2020-03-29 34 瀏覽
這段時間,因為疫情關係,經常下班便留在家中,今天終於按奈不住了,到太子區內,光顧一下久違了的酒吧。店內提供探熱和酒精搓手液服務,令人放心。Heineken啤酒,歡樂時光$56,冰啤又低飲。粟米片$40,香脆的粟米片,配上美味的沙律醬,是佐酒的絕佳組合。最重要是無限添加,吃完可以再吃。香煎西班牙伊比利亞黑豚肉$228,伊比利亞黑豚肉是眾多黑豚肉中,最為鮮甜味美,只需加點鹽和點些燒汁,便令到肉味更為突出。配菜追加了:酸忌廉焗原隻味着$38,牛油忌廉炒雜菌$28, 牛油焗薯蓉$28,其中以牛油焗薯蓉的味道,最為香甜嫩滑。

店內提供探熱和酒精搓手液服務,令人放心。

Heineken啤酒,歡樂時光$56,冰啤又低飲。

2020-03-28 98 瀏覽
衛生不錯,進店前,先量體溫及在手噴消毒酒精。裝修有情調而且特別,牆上有巨型大壁畫而且電視有now睇波。.一坐低,即刻比碟仼fill既nachos同忌廉醬你。🔸Nuts ($40).🔸香煎西班牙伊比利亞黑豚肉($228)分數: (8.8/10)伊比利亞黑毛豬是以橡果餵飼長大的。餐廳烹調至八成熟,肉嫩,內部呈粉紅色。油花分怖令肉質十分鬆軟,薄薄一片一片切下來吃,十分香甜。.🔸黃金芝士炸薯條 (+$32)分數: (8/10)薯條很脆,芝士醬毫不吝嗇鋪滿在熱烘烘的薯條上。.🔸黑森林自家手打薄餅(12吋) ($118)分數: (7.9/10)有大量火箭菜,芝士,脆火腿,蘑菇,烤蒜,黑松露醬,茄醬。12吋可分8大片pizza.芝味十足,很足料,配豐富的火箭菜,超級惹味。唯獨pizza餅皮邊略嫌太硬。.🔸南瓜甘筍忌廉湯 (+$22)分數: (7.8/10)湯夠足料亦夠濃,吃到甘筍南瓜粒。.🔸Mojito ($98)🔸Lychi Mojito ($108)分數: (8/10)一向cocktail Mojito有薄荷葉和青檸,感覺都很清新。而佢既Lychee Mojito有香甜荔枝味及數顆荔枝肉,清新之

一坐低,即刻比碟仼fill既nachos同忌廉醬你。
🔸Nuts ($40)
Nuts

🔸香煎西班牙伊比利亞黑豚肉($228)
分數: (8.8/10)
伊比利亞黑毛豬是以橡果餵飼長大的。
餐廳烹調至八成熟,肉嫩,內部呈粉紅色。
油花分怖令肉質十分鬆軟,薄薄一片一片切下來吃,十分香甜。

香煎西班牙伊比利亞黑豚肉
🔸黃金芝士炸薯條 (+$32)
分數: (8/10)
薯條很脆,芝士醬毫不吝嗇鋪滿在熱烘烘的薯條上。
🔸黑森林自家手打薄餅(12吋) ($118)
分數: (7.9/10)
芝味十足,很足料,配豐富的火箭菜,超級惹味。
唯獨pizza餅皮邊略嫌太硬。
黑森林自家手打薄餅

🔸南瓜甘筍忌廉湯 (+$22)
分數: (7.8/10)
湯夠足料亦夠濃,吃到甘筍南瓜粒。
南瓜甘筍忌廉湯

🔸Mojito ($98)
🔸Lychi Mojito ($108)
分數: (8/10)
一向cocktail Mojito有薄荷葉和青檸,感覺都很清新。而佢既Lychee Mojito有香甜荔枝味及數顆荔枝肉,清新之餘,帶點果甜。
Lychi  Mojito
2020-03-26
黑森林自家手打薄餅
南瓜甘筍忌廉湯
Lychi  Mojito
2020-03-26 28 瀏覽
太子真係有好多嘢食,不過喺呢段期間真係要揀一d寛敞人流冇咁多嘅餐廳先至會食得安心啲,依間餐廳環境算清靜坐得舒服,一入門口就要求客人用搓手液洗手感覺非常衛生。呢度食物質素都算唔錯,坐低就有粟米片比客人可以一路傾下計一路伴酒食,點醬食相當脆口醒胃,粟米湯亦算濃郁,芝士條非常邪惡不過未至於有拉絲嗰種感覺有d失望,澳洲和牛牛肩胛肉嘅肉質鮮嫩牛肉味重值得推介,配菜亦相當足料,最後龍蝦汁蝦肉意大利飯味道濃郁有咬口都唔錯啊!

