今個星期又双叒去了中大lunch🤣🥰 (中大真是個好地方🥺) 同事今次介紹我去了和聲書院地下的Cafe! 因為它們出了新menu😛 就打算去試一下~-Cafe有室外和室內位置 室外正正就是面向中大獨有的山景~ 天氣好的話坐在室外曬曬太陽吹吹風 超舒服🍃 來到重點 Cafe的招牌菜式是窩夫🌟 而我就選了全日早餐🤪 價錢超級實惠! $68就包括了整份ADB和咖啡🎉🥳 不用$70就有這樣的享受😋🔻🔻🔻🔻🔻✨All Day Breakfast (Waffle) ($68) 🧇超豐富又多元化的All day🥰有窩夫、沙律、三文魚、薯蓉 還有水果🍉🍍 誠意滿分! 窩夫新鮮出爐 都幾脆身~ 想表白它的薯蓉 上面還另加了自家製肉醬💖 好有心思!!-✨Rose Latte ☕️而飲品方面亦很多選擇! 見到有rose latte就二話不說點了 玫瑰味都幾突出 上面還加了玫瑰花瓣碎🤣🌹這個價錢和質素很滿意呢~😘-🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:🌕🌕🌕🌕🌑🔸價錢:🌕🌑🌑🌑🌑🔸服務:🌕🌕🌕🌑🌑🔸回頭度:🌕🌕🌕🌕🌗🔸等候時間:🌑🌑🌑🌑🌑 -📍 Cafe Tolo (沙田)🗺 沙田香港中文大學和聲書院地下(綠化庭園側)

🔻🔻🔻🔻🔻

✨Rose Latte ☕️

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:🌕🌕🌕🌕🌑
🔸價錢:🌕🌑🌑🌑🌑
🔸服務:🌕🌕🌕🌑🌑
🔸回頭度:🌕🌕🌕🌕🌗
🔸等候時間:🌑🌑🌑🌑🌑
📍 Cafe Tolo (沙田)
🗺 沙田香港中文大學和聲書院地下(綠化庭園側)
2022-02-03 328 瀏覽
中大和聲有一間好出名食心太軟既cafe🤤呢次小編同班同學係12月中左右去,完左sem既下午都係非常多人😌佢地既menu 都比幾年前更新左好多野😚當然價錢上都唔同左好多😖大家有機會真係要去試下呀😜😜😜🤎 心太軟配雪糕 $51等左一段時間先到,應該係即叫即整既😚上到枱真係絕對冇浪費等待既時間,大家都打左一輪卡先食🤪熱熱既心太軟配上凍凍既雲尼拿雪糕,呢種冰火交融既感覺真係冇得輸😍擺盤係幾ig-able既😎😎😎加埋個景,真係非常之chill既tea呀🤩值得一試💯
中大和聲有一間好出名食心太軟既cafe🤤
佢地既menu 都比幾年前更新左好多野😚
當然價錢上都唔同左好多😖
大家有機會真係要去試下呀😜😜😜

🤎 心太軟配雪糕 $51
等左一段時間先到,應該係即叫即整既😚
上到枱真係絕對冇浪費等待既時間,大家都打左一輪卡先食🤪
擺盤係幾ig-able既😎😎😎
加埋個景,真係非常之chill既tea呀🤩
值得一試💯
2021-12-28 295 瀏覽
中大真係 一個郊遊既好地方 可以強身健體之餘 仲可以吸收下佢既文化氣息。冇搭校巴既情況之下 慢慢沿校園行上去 行到最高既學院 去天人合一打個卡 行番落去和聲書院就係cafe tolo既所在點。一入去露天茶座既地方 已經見到廣闊既吐露港。係呢度食個tea真係好享受。叫左個waffle同hotdog。呢個價錢,呢個食物質素,呢個景觀,絕對超越出面市區既期望!!唔洗俾租金剝奪食物既質素!!!一定會再黎,享受下應有既人生。

一定會再黎,享受下應有既人生。
2021-09-08 520 瀏覽
優雅的環境是Cafe Tolo的一大賣點。小小的café,大大的校舍,當然少不得室內和一個露天開揚的室外雅座。歐洲風的座位配上一覽無遺的吐露港大海景。今日選了全日早餐$68蘑菇湯 +$10吞拿魚沙律 +$10movenpick雪糕 $20味道方面蘑菇湯綿滑香濃,吞拿魚沙律味道一般,全日早餐牛角包偏硬,最後甜品選了士多啤梨味雪糕。

今日選了

全日早餐$68
蘑菇湯 +$10
吞拿魚沙律 +$10
movenpick雪糕 $20

味道方面蘑菇湯綿滑香濃,吞拿魚沙律味道一般,
全日早餐牛角包偏硬,最後甜品選了士多啤梨味雪糕。