2023-01-06
繁忙的觀塘區地窄人多, 偶爾經過東廣場的一個角落, 一間簡潔清新的cafe吸引了我的注意, 二話不說就拉著朋友入去hea下我倆都不是太肚餓於是就點了一些輕食家加飲品, 輕輕鬆鬆打發了一個下午Mango Avocado & Crab Tower最底層是新鮮仙芒果片, 中層夾著用醬汁混合的蟹肉, 面層再伴以鮮牛油果醬, 三種食材味道溫和, 融入口中帶著一股清新的鮮甜味, 味道十分之夾Fried Portobello大啡菇切成粗條, 外面上了一層薄薄的炸漿, 炸得通透香脆, 再配上濃濃的黑松露醬, 一啖咬落去黑松露醬的香味湧入喉中, 真正色香味俱全Grilled Angus Hanger Steak Rice W/ Soft Boiled Egg呢款豪華版牛肉飯, 用上安格斯牛肉一片片鋪滿整個飯面上毫不吝嗇, 再加上一隻溫泉蛋及紫菜碎, 將蛋黃篤穿讓蛋汁混合於熱飯中, 增加了飯的口感及香味, 再加上軟滑牛味濃的安格斯牛, 呢一碗飯實在不容錯過✨Ice Brown Sugar Earl Grey Caff黑糖+咖啡+earl Grey, 呢個茶同啡嘅組合又幾特別喎, 咖啡味不太濃厚, 絕不會蓋
Mango Avocado & Crab Tower
Fried Portobello
黑糖+咖啡+earl Grey, 呢個茶同啡嘅組合又幾特別喎, 咖啡味不太濃厚, 絕不會蓋過earl Grey 嘅茶香味, 再加上黑糖那沽獨特的清甜, 呢一杯我個人十分喜愛
✨Banana & Avocado Milkshake
用熟透嘅香蕉加埋牛油果打成奶昔, 口感幼滑而且非常健康