經歷左咁多日玻利維亞高山反應終於順利完成旅程, 好靚, 但真心唔會再去, 老公話要慶祝我地無穿無爛, 今日出去食餐勁的. 上Openrice search到li間位於19樓嘅餐廳, 三面都有景睇呢.>海鮮拼盤 (+HKD55@餐)見到隔離枱食, 我地又叫, 加左唔會令我地特別飽但見到啲咁靚嘅生蠔同鮑魚真係好想食🤤. 拼盤有生蠔: 勁大隻, 厚肉, 有別於一般餐廳嘅檸檬汁, 點香草汁味道更出, 微醎海水味好正呢; 八爪魚肉(不時不食地replace了螺肉)肉質新鮮, 厚切啖啖肉; 日本帶子連麵鼓醬食, 配搭勁新穎, 令我唸起其實日本係有麵鼓醬for點野食, li個更高質, 較稀少少一點全塊帶子都係醬, 勁好食.>沙律- 日式青瓜蟹子沙律青瓜先去皮才刨成一絲絲, 仲有好大羹蟹子, 沙律🥗菜, 蕃茄粒好清新開胃.>餐包- 蒜蓉包稍為揑下, 包身超軟飄來滿滿嘅蒜香.>餐湯- 椰子雞湯充滿椰香嘅椰子雞湯, 忌廉同湯係黃金比例, 口感滑之餘仲有椰肉, 雞肉, 蘿蔔粒, 洋葱粒嘅嚼口. >鴨胸蘑菇螺絲粉配香草忌廉 (HKD138)我一時誤會以為係平時奶奶整嘅”

海鮮拼盤

海鮮拼盤 (+HKD55@餐)
沙律

沙律- 日式青瓜蟹子沙律
餐包- 蒜蓉包
稍為揑下, 包身超軟飄來滿滿嘅蒜香.
椰子雞湯+蒜蓉包

餐湯- 椰子雞湯
鴨胸蘑菇螺絲粉配香草忌廉
鴨胸

鴨胸蘑菇螺絲粉配香草忌廉 (HKD138)
我一時誤會以為係平時奶奶整嘅”煙”鴨胸, 原來係•勁•Tender•又Juicy•嘅鴨胸肉, 估唔到口感好似煎薄少少嘅扒, 鴨胸嘅紋理分明之餘, 有絲絲嘅血色, 好嫩好高質. 螺絲粉屬清碟之作, 每條掛滿味道豐富嘅pesto sauce, 本身勁愛pesto sauce陣味嘅我食落覺得味道特別香. 連燒蕃茄都好好味, 零heavy感.
牛肉眼扒

雜扒拼海鮮: 大蝦, 魚柳, 牛肉眼, 黑毛豬 (HKD158)
嘩mug咁大個盤呀🤣. 拼盤上嘅扒好大件(抵食之選), 大蝦嘅肉一拮就離殻, 肉質新鮮; 魚柳煎得外脆肉嫩, 保留左Juicy感; 放最底嘅肉眼扒同黑毛豬絕不能錯過, 尤其牛肉眼Dip附上嘅Red Wine Sauce, 肉質tender無筋, 無論點切都好味, 仲有好香嘅油香; 黑毛豬有兩大條, 西班牙黑毛豬非常高質, 係好多高級餐廳選用嘅食材, 煎香後, 厚肉但好易切開, 口感竟非常多汁爽嫩. 除左肉類, 伴碟嘅薯蓉都係一大亮點, 係蕃薯蓉🍠仲要係超甜嗰隻, 好似食緊成個蕃薯🍠嘅軟滑version, 間中有粒粒蕃薯咀嚼味道天然.
甜品

是日甜品- 士多啤梨🍓mousse, 配朱古力mousse cake
甜品plating實在吸引, 士多啤利mousse有驚喜, 超級忌廉, 啖啖都有小小士多啤梨肉而唔會令佢唔滑, 甜味天然; 朱古力小蛋糕中間嘅mousse一樣smooth, 朱古力香濃, 份量啱晒食得好飽嘅餐後甜品.
紅白餐酒

