2022-12-11
行觀塘準備買啲聖誕裝飾,行到又餓又攰,路過東廣場,地下全部都食市,我地簡左間環境好啲又好坐餐廳。先簡杯飲品先,都好多選擇,有沙冰,奶酪,咖啡,紅茶。我就中意沙冰,點杯紫薯沙冰🍧,又幾好,仲可以選擇用脫脂奶,好香紫薯味,用脫脂奶唔會太甜,而且唔會杰噠噠飲唔到,好好味😋朋友就中意熱飲多啲,佢就選杯EarlGrey ,係一壺上,好有Higetea感覺🍵先來一客燒南瓜藜麥沙律配蜜糖黑醋汁,南瓜好粉好甜,新鮮沙律菜配上黑醋汁,好開胃🥗😋芝士茄汁焗素肉丸,素肉丸吸收芝士跟茄汁,口感真係好似食緊肉丸,好食日本猪腩肉日本蘭王溫泉蛋生姜燒飯,店員特別介紹,餐廳全部都用日本蘭王雞蛋,本來都唔係好知道蘭王雞蛋有咩特別,但一食就覺得蛋黃真係特別香😋燒猪腩肉特別嫩滑,我中意啲配菜,有泡菜蘿蔔,牛蒡漬,好欣賞牛蒡漬,哩碗飯真係好好味。餐廳食物味道係做得幾好,見佢地咖啡飲品,Pizzy等都做得好好,下次都要點再嚟試下。