2020-03-24 25 瀏覽
Chapter 3 Steak Bar & RestaurantEnvironment: ★★★★★Service: ★★★★★Taste: ★★★★★Chapter 3 Steak Bar & Restaurant位於太子花園街,今次我就和大家談談我於Chapter 3 Steak Bar & Restaurant的用餐經驗吧。炭燒美國頂級肉眼扒(14安士)$148 配牛油焗薯蓉 $2814安士的肉眼扒很有份量,肉眼扒有肉汁,牛肉味十分濃郁,味道亦不錯。牛油焗薯蓉方面,份量亦不少。另外,其他配菜如西蘭花和紅蘿蔔等都是經過調味的。四色芝士自家手打薄餅 $108由parmesan cheese, mozzarella cheese, cheddar cheese 和cream cheese製作而成的薄餅,薄餅皮上塗了一層番茄醬,配上幾種芝士,味道不錯呢。Virgin Colada $62Virgin Colada是mocktail 的一種,今次點了一杯試試,有很香的椰奶味,菠蘿味道不是太特出,我也是上網查看製作方法才知道原來材料有菠蘿呢。總的來說,食物的份量合理,讓我渡過了一個愉快的晚上
Environment: ★★★★★
Service: ★★★★★
Taste: ★★★★★

四色芝士自家手打薄餅 $108

Virgin Colada $62

總的來說,食物的份量合理,讓我渡過了一個愉快的晚上。

🔛🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️
太子花園街232-234號地下J號舖

#hkfoodie#foodiehk
#香港美食
#hkblogger #hungry #foodphotography #holiday  #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkong #likeforlike #手機食先 #hongkongblogger

2020-03-23
10 分鐘 (堂食)
  • 炭燒澳洲肉眼扒
  • 龍蝦汁蝦肉意大利飯
  • 水牛城雞翼
  • Nuts
2020-03-23 37 瀏覽
今日行行下花園街發現有間酒吧,情調唔錯,啲價錢又唔貴,就去左撐枱腳,兩個人叫左個芝士忌廉通心粉,黃金瑪蘇里拉芝士仔,炭燒澳洲肉眼扒同埋黑森林pizza,加22蚊仲有埋餐湯同飲品。芝士忌廉通心粉呢個小煎pan上既芝士通心粉有驚喜,食落好濃厚芝士味同口感,擺耐啲都仲好熱,唔會硬晒咁樣黃金瑪蘇里拉芝士條呢個係我生本食過最大條既芝士條,佢有心太軟既海流心效果,芝士控點必,但炸粉都相對會厚啲,食一舊都好頂胃,完全超出想像咁大條炭燒澳洲肉眼扒呢個份量都好大,仲有好多薯菜,肉質好冧,切開慢慢嘆就正啦黑森林pizza個pizza又係好多芝士,是薄胞批,味道幾特別,每一啖都好豐富呢度主菜轉餐其實好抵,出面食咁大塊扒都起碼300以上,但佢轉左餐都唔洗呀,唔好睇佢係酒吧呀,啲小食同主菜都好好食,可惜揸車唔可以飲酒,配埋就一流。

