2020-04-24 42 瀏覽
食得多日本野間中都要轉下食其他野,今 約咗朋友 嚟試下呢間Chapter 3食西式野, 平民價錢又好食 。入到嚟係酒吧格局, 睇到啲客都係叫一杯嘢飲, 跟住玩下啤牌 食下 Nuts 都幾開心。坐低 就畀咗 Nuts , 都幾脆 點埋個醬真係唔差。兩個人嚟食叫咗三個主菜再搭其他嘢都好多野,因為樣樣都想試下,日本飛驒牛漢堡、炭燒美國頂級牛柳12安士+煙三文魚沙律、四色芝士手打薄餅、餐湯、蘋果汁、Heineken。日本飛驒牛漢堡 $168漢堡多數都唔會問要幾成熟,呢度會問你要幾多成熟,既然係日本牛當然係叫五成試下啦,牛肉嫩滑有牛味,車打芝士夠濃味配埋蕃茄夠清新。$168食飛驒牛唔錯。炭燒美國頂級牛柳12安士+煙三文魚沙律 $145+$38足12安士既牛柳🐂陣陣炭燒既味道,牛扒都係5成熟好食,牛柳本身夠瘦又重牛味而且夠冧,重點係價錢唔貴都比到咁好既質素😋12吋四色芝士手打薄餅$108車打、忌廉、巴臣、馬蘇里拉芝士真係無法另人抗拒,餅底整到好似餅乾一樣夠脆,而且芝士非常之多,足料芝士真係食到😋😋脷,我一個都食左5塊😙整體都唔錯,食主菜價錢唔貴而且高質素,另外都有唔少酒類飲品。

日本飛驒牛漢堡 $168

炭燒美國頂級牛柳12安士+煙三文魚沙律 $145+$38

12吋四色芝士手打薄餅$108

2020-04-20
  • 四式芝士pizza
  • 炭燒牛柳
  • 日本飛驒牛漢堡
2020-04-23 272 瀏覽
最近足不出戶進餐多時,一星期難得一次出外用餐,要揀間方便就腳、高質而且性價比高的餐廳,就近太子鐵路站的Chapter3就是首選。餐廳樓底既高,裝修亦富工業風格格調,論燈光情調到睇波消閒都非常理想,坐位本身寬敞再加上抗疫安排變得更舒適自在,是鬆一鬆Chill一Chill的自由空間感。店員先協助量體溫及酒精搓手液搓手,打開餐牌種類不少, 其中酒類飲品更加花多眼亂,由於主菜另加$22便可以配成套餐,二話不說點了一個扒餐及意粉餐。店員先放上一盤小食墨西哥脆片,配上開胃的酸忌廉醬,還要無限供應,送酒應該一流,$20each比任何前菜來得超值。煙三文魚他他牛油果魚子沙律牛油果上加上光澤的黑魚子,正在疑惑煙三文魚在那兒的同時,原來這個是非一般原隻牛油果,是煙三文魚在牛油果醬底下混合洋蔥而成的特式沙律,幼滑中味道取得平衡,牛油果蓉入口creamy。加多一個黑松露薯條解下牙痕薯仔濃湯伴食極都有的墨西哥脆片,份外滿足,大大盤的黑松露薯條,配上黑松露沙律醬,非常香口飽肚!友人選了一個自選雙拼意粉 $106十幾款配菜、醬汁和意粉供自由配搭,龍蝦汁意粉+蜆肉+煙三文魚+虎蝦足料不馬虎,汁料多材料亦生鮮,是不錯的