紅白餐酒 (+HKD35@餐)
据扒點可以唔配返杯酒ga ? 加HKD35就有一杯紅酒🍷(保加利亞🇧🇬嘅Petit Enira)或者白酒🥂(紐西蘭嘅Sauvignon), 兩款”是日餐酒”同我地揀嘅食物實在太啱了.
2019-04-18
  • 魚柳
  • 牛肉眼
  • 黑毛豬
2019-04-16 149 瀏覽
乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律黑松露蘑菇湯松露煮日本年糕美國肉眼配大蝦^$568麻辣蘑菇雞肉扁意粉 $188士多啤梨奶/朱古力奶 $19 係OpenRice留意左呢間西餐廳好耐,終於等到機會試啦!首先上嘅係蟹肉鮮蝦芒果沙律,蟹肉同鮮蝦都好清新好fresh,配上鮮甜嘅芒果粒,好refreshing咁為晚餐揭下序幕接着上嘅係兩款黑松露嘅菜式,兩款都係預料中嘅好飲/好食,松露味香濃,但相比之下黑松露日本年糕當然更有創意😎冇諗過日本年糕可以同松露忌廉crossover,感覺上好似食緊carbonara年糕嘅矜貴版xd.不得不佩服廚師的功架,肉眼扒我地叫左4成熟,邊位煎得香脆,豐富嘅肉汁完美地鎖住,加上配搭嘅醬汁,令肉汁嘅味道更突出,雖然肉質未至於入口即溶,但以呢個價位嘅扒來講已經無懈可擊,唯一挑剔就係比較多肥膏🙈.麻辣意粉係最有驚喜沒有之一😭 對於完全唔食辣嘅小編黎講,通常見到四川麻辣就即刻會好抗拒,經店員推薦後決定一試: turns out it was one of the best pasta i’ve ever had!! 意粉既醬汁偏重於麻辣既”香”,麻辣香氣撲鼻,食落卻唔太辣,頂多係魚香茄子

乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律
黑松露蘑菇湯
松露煮日本年糕
美國肉眼配大蝦
^$568
麻辣蘑菇雞肉扁意粉 $188
士多啤梨奶/朱古力奶 $19

係OpenRice留意左呢間西餐廳好耐,終於等到機會試啦!

麻辣意粉係最有驚喜沒有之一😭 對於完全唔食辣嘅小編黎講,通常見到四川麻辣就即刻會好抗拒,經店員推薦後決定一試: turns out it was one of the best pasta i’ve ever had!! 意粉既醬汁偏重於麻辣既”香”,麻辣香氣撲鼻,食落卻唔太辣,頂多係魚香茄子既辣度,但為味蕾帶來特別既刺激和享受!廚師用精湛嘅廚藝張看似簡單嘅意粉同配料都炒得很有鑊氣,而且意粉硬度和韌度都適中,無論意粉定雞肉份量都好足料,雖然定價較高,但物有所值!

是日甜品既幾款小甜點就不過不失啦,lemon meringue tart 酸酸甜甜都幾開胃。
飲品方面,小朋友口味既我地分別叫左士多啤梨奶同朱古力奶,特別一讚士多啤梨奶,味道好似韓國果隻咁,好難得可以飲到唔係藥水味既士多啤梨飲品><

