2023-03-06 73 瀏覽
係東廣場揾食,就揀咗這間Comfy by Chef's Stage Kitchen淨係睇飲品餐牌已經覺得好吸引選擇真係唔少我自己揀咗牛油果香蕉奶昔朋友揀咗雜莓乳酪冰沙有得揀要唔要忌廉,我就冇要忌廉飲落味道啱啱好夠甜, 牛油果同香蕉嘅味道互相輝映雜莓乳酪冰沙,莓味出,唔會酸又唔會太甜覺得呢杯抵飲啲因為好大杯黑松露雜菌薄餅啱曬食素食嘅朋友,上面仲有火箭菜成個pizza都哄得夠脆 ,黑松露味道濃沃虎蝦蕃茄汁扁意粉配咗一塊多士後尾放咗啲意粉上去多士夾食感覺都幾有趣意粉夠乾身但係完全掛汁, 食落唔會好乾小食叫了一份芝士薯條,分量非常大份,仲有兩個醬,唔使驚食到尾冇醬熱辣辣即叫即炸餐廳來内有好多打卡位另外這個店舖還有一個推介的地方自助斟水區竟然有梳打水可以任你勘感覺都幾驚喜兩個人食咗一餐非常滿足的一餐,食飯、閨密傾計的一個好去處

淨係睇飲品餐牌已經覺得好吸引
選擇真係唔少
我自己揀咗牛油果香蕉奶昔
朋友揀咗雜莓乳酪冰沙
有得揀要唔要忌廉,我就冇要忌廉
飲落味道啱啱好夠甜, 牛油果同香蕉嘅味道互相輝映

雜莓乳酪冰沙,莓味出,唔會酸又唔會太甜
覺得呢杯抵飲啲因為好大杯

黑松露雜菌薄餅

虎蝦蕃茄汁扁意粉
配咗一塊多士

後尾放咗啲意粉上去多士夾食感覺都幾有趣
意粉夠乾身但係完全掛汁, 食落唔會好乾

熱辣辣即叫即炸

餐廳來内有好多打卡位

另外這個店舖還有一個推介的地方
自助斟水區竟然有梳打水可以任你勘感覺都幾驚喜

兩個人食咗一餐非常滿足的一餐,
食飯、閨密傾計的一個好去處

2023-03-02
  • 芝士薯條
  • 黑松露雜菌薄餅
  • 虎蝦茄汁扁意粉
  • 牛油果香蕉奶昔
  • 雜莓乳酪沙冰
2023-02-26 97 瀏覽
最近我跟朋友去了Comfy by Chef's Stage Kitchen吃飯,這家餐廳的氣氛很放鬆,裝潢很漂亮,是一個非常舒適的用餐環境。我先吃了一道特色菜,Avocado & Crab Scrambled Egg Whites Sourdough Toast, 這道菜的味道非常出色。牛油果和蟹肉很新鮮,蛋白炒得非常嫩滑,酸味的麵包搭配得非常完美,而且份量十足,每一口都充滿了鮮美的味道,是一道美味的開胃菜,也挺飽肚。接著,我點了一道Portobello Impossible Burger,是素食,中間的肉(菇),非常軟嫩,薯條炸得鬆脆,十分美味。最後,我點了甜品Tiramisu,味道非常棒。酒味的海綿蛋糕配上香甜的巧克力,是一道非常美味的甜點。飲品方面點了honey fruit oolong tea & 抹茶烏龍latte, 兩杯飲品味道都不錯總括來說,食物質素不錯,價錢合理,值得下次再來!

總括來說,食物質素不錯,價錢合理,值得下次再來!
  • 牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包
呢間已經Encore咗幾次,無論係味道、賣相、款式選擇各樣都覺得好好~✿ 牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 ($118)我超鐘意呢道!蟹肉同炒蛋白份量好足,味道又好夾😋 不過放耐咗蛋白會有啲水,整淋下面塊包。酸種麵包好厚身,加埋有牛油果,所以呢個都好飽肚~✿ 軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉 ($128)軟殼蟹有一整隻,一睇賣相就好吸引~ 醬汁幾好味,有蕃茄香甜加上落忌廉煮,味道幾濃郁!✿ Tiramisu ($48)份量都幾大,兩個人share好夠食。芝士餡稍微甜咗啲,覺得手指餅可以再浸多啲咖啡會再好味啲~✿ Iced Cappuccino ($42)厚厚嘅奶泡😚 咖啡做咗好靚嘅漸層,睇落奶好多,但飲落咖啡味道唔會好淡,唔苦澀~✿ 柚子蘋果梳打 ($42)味道幾好唔太甜,有少少裝飾將杯梳打賣相加分😂