最近足不出戶進餐多時,
一星期難得一次出外用餐,
要揀間方便就腳、高質而且性價比高的餐廳,
就近太子鐵路站的Chapter3就是首選。

餐廳樓底既高,裝修亦富工業風格格調,
論燈光情調到睇波消閒都非常理想,
坐位本身寬敞再加上抗疫安排變得更舒適自在,
是鬆一鬆Chill一Chill的自由空間感。

店員先協助量體溫及酒精搓手液搓手,
打開餐牌種類不少, 其中酒類飲品更加花多眼亂,
由於主菜另加$22便可以配成套餐,
二話不說點了一個扒餐及意粉餐。

店員先放上一盤小食墨西哥脆片,
配上開胃的酸忌廉醬,還要無限供應,
送酒應該一流,$20each比任何前菜來得超值。

煙三文魚他他牛油果魚子沙律
牛油果上加上光澤的黑魚子,正在疑惑煙三文魚在那兒的同時,
原來這個是非一般原隻牛油果,
是煙三文魚在牛油果醬底下混合洋蔥而成的特式沙律,
幼滑中味道取得平衡,牛油果蓉入口creamy。

加多一個黑松露薯條解下牙痕

薯仔濃湯伴食極都有的墨西哥脆片,份外滿足,
大大盤的黑松露薯條,配上黑松露沙律醬,
非常香口飽肚!

友人選了一個自選雙拼意粉 $106
十幾款配菜、醬汁和意粉供自由配搭,
龍蝦汁意粉+蜆肉+煙三文魚+虎蝦
足料不馬虎,汁料多材料亦生鮮,
是不錯的自我發板西式住家卜餐。

炭燒澳洲肉眼扒14oz$148
我最期待的鋸扒時間,一上碟已經心心眼浮現,
14安士的肉眼扒極有份量,7成熟度控制剛剛好,
炭燒味濃濃飄香,
切開內習的粉紅鮮肉,肉質水份滿意非常,
肉汁肉味驚喜芋濃郁,真心已好耐無食到咁滿意的肉扒。
高CP值有水準juicy,黑椒醬汁另上再加分,
而且自由選加配菜就直頭係完滿的手指公讚!

一間半酒吧半西餐廳經營的好店推介,
下次節慶紀念日也會記得chapter3的滿意經驗。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
⚖️性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-04-23 25 瀏覽
悶極了,必須大杯酒🍺大塊肉🍖排解心中鬱結😪!之前去開太子Chapter 3 Bar & Restaurant 睇英超 , 呢度環境舒服同埋食物好食,就算冇波睇⚽️🙈.....對腳又不由自主咁行咗嚟開餐!🍽餐廳design 好 stylish! 樓底夠高做咗巨型瓷磚壁畫,D人物轉晒做Rappers🤴🏾......玩味十足!👻🚨跟足晒規矩,🔫探熱、👏🏼搓手液、隔枱坐🛋️ 齊晒;咁就開心又放心!💃🕺Bar restaurant 來講呢度CP值好高,9pm 前係happy hour 👉🏼 Full pint $56 起錶,好抵玩!🥩作為食肉獸, 我order 了🇺🇸肉眼扒 5 成熟 🔥外焦內嫩,分量夠晒大!2人吃都好滿足!龍蝦汁蝦肉意大利飯~🦞龍蝦汁味道濃,緊緊包著我最愛的意大利飯,質地同味道都做得好好👍🏻!小食拼盤雖然平平實實 (🐥雞翼、雞鎚、薯條、🧅洋蔥圈)配上6️⃣款酱料,但係叫咗成班friend會食得好開心! 我最鍾意🍟薯條點🍯蜜糖,整到拔絲香蕉咁!P.S. 加$22 可upgrade 做full set dinner,杯 ☕️cappuccino都幾正!

2020-04-22 22 瀏覽
喺花墟行街買花,見爺爺地順便附近食埋飯先返屋企,見到呢間餐廳裝修好有酒吧feel,網上評論都唔錯決定入去搵位。晚餐嘅主菜只要加$22就會包餐湯同一杯飲品,主菜款式選擇到多元化,又平至貴都有。坐低先送上小食一碟,啲薯片幾好味,食完就可以免費補充。加埋一杯 cider, 一路飲酒一路傾偈。香烤美國傳統無骨豬肋排,平時食燒豬肋骨最麻煩就係要切開骨的位置,今次淨係豬肋肉的部分,食落去啖啖肉,方便又滋味,醬汁係傳統美式BBQ 醬,醬汁份量少一D會更好!香煎西班牙伊比利亞黑豚肉,質素超高,加上8成熟左右,好嫩滑,又 juicy,只係加少少鹽同胡椒粒原味咁樣食就最夾。另加配菜牛油忌廉炒雜菌及三文魚沙律都係$28起,份量足夠,需然無叫飯、意粉或薯菜,都感覺到幾飽。