芝士忌廉通心粉

黃金瑪蘇里拉芝士條

炭燒澳洲肉眼扒
呢個份量都好大,仲有好多薯菜,肉質好冧,切開慢慢嘆就正啦

黑森林pizza

去完買倉鼠零食花墟 黎到附近既Chapter 3 食餐飯Chill下 裡面裝修幾有格調 環境唔錯 燈光幾柔和 餐廳樓底又高 坐位幾寬敞 坐落卡位梳發質地幾舒服🤩好快店員幫我地埋黎幫我地雙手消毒同送上小食墨西哥脆片食落幾惹味加上佢個sauce 幾香甜 好快清左一兜 然後店員好快過黎refill 左一兜 先知原來呢度都係無限供應既😛 Nuts好似只係各人收$20 黎吹水定睇波𡁻返幾個鐘 爽〰️黎到點可以唔叫返杯mocktail飲🤪叫左杯Cinderella 飲落好岩我口味 🥰佢係橙汁底再加syrup調出黎 飲落甜甜地酸酸地好似有小小乳酸味咁 幾種味道 好夾 我好鐘意呢杯野飲😚野食方面叫左份香煎澳洲和牛牛肩胛肉 份量好夠 兩個人share食都幾飽下 要左5成熟 煎得火候岩岩好 食落好香口咬落有肉汁 唔錯 另外叫左個吞拿魚他他牛油果沙律 沙律菜好新鮮夠脆口清甜無澀伴左醋小小甜酸食落開胃仲叫左個龍蝦汁意大利飯食落好濃郁 超大兜食到好滿足最後不得不提就係店員真係超有禮貌 由頭到尾上每一碟菜都有好自然咁多謝同請顧客享用 令人有賓至如歸既感覺 同埋全晚店員都勁主動好留意客人既需要會不時換碟收碟 同

最後不得不提就係店員真係超有禮貌 由頭到尾上每一碟菜都有好自然咁多謝同請顧客享用 令人有賓至如歸既感覺 同埋全晚店員都勁主動好留意客人既需要會不時換碟收碟 同執枱上面既垃圾 服務一流

太子花園街232-234號地下J號舖

• Cinderella
  • Nuts
2020-03-20 39 瀏覽
某天晚上去左太子,見到呢間餐廳好似好吸引就叫朋友去食,入餐廳之前職員會為我地量體温,之後坐低左,餐廳環境好舒服,職員好有禮貌,如果一大班朋友黎仲可以一齊睇波,飲野relax下甘,今飛次叫左一個日本飛驒牛漢堡$168,超級大份,勁多芝士,牛肉仲可以揀幾成熟,我地揀左五成,肉汁勁juicy,好好味,配埋沙律同薯條伴碟,因為疫情所以無牛柳,所以叫左個炭燒美國頂級肉眼扒14安士,大大碟,肉味濃郁,超好味,啖啖肉推介,仲有餐湯加餐飲都係22蚊,仲叫左杯blue diamond職員細心推介的,味道好香荔枝味,易入口,好好飲,顏色好靚。
2020-03-18 26 瀏覽
而家冇波睇,相對黎講酒吧既人流會少啲,更加可以安心食餐飯,經過chapter 3,啱啱有staff介紹餐牌,就入去試下。餐廳既防疫措施做得好足,入去之前有探熱,亦都幫你噴埋手,服務貼心。雖然係間bar,但裝修都幾有藝術feel,有好多mosaic壁畫嗌野食之前先上小食,係nachos加sour cream。nachos上面有辣粉,又脆又惹味,點埋sour cream味道就更豐富,而且可以refill,送酒真係啱晒叫咗一個小食拼盤同埋兩個主食,再加咗$22要一個套餐combo,有椰菜花忌廉湯同一杯野飲。湯味道清淡,忌廉冇一舊舊粉,質素對辦;凍檸茶唔算太甜,味道都不過不失。小食拼盤有雞翼、炸雞、洋蔥圈同薯條,雞翼好juicy,洋蔥圈既炸粉好薄好脆,隻碟可以轉,碟邊又有唔同醬汁選擇,好啱多人share無骨ribs份量好大,醬汁超濃,肉質好腍呢度既漢堡用咗日本飛驒牛,肉質幾腍,五成會偏熟,三成應該仲嫩滑

無骨ribs份量好大,醬汁超濃,肉質好腍

2020-03-18
今晚約咗朋友係呢一間太子餐廳到食飯, 因為受到疫情影響,所以出多咗街食飯,因為以前呢間餐廳都好多人,今日唔使等位真係幾幸運。 都唔算係減得太多人流都有好多人去呢間餐廳度食飯, 同埋慶祝生日或者飲酒。魚子松露蟹肉伴冷意粉: 呢個餐前小食意粉我覺得幾好,作為冷盤, 因為佢嗰啲魚仔松露都幾足料,同埋凍食都幾好味.順帶一提呢個意粉都辣辣地如果食得辣嘅朋友可以試下。 我自己都幾鍾意食呢個意粉因為有啲似日式嘅冷麵。牛油果沙律: 食飯点都要嗌啲菜,呢個牛油果沙律好健康,因為可以通血管, 間唔中食下沙律可以refresh下個body。燒烤風味pizza: 呢個燒烤風味pizza我覺得幾好因為佢有紅椒同埋一啲腸仔嚟做topping,最主要係呢個pizza有好重嘅芝士,對於鍾意食芝士嘅我呢個pizza簡直就係一流呀 ,啱啱佢焗熱咗就送上嚟,感覺份外滿足。 熱辣辣嘅pizza嚟送酒非常好。龍蝦汁蝦肉意大利飯: 呢個飯其實都唔使講嘢, 因為佢有好濃烈嘅龍蝦汁配著有爽爽嘅蝦嚟食, 佢用咗意大利式風格去調製過飯,咁我就好似我之前喺意大利到食呢一個飯咁樣 ,佢呢種焗飯方式真係好意大利,我自己本身就幾鍾意咁樣去煮,未