總括而言,每一道菜都好有心思,睇得出廚師俾左好多心機去設計,尤其係個意粉!環境方面,有駐場樂手彈結他,都幾有氣氛,雖然唔係360度無死角維港大海景,不過可以仍然可以見到維港同幻彩詠香江^^ 高水準西餐黎講性價比幾高!
2019-04-16 157 瀏覽
做完嘢諗住食返個好lunch, 行行吓就比我發現左呢間位於尖沙咀亞士厘道嘅上樓餐廳,餐廳環境好開陽,侍應嘅哥哥姐姐亦都好好服務態度,我叫左一份set lunch羊架, 一個海鮮拼盤! 羊架set lunch, 有前菜,餐湯,主菜,餐飲同甜品!海鮮拼盤有涷蝦,蠔,帶子,八爪魚,鮑魚!先講海鮮拼盤:涷蝦爽甜肉質彈口, 蠔比較creamy, 帶子配了特製醬汁(個汁好好味),八爪魚都新鮮既,鮑魚好有咬口好重鮑魚味!成個頭盤5分滿分,我會比4分!再講set lunch:前菜係沙律菜,啲汁酸酸甜甜,幾開胃!餐湯係蕃茄魚湯,魚味好濃好香,我一路飲,一路諗係對寶貝仔,我覺得好啱佢地飲,跟湯有蒜蓉包,會包都好好味!到主菜羊架,呢個好得喎,唔肥唔so,淋到啱啱好,個配菜紫薯完全好有驚喜,勁好味!最後食啱甜品加杯涷咖啡,簡直完美啊,為下午嘅工作做好一個好好嘅開始。呢個set lunch如果5分滿分嘅話我比4分。最後評價呢間真係可以一試再試!價錢合理!款式亦都夠多!味道也很好味!

羊架set lunch, 有前菜,餐湯,主菜,餐飲同甜品
海鮮拼盤有涷蝦,蠔,帶子,八爪魚,鮑魚!

海鮮拼盤,餐湯,前菜
主菜羊架,甜品及咖啡
2019-04-09
2 分鐘 (堂食)
海鮮拼盤,餐湯,前菜
主菜羊架,甜品及咖啡
  • 日本帶子配蜜糖麵豉汁
  • 香燒澳洲羊鞍
2019-04-15 2801 瀏覽
約咗OL朋友尖沙咀食晏 佢話帶我去間出名好食餐廳位於19樓 窗邊位仲可以望到維港 夜晚應該仲靚是日午餐包前菜沙律 餐包餐湯餐茶 同埋是日甜品鴨胸沙律清新 難得係唔只有蔬菜而且有肉類餐湯雜菜蕃茄魚湯 口感豐富 蕃茄味濃郁 仲會見到不多不少魚肉夾雜於湯之中 蒜蓉包厚切脆香 沾湯還是乾食都出色午餐時段可以加選海鮮拼盤 共五款時令海鮮生蠔creamy 新鮮肥美厚肉 較重海水味磯煮鮑魚軟腍中帶嚼勁 凍蝦肉質結實爽彈八爪魚煙韌爽口 帶子浸於味噌蜜糖醬 甘甘甜甜店員建議八爪魚點冬蔭公汁 其他海鮮可以配餐廳自家製香草汁 引出海鮮原味主菜朋友點紐西蘭羊鞍 七成熟剛剛好 羊肉軟綿夾雜少許羊羶 羊味突出 肉汁依然被鎖緊我就揀香煎原條今日鮮魚 䱽魚就係今日主角上菜用上原隻平底獲 魚嘅份量足以2-3人食用魚肉滑溜帶魚油 入口juicy 無腥味 處理得非常好魚肉配埋香草汁 連少食魚嘅我一個人完成整條魚 最特別係每款主菜都伴上紫薯蓉球 食落口香甜濕潤之餘 打卡都一流是日甜品係杏仁條配日式和菓子 杏仁條鬆脆香口和菓子口感纖細柔軟 甜度適合香港人口味食埋以上兩款優質甜品為完美午餐作結尾
約咗OL朋友尖沙咀食晏 佢話帶我去間出名好食
和菓子口感纖細柔軟 甜度適合香港人口味
食埋以上兩款優質甜品為完美午餐作結尾
2019-04-09
2019-04-15 134 瀏覽
今晚同男朋友慶祝紀念日~又係時候搵間浪漫又有氣氛嘅餐廳今次根據食評揀左依間餐廳~6.30 到~ 時間尚早未坐滿人餐廳聽倒維港夜景,仲有駐場歌手唱歌~變得更加有氣氛環境一流啊~叫左個5 Course Set Dinner 乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律芒果、鮮蝦同蟹肉嘅配搭好fresh加埋黑醋汁,十分開胃~黑松露蘑菇湯侍應用餐枱巾隔住上碟,提醒個碗係熱辣辣會燙手架~ 好細心,個湯可以keep住溫度唔會太快凍左湯好幼滑,每啖都有好多蘑菇粒粒,好足料,好味道松露煮日本年糕好濃郁又creamy嘅松露醬年糕薄切~略帶煙韌 唔錯 沙巴龍躉香燒是日全條鮮魚~ 好大條!燒得好脆口~ 魚肉好細嫩~配埋個薄荷sauce 好refreshing!伴碟嘅係紫薯薯蓉~下面係蘿蔔~都好好食麻辣蘑菇雞肉扁意粉依個係經理推介嘅~話好特別,唔會太辣依個fusion 菜食落又真係幾特別辣辣地又幾過癮~意粉彈牙有水準是日甜品食埋甜品,為今次晚餐劃上一個完美嘅句號經理同侍應嘅態度好好,食物有質素,環境氣氛唔錯,值得 一試!
今晚同男朋友慶祝紀念日~
又係時候搵間浪漫又有氣氛嘅餐廳
今次根據食評揀左依間餐廳~

