放工喺開源道搵嘢食,碌OpenRice見到呢間Comfy係Chefstage同集團,之前喺元朗食過Chef stage印象都幾深刻,份量大件又抵食,就決定試埋呢一間Comfy佢喺個商場入面地下,裝修行日系淺色調,舒適明亮開揚,餐牌雖然冇Chef stage咁多種類,但每個種類都算多選擇明太子海鮮pizza🍕明太子同埋芝士咬落去已經好多汁必出嚟,海鮮量好多,加埋上面紫菜碎,口感好豐富Side dish蕃薯條炸得好香脆,佢似係用炸薯格川種炸漿,好味~香煎雞扒配薯菜🍗雞扒煎得啱啱好,雞皮香脆內裏Juicy, 薯蓉同埋配菜都好好食是日果汁🧃blueberry x banana x pineapple新鮮即榨,好足料,勁飽肚焙茶Latte🍵 My favourite!! 焙茶味突出,無被奶味蓋過,推薦!

新鮮即榨,好足料,勁飽肚
2023-04-07 145 瀏覽
位於觀塘呢間cafe係 fusion菜環境舒適,又夠大,菜式選擇都多揀咗出面較少見嘅菜式😋🍍🐔🍔韓式雞肉菠蘿漢堡$118漢堡都烤得脆口,菠蘿酸酸甜甜中和咗油膩感,仲配咗好多薯條🍟雞肉醃左韓式醬,食落有啲辣好惹味,仲配埋椰菜沙律👍🍕香草雞燒烤醬薄餅$128元薄餅一上枱已經聞到好香嘅味道,燒燒醬好夠味,餅底做到好香脆,薄餅上面芝士味道好香濃,趁熱食仲有少少拉絲,估唔到芝士同雞配燒烤醬味都幾夾,食落去味道層次非常豐富,上面仲加咗洋蔥同火箭菜點綴,完全將個香味提升一個層次😋👍🍝明太子北海道鮮帶子扁意粉$138意粉有驚喜!忌廉汁加入明太子好有口感又creamy,另外意粉會伴上蒜蓉包一塊,有好香嘅香草味,都好味,可惜不夠脆口😅🦐虎蝦蕃茄汁扁意粉$128虎蝦都幾大隻,都算彈牙,蕃茄汁用新鮮蕃茄,酸酸甜甜🍅用扁意粉更入味,同樣伴上蒜蓉包一塊,都係嫌唔夠脆口😅
位於觀塘呢間cafe係 fusion菜
環境舒適,又夠大,菜式選擇都多
揀咗出面較少見嘅菜式😋

🍍🐔🍔韓式雞肉菠蘿漢堡$118
漢堡都烤得脆口,
菠蘿酸酸甜甜中和咗油膩感,
仲配咗好多薯條🍟
雞肉醃左韓式醬,食落有啲辣好惹味,
仲配埋椰菜沙律👍

🍕香草雞燒烤醬薄餅$128元
薄餅一上枱已經聞到好香嘅味道,
燒燒醬好夠味,餅底做到好香脆,
薄餅上面芝士味道好香濃,
趁熱食仲有少少拉絲,
估唔到芝士同雞配燒烤醬味都幾夾,食落去味道層次非常豐富,
上面仲加咗洋蔥同火箭菜點綴,
完全將個香味提升一個層次😋👍

