafe ^o^ 由佢開張到依加都大受好評! 今次食嘅分店位於新蒲崗(近鑽石山地鐵站)~ 咁啱去咗呢頭就試吓先! 記得切記唔好比Google Maps呃咗! 唔需要兜入內街㗎,門口就咁對住馬路架咋~ 門口係iconic 嘅藍色大門都易認架, 一入到去有種可愛restaurant 嘅感覺~ 雖然無咩打卡位,不過成間餐廳都好靚! 打卡嘅重點係食物到~ Price 💵慢煮64 度溫泉蛋卡邦尼意粉 —— $88意粉好彈牙 !好creamy , 成個意粉蛋味比較重芝士味冇咁多,本身意粉味道唔重可以自己加鹽調味~ 係滿分嘅意粉! 法式燉煮羊膝 —— $138 羊肉超入味,入口即溶~ 法式肉醬超夾! 加埋橄欖油意粉,味道剛剛好唔會太濃! 重點係羊膝份量好多! 肉多過意粉! 提拉米蘇窩夫 —— $88Tiramisu唔會太甜,濃郁啲忌廉加上少少甜嘅窩夫🧇原來好夾! 幾特別嘅甜品~ 棉花糖泡泡咖啡 ——— $48超靚嘅咖啡~ 上面嘅泡泡唔甜㗎,配合返下面有朱古力味嘅咖啡~ 棉花糖都係燒過架~ 玫瑰鮮奶咖啡 ——— $42 飲過最好飲嘅玫瑰飲品之一! 超怕玫瑰藥水味,你杯咖啡完美融入玫瑰嘅香
Price 💵
慢煮64 度溫泉蛋卡邦尼意粉 —— $88
法式燉煮羊膝 —— $138
提拉米蘇窩夫 —— $88
棉花糖泡泡咖啡 ——— $48
玫瑰鮮奶咖啡 ——— $42
飲過最好飲嘅玫瑰飲品之一! 超怕玫瑰藥水味,你杯咖啡完美融入玫瑰嘅香味同埋鮮奶嘅creamy ~ 超推介喜歡玫瑰嘅你~
烤焗棉花糖伴朱古力 —— $76
超iconic 嘅甜品! 牛油餅底加上熱辣辣嘅棉花糖加朱古力脆,最邪惡嘅組合! 最好三四個人分享啦~
好食加靚裝修! 超推介!