2020-04-20
10 分鐘 (堂食)
2020-04-22 18 瀏覽
呢日收工想食下好野放鬆下,黎到太子呢間Chapter3 食下野飲下野Chill一chill~都係入鋪前度體溫同埋俾搓手液,入到鋪後就見到枱與枱之間都加左卡板遮番住~ 感覺都好安心~我地叫左個bbq 味pizza, 肉眼扒配caesar salad 同芝士薯條,另外再叫多左個shakeshake炸雞,shakeshake粉揀左麻辣粉同菌粉~坐低左之後店員就上左D 墨西哥脆脆配埋醬,呢隻脆脆點醬食真係一流,就咁食食得多會Feel到太乾,但點左醬食真係唔同D!!! 一塊接一塊食,店員refill 速度都好快~~Bbq pizza就係厚邊批~個批鋪滿哂芝士,食落都好有拉絲感! 辣肉腸夠哂吊味! 唔錯~~ 至於炭燒肉眼扒就夠哂juicy ,陣Grill味都好濃郁! 唔會太熟又唔會唔夠熟! 正!炸雞就夠哂Juicy 配埋Shkeshake粉成個味道都提升左! 我就比較中意麻辣粉Hahaha我地另外加左餐湯同飲品~餐湯係粟米湯,食落都有好多粟米係入邊!

2020-04-22 24 瀏覽
今日繼續試新野 無論日常/工作關係 我都好小踏足太子今日先發現chapter 3 感覺係酒吧+西餐合體觀察發現 整條街最多生意係佢工業風格裝修 環境坐得舒服餐都未點 已經放上小食 太餓了 食到要refill先記得點餐 無錯 佢真係不停refill先上飲品 兩杯mocktail 調製得好好Charm around 滿滿芒果味 淡淡蘋果香fresh drink Virgin colada椰香味好濃郁 入唔滑 啲個天氣好適合飲減壓🙈墨魚汁海鮮意大利飯顏色係全黑色 濕潤 加上蟹子 入口後蟹子粒粒爆開味道吸引 另有青椒 可能因為飯是黑色 所以會更加用心品嚐炭燒美式牛柳(12安士)5成熟配黑椒汁 切開牛柳無overcook 唔會鞋口而且分量都唔算小 牛味唔算太濃🙂relax一餐 有氣氛 食飽飽再傾下計
今日繼續試新野 無論日常/工作關係

減壓🙈

墨魚汁海鮮意大利飯
顏色係全黑色 濕潤 加上蟹子 入口後蟹子粒粒爆開
味道吸引 另有青椒 可能因為飯是黑色 所以會更加用心品嚐

炭燒美式牛柳(12安士)
5成熟配黑椒汁 切開牛柳無overcook 唔會鞋口
而且分量都唔算小 牛味唔算太濃
🙂relax一餐 有氣氛 食飽飽再傾下計
2020-04-17 91 瀏覽
我個牛肉控朋友約咗我,第一時間諗起呢間餐廳🤨之前食過性價比高,啱晒我哋要飲嘢🍻🥂又要食嘢🥩🍽環境座位又舒適👍🏽抗疫再加個限聚令,之前旺角警署後面好多食肆㗎不過而家好多都拉閘唔開😟呢度防疫做足!量體溫🤒️拉高衫袖睇手腕🤛🏻要求用埋搓手液先入得㗎!6點鐘左右都好幾枱客人happy hour緊...我哋叫咗:🍴黑松露炸薯條🍟黑松露味極重再加埋個黑松露醬點薯條,飲嘢吹水必食!🍴水牛城雞翼🐥Buffalo醬汁可以話係雞翼嘅靈魂,又酸又甜辣辣的,好惹味!大大隻雞翼炸到皮脆肉嫩!好想叫多客🙈🤤🍴炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)炭燒五成熟燒得啱啱好!勁多肉汁!$148呢個價錢,扒靚燒得正,邊有得輸呀💯🍴炭燒美國頂級牛柳(12安士)牛柳本身厚身其實燒得好唔容易😲大廚好功力...炭燒外面香口🔪一切裡面紅粉粉☺️好軟熟好正!我哋仲配埋跟餐$22有餐湯同飲品🥤牛魔王朋友都話正!牛到上心口🤣🤣下次再聚都要嚟呢度喎😆

