2018-09-07 41 瀏覽
經過我妹妹推介左呢間隱世日式意大利餐廳之後,琴晚放工終於得閒同男朋友去食。果然不負所望!餐廳佈置到火車咁,播住冬日日本旭川嘅車窗景色,好有格調。店員每上一度菜都會講解一下菜色,加哂分我地先點左個多白酒蜆配多士。多士烘烤到金黃色,仲要好脆口!蜆肉吸收左白酒嘅清香,鮮味十足!飲品方面,夏天飲Ice Chocolate冇得輸。入面仲加左d雲呢拿籽Grilled Chicken Salad個雞好抵讚!外皮唔明點解可以整到咁脆!皮脆肉嫩!糖心蛋整得好靚重頭戲來了!就係呢個五成熟嘅牛肩胛。我諗我係第一次食牛肩胛呢個部分。牛肩胛肉質好有彈性,而且少脂肪。食落好過癮,牛味十足。配菜亦做得好出色,露筍甘甜,大菇味香濃。甜品係gold rush。由hazelnut甜餅、冧酒jelly、earl grey creme等組成,充滿驚喜。甜度亦洽到好處。

2018-09-06