🍝明太子北海道鮮帶子扁意粉$138
意粉有驚喜!
忌廉汁加入明太子好有口感又creamy,
另外意粉會伴上蒜蓉包一塊,
有好香嘅香草味,都好味,
可惜不夠脆口😅

🦐虎蝦蕃茄汁扁意粉$128
虎蝦都幾大隻,都算彈牙,
蕃茄汁用新鮮蕃茄,酸酸甜甜🍅
用扁意粉更入味,
同樣伴上蒜蓉包一塊,
都係嫌唔夠脆口😅
2023-04-01
2023-04-05 94 瀏覽
觀塘總係人來人往車水馬龍,今次竟然俾我發現到個坐得舒服,食物又好味嘅cafe。店如其名俾人感覺可以舒服咁放鬆下,休息下。餐廳設計用咗水泥牆,配合原木枱櫈同綠葉植物,簡約得來又有設計感。韓式雞肉菠蘿漢堡 $118估唔到菠蘿同韓式醬都幾夾喎,甜甜辣辣味道清新。Burger好大個超足料,薯條脆卜卜,分量好多兩個女仔分享都可以。虎蝦蕃茄汁扁意粉 $128蝦肉爽口彈牙,蕃茄汁酸度適中,意粉質地Al dente,食得好舒服嘅意粉。飲品選擇多到眼花撩亂,樣樣都心思思想飲。今次揀咗冰磚鴛鴦$46有啲玩味嘅飲品,將espresso雪到變咗冰塊,由顧客自行斟入奶茶,杯入邊有打起嘅奶泡,除咗好玩,味道都好高質。雜莓乳酪沙冰$50好醒胃嘅口味,酸酸甜甜加埋冰沙質地,絕對係消暑恩物。

韓式雞肉菠蘿漢堡 $118

虎蝦蕃茄汁扁意粉 $128

飲品選擇多到眼花撩亂,樣樣都心思思想飲。

今次揀咗冰磚鴛鴦$46

雜莓乳酪沙冰$50
好醒胃嘅口味,酸酸甜甜加埋冰沙質地,絕對係消暑恩物。
2023-04-01 94 瀏覽
平時lunch time成日見到排隊,都無機會試....難得有朋友話黎觀塘搵我放工of course即刻藉機一齊試下comfy by chef’s stage嘅dinner啦!.//秘制美國炸雞翼配蜜糖芥末醬配薯條//超級香脆嘅雞翼,咬落去係asmr嘅程度配埋蜜糖芥末醬好惹味又唔會感覺heavy.//Yoghurt Bowl//朋友減緊肥就嗌咗個超多水果嘅yoghurt bowl!同樣價錢出面好少見到咁多水果配料。有橙、奇異果、紅火龍果、士多啤梨、藍莓、香蕉同埋muesli!!!絕對係夠飽肚同埋夠曬健康。啲水果鋪得好靚,又有食用花,打卡一流!.//香煎美國雞胸//雖然就咁望落去無乜特別,但係雞胸切開超嫩滑!唔講係雞胸都未必知道。配料都唔少蔬菜,有煎西蘭花、椰菜花、蘿蔔同車厘茄。如果想食啲香口嘢又想keep住卡路里intake,依個覺得係均勻又飽肚嘅選擇。.//冰磚鴛鴦//超得意嘅飲品!原來係將啲咖啡冰放係啲奶度,再比你自己倒奶茶落去。鴛鴦比例可以自己調較,鍾意濃啲咖啡味就倒少啲奶茶,剩返嘅可以當純奶茶咁飲。倒落去個下有啲做實驗feel,好玩又好飲!心心念念咗咁耐嘅餐廳果然值得我期待咗咁
平時lunch time成日見到排隊,都無機會試....

//秘制美國炸雞翼配蜜糖芥末醬配薯條//
超級香脆嘅雞翼,咬落去係asmr嘅程度
配埋蜜糖芥末醬好惹味又唔會感覺heavy

//Yoghurt Bowl//
朋友減緊肥就嗌咗個超多水果嘅yoghurt bowl!
絕對係夠飽肚同埋夠曬健康。
啲水果鋪得好靚,又有食用花,打卡一流!

//香煎美國雞胸//

//冰磚鴛鴦//
超得意嘅飲品!
原來係將啲咖啡冰放係啲奶度,再比你自己倒奶茶落去。
倒落去個下有啲做實驗feel,好玩又好飲!