黑松露炸薯條
水牛城雞翼
炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)
炭燒美國頂級牛柳(12安士)
2020-04-14
黑松露炸薯條
水牛城雞翼
炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)
炭燒美國頂級牛柳(12安士)
2020-04-10 28 瀏覽
喺太子一帶買完花,喺附近搵吓有咩好嘢食嘅時候見到有呢間既推介,所以就嚟咗啦。餐廳衛生都好嚴謹,入去之前要探熱,仲會幫你噴下雙手消毒,仲會每人有一個密實袋俾你放好口罩,服務好好。因為好肚餓,所以我哋兩個叫咗勁多嘢食。因為想鋸扒,見到好似有出名食下野,所以就首先叫咗個牛柳,加咗啲配菜,有煙三文魚沙律,仲有牛油炒薯仔粒。首先嚟咗前菜黑松露薯條,個黑松露醬好好味,薯條上面仲會再有啲黑松露,整體上超夠黑松露味,好滿意~呢度嘅意粉都好抵食,可以自由配搭,啲嘢加埋加埋都唔使$100,我就叫咗忌廉汁長通粉,配咗巴馬臣芝士、菇同煙三文魚。忌廉汁都調得幾好味,食落好惹味,有好香嘅芝士味,份量都好多。牛扒嚟啦!果然係間扒房,佢嘅牛柳煮得勁高質,擺盤都好靚,賣相超吸引,好易切,入口都好好咬,外面煎得脆脆地,食得出肉質好高質素,肉汁又鎖到喺牛肉入面,食落好Juicy,推薦!最驚嘆既,除咗係佢嘅牛扒之外,仲有佢個薯仔粒,真係整得超級好味!食落脆脆地,面嗰度唔知係咪加咗啲糖粉定係用蜜糖燒佢,超級惹味,鹹鹹地又甜甜地咁樣,係近來食過最好味嘅薯仔粒!真係勁好味勁好味!下次嚟到我一定會叫兩份!Buffalo 雞翼都係超好

Buffalo 雞翼都係超好味,甜酸辣味岩岩好😍

另外呢度睇得出都非常適合睇波,可惜近來冇波睇啦,如果唔係嘅話嚟呢度睇波氣氛應該唔錯,仲有好嘢食而且啲螢幕好夠大,四圍唔同角度都有電視睇,一定好好睇~
2020-04-09 375 瀏覽
疫情期間好耐無出過街,所以想同朋友chill 一吓,食下西餐廳。今次去嘅西餐廳叫chapter 3 ,出邊嘅招牌用咗霓虹燈,好有外國嘅風味。而入到去,整體感覺,好有外國酒嘅嘅格調,餐廳仲有酒吧枱,可以比大家飲下cocktail 同mocktail 輕鬆解放自己一下。而餐牌種類都好多,有唔同嘅選擇提供比大家。之然店員會送上任添加嘅小食墨西哥脆片,比人開下胃。脆片配上忌廉醬,越食越開胃。牛油果沙律 avocado salads $98牛油果新鮮帶點爽口,配搭上沙律醬汁好清新,而且沙律醬酸酸地,好開胃。墨魚海鮮意大利飯 $108意大利飯做到硬度適中,食落去,每啖飯都感受到墨魚汁的精粹,海鮮配料中,墨魚肉蝦爽口彈牙。炭燒美國頂級肉眼扒$148(7成熟)配牛油忌廉炒雜菌$28肉眼扒好有份量,因7成熟,所以血水唔多,牛扒牛香味重,血質嫩滑,配上蒜蓉汁,簡直絕配,十分juicy!而雜菌忌廉奶油味好濃。Orange squash $62梳打炭酸味濃郁,有淡淡嘅橙香。而且酸酸地甜甜地咁。Mint leaves lime juice syrup rum soda water $98梳打水有少許酒味,不過酒

