2018-09-17 70 瀏覽
餐廳位於荔枝角站與長沙灣站既中間,位置有點不易找。食物餐牌用上車票做裝飾,係我最愛嘅日本新幹線,自己都試過坐呢三班車由東京去北海道函館。軟殼蟹配泰式羅勒葉醬意大利麵$158先上意粉,軟殼蟹熱辣辣,炸得好香脆。意粉炒得好好食,泰式得黎冇酸味,辣度中等,非常惹味,食物溫度非常出色。1855 極黑安格斯肉眼扒 $298份量足夠2-3人用,好香咁上台,叫左5成熟,睇下燒成點?真係做到5成熟,非常之多肉汁,牛味重,配菜一樣超好食,重點在燒蒜頭。難得一間食物質素同環境都咁高質既餐廳,特別係作為鐵路迷嘅我,望住「假」既車廂外風景,一樣享受!
餐廳位於荔枝角站與長沙灣站既中間,位置有點不易找。

軟殼蟹配泰式羅勒葉醬意大利麵$158

1855 極黑安格斯肉眼扒 $298

份量足夠2-3人用,好香咁上台,叫左5成熟,睇下燒成點?

2018-09-17 59 瀏覽
有朋友住長沙灣,話屋企樓下開咗間幾唔錯嘅西餐廳,一開頭聽長沙灣以為係大食夾抵件豉油西餐,估唔到係fine dining唻。裝修甚有玩味,兩邊mon播雪地景扮火車內籠。餐牌設計亦好有心思,夾雜剪貼同名信片,就好似你真係喺去緊北歐嘅旅程途中咁。血橙蟹肉沙律之前未食過血橙,就好似橙同西柚之間,fresh得唻酸酸地,但又唔會搶走蟹肉嘅甜味,味道同顏色都好開胃。阿根廷紅蝦意大利麵配風乾蕃茄龍蝦醬.巴馬臣芝士阿根廷紅蝦我又係第一次食,開頭淨係覺得好大隻同蝦味比一般蝦濃,多蝦膏,google吓先知原來係生於無污染水域嘅野生蝦。睇唻餐廳喺食材來源花咗唔少心思。蕃茄龍蝦醬配芝士,非常香醇濃郁,仲有少少蛋黃嘅香,食完意猶未盡。食到第三樣真係發覺自己有幾孤陋寡聞,食開outback淨係知牛有usda angus之類嘅認證,又係食完先知,1855係嚴格認證過嘅牛,黑牛係真係全身黑色,要拎到呢個認證嘅牛要age夠細,feeding要穀飼,animal handling要夠寫意,唔可以俾壓力啲牛牛,佢地要喺自然環境放養,要有新鮮空氣,出唻嘅肉先會夠juicy同tender。真係食落口就覺得肉質係明顯有分別,嫩啲同

裝修甚有玩味,兩邊mon播雪地景扮火車內籠。

血橙蟹肉沙律

阿根廷紅蝦意大利麵配風乾蕃茄龍蝦醬.巴馬臣芝士

真係食落口就覺得肉質係明顯有分別,嫩啲同細緻啲,肉本身嘅油脂非常香。
上面兩張相可能會令你有種錯覺,以為意粉同扒嘅份量好少,其實只係紅蝦同菇太大,個扒本身係有12oz的。
講起個菇真係最佳配角唻,襯托到主角,唔搶,唔滯,又有屬於自己嘅好味,juiciness同香口程度唔會比份扒比下去。

