2021-09-15 65 瀏覽
今日約左朋友仔係沙田食飯,預先訂左依間靚靚Cafe食晚餐~成間餐廳都好Pink好夢幻好公主嘅感覺😊主食分別叫左一個意粉同一個飯芝士泡菜牛肋肉燉飯$128味道都幾好,可惜食唔到有芝士,扣左小小分黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵$98呢個都幾好食,雜菌數量都唔少,如果改用其他意粉就更加好飲品方面荔枝蜜桃烏龍奶蓋$42青花瓷奶蓋$45兩杯個樣都好靚,打卡一流🍹開頭以為會似藥水味但飲落又唔覺,仲幾fresh添甜品我哋就叫左招牌鮮雜果麻薯窩夫 配雪糕及棉花糖$88👀呢個真係不得了,一上枱就有嘩一聲嘅感覺! 雖然棉花糖好甜但賣相真係一流! 窩夫入面有麻薯,口感唔錯!
今日約左朋友仔係沙田食飯,預先訂左依間靚靚Cafe食晚餐~

成間餐廳都好Pink好夢幻好公主嘅感覺😊

主食分別叫左一個意粉同一個飯

芝士泡菜牛肋肉燉飯$128
味道都幾好,可惜食唔到有芝士,扣左小小分

黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵$98
呢個都幾好食,雜菌數量都唔少,如果改用其他意粉就更加好

飲品方面
荔枝蜜桃烏龍奶蓋$42
青花瓷奶蓋$45
兩杯個樣都好靚,打卡一流🍹
開頭以為會似藥水味但飲落又唔覺,仲幾fresh添

甜品我哋就叫左
招牌鮮雜果麻薯窩夫 配雪糕及棉花糖$88
馬介休芝士薯波 $78w/ Parma ham, anchovy, minced pork, cheddar cheese & crumble呢個薯波賣相真係超超超可愛(๑˃ᴗ˂)ﻭ 用黎打卡一流 而且一串有三大粒 粒粒都好足料 有滿滿既芝士同薯蓉🥔 食完都幾飽肚😌 加埋個甜甜地既醬 一鹹一甜又幾盞鬼😎 評分: 8/10🌟去骨海南雞西班牙式燉飯 $98w/ Three yellow chicken, scallion, pickled cucumber & carrot🥕好少見cafe有海南雞食 仲要係crossover risotto 成個菜式好特別😆 食落risotto有啲似冬陰公既味道 微辣咁好開胃 而且飯粒既硬度都適中 加上海南雞都幾滑 有淡淡既雞味 整體比想像中出色 可以一試✨評分: 8.5/10🌟 慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵 $148w/ Spain-Calderon-Iberico pork fregola pasta, miso sauce, Japanese seaweed salad黑毛豬食落夠淋身 而用慢煮既方面令啲肉汁都保留到 令到個豬好香口😋 而珍珠麵好煙韌
馬介休芝士薯波 $78
評分: 8/10🌟

去骨海南雞西班牙式燉飯 $98
評分: 8.5/10🌟

慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵 $148
黑毛豬食落夠淋身 而用慢煮既方面令啲肉汁都保留到 令到個豬好香口😋 而珍珠麵好煙韌 一粒粒咁好得意 加埋溫泉蛋啲蛋汁同粟米撈勻食 整體味道更加豐富 唔錯🤤
評分: 9/10🌟

草莓茉莉奶蓋茶 $45
網上見到好多人推介就叫咗 果然係值得試的!奶蓋夠厚夠濃 係心目中個種味道 加埋好香既草莓茉莉茶 飲落好似沙冰既質地 整體個口感同味道都好夾 必試🤩
評分: 10/10🌟

伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖 $95 (half)
w/ movenpick ice cream of your choice
呢個甜品真係打卡一流 一黎到見到全場人望住 特別係小朋友🤣 棉花糖落咗好多砂糖 食落好痴牙同好甜😂 雪糕有雲尼拿/朱古力/士多啤梨三個味揀 咁我哋揀咗士多啤梨 冇咁甜🍓 窩夫食落都有口感 加上好香茶味既伯爵茶醬都唔錯 而焦糖布丁口感較厚實 好重蛋味 食多都有啲膩🍮 配料有🫐、🍇、🍍、🍓、🍊、🥝、蜜瓜等 勁豐富 唯一係啲核處理得好多會較好 建議2-3人share 食完超飽😋
評分: 9/10🌟
———————————————————————
Cafe Library by Espuma (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓703A號舖
去骨海南雞西班牙式燉飯
慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵
草莓茉莉奶蓋茶
去骨海南雞西班牙式燉飯
慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵
草莓茉莉奶蓋茶
2021-09-13 1404 瀏覽
沙田新城市廣場新開咁一間打卡Cafe,係由西班牙餐廳Espuma開嘅Cafe,主打輕食、甜食、設計同藝術,都係含有西班牙菜式嘅元素。好耐冇去一啲打卡餐廳,今次仲要勁粉紅💖門口仲有個夢幻打卡位,食物賣相好吸睛👀適合閨蜜、情侶嚟談心,但亦都見到好多一家大細黎食 🔔用餐時間為90分鐘 蟹盛樂 ($145)💕蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔仔飯,乜都有啲覺得好豐富焗釀蟹蓋好邪惡🤭因為有濃濃嘅蟹粉加入蟹柳同粟米,加埋少少忌廉,每一啖都好鮮味炸蟹鉗有兩隻,爽口彈牙蠔仔飯勁鮮甜,食到唔停得口另外仲有粟米、沙律菜、野菌做配菜伴碟 香茅炸雞翼 ($68)雞翼有5隻,炸到好大隻,我個人喜歡食多肉嘅雞翼😍每隻上面有少少香茅,好香呀 青花瓷奶蓋 ($45) 💕因為自己對青花瓷有一點鍾愛,所以就點咗。藍色一杯好靚,奶蓋上面有藍色拉花,蓋住冰沙,味道係柑橘酸酸甜甜,清新消暑。藍色嘅飲品,少有地好飲👍 伯爵茶焦糖布丁窩夫配雲呢拿雪糕及棉花糖 ($95)重頭戲嚟啦,見到foodie打卡好靚,所以我都叫咗🤣棉花糖真係好大一個,成件事好夢幻。拿起棉花糖,底下嘅窩夫擺盤都好有心思,雜果、窩夫、布甸、雪糕嘅位置都有經

🔔用餐時間為90分鐘

蟹盛樂 ($145)💕
炸蟹鉗有兩隻,爽口彈牙
蠔仔飯勁鮮甜,食到唔停得口
另外仲有粟米、沙律菜、野菌做配菜伴碟

香茅炸雞翼 ($68)

青花瓷奶蓋 ($45) 💕

伯爵茶焦糖布丁窩夫配雲呢拿雪糕及棉花糖 ($95)
重頭戲嚟啦,見到foodie打卡好靚,所以我都叫咗🤣棉花糖真係好大一個,成件事好夢幻。拿起棉花糖,底下嘅窩夫擺盤都好有心思,雜果、窩夫、布甸、雪糕嘅位置都有經過設計,所以效果好靚😍
窩夫好鬆軟,味道好好,伯爵茶奶油、雜果、糖漿為味蕾帶來一點衝擊

好味指數 🌕🌕🌕🌕🌗
抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌗
打卡指數 🌕🌕🌕🌕🌕
推介指數 🌕🌕🌕🌕🌗
推介菜式會以💕表示

2021-09-11
10 分鐘 (堂食)
  • 青花瓷奶蓋
  • 蟹盛樂
2021-09-12 1279 瀏覽
11.09.2021 Cafe Library by Espuma 今日又入沙田探老友,之後打算食個豐富的午餐,Cafe Library by Espuma有不少好評,好多人去打卡,所以專登訂枱去食飯。因為有事一再延誤,所以致電餐廳替我留座,職員甚至主動打來,好有交帶;因為這樣我才有機會來幫襯。一到就如網上看見一樣,盡是浪漫的粉紅色佈置,門口有個類似白雲,下面有張圓形的座椅裝飾,職員除幫手拍照,還叫我坐上影相,影出來效果真的很漂亮,打卡一流。入到餐廳內,牆上掛了色彩豐富的藝術畫,喜歡與否,見仁見智。惟一說說,我去的時候是星期六下午,除了人多之外,很多家庭帶小朋友去,所以相當嘈吵,如果想情人談心,可能要選擇平日或其他時段。這間餐廳出名甜品,本身對午餐沒有抱太大期望,但想不到我叫的午餐也很好吃,看得出食物好用心製作。用電子餐單下單,分燉飯、薄餅、意粉、漢堡薯條小食;甜品。飲品又有咖啡、奶蓋、特式茶類。蟹盛樂-包括蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔仔飯;好豐富,很美味,喜歡蟹一定啱食,連飯也很甜美。菠蘿窩夫伴Movenpick雪糕:賣相很漂亮,可以選擇雲呢拿、士多啤梨或朱古力味雪糕