✿ 牛油果蟹肉炒蛋白酸種麵包 ($118)

✿ 軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉 ($128)

✿ Tiramisu ($48)

✿ Iced Cappuccino ($42)

✿ 柚子蘋果梳打 ($42)
味道幾好唔太甜,有少少裝飾將杯梳打賣相加分😂
今次同朋友慶祝生日,第三次食尼間啦👍🏿地方唔係好大,但環境舒服既。有自助水吧,提供有氣水同冷熱水(鍾意飲有氣水既朋友,簡直係正中下懷啊❤️)。▪️明太子北海道鮮帶子扁意粉兩邊都煎過既帶子香嫩又大隻。一啖食落口,好正啊👍🏿忌廉汁好Creamy,同充滿明太子嘅鹹香,味道好濃郁💯。意粉亦煮得軟硬適中啊😋旁邊嘅蒜蓉包焗得好香脆,好岩同忌廉汁,意粉一齊食。成件事好和諧🫶🏻▪️明太子海鮮🍕🍕好大份,好適合同朋友分享😆餅底好薄好脆。海鮮種類豐富,但鮮味唔算突出。加上鋪滿一層既芝士,令到成個Pizza嘅香味同味道大大提升👍🏿。🍕凍咗後,味道雖然唔會變得太差,但餅底變得好硬😂▪️秘製美國炸雞翼配薯條雞翼大大隻,外層炸皮好薄好脆,中間肉質好juicy ,一啲都唔乾👍🏿薯條好長好冧,但唔夠脆。😌▪️Tiramisu芝士軟滑,入口即溶。每啖都滲透住淡淡既咖啡香味,味道稍微甜左啲🤣。如果唔係前面食飽左既話,個人覺得係可以K.O.一份嫁(甜品一向都係第2個胃嫁啦😝)▪️曲奇奶昔奶味唔算太突出,有淡淡既Oreo味,唔會太甜。味道正常發揮啦。▪️武夷岩鮮奶茶味偏淡,奶味香濃(可能揀咗全脂奶嘅關係😆)。係好飲既,但唔算驚豔。 🫶
▪️明太子北海道鮮帶子扁意粉
▪️明太子海鮮🍕
▪️秘製美國炸雞翼配薯條
▪️Tiramisu
▪️曲奇奶昔
▪️武夷岩鮮奶
🫶🏻整體而言,環境舒適,價錢合理,食物質素不錯。為免食物變硬,最好趁熱食啦(唔好好似小編禁口水多過茶😂)。雖然食物大份,但飲品就好細杯(小編血盆大口,幾啖無曬啦😌)。
2023-02-10
2023-02-18 75 瀏覽
呢間木系小清新嘅餐廳好有特色🌿餐廳位置都好多好寬敞 分兩邊 一邊係好大另一邊係更加木系小分區🪵🌱餐廳入面某啲枱仲有叉電位提供比客人用真係好少見嘅餐廳會有咁樣嘅服務 好貼心👍🏻嗌左幾樣食物 擺盤都係好靚 上餐好快輕煎吞拿魚螺絲粉雜菜沙律🥗評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻擺盤好靚嘅主菜 仲有食用花做點綴吞拿魚輕輕一煎好特別 有種輕微嘅煙燻感螺旋粉就比較硬 好似未煮熟咁有啲難咬令到成個菜式有啲失色 但個味係ok香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一拎過嚟嘅時候已經比佢香到流口水🤤即炸嘅薯條真係好好食 好香脆仲有外脆內嫩嘅柚子醬雞翼 好好食香煎三文魚柳評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係好香嘅煎魚味 個魚皮好香脆個汁係淡淡嘅忌廉汁 好creamy但又唔會搶左魚嘅味 加左幾滴檸檬汁仲更加香 好fresh 成個味好夾👍🏻仲有啡菇又係超好味 好juicy 好入味紫薯鮮奶評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有淡淡嘅紫薯味 入面仲有啲紫薯蓉食唔會太甜 暖暖地咁入口好好飲黑糖咖啡評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好香嘅咖啡味 又唔會比黑糖搶左個甜味最後飲完再倒左啲紫薯奶落去飲都好正Menu好多唔同嘅選擇
呢間木系小清新嘅餐廳好有特色🌿