隱世呢個詞已經俾傳媒用到濫,隱世其實啫係有些少隔涉,邊個唔想自己間餐廳開正喺城市心臟。不過如果要我揀,我又真係寧願餐廳嘅成本花喺食材而唔係租金上,可以行遠啲,但好似呢日咁食啲咁花心思咁開眼界嘅一餐。
2018-09-17 57 瀏覽
返工返得辛苦又無假放好想去旅行究竟可以用啲咩去滿足我😞Google下有咩好西食下開心下點知俾我發掘到依間新餐廳!佢嘅特別之處等我逐一話你聽:雖然地理位置唔算特別方便但隱世小店都係咁架啦🤣佢位於明愛醫院附近 由長沙灣站行去唔洗15分鐘門口好突出 因為有疊行李喺到個門口設計又好特別 好似車門咁樣急不及待入去坐低嘩!見到嘅係成個裝修都係模擬車廂 好靚好特別車𥦬嘅景色係老闆旅行時拍低嘅景致一幕一幕呈現客人眼前 好似真係去緊旅行咁 好興奮每本menu入面都夾雜唔同國家嘅相片 全部都係老闆自己影同曬出黎餐廳嘅意念係希望忙碌嘅香港人放低煩憂 好好享受短暫嘅美食之旅心思細膩到我加左依間餐廳好多分🤣今次我叫左個西班牙墨魚筒飯海鮮新鮮到不得了 不過味道有少少鹹 但外國嘅口味本身都係重少少 所以我諗廚師都係將異國風味原汁呈現另外叫左牛肩胛x黑松露波特菇坦白講係好食味道都好濃嘅但係牛肩胛有少少多筋 老人家同小朋友就麻煩少少試左日本赤米好飲 真係好飲唔會太苦太甜 係好飲好味嘅酒鍾意啤酒嘅你可以一試依杯係用左頂級抹茶粉沖出黎嘅飲品對於唔鍾意太甜嘅我非常欣賞好濃好好飲 喜歡抹茶嘅你一定要試總括黎講 依到除左有美食仲
返工返得辛苦又無假放
好想去旅行究竟可以用啲咩去滿足我😞
Google下有咩好西食下開心下
點知俾我發掘到依間新餐廳!
佢嘅特別之處等我逐一話你聽:

對於唔鍾意太甜嘅我非常欣賞
好濃好好飲 喜歡抹茶嘅你一定要試

總括黎講 依到除左有美食
仲食埋環境同氣氛🤤🤤🤤
把酒談心黎講都幾有情調架!
2018-09-16 45 瀏覽
工作太忙的關係, 難得週末想找些好餐廳好美食慰勞自己,聽朋友說長沙灣有間以旅遊為題材小店一路想找機會試,剛巧在附近當然要朝聖一番小店分兩層, 燈光柔和舒適,以火車卡作主題,牆上掛了外國街境片段,令人置身外國車卡,甚有格調。Menu 更是細心特別, 採用旅行遊記形式,夾附旅遊相片,地圖,可見店主製作用心。Menu 的選擇不算太多, 但基本的種類也會有,而且選料上乘。我地點左牛肩胛配蘆筍黑松露波特菇同泰式軟殼蟹羅勒葉墨魚麵牛肩胛配蘆筍黑松露波特菇-牛肩胛5成熟, 煮得剛剛好, 肉味濃郁,嫩滑多汁, 是上乘的選材,蘆筍鮮嫩,黑松露芳蹤香撲鼻. 配以大菇吃很夾唔會漏, 黑松露亦唔會浪費左泰式軟殼蟹羅勒葉墨魚麵-軟殼蟹炸得香脆可口, 墨魚麵軟硬度適中. 泰式處理微辣醒胃, 加了不少香料食物上碟擺設精緻, 食物也用心制作,配以別繳裝修格調, 值得推介的好地方
剛巧在附近當然要朝聖一番

Menu 的選擇不算太多, 但基本的種類也會有,

2018-09-15
  • 牛肩胛配蘆筍黑松露波特菇
2018-09-15 1047 瀏覽
Choo Choo 有種令人置身係火車車廂嘅感覺🚆 店鋪兩邊播放住坐日本列車嘅風景🛤🏞 餐牌每本都人手設計📒 就似係旅行日記簿咁 真係好似去左旅行咁 非常之特別 如果突然想去旅行 但又請唔切假 買唔切機票 不妨黎呢度過下旅行癮😜西班牙傳統燒乳豬🐷 (配燒菠蘿🍍,迷你椰菜)見到乳豬表面燒到脆卜卜 唔好以為裏面啲內會好老 切嘅時候就已經有視覺👀 嗅覺👃🏻 觸覺👋🏻同聽覺👂🏻嘅享受 首先 聽到脆卜卜嘅聲音 之後就會見到肉汁流出 聞到乳豬嘅香味 feel到入面好軟熟 入口有雙重感覺 外脆內軟 🤤🤤🤤燒菠蘿 係用新鮮菠蘿 因為佢冇浸過糖水嘅甜味 菠蘿表面燒到焦焦地 另外甜味昇華阿根廷紅蝦意大利麵配風乾番茄龍蝦醬 巴馬臣芝士🦐🦐🦐意大利粉一到嘅時候已經聞到好香嘅龍蝦味 上面個3隻虎蝦好鮮甜同好多膏 阿根廷紅蝦同龍蝦醬味道好夾 令人會食完一啖接一啖😋帶子、虎蝦🦐、魷魚筒🦑、三文魚🐟海鮮拼盤。海鮮都烤焗得恰到好處,配埋新鮮嘅檸檬汁將每款海鮮嘅鮮甜都帶晒出黎,虎蝦同帶子夠大粒,魷魚筒爽口又彈牙,三文魚煎得啱啱好,切落去魚皮到仲係脆架,最後底層係沙律菜,令整道菜保持清新嘅感覺,總括而言呢個海鮮拼盆係非常值

