2021-09-20
星期日去新蒲崗工廠區搵野食就唔洗驚人多車多!今日黎到呢間只有兩個餐牌放係門口既西餐,入去望到裝修唔錯就坐低左啦!由於忙左成星期難得終於放假所以決定食好啲🤤兩個人叫左兩個主菜再加兩個甜品😗法式燉煮羊膝意粉🐐$138跟是日餐湯及蒜蓉包再加$15配是日沙律🥗是日餐湯係番茄湯🍅加入少少忌廉,少少酸但就係開胃啲💁🏻♀️蒜蓉包脆口配湯不錯唷👍🏻是日沙律係有牛油果🥑配上芝士加沙律菜既爽口又健康☘️而大大枝羊膝再配上惹味醬汁意粉😋完全係大件夾抵食😆慢煮烤雞🍗配霹靂葡汁雜錦沙律🥗$118有成半邊雞😮肉質嫩滑彈牙!而霹靂葡汁係辣辣地,無論點唔點汁都好好味😋之後見到隔離幾枱都飲咖啡☕️我地都有樣學樣一人叫番一杯🤪奶醬啡$48 雖然今日好熱而呢杯只得熱飲選擇,但送到上枱見到杯邊有花生碎🥜同朱古力醬圍繞著即刻心心眼😍而飲落口好得意,咁既配搭既新奇又好味!咖啡果皮茶配蜜糖$52而呢一種只得凍飲選擇喔!小盤子放上一樽玻璃咖啡果皮茶,再配以一細杯蜜糖與一個杯子,任客人自己沖調!所以加入不同份量既蜜糖就會有不同口味,而咖啡果皮茶本身味道係酸澀既!焦糖香蕉窩夫🍌$78脆口而且甜度適中!岩曬鐘意食窩夫既我!烤焗棉花糖配朱古力汁
是日沙律係有牛油果🥑配上芝士加沙律菜既爽口又健康☘️
而大大枝羊膝再配上惹味醬汁意粉😋完全係大件夾抵食😆
慢煮烤雞🍗配霹靂葡汁雜錦沙律🥗$118
之後見到隔離幾枱都飲咖啡☕️我地都有樣學樣一人叫番一杯🤪
奶醬啡$48
咖啡果皮茶配蜜糖$52
焦糖香蕉窩夫🍌$78
脆口而且甜度適中!岩曬鐘意食窩夫既我!
烤焗棉花糖配朱古力汁$78
呢個相對地會較甜膩,食完會有點罪惡感😈
假日食好點係獎勵自己明天上班繼續努力工作既動力呀!