好香嘅咖啡味 又唔會比黑糖搶左個甜味
最後飲完再倒左啲紫薯奶落去飲都好正

Menu好多唔同嘅選擇
2023-02-16 69 瀏覽
呢一間位於東廣場嘅Cafe,喺角落頭位唔太起眼Lunch時間都冇乜太多人放lunch time揀咗呢間嘢嚟食,我嗌咗軟殼蟹漢堡包配薯條,佢係薯條係即叫即炸,熱辣辣軟殼蟹都好脆,佢仲有紫椰菜,連埋啲沙律醬都幾好食,酸酸甜甜咁樣,不過個包就比較麻煩,切開嘅時候就會散晒同事就嗌咗軟殼蟹蕃茄意粉 配有蒜蓉包,蕃茄醬都好多,所以成個意粉唔會話太乾,整體性價比唔錯,仲可以俾你任坐,不過一個鐘就冇乜欣賞佢嘅環境,如果唔係同朋友坐低傾吓計飲杯嘢飲其實都唔錯
呢一間位於東廣場嘅Cafe,喺角落頭位唔太起眼
Lunch時間都冇乜太多人

2023-02-11 93 瀏覽
今日放工跟同事去公司附近的Chef's Stage Cafe 晚餐🙊由於時間尚早,人不多,坐得很舒服🥰先來一個Spicy Chicken Wings $68 .. 雞奕大大隻,肉質鮮嫩多汁,辣度適中,夠惹味🤪薯條🍟香脆可口!安格斯牛肉漢堡配薯條,薯條份量不少👍 安格斯牛肉夠惹味,醬汁夠多,配菜也不少有三大塊蕃茄,生菜🥬等👍而且還有椰菜絲沙律夠健康🤣黑松露野菌意大利燴飯,意大利飯非常香濃creamy,口感煙煙韌韌,加入黑松露醬香氣四溢,將risotto味道升華不少😋😋 ICe Mint Chocolate (杏仁奶) Mixed Berry Yoghurt Smoothie ,不會太酸,🤭

ICe Mint Chocolate (杏仁奶)

• 黑松露雜菌意大利飯
  • 雜莓乳酪沙冰
2023-02-03 1999 瀏覽
朋友提議到位於東廣場的Comfy by Chef’s stage Kitchen 晚餐,佢無介紹錯! 餐廳裝修走簡約風格,有一種好舒服既感覺值得一提嘅係餐廳係dog - friendly ! 我哋當日去到見到有幾個狗主連埋寵物過嚟一齊食嘢Smoked salmon Caesar salad $118 😻😻- 有唔抄煙三文魚,味道調得唔錯,生菜好新鮮Avocado & crab scrambled egg whites sourdough toast $118- 呢個好味好特別! 蛋白同蟹肉份量好足,加埋一齊食又好正Sweet potato fries $48- 正! 新鮮炸起! 甜甜地,唔過燶!Daily fresh made detox juice $52- 食完炸物,飲枝鮮榨果汁🍹balance 下😻 健康好味Oreo milkshake $45- 呢杯係朋友叫,佢大讚好味!
,佢無介紹錯! 餐廳裝修走簡約風格,有一種好舒服既感覺

- 有唔抄煙三文魚,味道調得唔錯,生菜好新鮮

- 呢個好味好特別! 蛋白同蟹肉份量好足,加埋一齊食又好正

Sweet potato fries $48
- 正! 新鮮炸起! 甜甜地,唔過燶!

- 食完炸物,飲枝鮮榨果汁🍹balance 下😻 健康好味

Oreo milkshake $45
- 呢杯係朋友叫,佢大讚好味!