西班牙傳統燒乳豬🐷 (配燒菠蘿🍍,迷你椰菜)

阿根廷紅蝦意大利麵配風乾番茄龍蝦醬 巴馬臣芝士🦐🦐🦐

帶子、虎蝦🦐、魷魚筒🦑、三文魚🐟海鮮拼盤。
海鮮都烤焗得恰到好處,配埋新鮮嘅檸檬汁將每款海鮮嘅鮮甜都帶晒出黎,虎蝦同帶子夠大粒,魷魚筒爽口又彈牙,三文魚煎得啱啱好,切落去魚皮到仲係脆架,最後底層係沙律菜,令整道菜保持清新嘅感覺,總括而言呢個海鮮拼盆係非常值得推介。

赤米清酒啤酒🍶🍺
加入日本清酒的手工啤味道比平常嘅啤酒味重啲,醇啲,帶有榖類的香氣,配埋專用嘅酒杯🥂
2018-09-14 48 瀏覽
本身諗住同老公去返老地方lunch,不過真係食左太多次,所以今次一於試下新野,轉戰CHOOCHOO!知道餐廳座位唔多,而且好full house , 所以11:45打去訂即日13:00,都竟然有位!🤤刷洗完就飛的去,時間岩岩好,見到好多台都擺左個reserved 既牌。lunch set都有唔少選擇,加$9就有湯,今日係南瓜湯,都夠同老公share ! 好香濃👍🏻如果餐飲凍奶茶係要加$2 ,糖水會分開上,店員仲話糖水入面加左雲呢嗱籽,不過我地就唔係好飲得出😅我既熱奶茶就好細杯,飲幾啖就無哂,我仲要出左名飲野好似養魚咁,但未食完已經飲哂😂煙鴨胸中東包配薯格,包唔會又厚又硬👍🏻而且鴨胸份量剛好,唔會太多爆哂出黎又或者太少!薯格係即炸,就算無點茄汁都好正!不過上菜就有d慢香辣青檸豬腩肉溫泉蛋飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係神級好味!我地都讚不絕口

2018-09-13
地點比較隔涉 但係當你入到去自身一個車卡嘅環境會將呢一點忽略 ( 裝修有心思 靚 )裝修唔錯好像置身車卡 有電視機播著風景 好特別南瓜湯 texture 非常豐富 好味軟殼蟹羅勒葉墨魚麵 味道冇得頂蟹夠脆身 意粉煮得啱啱好 +埋D 蕃茄仔 蒜片 好惹味😎🎉個職員recommend 我哋5成熟 我哋同意 最後上檯 我覺得有六至七成 但係都ok 一上枱嘅時候我同我朋友都喺度研究白色嗰啲 係乜嘢? 芝士? 結果係牛油個甜品 好好味 好有驚喜 絕對推介走嘅時候 補張門口相
( 裝修有心思 靚

生日
  • LJK
  • 泰式軟殼蟹羅勒葉墨魚麵
2018-09-13 33 瀏覽
去CHOO CHOO的主要原因,是環境,望著車窗外風景慢慢移走,彷彿置身於國外的火車上,瀟瀟灑灑的出走。看到餐牌時,出走的感覺更是強烈,厚厚的餐牌內夾有老闆旅行時的照片、飛機票和車票,就像是讀著別人的遊記。點了杯飲料,打算邊喝邊欣賞餐牌,菠蘿椰子energizer,燈泡形的飲料,喝了會否給我力量選擇美食?第一口喝下去,酸味衝擊味蕾,果然醒胃醒晨!朋友的抹茶Latte,淡淡的奶味配上濃濃抹茶味,抹茶控表示滿意。前菜芥末籽燒雞牛油果沙律配糖心蛋,酸酸的沙律醬襯托牛油果的鮮甜、雞肉的嫩滑,加上沙律菜及甜甜的糖心蛋,吃得心花怒放,更是期待下一道主菜!點一客西班牙炒飯來紀念念念不忘的西班牙之旅,於旅行主題的餐廳吃,最為適合。大大的海鮮、微乾的炒飯,下一次出走歐洲在何時?再來一客薯格,邊吃邊分享瑣碎事,甚為捨意。和朋友在「火車卡」上輕輕鬆鬆的吃晚飯,還真希望「下車」的門外是JR站。看到要久不久來用餐,解解對旅遊的慾念。

第一口喝下去,酸味衝擊味蕾,果然醒胃醒晨!