牛油果沙律 avocado salads $98

墨魚海鮮意大利飯 $108

炭燒美國頂級肉眼扒$148(7成熟)配牛油忌廉炒雜菌$28

Orange squash $62
梳打炭酸味濃郁,有淡淡嘅橙香。而且酸酸地甜甜地咁。

梳打水有少許酒味,不過酒味唔會太烈,有清新嘅薄荷香。

2020-04-08
2020-04-08 243 瀏覽
放工同朋友行左一陣街,跟住又去左太子呢邊食飯。而家市道實在好差。。。警署後面條街本應好多食肆,而家全部都拉哂閘。。。都幾愁雲慘霧。但係我地今次食飯呢間目測都幾多客,因為我慣左早食飯,所以6點就去到,當時已經有3枱客食緊野。一路坐,又多左3枱客,都算幾多人食。而且樓底高,座位闊,坐得幾舒服。我地叫左一份14oz肉眼扒,飛驒牛漢堡,同埋煙三文魚他他牛油果魚子沙律。我仲加左杯cocktail,Kahua milk。碟上既牛油果係由牛油果醬同魚子組成,有牛油果既幼滑,但係本身牛油果味唔濃,本身唔食牛油果既朋友可以放心一試。煙三文魚他他收埋左係牛油果醬既下面,下面濃味,上面淡味,平衡得唔錯。14oz肉眼扒份量好足,好大塊。叫左5成熟,廚師都真係煮到我要既生熟度。肉味唔算濃,但係肉質唔錯,唔會硬同鞋口。醬汁都係分開上,幾貼心。飛驒牛漢堡我就好鐘意!都係個句,佢肉味唔算好濃,但係呢個漢堡扒保留左啲肉汁係入面,都幾好食。而且芝士超級澎湃!!!滿足到視覺同味覺上既享受!!!粗薯條唔油,新鮮炸起。Kahua milk適合鐘意飲甜酒既我,奶味濃,有少少似薄荷朱古力既味。不過朋友唔好甜,就覺得唔好飲啦。

2020-04-06
2020-04-06 144 瀏覽
去酒吧除左飲酒,其實都好多野食,例如太子的 chapter 3, 有扒、沙律、意粉、pizza 同小食,真係酒吧都可以食到好飽架。餐前小食- 粟米脆片,等你邊咬邊諗下食乜好。美式拼盤 $158來個美式小食拼盤,分別有水牛城雞奕、洋蔥圈、炸薯條同炸雞。以大轉盤上,好大份好壯觀。旁邊仲有六種不同醬汁可以 mix and match 肥嘟嘟薯條當然係點茄汁啦,而熱辣洋蔥圈配 cream cheese 好好食。雞翼就點蜜糖醬或芥末醬都掂,皮脆肉嫩。欣賞佢既炸雞,唔會乾 dry dry , 有肉地有雞味,點辣雞醬係冇得輸架!四款食物剩六款醬汁,係咁轉轉轉,都幾有趣。自選雙拼意粉 $98有十幾款配菜、醬汁和意粉可供自由配搭,夠曬 flexible! 大蝦煙肉茄汁意粉,熱辣辣又煮得幾香,有西餐廳的水準。蝦煎得幾香,肉質結實,可惜得一隻,兩人唔夠分。Murphy’s $82愛爾蘭黑啤,味道濃厚,泡沫又夠滑,口感不錯。黑啤偏甘苦,幾重口味,配炸物真心夾。Long Island Iced Tea $118咪以為佢係普通的凍檸茶,其實係溝左幾款酒的長島冰茶來架,酒精含量幾高,小心小心。