2023-01-31
2023-02-01 74 瀏覽
想係睇戲之前食個tea 但年初二好多餐廳都未開 行入東廣場見到呢間cafe有開 之前經過都想試 望入去又唔係太多人 於是就坐低飲杯咖啡 食個tea餐廳係開放式設計 行入東廣場就會見到 餐廳係用qr code 落單 menu上面見到居然有冰磚咖啡☕️ 幅圖都幾靚 於是叫左一杯榛子 一杯焦糖 再加一個炸雞翼配薯條🍟咖啡☕️上到黎 真係圖片與實物相符🌟打卡一流😍榛子幾好飲 焦糖唔係好飲到焦糖味但係用咖啡做冰磚真係誠意之作 😛可以做凍飲之餘又唔會因為加左冰而溝淡杯野飲嘅味道 非常喜歡~小食就不過不失 都唔錯但唔算特別以後如果係觀塘想搵一個位hea下 又多一個選擇啦🫶🏻

咖啡☕️上到黎 真係圖片與實物相符🌟打卡一流😍
榛子幾好飲 焦糖唔係好飲到焦糖味
小食就不過不失 都唔錯但唔算特別
以後如果係觀塘想搵一個位hea下 又多一個選擇啦🫶🏻
2023-01-23
10 分鐘 (堂食)
2023-01-31 123 瀏覽
今次已經係三訪呢間位於觀塘東廣場既 Comfy by Chef's Stage,裝修簡約,地方闊落,環境舒服,食物亦好高質,每次既體驗都非常滿意。鮮果蜜糖穀物乳酪 $98新年期間成日都食得咁heavy,今餐就打算食light d,近年來都好興yogurt bowl,除左健康,擺盤精美搶眼,賞心悅目。yogurt本身無咩甜味,配合唔同水果同granola一齊享用就有唔同口感同味道啦!煙三文魚賓尼迪蛋酸種麵包 $108店家使用蘭王蛋,熟既程度剛好,恰到好處既流心,一切開就係橙紅色的蛋黃,色澤鮮艷,蛋香濃郁。最得我心既係個酸種麵包,外面焗得好香脆,但內裏保持小小煙韌有咬口,唔會比上面既醬汁整淋左。黑松露薯條 $68香脆可口嘅薯條上面灑上黑松露碎,配上黑松露沙律醬同茄汁,食到停唔到口🙈牛油果香蕉奶昔 $46曲奇奶昔 $46前者較適合追求健康既朋友,甜度較低,味道清新可口。後者適合愛甜既朋友,不過對螞蟻人嚟講算係甜度適中,唔算太驚艷。上兩次到訪都會叫明太子意粉,佢地既意粉同薯條都係我私心推介,包保滿意,如果去開觀塘,都推薦大家去試下comfy by chef's stage,無論周日放工後定周末

鮮果蜜糖穀物乳酪

黑松露薯條 $68
牛油果香蕉奶昔 $46 曲奇奶昔 $46

牛油果香蕉奶昔 $46
曲奇奶昔 $46

上兩次到訪都會叫明太子意粉,佢地既意粉同薯條都係我私心推介,包保滿意,如果去開觀塘,都推薦大家去試下comfy by chef's stage,無論周日放工後定周末同三五知己嚟傾下計、食番餐飯都係個好選擇。
  • 黑松露薯條
以前仲係觀塘返工時最鐘意去東廣場搵野食,成日都黎幫襯呢間cafe,貪佢夠大間,環境舒適令人感覺好放鬆,啲野又好食。今日黎到觀塘諗都唔洗諗,就幫襯佢!〈烤南瓜,藜麥沙律配蜜糖黑醋汁〉呢排想食多啲菜,專登叫個沙律。入面除左南瓜,藜麥,沙律菜,仲有啲細細粒既芝士,撈埋蜜糖黑醋汁一齊食,味道酸酸甜甜,非常開胃。〈秘製美國炸雞翼配蜜糖芥末醬配薯條〉雞翼都算大隻,咬落入面夠Juicy。雞翼同薯條即叫即炸,熱辣辣又香脆。〈軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉〉賣相幾靚仔,有大大大大隻軟殼蟹同蒜蓉包。軟殼蟹炸得好酥脆,咬落香口蟹味濃郁。另外蕃茄忌廉汁都幾有驚喜,朋友本身唔係特別鐘意食蕃茄味既野,都讚佢既蕃茄汁,食落唔係得酸味好水嗰種蕃茄汁,而係味道調得啱啱好,質地好creamy果種。〈Oreo Milkshake〉肥仔必點。好rich既Oreo味但又唔會太甜,奶昔好滑好creamy。唯一缺點係細杯左啲,飲完有唔夠喉既感覺。〈黑糖伯爵鮮奶咖啡〉上面既奶泡好充足好滑,咖啡味當中混雜住黑糖同伯爵味,幾特別。