再來一客薯格,邊吃邊分享瑣碎事,甚為捨意。

2018-09-02
  • 芥末籽燒雞牛油果沙律配糖心蛋
  • 西班牙海鮮飯
2018-09-12 28 瀏覽
上網見到間餐廳幾有特色,今日同朋友去開長沙灣就特登過來試下,呢到距離地鐵站都有一段路。今日餐湯係南瓜湯,味道都幾濃郁。仲有少少南瓜蓉,跟餐+$8,應該會間唔中轉款,偷聽到佢地好似邂下會轉新menu!叫左個烤雞牛油果沙律,個盤非常之特別! 份量適中,仲配左半個檸檬,烤雞皮烘得非常好,脆脆地,蔬菜都好新鮮。另外叫左個墨西哥肉醬栗米片+牛油果醬+酸忌廉 $98,外貌非常吸晶,肉醬芝士味同蕃茄味濃,再加少少牛油果醬同酸忌廉係食唔停口。兩個人share有少少多,份量都幾大,如果3-4個人share應該就岩岩好,隔離既客人見到我地食得好好味甘都叫左一份。我地都叫左個主菜:墨魚筒西班牙海鮮飯 $98,個黑墨魚都幾大舊,仲有兩隻青口同大蝦,味道就唔似平時食果種濕濕地既海鮮飯,呢個係比較乾身,同d飯比較硬,如果唔鐘意食淋pat pat既朋友應該會幾鐘意。不得不提既係埋單既時候,店員會提供一杯水比你,有薄荷葉同埋青檸,都幾深刻。

2018-09-11 67 瀏覽
適逢紀念日,打算與男朋友到一間有特色的餐廳來好好慶祝一下。以火車做主題的Choo Choo,是openrice的長沙灣熱門餐廳,我們便決定嚐一下Choo Choo位於長沙灣順寧街一帶,離地鐵站大概有6分鐘的步行時間遠遠一看已經被它橙色的外牆吸引著門外擺放著一些旅行的擺設,十分配合火車的主題門外擺放了一本餐牌,可以先看看是日菜式餐廳的卡片也設計得十分精美我們大概7:30到達餐廳,剛好我們的景觀還未被阻擋到餐廳用大螢幕假裝外面正在擦過的優美風景,使到餐廳的空間感大增,也提升了餐廳的氣氛,使人感到置身於火車車廂內用餐餐牌也用了旅遊日誌的設計,張貼了很多日本旅遊的車票、入場券,十分有特色,點餐後我花了大概十分鐘去慢慢細心欣賞這本餐牌點餐十分鐘後,泰式軟殼蟹羅勒墨魚麵先上菜賣相十分精美,墨魚麵上有一隻炸得金黃的軟殻蟹。墨魚麵充滿墨魚的鮮美,與其他的墨魚麵不同,不會吃到滿嘴都是墨魚汁,十分照顧到食客的憂慮軟殼蟹炸得十分鬆軟,非常容易咬開,也沒有雪藏味廚師加了一些香料,辣辣的,十分惹味等了一會,西班牙傳統燒乳豬也上菜了餐廳用了一個中型烤盤盛著烤乳豬,十分具有外國田園風味,謀殺了不少菲林第一刀切下去時

遠遠一看已經被它橙色的外牆吸引著
門外擺放著一些旅行的擺設,十分配合火車的主題

門外擺放了一本餐牌,可以先看看是日菜式

餐廳的卡片也設計得十分精美

我們大概7:30到達餐廳,剛好我們的景觀還未被阻擋到

泰式軟殻蟹羅勒墨魚麵
點餐十分鐘後,泰式軟殼蟹羅勒墨魚麵先上菜
軟殼蟹炸得十分鬆軟,非常容易咬開,也沒有雪藏味
廚師加了一些香料,辣辣的,十分惹味

西班牙傳統燒乳豬
等了一會,西班牙傳統燒乳豬也上菜了
第一刀切下去時,薄脆的乳豬皮立即分開,可見烤焗的時間剛好
肉汁豐富,並沒有因長時間烤焗而流失肉汁
乳豬肉十分腍滑,易咬開,脂肪分佈十分平均
配菜也是十分出色
菠蘿十分香甜解油,椰菜仔也十分清新爽口