龍蝦汁蝦肉意大利飯: 呢個飯其實都唔使講嘢, 因為佢有好濃烈嘅龍蝦汁配著有爽爽嘅蝦嚟食, 佢用咗意大利式風格去調製過飯,咁我就好似我之前喺意大利到食呢一個飯咁樣 ,佢呢種焗飯方式真係好意大利,我自己本身就幾鍾意咁樣去煮,未試過的朋友可以嚟試下。

最後如果大家行開太子呢一頭,可以嚟呢間餐廳度試下,如果慶祝生日或者睇波飲酒,呢一間餐廳我覺得都ok值得一試。
  • 龍蝦汁蝦肉意大利飯
2020-03-17 105 瀏覽
今日去行下太子,發現到呢間好浪漫既餐廳!門面格調其實幾似酒吧,入面係一個好有情調既西餐廳!呢間餐廳食物選擇好多唔同既款式,大致上扒類,薄餅類,意粉,飯,沙律,湯,小食等等,樣樣齊,多到唔知要邊樣好!選擇困難一段時間後,終於選擇好幾款菜,等既時間,可以慢慢睇下佢地細心既牆畫~店員話,完來呢兩片牆用左好多時間同心機去整出黎!真係好靚~等食之前,店員就拎左呢盤小食俾我地,呢個動作真係好鐘意,好多時等食之前真係好肚餓,有呢D小心食下先,等都等得開心D!-炭燒澳洲肉眼扒(14安士)-我叫左3成熟,肉眼扒用木板上,非常之大塊,牛扒同我想要既熟道岩岩好,入面超級嫩!肉眼夠曬厚,肉汁又多又香,好味~-黑森林PIZZA-我最鐘意西餐廳呢D既PIZZA,餅皮薄薄,食落啖啖芝士,蘑茹,蕃茄醬等等既材料,食到最尾有薄薄既餅皮,脆口,好似食緊薯片,另一種味道!推薦~-美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡,Chi Chi-漢堡又大又厚,滿滿既芝士一直流出黎,美國安格斯牛肉非常之厚,肉汁多到流曬出黎,濃郁既牛味,唔係每種牛都做到嫁!-水牛城雞翼-辣辣地既水牛城味道,呢個特別地有小小甜味,雞翼嫩滑,煮得岩岩好!
今日去行下太子,發現到呢間好浪漫既餐廳!
門面格調其實幾似酒吧,入面係一個好有情調既西餐廳!
沙律,湯,小食等等,樣樣齊,多到唔知要邊樣好!
店員話,完來呢兩片牆用左好多時間同心機去整出黎!真係好靚~
等食之前,店員就拎左呢盤小食俾我地,呢個動作真係好鐘意,
-炭燒澳洲肉眼扒(14安士)-
我叫左3成熟,肉眼扒用木板上,非常之大塊,
牛扒同我想要既熟道岩岩好,入面超級嫩!
肉眼夠曬厚,肉汁又多又香,好味~
-黑森林PIZZA-
我最鐘意西餐廳呢D既PIZZA,餅皮薄薄,
食落啖啖芝士,蘑茹,蕃茄醬等等既材料,
-美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡,Chi Chi-
肉汁多到流曬出黎,濃郁既牛味,唔係每種牛都做到嫁!
-水牛城雞翼-
辣辣地既水牛城味道,呢個特別地有小小甜味,
雞翼嫩滑,煮得岩岩好!
2020-02-26
2020-03-16 15 瀏覽
Chapter 3餐廳鄰近太子地鐵站,唔駛5分鐘就到啦! 餐廳外有員工為客人量度體溫,也設有消毒搓手液,非常貼心❤餐廳空間闊落,座位之間有一定既距離,仲可以睇波⚽️入座後每枱食客都會有任添的墨西哥粟米片和酸忌廉醬作小吃($40) 澳洲和牛牛肩胛肉$248賣相非常吸引,小丁第一次食牛肩胛肉🥩真係唸唔倒咁好味😍❤口感介乎牛舌同肉眼之間,好有咬口,牛味十足👍👍七成熟剛剛好中間帶紅,肉質非常鮮嫩,點一點微辣黑椒汁更加野味。配菜特多,有薯條、西蘭花同甘筍仔,好味又健康,極之推介❣ 自選意粉好吸引,無論麵底、醬汁、配料都係自己選擇,百分百啱心水。我選了龍蝦汁意粉配虎蝦加珍珠帶子,兩款配料合共$98。龍蝦汁好多好濃郁好入味非常正👍❤珍珠帶子雖然細細粒,但一碟有8-9粒😍一啖一粒正到爆😋原隻虎蝦好鮮味,蝦頭有唔少蝦膏,yummy😘跟SET有餐飲+餐湯每位只須加$22南瓜湯好清甜,打得好幼滑😍