心心念念咗咁耐嘅餐廳果然值得我期待咗咁耐!
搵日lunch睇下有無得book位同同事再黎食過先!
2023-03-30 79 瀏覽
約左朋友係觀塘食飯 係東廣場見到呢間幾靚 幾chill 咁就試下 呢到menu 唔多 但都夠揀野食 岩晒有選揀困難既人 兩個人叫左輕煎吞拿魚螺絲粉雜菜沙律除左有煎過表面既吞拿魚 仲有溏心蛋 、吞那魚碎、 番茄、青瓜、螺絲粉 、生菜 mixed 埋沙律醬 份量咁豐富 細食既朋友 可以當主菜食 香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條烤過既雞翼特別脆口 就算淋左柚子醬都仲係脆 配埋脆卜卜既薯條 有咸甜咸甜既感覺韓式雞肉菠蘿漢堡漢堡都烤得脆口 雞肉醃左韓式醬 食落咸咸辣辣有菠蘿酸酸甜甜中和下呢到好甜心配埋椰菜沙律 當食到膩既時候 可以refresh 下 但其實呢個份量兩個人share 岩岩好 仲配左好多薯條 鐘意食薯條既我勁滿足呀最後叫左兩份飲品 呢到既果汁話係鮮榨 當然要試下 蘋果紅菜頭西柚檸檬汁 好fresh 冇假甜 薑黃檸檬薑茶 薑茶好溫和 未到辣既程度 解膩一流
約左朋友係觀塘食飯

好fresh 冇假甜

薑黃檸檬薑茶
薑茶好溫和 未到辣既程度 解膩一流
2023-03-29 72 瀏覽
ℂ𝕠𝕞𝕗𝕪 𝕓𝕪 ℂ𝕙𝕖𝕗'𝕤 𝕊𝕥𝕒𝕘𝕖 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟 | 𝕂𝕨𝕦𝕟 𝕋𝕠𝕟𝕘性價比幾高嘅觀塘Cafe,餐廳以木系設計,食物質素亦都幾不錯!1️⃣香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條🍟薯條相信係加左啤酒漿去炸,外皮十分鬆脆!有驚喜!雞翼亦都炸得乾身香脆,再加上唔太甜嘅柚子蜜,十分開胃2️⃣香煎三文魚柳味道稍啖,不過煎三文魚柳嘅火喉控制得相當唔錯,入面仲keep住係剛剛好熟嘅狀態,好嫩滑!配有大啡菇同大量沙律菜3️⃣冬蔭功軟殼蟹意大利飯軟殼蟹嘅調味較啖,飯嘅質感幾好,唔會太硬得黎又有少少咬口。冬蔭功嘅味唔會太濃,帶少少辣,幾惹味,份量中等,加埋法包,如果係for女仔,一個人一碟就剛剛好4️⃣雜莓乳酪沙冰唔太甜,雜莓味夠重,幾好飲5️⃣冰泡茶帶黃薑味,清淡、解膩總括黎講,地點方便,環境舒適,食物嘅賣相同質素都唔差,行開觀塘都可以一試📍地址:觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖💰人均消費:$250❤️回頭指數:75%#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodiecouple #hkfoodstagram #食在觀塘 #覓食觀塘 #拍拖食咩好 #hkgoodwest

1️⃣香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條🍟

2️⃣香煎三文魚柳

3️⃣冬蔭功軟殼蟹意大利飯

4️⃣雜莓乳酪沙冰
唔太甜,雜莓味夠重,幾好飲

5️⃣冰泡茶
帶黃薑味,清淡、解膩

📍地址:觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖
💰人均消費:$250
❤️回頭指數:75%