赤米
另外,我們還點了一瓶赤米
手工啤酒我不常飲,但這瓶令我留下深刻印象,啤酒的顏色呈深粉紅色,深得女士歡喜
果味突出麥味適中,每喝完一口會有啖啖的果香餘蘊,十分出色

總括而言,Choo Choo是一間十分有水準的餐廳
飲物種類雖然不太多,但食物質素十分高,餐廳營造的火車車廂環境也十分出色,期待下一次的火車旅程
2018-09-03
紀念日
泰式軟殻蟹羅勒墨魚麵
西班牙傳統燒乳豬
赤米
2018-09-10 30 瀏覽
久唔久食飯都要預備下驚喜,今次就帶女朋友黎到長沙灣呢間好出名既火車餐廳!餐應自開業一直都人氣爆燈!想食一定要提前預訂!餐廳以火車旅遊為主題,見到有行李架同窗外既風景,就好似架火車郁緊咁!畫面有時會停頓,就好似架火車停左,好得意!攪到人好想去旅行😭赤米$68第一次見用紅麴米釀的啤酒,酒味香醇,比平日喝的啤酒少了一份澀味!真係好好飲,粉粉地色,色澤好靚!Mixed Berry$48叫做Energizer真係冇錯!雜莓的酸酸甜甜令人好醒神!亦有起沙既質感!令人愈飲愈開胃!牛肩胛配露荀黑松露波特菇$228此牛肉部位雖然較瘦,但仍充滿肉汁味道較濃!配上香蒜牛油碎,味道更香。波特菇多汁有口感,配上黑松露,味道更濃。黑墨魚筒西班牙海鮮飯$198海鮮飯,飯粒充滿鮮茄香,飯粒軟韌。海鮮有青口、鮮蝦、帶子、墨魚,鮮味十足!墨魚多汁爽彈!夏天食好開胃。餐廳環境舒適,菜式選擇多,睇得出係好有心機烹調。

餐應自開業一直都人氣爆燈!想食一定要提前預訂!

赤米$68

Mixed Berry$48

牛肩胛配露荀黑松露波特菇$228
此牛肉部位雖然較瘦,但仍充滿肉汁

黑墨魚筒西班牙海鮮飯$198

餐廳環境舒適,菜式選擇多,睇得出係好有心機烹調。
2018-09-09 31 瀏覽
今日正值與男朋友的紀念日,我特地訂了這間裝修充滿特色的餐廳。除了餐廳內部裝修成火車的模樣,menu還設計成旅遊日誌般,十分有趣並美觀!點餐後,先到的是男朋友點的Red Rice Ale啤酒,不懂喝酒的我不懂如何評價啤酒,只知它味道甜甜的,很易入口!然後就是我點的Mix Berry飲料,我估它是沙冰吧(因為餐牌上它沒有中文,我怕我估錯),我覺得它的味道不錯! 我很喜歡,主菜都還未到齊,我便把它全都喝完。主菜到了! 是我大愛的軟腳蟹(是軟殼蟹不過我喜歡把它說成軟腳蟹) ,餐廳把它配上泰式羅勒葉醬意大利麵,點菜時店員有細心提點它是辣辣的,真的辣得十分開胃,愛吃辣的朋友一定要點!再來便是Iberico Pork Collars,它是黑毛豬梅扒(全橡級別),雖然我都不知道甚麼是全橡級別,不過它的肉鬆鬆軟軟,非常好吃。最後,因為我倆食量都比較大,本來想多點一個飯,但因為on the side dishes的飯都賣完了,只好多叫一個意粉,這個意粉十分清新,也十分好吃。