11.09.2021

Cafe Library by Espuma

蟹盛樂-

菠蘿窩夫伴Movenpick雪糕:
賣相很漂亮,可以選擇雲呢拿、士多啤梨或朱古力味雪糕;個菠蘿窩夫有菠蘿醬,又濃又甜,好好味。
菠蘿窩夫伴Movenpick雪糕

招牌雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖:這個甜品有個大大的粉紅色棉花糖在頂,打卡一流,所以好多人叫,下次有機會會試試。

貴妃荔枝茉莉茶:不甚特別

雖然環境嘈了些,但食物同服務都很滿意,所以下次會再來。
菠蘿窩夫伴Movenpick雪糕
2021-09-12 87 瀏覽
已經是第3次光顧, 吸引我的是其高的性價比, 一個價錢有齊餐湯, 主菜, 甜品及飲品, 食物美味, 每次配搭也不同, 令人期待。看了看餐牌, 良久未能決定吃甚麼, 爭扎於雞胸菠菜忌廉珍珠麵和淡咖喱乳酪青口闊條麵之間, 因為上次光顧時吃過青口, 而且詢問過店員, 餐牌一個月轉一次, 還是先吃雞胸菠菜忌廉珍珠麵吧。Lunch Set1) 是日餐湯: 蕃茄湯2) 主菜: 雞胸菠菜忌廉珍珠麵 $983) 甜品: 紅絲絨蛋糕4) 升級至奶蓋系列特飲: 荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 (少甜) $205) all + 10%蕃茄湯蕃茄酸味突出醒胃, 稠密適中。雞胸菠菜忌廉珍珠麵綠油油的, 放上一件雞胸肉, 簡單直接。珍珠麵質感有咬口, 每顆珍珠麵均沾上菠菜汁, 與切碎的菠菜和菇菌同煮, 健康感滿滿。雞胸一件上, 質感不會太實淨, 入口算嫩不柴。因沒提供刀具, 單憑叉切開不易, 要用匙協助, 建議餐廳提供刀具或事先切成細件, 方便客人食用。 紅絲絨蛋糕依然濕潤美味, 今次以藍莓作點綴, 比上次的更顯心思。荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶是沙冰類飲品, 雖然最早上桌最遲飲用, 但飲用時依然凍到陣。因為叫了少糖, 蜜桃烏龍甜味剛

Lunch Set
1) 是日餐湯: 蕃茄湯
2) 主菜: 雞胸菠菜忌廉珍珠麵 $98
3) 甜品: 紅絲絨蛋糕
5) all + 10%

蕃茄湯

蕃茄湯蕃茄酸味突出醒胃, 稠密適中。

荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 (少甜)

荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶是沙冰類飲品, 雖然最早上桌最遲飲用, 但飲用時依然凍到陣。因為叫了少糖, 蜜桃烏龍甜味剛好, 另有荔枝一粒, 味道清爽。奶蓋質感輕盈, 整體味道搭配, 喝下心情輕鬆, 無負擔。
2021-09-03
$129.8 (午餐)
荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 (少甜)
  • 荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶(少甜)
2021-09-12 74 瀏覽
Cafe嘅裝修以粉紅色係為主調,滿滿嘅少女心,牆上掛滿色彩繽紛藝術畫作,時尚又充滿藝術氛圍,門口仲有個圓形粉紅色座位,旁邊掛上棉花雲朵裝飾,又靚又有特色,成間Cafe充滿打卡位,啱晒同姊妹們一齊嚟👭🌟黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵 $98撲鼻而來嘅黑松露香氣,但係食落味道唔會太重,啱晒鍾意黑松露又怕食到膩嘅朋友,寬條麵厚度適中,雜菌細細粒幾有鮮味,醬汁量比較少,整體來講係一道清淡而不失香味嘅意粉~🌟日式抹茶麻薯窩夫伴雪糕(自選四款Movenpick雪糕) $78啱啱整好嘅麻薯窩夫🧇咬落仲暖笠笠,煙煙韌韌,幾有口感,同焦糖漿、紅豆蓉、抹茶醬仲有雪糕一齊食,有唔同組合嘅搭配,加埋清新嘅水果,正啊🥰🌟青花瓷奶蓋 $45 每枱必點,藍白色嘅雲石紋理好靚🤤有種藍天白雲嘅感覺,配合返Cafe主題,唔好俾佢嘅顏色呃咗,原來佢係菠蘿奶蓋沙冰🤣味道酸酸甜甜,仲好香奶蓋味,好好飲,推薦😍😍🌟百香果香橙烏龍 $40果味十足,微微嘅酸味,夠晒fresh,又可以解膩😚🌟脆炸黑松露芝士薯條 $58超鍾意食黑松露嘅我又加碼叫左個薯條,熱辣辣嘅薯條,配上濃郁嘅黑松露醬,滋味十足😋