6.30 到~ 時間尚早未坐滿人
餐廳聽倒維港夜景,仲有駐場歌手唱歌~
變得更加有氣氛
環境一流啊~

叫左個5 Course Set Dinner

乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律

芒果、鮮蝦同蟹肉嘅配搭好fresh
加埋黑醋汁,十分開胃~

黑松露蘑菇湯

侍應用餐枱巾隔住上碟,提醒個碗係熱辣辣會燙手架~
好細心,個湯可以keep住溫度唔會太快凍左
湯好幼滑,每啖都有好多蘑菇粒粒,好足料,好味道

松露煮日本年糕

好濃郁又creamy嘅松露醬
年糕薄切~略帶煙韌 唔錯

沙巴龍躉

香燒是日全條鮮魚~ 好大條!
燒得好脆口~ 魚肉好細嫩~
配埋個薄荷sauce 好refreshing!
伴碟嘅係紫薯薯蓉~下面係蘿蔔~
都好好食

麻辣蘑菇雞肉扁意粉

依個係經理推介嘅~
話好特別,唔會太辣
依個fusion 菜食落又真係幾特別
辣辣地又幾過癮~意粉彈牙有水準

是日甜品

食埋甜品,為今次晚餐劃上一個完美嘅句號

經理同侍應嘅態度好好,
食物有質素,
環境氣氛唔錯,值得 一試!
2019-04-13 195 瀏覽
今日放假去咗食Bellota Iberico 豬豬。之前係銅鑼灣食個間同呢間餐廳好似,把住會一樣咁好味嘅期望去食。Lunch set 唔算貴,order 咗兩個lunch, 一個橡果級黑毛豬及一個黑毛豬肋條肉煎蛋。Set lunch 有沙律同餐湯,而餐湯係磨碎的椰菜花湯,所以有粒粒口感。沙律都幾豐富,有蔬菜,薯仔同蝦。蒜蓉包熱的,並已擦上牛油,好味!我地upgrade 咗一個set lunch, 有埋海鮮拼盤。有生蠔,帶子,鮑魚,蝦各一隻同埋一片八爪魚(餐片就話係螺肉,但當時無留意咁多,有嘢就食)。橡果級黑毛豬出場,嚇了一跳,份量十足,有三塊重疊在一起,有D什菜伴上。食起嚟都多汁冧身,都唔錯。份量太多,可以的話,我情願要一塊靚D部位,貴精不貴多嘛。另一個餐黑毛豬肋條肉,份量正常,有飯,太陽蛋同什菜。豬肋條肉相對再冧D,肉質感唔錯,同橡果級黑毛豬有不同口感同甜味。都不防試下。甜品精𠊷,杏仁蛋糕好香杏仁味,一口一件,都好足夠,飽肚有餘。有機會都會再嚟試下其他lunch set 或晚餐 。
橡果級黑毛豬出場,嚇了一跳,份量十足,有三塊重疊在一起