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodiecouple #hkfoodstagram #食在觀塘 #覓食觀塘 #拍拖食咩好 #hkgoodwest #美食推薦 #kwuntongfood #kwuntongcafe #eatinkwuntong
今日帶左狗狗出觀塘,就上網睇下有咩餐廳係pet friendly 🐾原來東廣場有間西餐可以帶埋狗狗,成日會去觀塘但就一直都無試過係東廣場食過野~餐廳分左兩邊,店員安排左我地坐係外邊位置,位置都好打卡able 😂😂隔離枱已經有兩隻細狗🍔韓式雞肉菠蘿漢堡$118痴線個漢堡勁厚,因為有兩塊雞肉同菠蘿,包有烘過表層脆得黎入面仲係好軟熟,好想一啖咬落去,自問個口唔係細,可惜無能為力🙂雞肉係雞胸位,但一啲都唔乾,醬汁帶小小辣同酸酸地,估唔到係兩塊咁多!仲有粗薯熱辣辣同沙律菜🍄黑松露雜菌意大利飯$118意大利飯配黑松露真係好香,仲有一片香脆麵包,一啖飯一啖包,個口感又再正左,如果份量緊多多小小更好,有啲唔夠喉🥹🥹🍓雜莓乳酪沙冰$50沙冰多到滿瀉,卡都打唔切就要啜左兩啖先,有少少士多啤梨脆脆係面,沙冰好重莓味同乳酪味,唔會互相搶走對方個味道,甜道適中,帶少少微酸,飲完兩啖已經開左個胃🫰🏻本身無帶任何期望去食,味道唔錯有水準,絕對對得住個價錢🫶🏻🫶🏻

🍔韓式雞肉菠蘿漢堡$118

黑松露雜菌意大利飯

🍄黑松露雜菌意大利飯$118

雜莓乳酪沙冰
🍓雜莓乳酪沙冰$50

黑松露雜菌意大利飯
雜莓乳酪沙冰
上週五lunchtime與同事遊盪了下~經過東廣場這家cafe 感覺環境挺舒適就進去了~⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽-sᴏғᴛ sʜᴇʟʟ ᴄʀᴀʙ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ɪɴ ᴛᴏᴍ ʏᴜᴍ sᴛʏʟᴇ 冬陰功軟殼蟹意大利飯 ($𝟙𝟚𝟠) (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)平日去吃泰國菜最愛吃就是冬陰功~看到冬陰功意大利飯這fusion菜就立即被吸引到了~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)軟殼蟹份量慷慨~足足有我手掌般大 外殼和蟹腳香脆 蟹身充滿了蟹膏和啖啖肉 完全沒有油膱味 另外risotto軟硬度適中 每一口都充滿了冬陰功的甜酸辣味 ~好吃( ˚ཫ˚ )!!伴碟的法包則不過不失~/ʙᴀɴᴀɴᴀ & ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ 牛油果香蕉奶昔 (跟餐+$𝟚𝟛)(𝟞/𝟙𝟘)怕吃得太飽 於是在落單時便轉了外賣杯上~ 奶昔甜度適中 只是聞已聞到滿滿的香蕉味 但感覺就像在喝普通香蕉奶昔 牛油果味並不明顯~中規中矩吧ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)ᕘ₊˚-另外餐廳很貼心~位置均設有叉電器(ᕑᗢᓫ∗)˒大家不怕手機沒電嚕~

2023-03-17
2023-03-16 86 瀏覽
白色情人節揀左呢間就腳cafe慶祝🍝本身以為東廣場淨係得快餐居然有呢啲適合拍拖,慶祝活動嘅餐廳一坐低就想叫返個沙律食下🥗即刻叫個水牛芝士無花果巴馬火腿沙律Parma Ham唔會過鹹超好食!Mix埋沙律菜同芝士口感100分再食返啖無花果甜味同鹹香撞埋清新得黎又好和諧Espresso Ice Cude Chocolate🍫見到menu寫住偽鴛鴦即刻嗌左❤️睇個樣已經好打卡able估唔到咁好飲咖啡已經雪成冰再倒凍朱古力入去令成杯嘢好濃厚必叫!凍桂花烏龍鮮奶🍼本身仲好擔心46蚊杯桂花烏龍會唔會好唔抵結果一飲落桂花味好似炸彈咁爆出黎而且茶味唔敷衍唔死甜同時帶有牛奶香嘢都未食完就已經飲曬呢杯嘢🥺香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條🍟呢款係類似韓式炸雞嘅味道面頭淋左大量柚子醬嘅同時都keep到外皮酥脆隔左一陣先食都係脆嘅口感而且薯條都做到又香又脆仲比左好多茄汁❤️係熱氣都要食韓式雞肉菠蘿漢堡🍔呢個漢堡係韓式烤肉醬嘅味道裡面夾住大大塊菠蘿令就算怕辣嘅我都接受到呢隻小辣嘅醬汁除左漢堡本人仲有薯仔沙律同薯條份量多到兩個人食一份啱啱好黎開觀塘不妨一試
白色情人節揀左呢間就腳cafe慶祝🍝
本身以為東廣場淨係得快餐
居然有呢啲適合拍拖,慶祝活動嘅餐廳