餐前小食- 粟米脆片,等你邊咬邊諗下食乜好。

美式拼盤 $158

美式拼盤

雞翼就點蜜糖醬或芥末醬都掂,皮脆肉嫩。

美式拼盤

四款食物剩六款醬汁,係咁轉轉轉,都幾有趣。

自選雙拼意粉 $98

Murphy’s $82
Murphy’s

Long Island Iced Tea $118
Long  island  iced  tea
Murphy’s
Long  island  iced  tea
2020-04-03 152 瀏覽
有個朋友住太子附近, 今晚去開行花 順便去搵下佢, 傾傾下肚餓屋企又冇野可以煮, 而樓下有幾間酒吧兼餐廳既店舖, 行行下見呢間環境唔錯, 於是就入左去試下 入到去前店員會幫我地量體溫同比消毒用品我地搓手幾貼心! 之後坐低左餐廳職員比左一碟我地至愛既芝士粟米片做頭盤~ 又脆又好味~ 送酒又得齋食又得~ 我地分別叫左沙律, 牛扒同埋漢堡, 主菜加22蚊就可以配套餐, 有湯之餘仲有杯餐飲, 於是我地就加配左2套~ 首先黎個帕爾瑪火腿凱撒沙律, 頭盤我都幾鍾意先食沙律清新一下, 帕爾瑪火腿入口有少少咸, 而且仲有油香味, 另外沙律菜都非常新鮮, 食落口感爽脆, 配埋芝士絲同沙律醬真係好開胃 再黎下一道主菜係炭燒澳洲肉眼扒, 我地慣左食五成熟既, 廚師整出黎啱啱好, 望落紅紅地既牛肉質感嫩滑又多汁, 而且好香牛肉味, 油脂分佈得好平均, 唔會太肥, 又容易切開 最後係日本飛驒牛漢堡, 聽個名都已覺得好食, 之前喺日本名古屋食過飛驒牛, 好味到飛天, 今次試下香港D牛會係點先~ 一入口好有牛肉香味, 又多肉汁, 確實係真材實料既~ 仲有薯條夠熱脆卜卜, 好開心佢既配菜有好多, 啱晒我呢d愛食草既人

最後係日本飛驒牛漢堡, 聽個名都已覺得好食, 之前喺日本名古屋食過飛驒牛, 好味到飛天, 今次試下香港D牛會係點先~ 一入口好有牛肉香味, 又多肉汁, 確實係真材實料既~ 仲有薯條夠熱脆卜卜, 好開心佢既配菜有好多, 啱晒我呢d愛食草既人, 下次都會再帶朋友黎試埋其他野食~

最近到很少外出用餐,這晚是紀念日,所以在太子附近較靜的「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 」用餐。進入餐廳前,店員都會為我們先量體溫和噴上酒精搓手液,令人放心用餐。一坐低餐廳會自動送上小食墨西哥脆片,可以無限refill的,配上酸忌廉醬,不禁一口接著一口,吃過不停。 煙三文魚他他牛油果魚子沙律驚喜之作,沙律上的魚子顯得高貴,牛油果蓉及煙三文魚被釀在牛油果殼內,牛油果蓉口感creamy,煙燻過的煙三文魚食落去啖啖嘅煙燻味,少少咸幾滋味。配上沙律菜一起吃,不知不覺就吃了很多。安格斯手剁煙肉芝士漢堡漢堡麵包皮烤得酥脆,而漢堡扒可以揀熟成度,而我點了7成熟,漢堡扒​肉質鮮嫩多汁,口感十足,加上半溶的芝士,肉汁和醬汁在嘴裡爆發,芝味無窮。而伴碟的薯條炸得香脆可口,不錯。龍蝦汁蝦肉意大利飯蝦肉肉質結實,鮮甜彈牙,肉質一點都不鞋。而意大利飯稠度剛剛好,豐醇甘香,夠creamy,唯獨龍蝦汁不算香濃。Virgin Colada這個mocktail不含酒精的,非常易入口,很適合任何人飲。菠蘿的果甜和椰汁的奶香味中和,不會太甜,甜度剛剛好。「Chapter 3 Steak B