,同橡果級黑毛豬有不同口感同甜味。都不防試下。
有機會都會再嚟試下其他lunch set 或晚餐 。

2019-04-05
  • 燒西班牙黑毛豬肋條肉
2019-04-08 190 瀏覽
餐廳為了營造浪漫氣氛,把燈光調得偏暗。同時令門面的名字格外顯眼。一入餐廳,我就被一覽無遺的夜景所吸引!餐廳三面都是兩米高的窗。而且這兒剛好看到八點的幻彩詠香江。美景盡收眼底✨幸好不是標準的餐桌擺設。咪之甚少食高級餐廳的我一定搞唔掂。第一道乳酪蟹肉鮮蝦沙律的芒果真的好甜。清清地又有幾片海鮮👍🏻 個黑松露年糕個賣相就麻麻地。但個黑松露都幾香,而且年糕好嚼得泥又不會太難吞。但要說到最香的黑松露一定是這個黑松露湯。好濃郁的香氣。味道都好真,菇味十足!我第一次飲咁多新鮮海鮮做的冬蔭公湯。帶子大舊夾鮮甜。不過個湯也有少許辣味。食不到辣的人要注意。安格斯牛肋超級大舊!!😱😱😱蘿蔔好甜。另外,我都幾喜歡個汁。不過舊肉我嫌肥膏偏多,食完充滿罪惡感。另外佢更有表演者演奏。這兒都幾多人慶祝週年紀念/生日。所以我絕對聽了不下三次的生日歌🤣

美景盡收眼底✨

幸好不是標準的餐桌擺設。咪之甚少食高級餐廳的我一定搞唔掂。

2019-04-07 232 瀏覽
今日同老公喺尖沙咀行街, 條街超多自由行,間間餐廳都排長龍,所以決定咗去樓上餐廳試下, 去到亞士厘道,上到19樓,見到環境唔錯,所以一於試下。午餐$138-$178,可以加$55食海鮮拼盤,有生蠔、鮑魚、帶子、蝦、八瓜魚。鮑魚好好食,煮得好爽口,個汁好濃郁,煮到入晒味,呢個最好食;帶子好鮮甜,加左白味噌汁,估唔到咁夾;生蠔雖然唔大隻,但夠新鮮,呢$55真係好抵加。前菜有沙律(味道正常)、餐湯(雞粒粟米蓉,味道唔錯)、蒜蓉包。主菜揀左燒肉眼(5成熟)及黑毛豬。份量好大,有成3大塊黑毛豬,豬肉味好香,個汁好好味,最正係豬扒夠厚,煎完仲有肉汁,好正。肉眼冇煮得過火,剛好5成,外面煎到好香,裏面仲有小小生,口感一流,牛味香濃,都好正。最後仲有甜品,係 cream brulee,好有驚喜,又香又滑,好好食。總結:食物份量好大份,又好好味,仲有好舒服嘅景睇,大滿足!
,上到19樓,見到環境唔錯,所以一於試下。

總結:食物份量好大份,又好好味,仲有好舒服嘅景睇,大滿足!