一坐低就想叫返個沙律食下🥗
即刻叫個水牛芝士無花果巴馬火腿沙律
Parma Ham唔會過鹹超好食!
Mix埋沙律菜同芝士口感100分

除左漢堡本人仲有薯仔沙律同薯條
份量多到兩個人食一份啱啱好
黎開觀塘不妨一試
2023-03-15 85 瀏覽
觀塘高水準cafe店員服務好 環境坐得舒服😌軟殼蟹🦀冬陰功意大利飯每粒飯都食到冬陰功嘅味道,啲飯脹卜卜,食落唔會好滯加上份量啱啱好😚嗌咗每日精選鮮榨果汁🍹,當日係士多啤梨排毒果汁,酸酸甜甜好開胃。桂花烏龍茶鮮奶🥛,好濃嘅桂花香味,配埋全脂鮮奶好特別,口感細滑。Parma ham水牛芝士配無花果沙律🥗,parma ham同水牛芝士好夾,沙律菜好新鮮,配埋黑醋開胃得黎又食得健康。抹茶紅豆拿破崙蕨餅唔算好甜,抹茶味好濃郁,餅身好鬆化,大大件又厚身好滿足。😋
觀塘高水準cafe
店員服務好 環境坐得舒服😌

軟殼蟹🦀冬陰功意大利飯

All Day食好D《Comfy by Chef's Stage》話說上次細佬同媽咪生日飯食完後,真心覺得《Comfy by Chef's Stage》好食,所以今早試妝前梗係要食好d,我叫左個,黑松露雜菌賓尼迪蛋酸種麵包$98,真心蘭王蛋真係好香好好食,蛋黃顏色都唔同既,雜菌好多,伴碟既沙津菜都好新鮮,呢個包好軟棉棉,其實食包我中意濕濕地,太乾我覺得好難食,重點係黑松露真係超級香!
2023-03-04
$98 (早餐)
•ᴗ• 黑松露雜菌意大利飯 $118黑松露意大利飯好好味🥹飯粒Q彈有口感,帶有質感的奶油芝士🧀,非常香濃而且順滑,配上香氣十足嘅黑松露醬汁,同炒香過嘅雜菌🍄,味道更加豐富。呢道黑松露意大利飯絕對值得一試🥹•ᴗ• 明太子北海道帶子扁意粉 $138意粉上面覆住滿滿嘅明太子醬汁同三粒帶子,醬汁有一種明太子特有的魚香味和微辣味道,帶子好鮮甜,外層煎得少少焦香🥹口感滑溜入喉嘅忌廉汁意粉,配上鮮美多汁嘅帶子🤤口感好豐富,驚喜每道意粉/意大利飯都配一塊多士🍞烘得好脆,面頭淋咗橄欖油,好香,沾住醬汁食好出色👅
•ᴗ• 黑松露雜菌意大利飯 $118

•ᴗ• 明太子北海道帶子扁意粉 $138

2023-03-11 183 瀏覽
今日首次幫襯,見間餐廳開係東廣場,周圍都係小店,環境裝修都比同場其他餐廳好,就諗住試下啦3:00左右入到去俾店員安排一個只可以平排坐既二人座位巳經心感奇怪,當時無其他客排隊,店內有唔少四人枱係吉嘅⋯點解我同我先生要平排坐食野?叫咗2個pasta- 食物夠熱味道都幾好食但係坐得好唔舒服,因為個位好逼好窄⋯埋單加埋一接近$300(見單據)坦白講,唔會再黎食- 因為用餐體驗唔好,個位坐得唔舒服,野食幾好食都減晒分加上$300食2碟pasta,性價比一般,係觀塘區可以有其他更好嘅選擇