Chapter 3餐廳鄰近太子地鐵站,唔駛5分鐘就到啦!

餐廳外有員工為客人量度體溫,也設有消毒搓手液,非常貼心❤

餐廳空間闊落,座位之間有一定既距離,仲可以睇波⚽️

澳洲和牛牛肩胛肉$248

配菜特多,有薯條、西蘭花同甘筍仔,好味又健康,極之推介❣

跟SET有餐飲+餐湯每位只須加$22
南瓜湯好清甜,打得好幼滑😍
2020-03-16
2020-03-16 26 瀏覽
又出太子食嘢,朋友帶搵食,又有意外驚喜。雖然似酒吧,但係嘢食偏西餐,對唔熟酒吧嘅我黎講鬆一口氣。Nothing,一上勁吸睛。佢係伏特加,哈密瓜同埋菠蘿汁撈出黎,隻味相當特別。朋友要咗Blue diamond,又係一杯打卡一流嘅嘢飲。慢煮法式鴨脾伴意大利飯。呢個法式鴨脾相當唔錯,皮脆肉嫩,幾入味。飯腍得黎唔會爛,連埋啲菜真係相當夾。美式拼盤,隻碟勁型,個六個醬嘅外環係轉得嘅,勁方便大家食。上面嘅洋葱圈係成個拼盤最正嘅一樣嘢,外脆,入面嘅洋葱勁爽!炭燒澳洲肉眼扒,炭燒味濃,超腍,不負肉眼之名。熱食當然無敵,但凍咗都唔差,呢個係我覺得佢最驚艷嘅地方!以往去過嘅酒吧都係朋友介紹或出名嘅,都發現大部份酒吧酒出名就唔少得,但佢嘅食物都好高質!
又出太子食嘢,朋友帶搵食,又有意外驚喜。
雖然似酒吧,但係嘢食偏西餐,對唔熟酒吧嘅我黎講鬆一口氣。

朋友要咗Blue diamond,又係一杯打卡一流嘅嘢飲。

2020-03-15 22 瀏覽
呢日同朋友去到太子既Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 食飯,入去前侍應好貼心咁提供左d消毒酒精比我地清潔雙手一坐底就會先逢上Nuts, $40無限添,你差唔多食完會有人黎問你洗唔洗fill,吹下水等主菜果陣唔覺意食左好多,咸香咸香真係會食唔停!因為朋友想食burger,所以我地叫左個日本飛驛牛漢堡,成個burger非常之大,第一次食飛驛牛,我地叫左7成熟。唔知同平時有咩分別,但食落好有牛味,非常之juicy,芝士融係煙肉上面,入面既生菜同蕃茄都好fresh,配上熱辣辣既薯條,好滿足另一份主菜叫左炭燒澳州肉眼扒(14安士),見到佢網燒既格紋都覺得非常吸引!我地亦都係叫左7成熟,牛扒鮮嫩多汁,想食肉眼既原因係想佢帶少少肥肉但又唔會太多,牛味都好足,但相對炭香比較少,同樣地係配以香脆既薯條,另外亦都有一少份沙量伴碟黎到酒吧餐廳緊係要飲返杯我就叫左杯Blue Diamond,入面有Fresh Lychee, Lychee, Lime Juice, Vodka, Blue Curacao,飲落會首先飲到好香荔枝味,又會有少少平時食啫喱既椰果味,最後就出到酒香,非常