• 燒美國牛肉眼
2019-04-07 110 瀏覽
終於嚟到呢一間冇一直機會黎食既餐廳,今次親同朋友慶祝生日book左哩到試下佢!果然冇選擇錯,食到我同朋友都Lam Lam 脷首先一上到去見到個咁靚嘅維港已經覺得好正,再加上有訂位既關係,餐廳安排左我哋一個窗口位置。真係好彩,可以一邊食一邊欣賞幻彩詠香江😂😂😂見到個環境咁靚,即刻開一支紅酒黎飲先。餐廳嘅酒類選擇都幾多。但係我會推介今次我揀既哩呢支紅酒。飲落好順口,而且配埋紅肉色會突顯左呢啲酒既果香味。正😍前菜我哋叫咗個黑松露蘑菇湯同埋芒果鮮大蝦沙律。呢個蘑菇湯係本次晚餐嘅第一個亮點。個湯黑松露味道好突出,而且湯入邊仲有啲蘑菇蓉食落去好有味道。😍而個芒果大蝦沙律d芒果夠晒甜,啲蝦亦都好新鮮,啖啖肉夠晒彈牙。配埋其他沙律菜同埋醬汁一齊食夠晒開胃。哩個選擇不錯😌另外我哋仲叫咗呢一個紅咖喱蟹肉麵包,呢個Fusion菜都幾特別,將啲紅咖喱蟹肉醬配埋個麵包一齊食。呢個蟹肉醬夠晒惹味,而且入邊仲有一絲絲嘅蟹肉提升咗個醬既鮮味,唔會比啲咖喱味蓋過晒配返個鬆軟嘅麵包一齊食,d麵包索曬個醬好入味。之後呢一個辣肉腸黑松露蘑菇。個蘑菇好新鮮啖啖都係鮮菇味,同埋個黑松露醬和辣肉腸食好好味🤤 身為一個牛肉控,點可以

前菜我哋叫咗個黑松露蘑菇湯同埋芒果鮮大蝦沙律。

身為一個牛肉控,點可以唔試吓呢度出名嘅烤牛仔骨配紫薯蓉。牛仔骨烤到恰到好處,外面烤到金黃色,鎖住晒啲肉汁係肉入面。所以食落牛肉好juicy。

再配紫薯蓉一齊食感覺新鮮。個紫薯蓉食落去好creamy ,雖然細舊左少少唔係好夠喉。但係食牛都食飽,因為個牛仔骨真係好好好好好大份。😂啱晒啲食肉獸嚟呀。

臨走之前睇到,原來呢間餐廳嘅廚師拎過好多獎,唔怪得知啲嘢咁好食啦。俾貴少少都值得!
2019-04-06 164 瀏覽
想吃有特色嘅西餐廳,睇相片見到有得聽歌,即刻打去book位。上到去見到坐滿人,坐住2人枱先,店員之後見有4人枱,幫我地轉左枱,坐得舒服d。今日想吃豬,叫左個黑毛豬意粉。味道唔錯,但係食肉獸未必夠食。跟住叫左乳鴿,肉質唔錯,如果有脆皮更好。坐低左先見到有生日coupon, 可以叫歌手過黎唱生日快樂。另外叫左一個心太軟,都有寫happy birthday。
想吃有特色嘅西餐廳,睇相片見到有得聽歌,
即刻打去book位。

坐得舒服d。

跟住叫左乳鴿,肉質唔錯,如果有脆皮更好。

生日
用餐優惠
優惠券
2019-04-02 197 瀏覽
又同家姐撐枱腳,去TST 見完客一於搵下好野食先咁岩見到呢間CHEF STAGE de Eddy Chu 之前有見到有介紹過 一於試下先見到介紹有個海鮮拼盤有生蠔 磯燒鮑魚 帶子鮮蝦同墨魚最特叮既係餐廳有秘製既醬汁 分別係冬陰功 香草醬 重有白面鼓蜜糖 (第一次食) 生蠔好Creamy 鮑魚爽口 帶子鮮蝦同墨魚 點醬汁食好特別大家都可以試下之後再叫左我鐘意既黑松露蘑菇湯 好香呀 D蘑菇唔係打到爛哂個隻有口感 又香 我想叫多碗tim呀叫左個泰式雞肉意粉 點解會叫呢個呢因為好少見到有泰式既味道真係好特別呀 唔會好油膩 另外要重點介紹既係燒西班牙黑毛豬肋條肉好香好好口感 好正燒得夠香 可能係黑毛豬所以特別唔同平時D豬肉係有一種豬肉既香味配菜都幾好食簡簡單單 又一餐.
又同家姐撐枱腳,去TST 見完客一於搵下好野食先