墨西哥脆片

龍蝦汁蝦肉意大利飯
蝦肉肉質結實,鮮甜彈牙,肉質一點都不鞋。

Virgin Colada

「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 」環境好舒服,人不算多,也不會太嘈,除了睇波飲酒之外,用餐食飯都不錯,下次會再光顧。

2020-03-25
慶祝紀念
紀念日
墨西哥脆片
2020-03-31 113 瀏覽
推薦指數:🤩🤩🤩🤩今晚二人行,照去太子搵好野食!見到呢間CHAPTER 3酒吧,氣氛環境唔錯,BAR FOOD MENU又幾吸引 ! 就呢間啦 一去到已經有無限任添NUTS ~ 先嗌杯HAPPY HOUR PAULANER飲下先小食先嗌左個黑松露薯條,著條炸到香脆,沾埋黑松露沙律醬,呢個小食永遠都無得輸~再嗌杯啤酒邊飲邊食,同朋友傾左陣計食下小食先再嗌正餐!煙三文魚他他牛油果魚子沙律 幾有趣呀! 將煙三文魚他他放左係牛油果到,味道好FRESH好夾~再有魚子係面,令到個沙律味道層次夠哂豐富!唔會好似平時食沙律咁普遍~好食龍蝦汁蝦肉意大利飯 好濃的龍蝦汁,包住每個飯粒,配埋爽口的蝦肉,意大利米亦煮得剛好唔會太腍太硬,唔錯唔錯!龍蝦汁味道好配蝦肉,鮮味提升唔少,飯裡仲帶有少少蔬菜粒,好FRESH好健康的食材!不得不提就係呢個超抵食超好咪的炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)!有成14安士都只係HK$148!! 好高CP值炭燒上盤超香,Medium 5成熟,肉眼本身肉質較為腍滑,牛味都好重!絕對有水準!切開後見到牛扒仲保持到非常JUICY!五成熟控制得非常好~ 配菜我地嗌左牛油忌廉炒雜菌,份量都好多
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

龍蝦汁蝦肉意大利飯

切開後見到牛扒仲保持到非常JUICY!五成熟控制得非常好~ 配菜我地嗌左牛油忌廉炒雜菌,份量都好多~

呢到的HAPPY HOUR去到成9PM , 梗係黎多ROUND啦~

呢到的環境好舒服,樓底好高,好岩同朋友黎飲野食野!重點酒吧氣氛唔錯,難得BAR FOOD咁高水準~真心值得推介!黎開太子旺角呢邊,唔一定要去商場,黎下呢D地道街鋪仲非有一番味道呢!
2020-03-30
2020-03-29 30 瀏覽
第二次到這間餐廳了,我覺得這間餐廳可以自選意粉很有趣意粉當中既醬汁同配料都可以根據自己喜好選擇,即使我點什麼配料最後整到出來都好足料。醬汁方面我試過了羅勒醬同龍蝦汁,兩款都好好味!每次我都會叫意粉dinner set再加一個pizza,兩個人食已經好飽,可能因為佢哋嘅墨西哥片係無限量供應,所以咁樣都食到好飽而且pizza既size我覺得好大個,相對起價錢就很便宜。加上餐廳好似夜晚八點幾後會有特價八五折,所以就更加抵食啦~最後不得不提佢哋嘅服務,雖然餐廳係酒吧,但係服務都非常好,很多時候佢哋主力都係服務食客,收碟很快。現在即使疫症時期,佢哋嘅衛生都做得好足,會時常幫忙食客清潔枱面既垃圾,又會派密實袋俾人裝好口罩。真係一流服務。第日我亦都會再去幫襯
第二次到這間餐廳了,我覺得這間餐廳可以自選意粉很有趣

第日我亦都會再去幫襯
  • 自選意粉