叫咗2個pasta- 食物夠熱味道都幾好食
但係坐得好唔舒服,因為個位好逼好窄⋯
埋單加埋一接近$300(見單據)

2023-03-11
觀塘一向都是人來人往,非常熱鬧的地方😗,但是東廣場竟然有一家非常舒適的咖啡店🥰——Comfy by Chef's Stage。店內裝修簡約,地方寬敞,環境舒適,牆上的壁畫呈現工業和文藝風格,水泥風的牆身更是增添了一份時尚感。這裡的食物也是高質的。煙三文魚班尼迪蛋配酸種麵包我的Comfy首選絕對是酸種麵包,塗上牛油再焗得香脆,但依然保持到內層煙韌有咬口!而且蛋黃橙紅色鮮艷,味道濃郁,配上鹹香堂三文魚和荷蘭醬,超好食!巴馬火腿辣肉腸薄餅份量都大,可以多幾個人Share都冇問題!餅底是薄脆底,不過味道不算突出,是單單靠巴馬火腿的鹹香提味,如果多啲蕃茄味就更好喇!香煎美國雞胸雞胸份量都幾大塊,煎完都不會乾柴,再蘸上肉汁特別鮮美。旁邊的芝士西蘭花焗也完美地配合了這道菜,讓整餐感覺非常豐盛、美味。

香煎美國雞胸
2023-02-28
2023-03-06 73 瀏覽
係東廣場揾食,就揀咗這間Comfy by Chef's Stage Kitchen淨係睇飲品餐牌已經覺得好吸引選擇真係唔少我自己揀咗牛油果香蕉奶昔朋友揀咗雜莓乳酪冰沙有得揀要唔要忌廉,我就冇要忌廉飲落味道啱啱好夠甜, 牛油果同香蕉嘅味道互相輝映雜莓乳酪冰沙,莓味出,唔會酸又唔會太甜覺得呢杯抵飲啲因為好大杯黑松露雜菌薄餅啱曬食素食嘅朋友,上面仲有火箭菜成個pizza都哄得夠脆 ,黑松露味道濃沃虎蝦蕃茄汁扁意粉配咗一塊多士後尾放咗啲意粉上去多士夾食感覺都幾有趣意粉夠乾身但係完全掛汁, 食落唔會好乾小食叫了一份芝士薯條,分量非常大份,仲有兩個醬,唔使驚食到尾冇醬熱辣辣即叫即炸餐廳來内有好多打卡位另外這個店舖還有一個推介的地方自助斟水區竟然有梳打水可以任你勘感覺都幾驚喜兩個人食咗一餐非常滿足的一餐,食飯、閨密傾計的一個好去處

淨係睇飲品餐牌已經覺得好吸引
選擇真係唔少
我自己揀咗牛油果香蕉奶昔
朋友揀咗雜莓乳酪冰沙
有得揀要唔要忌廉,我就冇要忌廉
飲落味道啱啱好夠甜, 牛油果同香蕉嘅味道互相輝映

雜莓乳酪冰沙,莓味出,唔會酸又唔會太甜
覺得呢杯抵飲啲因為好大杯

黑松露雜菌薄餅

虎蝦蕃茄汁扁意粉
配咗一塊多士

後尾放咗啲意粉上去多士夾食感覺都幾有趣
意粉夠乾身但係完全掛汁, 食落唔會好乾

熱辣辣即叫即炸

餐廳來内有好多打卡位

另外這個店舖還有一個推介的地方
自助斟水區竟然有梳打水可以任你勘感覺都幾驚喜

兩個人食咗一餐非常滿足的一餐,
食飯、閨密傾計的一個好去處

2023-03-02
  • 芝士薯條