見到介紹有個海鮮拼盤

好香好好口感 好正
燒得夠香 可能係黑毛豬所以特別唔同平時D豬肉
係有一種豬肉既香味
配菜都幾好食

簡簡單單 又一餐.
2019-04-01 152 瀏覽
生日天,老公神神秘秘帶咗我來 CHEF STAGE de Eddy Chu食晚餐,因為聽聞此餐廳人氣不錯。老公訂了7:30,我們到了餐廳後在門口等了一回,在等待的時候,看見裝飾架上全部是廚師的獎牌獎狀,令我有點期待。老公訂的是維港景位置,加上店內氣氛浪漫,最適合Couple用餐。我們點了一個精選二人套餐。頭盤是海鮮拼盤,因為我不能吃Raw嘅關係,老公把原本的四只生蠔改為鮑魚。鮑魚好鮮甜,好軟熟而且煮得好入味。海鮮拼盤配兩種汁,我比較喜歡泰式汁,輕微酸酸辣辣好開胃。黑松露磨菇湯很有質感,因為磨菇沒有打成蓉,還可以吃到磨菇粒,黑松露香氣撲鼻,而且沒有放大量忌廉來搶走主角的味道。焗田螺的外殼是餅皮做的,脆卜卜!可以全只放落口,脆餅皮的外殼內全是香草汁,一口吃下去,令到原來沒什麼味道的田螺好Juicy,田螺肉質具有嚼勁。有層次感!老公點的慢燒肉眼扒,7乘熟,肉質幼嫩又多汁,近筋的部分一點也不靭,而且很爽口。煮得很有水準 ! 我點了羊架,可能因為我要7乘熟的關係,我覺得羊架有點靭,反而沒什麼驚喜。我比較喜歡上菜時餐碟全部是燙的,一直保持住食物的溫度和入口的質量!好細心!甜品是好精緻的小蛋糕,而且

我們點了一個精選二人套餐。

鮑魚好鮮甜,好軟熟而且煮得好入味。
海鮮拼盤配兩種汁,我比較喜歡泰式汁,輕微酸酸辣辣好開胃。

甜品是好精緻的小蛋糕,而且有人結他手為你唱幾首生日歌。

總體來說,環境和食物都很出色!而且在食材,配料方面,都感到廚師的細心。
是一間有水準的餐廳!
2019-03-28
10 分鐘 (堂食)
生日
2019-03-29 132 瀏覽
本身都無expect太好食點知一黎第一樣既海鮮拼盤已經覺得有驚喜好多都好新鮮 加上lunch價錢好抵食!係環境俾想像中細左 同lunch無live show!叫左牛扒同黑毛豬份量夠又好食!waiter仲好細心留意大家既需要未講就過黎幫手成日都幫大家加水不過lunch到1點半就開始多人上菜都比較慢左不過服務態度都唔錯甜品有一塊小蛋糕不太多又唔會太濟如果係有埋平日live就會更好啦不過整體都唔錯 食物性價比好
本身都無expect太好食
點知一黎第一樣既海鮮拼盤已經覺得有驚喜
好多都好新鮮 加上lunch價錢好抵食!