〈烤南瓜,藜麥沙律配蜜糖黑醋汁〉

〈秘製美國炸雞翼配蜜糖芥末醬配薯條〉

〈軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉〉

〈Oreo Milkshake〉
〈黑糖伯爵鮮奶咖啡〉
2023-01-27 71 瀏覽
觀塘工業區cafe非常多今日終於試左comfy Lunch time 都算多人 限坐90分鐘雖然如此 都無阻我一試之心野食質素超出想像南瓜雞肉意大利飯甜甜的南瓜汁包住粒粒的意大利飯 配上 嫩滑的雞肉 好味份量岩岩好Flat white 咖啡豆香 口感好滑

觀塘工業區cafe非常多

好味
份量岩岩好

Flat white
咖啡豆香 口感好滑

食物標價偏貴,質素一般,用料跟百X牌無分別,應重新考慮定價。尤其是意粉類食品,粗制濫造,往往吃到底時會有一層油(如圖),如果有注重飲食習慣的人,更不用在這消費。加上服務態度整差… 有種貼錢買難受的感覺
加上服務態度整差… 有種貼錢買難受的感覺
2023-01-21 74 瀏覽
位於觀塘的Cafe。呢間我超常去嘅,去到我就嚟食晒佢menu 上既嘢。位置好方便亦都好容易搵,都好近我會去觀塘嘅活動範圍。Cafe都好大個空間感,容易搵位。嘢食同嘢飲選擇多份量大價錢都合理,好味,擺盤都靚。加分位係佢個環境真係幾好,我特別鍾意去嗰度做嘢,因為佢個Wi-Fi好穩定亦都好快。呢個係令我去咗咁多次都會再去嘅原因之一,因為好多地方都冇咁嘅空間同埋Wi-Fi俾你坐低做嘢,好多都甚至限時添。同埋呢度嘅setting都睇得出佢係唔介意人哋嚟呢度做嘢,例如佢好多個位都有插頭,枱嘅高度都適合做嘢。而啲人都係來得快去得快,我喺張枱做嘢耐左都自然會再嗌多杯咖啡或者嘢食。都試過幾次有午餐到晚餐都係嗰度包辦😂😅。你喺呢一度係唔會感受到有股壓力係要你快啲走快啲讓出張枱。😀減分位係個冷氣好凍,同埋個廁所係東廣場嘅廁所,即係⋯我盡量都唔會想用既廁所😅 所以快快脆脆做完嘢就閃㗎喇。
位於觀塘的Cafe。
呢間我超常去嘅,去到我就嚟食晒佢menu 上既嘢。

嘢食同嘢飲選擇多份量大價錢都合理,好味,擺盤都靚。

都試過幾次有午餐到晚餐都係嗰度包辦😂😅。
你喺呢一度係唔會感受到有股壓力係要你快啲走快啲讓出張枱。😀

🍽ℂ𝕠𝕞𝕗𝕪 𝕓𝕪 ℂ𝕙𝕖𝕗'𝕤 𝕊𝕥𝕒𝕘𝕖🍽好貼心水係自由斟有有氣 同普通水揀座位都算闊落幾舒服仲有提供埋個籃俾你放袋🥭🥑🦀🥗𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘛𝘰𝘸𝘦𝘳 芒果蟹肉牛油果沙律賣相非常之靚 😳非常足料🤤超多牛油果同蟹肉😎配上淡淡嘅芒果味🥭伴碟嘅火箭菜🌿非常新鮮而係盛嘅飽肚得來好味又係健康之選🥹 正🌟🌟🌟🌟🌟
🍽ℂ𝕠𝕞𝕗𝕪 𝕓𝕪 ℂ𝕙𝕖𝕗'𝕤 𝕊𝕥𝕒𝕘𝕖🍽

好貼心水係自由斟有有氣 同普通水揀