2023-01-14
話說阿女🙍♀️考完試,陪佢逛完朗豪坊,之後轉戰APM,最後去到APM附近,一個叫東廣場嘅地方,時間下午5點半🕠,阿女話開始有啲肚餓。廣場地下有好多唔同嘅食肆🍴,阿女俾其中一間吸引咗😍....。Comfy by Chef's Stage,嗰名好熟🤔,終於記得之前係將軍澳食過一間近似名叫Chef's Stage Kitchen 嘅高質餐廳🥰,上網search 後發現呢間係支線,comfy版,走文青路線,我地當然要試下來😆。食物Menu📔 選擇唔算太多,但樣樣都有,沙律🥗、漢堡🍔、意大利粉🍝/飯🍛、扒類🥩、Pizza🍕,甚至丼飯🍱都有。Drink Menu📘 就相對豐富,什麼類型都有,包括酒類🍺飲品。All Day Breakfast $138全日早餐非常豐富,包括有麵包🍞、粟米🌽、腸🌭、 蘆筍🥒、煙肉🥓、蕃茄🍎、薯餅🥔和蘭王蛋🥚,無錯係近幾年好hit嘅日本九州蘭王蛋🥚。我和阿女都係第一試,橙色蛋黄🟠蛋香非常濃郁,令人一試難忙。阿女即刻叫我快啲買盒返屋企🙄。最後跟餐仲要有杯yogurt🥛 ,作為餐後甜品,真係非常健康🥰。蒲燒鰻魚薄餅 $128pizza🍕 厚薄適中,上面鋪滿了濃濃半溶芝士
All Day Breakfast $138
蒲燒鰻魚薄餅 $128
pizza🍕 厚薄適中,上面鋪滿了濃濃半溶芝士🧀,鰻魚份量算多而且無骨啖啖肉😍,估唔到鳗魚同芝士會咁夾🥰,加上大量木魚花,非常好味😋。
巨峰提子檸檬梳打 $42
提子🫐味好突出,反而就無咩檸檬🍋味,但整體好好飲😋。
柚子蘋果梳打 $42
反而這杯柚子🍊及蘋果🍎味都好清香,而且好夾,配上梳打,正😋。
總括而言,不愧為Chef's Stage Kitchen 嘅支線,食物飲品雖然款式唔同但水準拍完全得準👍。環境舒適簡潔,而且有幾張枱更加有電掣和usb插頭以供叉電,方便客人用平板📱或者Laptop💻做嘢。