係環境俾想像中細左 同lunch無live show!
叫左牛扒同黑毛豬

如果係有埋平日live就會更好啦
不過整體都唔錯
食物性價比好

• 海鮮拼盤
【第一次寫食評】【如果不是因為覺得太差,而openrice上評價又那麼高,完全與預期不符,我不會寫】【不滿意】1. 預訂需要付定金,我預訂六點半,五位,因為是特別重要的晚餐,叮囑要靠窗位,但對方並沒有說必須要在八點三之前吃完走,直到我打電話去說我們會遲到一會兒,才說。試問6點半-八點三,total 1hour45mins,六個人吃一頓西餐加談話時間夠??然後我們還沒吃完就把賬單拿上來叫我付錢!Very and super rude!!!2.  菜單混亂看不懂,要么就兩人餐 or set才有牛扒,要麼就只能點其他?3. 牛肋切開一盤血水 - 牛排會說明生熟度,牛肋就不需要?有沒有考慮過有些人不食生食?or should your waitress remind us about the food might be really really raw?  4.  我們一行六人,要我們點六個主菜,但每個主菜的分量都是夠兩個人吃的!!是不是應該提醒下分量很大?5. 吃不完要打包帶走,竟然沒有裝得下羊扒的打包盒6. 餐廳很小,海景更是很勉強7. 唱歌的人。。。水平好差,真的不如請一個質量高一點的
【不滿意】
5. 吃不完要打包帶走,竟然沒有裝得下羊扒的打包盒
6. 餐廳很小,海景更是很勉強
7. 唱歌的人。。。水平好差,真的不如請一個質量高一點的歌手?
8.  唯一可說的是價格並不算貴
2019-03-20
2019-03-12 1207 瀏覽
今日係結婚周年紀念日🎊,老公帶我去尖沙咀慶祝一番😊😉原來佢預訂咗我一直都好想去嘅餐廳。網路上人氣極高的西餐廳,主廚仲得過好多獎項。餐廳位於19樓,分左右兩邊廳,侍應安排我們坐窗邊。剛坐下不久其他食客亦紛紛入坐,很快就坐無虛席了👨‍👩‍👦‍👦環境氣氛不錯,環顧四周大部分是一對對的情侶,正正也是這樣、我們也在🤣🤣我們沒有點套餐,直接單點想要的🤣黑醋欖油煙三文魚田園沙律🥗欣賞這個沙律特別之處就是汁醬是杰身的黑醋汁,酸中帶點甜,增添沙律的層次感,一般食過都是稀的黑醋加油淋面。蟹肉白汁芝士及鮮蝦螺肉焗蘑菇雖然是個頭盤但份量頗多,白汁芝士濃濃蓋住海鮮及蘑菇😋蟹肉相對少了點😜燒西班牙黑毛豬梅頭肉有4塊厚切 ,份量大,西班牙黑毛豬肉質又滑又腍,好juicy💦燒西班牙黑毛豬肋條肉咬落肉軟筋韌,腍得來有𡁻頭,肋條去了骨啖啖肉,同樣份量頗多兩道主菜都用上菠蘿做配菜,一啖肉一啖菠蘿減油膩👏🏻點了兩杯推介優惠飲品🍸🍹餐廳有駐唱外籍歌手拿着結他🎸自弹自唱,碰巧有客人慶祝便會到枱邊唱歌。用餐完畢侍應捧上點了爉燭的甜品🎂,歌手向我我們獻唱,把整頓飯帶到一個完美的ending💞

我們沒有點套餐,直接單點想要的🤣

黑醋欖油煙三文魚田園沙律🥗

蟹肉白汁芝士及鮮蝦螺肉焗蘑菇

燒西班牙黑毛豬梅頭肉

燒西班牙黑毛豬肋條肉
咬落肉軟筋韌,腍得來有𡁻頭,肋條去了骨啖啖肉,同樣份量頗多

兩道主菜都用上菠蘿做配菜,一啖肉一啖菠蘿減油膩👏🏻

點了兩杯推介優惠飲品🍸🍹

2019-03-08