主菜到了! 是我大愛的軟腳蟹
(是軟殼蟹

2018-09-05
紀念日
2018-09-07 41 瀏覽
經過我妹妹推介左呢間隱世日式意大利餐廳之後,琴晚放工終於得閒同男朋友去食。果然不負所望!餐廳佈置到火車咁,播住冬日日本旭川嘅車窗景色,好有格調。店員每上一度菜都會講解一下菜色,加哂分我地先點左個多白酒蜆配多士。多士烘烤到金黃色,仲要好脆口!蜆肉吸收左白酒嘅清香,鮮味十足!飲品方面,夏天飲Ice Chocolate冇得輸。入面仲加左d雲呢拿籽Grilled Chicken Salad個雞好抵讚!外皮唔明點解可以整到咁脆!皮脆肉嫩!糖心蛋整得好靚重頭戲來了!就係呢個五成熟嘅牛肩胛。我諗我係第一次食牛肩胛呢個部分。牛肩胛肉質好有彈性,而且少脂肪。食落好過癮,牛味十足。配菜亦做得好出色,露筍甘甜,大菇味香濃。甜品係gold rush。由hazelnut甜餅、冧酒jelly、earl grey creme等組成,充滿驚喜。甜度亦洽到好處。

2018-09-06
  • 牛肩胛配露荀黑松露波特菇
  • 牛肩胛配蘆筍黑松露波特菇
  • 牛肩胛配露筍黑松露波特菇
  • Gold  Rush
2018-09-06 121 瀏覽
香港以旅遊為主題的餐廳不太多,CHOO CHOO規模比較少,但內內外外都絕不馬虎,難得在長沙灣有一高質餐廳,定必推介👍🏻店子周邊的車房與醒目的橙色外牆形成對比,份外顯眼。餐廳內裝修成火車車廂的模樣,有幾部掛牆螢幕模仿車窗,播放著店主們旅行時乘坐火車所攝錄的畫面。「車窗」上面放著大大小小的行李箱,令這「車廂」幾可亂真。微細處顯心思。我特別喜歡這裡的menu,設計非常用心、精美,除了餐牌外,間頁貼滿了店主在外地旅遊時的照片、車票、入場券,有點像日記剪貼簿,充滿回憶!Lunch set有八款,價錢大約在$80-$100內。我選了 紅菜頭龍利. 蔬菜藜麥,一心想會有紅菜頭伴碟,上菜時看見那焦色肉塊,還以為送錯了炆五花腩呢!🧐大廚應該是以紅菜頭汁醃製龍利魚,焦香表面下可見深粉紅色的魚肉,肉質鮮嫩多汁,能明顯吃出紅菜頭那獨特風味,廚師出奇不意的煮法實在為食客帶來驚喜😍旁邊的藜麥份量也十分闊綽,被調味料染成深黑色恰似誘人的魚子醬,與黃椒同吃口感甚佳。飲品mixed berry以新莓果打成汁,味道酸酸甜甜,開胃解渴👍🏻注意餐廳下午會有落場時間,4-6時暫停營業喔!飯後閒坐了一會兒,臨走時侍應送上一杯外

紅菜頭龍利.  蔬菜藜麥

注意餐廳下午會有落場時間,4-6時暫停營業喔!飯後閒坐了一會兒,臨走時侍應送上一杯外帶西柚水,好讓客人逛街時喝,此舉非常細心,令人印象深刻❤️ 食物質素及服務態度均出色,一定會繼續支持有heart小店💪🏻
Mixed  berry
2018-09-04
Mixed  berry
2018-09-03 43 瀏覽
早前在網上看到這間名叫Choo Choo的是一家以火車為主題的特色西餐廳,內裡裝修和格調都予人感覺況如置身於火車裡,啱晒鐵路火車迷!餐牌設計亦甚具特色,是半手工製作的餐牌,很有心思啊同友人點左兩個菜,加埋一杯芒果香蕉特飲呢杯飲品嘅質感都幾杰身,芒果味比香蕉味突出,唔太甜,幾好飲呢塊西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒真係不得了🐷賣相精緻,豬梅扒是厚切的去燒,內裏呈嫩粉紅色!外脆內軟,肥瘦適中,咬落好Juicy而且充滿豬肉脂香😍不過份量就細份左小小啦🙈Side Dishes另外加咗個黑松露蘆筍蘆筍夠哂嫩口,黑松露同蘆筍個味好夾!另外個泰式軟殼蟹配羅勒葉墨魚麵都幾出色,麵條好Al Dente,炒得乾身且帶微微辣香,夠晒香口👍🏻環境好,食物佳的用餐好選擇

餐牌設計亦甚具特色,是半手工製作的餐牌,很有心思啊

同友人點左兩個菜,加埋一杯芒果香蕉特飲
呢杯飲品嘅質感都幾杰身,芒果味比香蕉味突出,唔太甜,幾好飲

Side Dishes另外加咗個黑松露蘆筍
蘆筍夠哂嫩口,黑松露同蘆筍個味好夾!

環境好,食物佳的用餐好選擇