黎到酒吧餐廳緊係要飲返杯我就叫左杯Blue Diamond,入面有Fresh Lychee, Lychee, Lime Juice, Vodka, Blue Curacao,飲落會首先飲到好香荔枝味,又會有少少平時食啫喱既椰果味,最後就出到酒香,非常易入口,好岩女仔飲

朋友就叫左杯Snowball,入面係advocaat同 7-up,因為非常時期就冇試飲朋友杯snowball啦,但朋友都表示非常不錯,想飲
溝七喜系列可以一試!
《香煎澳洲和牛牛肩胛肉🥩》好推介比大家試下⭐️⭐️⭐️呢盤牛一黎到係「嘩」左一聲因為比預期大份好多 仲有炸薯條做side dish五成熟岩岩好😋 一啲都唔韌一切開d肉汁會流岀黎肉質優嫩 好香牛味 食落去好juicy真係諗起都想再encore 🤤可以揀黑椒汁/ 燒汁/ 蒜茸汁不過建議拎黎點薯條就好喇 唔好蓋過牛既原味.《慢煮法式鴨脾意大利飯🦆》每次見到寫住慢煮 都特別想試下用慢煮方法烹調 鴨脾肉質保持幼嫩Risotto都岩岩好 唔會好硬身但味道就比較濃味.《英式炸魚薯條🐟🍟》黎到酒吧食晚餐 一黎已經俾左nuts同nachos 但總係要嗌番d炸物 今次叫左炸魚薯條炸魚處理得好好 皮好脆唔會好厚粉 又唔會太咸魚肉鮮嫩 再配上tartar sauce 絕配!

《香煎澳洲和牛牛肩胛肉🥩》

黎到酒吧食晚餐 一黎已經俾左nuts同nachos
但總係要嗌番d炸物 今次叫左炸魚薯條
炸魚處理得好好 皮好脆
唔會好厚粉 又唔會太咸
魚肉鮮嫩 再配上tartar sauce 絕配!
2020-03-14 34 瀏覽
喺武肺疫情嘅陰霾之下,我好耐都冇同朋友約出黎,休閒咁食個好啲嘅晚餐啦。我哋實在係有太多嘢未互相catch up,於是我哋就諗住揀間質素ok,但又唔會好多人嘅餐廳。朋友就建議咗呢個間bar,因為bar嘅晚餐時段都唔會好多人,而且佢食過呢間steak bar覺得食物都好有質素。入餐廳之前,侍應會先幫每一會食客噴消毒搓手液清潔雙手。入到去就即刻比啲nuts同sauce我哋而且仲係可以添嘅,不過nuts都會計返40蚊咖。晚餐時段,我同朋友兩個人可以坐一個四人座位,唔怕要同唔識嘅人搭枱,唔洗驚被傳播細菌啦。Nuts ($40)Dorito配千島醬(?)加香草😋香煎澳洲和牛牛肩肉($248)朋友上次都食過呢個和牛牛肩肉,佢話好好食叫我一定要試吓,於是我就叫咗呢個。落單時可以揀埋成熟度同埋醬汁,我就揀咗七成熟同黑椒汁。一上菜,黑椒嘅香味已經撲鼻而來。牛肩肉嘅顏色好明顥部份紅部份啡,賣相十分吸引。但係可能咁啱我嗰份係根部,食落都偏韌,下次可以試下半生熟。薯條係偏淋身嘅,熱嘅時候比較好食,慢慢食嘅話凍咗就好浪費啦!Blue Diamond ($82)見到Drink Menu上面嘅呢個Blue Diamo

Nuts ($40)

Dorito配千島醬(?)加香草😋

香煎澳洲和牛牛肩肉($248)

落單時可以揀埋成熟度同埋醬汁,我就揀咗七成熟同黑椒汁。
一上菜,黑椒嘅香味已經撲鼻而來。
牛肩肉嘅顏色好明顥部份紅部份啡,賣相十分吸引。
但係可能咁啱我嗰份係根部,食落都偏韌,下次可以試下半生熟。

Blue Diamond ($82)

見到Drink Menu上面嘅呢個Blue Diamond係全杯藍色嘅,覺得好靚諗住叫黎打吓卡,不過上枱嘅時候見到佢只有底面係藍色,都有少少失望。
不過飲落口都唔錯喎!一飲落口好似甜甜哋嘅果汁,吞咗之後先有少少gin嘅味道,好易入口好啱少飲酒嘅我。
香煎澳洲和牛牛肩肉
Blue  Diamond