🌟黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵 $98

🌟青花瓷奶蓋 $45

🌟百香果香橙烏龍 $40
果味十足,微微嘅酸味,夠晒fresh,又可以解膩😚

🌟脆炸黑松露芝士薯條 $58
  • 青花瓷奶蓋
2021-09-09 110 瀏覽
身為粉紅控既我知道新城市開左呢間咁粉紅既餐廳緊係要去食下草莓茉莉奶蓋草莓味有既 奶蓋都正常芝士味 整體正正常常慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵/脆炸黑松露薯條講下個珍珠麵先 我未食過珍珠麵 佢就係一粒粒咁 黑毛豬啲肉小小實 唔好咬口 成個野都唔好食而個薯條都麻麻 茶餐廳啲薯條仲好食蘋果木煙燻烤麥芽糖叉燒就係甜叉燒咁 啲肉質同上面個黑毛豬無乜分別浪漫滿屋呢個甜品係個mousse 一上到黎已經爛爛地 好似就林低咁 整體就係 全部野都唔係好掂 唔會再食第二次
身為粉紅控既我知道新城市開左呢間咁粉紅既餐廳緊係要去食下

呢個甜品係個mousse 一上到黎已經爛爛地 好似就林低咁

整體就係 全部野都唔係好掂 唔會再食第二次
2021-08-22
2021-09-08 87 瀏覽
同好姊妹去食嘢,佢揀咗哩間好有少女味嘅餐廳呀😍 全店粉紅色,勁夢幻☺️ 真係好開心😚 馬介休炸芝士薯波 $78有兩串芝士薯波,每串三粒,外脆內軟😚 可以沾上芒果醬食,幾特別~蟹盛樂 $145蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔仔飯,都幾豐富,樣樣都好好味😋👍🏻🤤木魚花海鮮薄餅 $118非常薄脆!😍 又多海鮮同木魚花,好味👍🏻流心朱古力綠茶雪糕甜度適中,又軟又好味😋招牌水果茶水果新鮮,好fresh! 推介👍🏻

馬介休炸芝士薯波 $78

蟹盛樂 $145

木魚花海鮮薄餅 $118
非常薄脆!😍 又多海鮮同木魚花,好味👍🏻

流心朱古力綠茶雪糕
甜度適中,又軟又好味😋

招牌水果茶
水果新鮮,好fresh! 推介👍🏻
2021-09-05 207 瀏覽
最愛粉紅色既我一見到呢間餐廳門口係以粉紅色為主題,就即刻拉住老公入去支持😎餐廳環境十分寬敞,客人之間嘅距離令人坐得好舒服☺️餐枱餐椅有北歐風的感覺,配合埋歐美風格嘅油畫,非常適合打卡!😙📸📸📸餐廳嘅食物都幾多元化,除咗以甜品為主題,亦有Pizza burger意粉等等。我哋叫咗個去骨海南雞西班牙燉飯 幾fusion 既配搭 無骨非常方便 雞肉都好嫩滑 加埋海南雞醬都好惹味 蘑菇燉飯都幾creamy 不過雞同飯既份量有d 少 🙉然後到我心目中認為真正嘅正餐,就係招牌鮮果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖 棉花糖好大神,仲大過我嘅拳頭,啱晒影相打卡🤣仲可以同老公鬥快食晒啲棉花糖,幾好玩🤣 窩夫好香脆,應該是新鮮做起🤩麻糬好煙靭好有口感,加埋水果同Movenpick 雪糕,有多重口感😍😍真係又好睇又好食☺️ 食完記得去門口張凳度打張卡😙😙😙

餐廳環境十分寬敞,客人之間嘅距離令人坐得好舒服☺️

食完記得去門口張凳度打張卡😙😙😙
  • 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖
2021-08-31 145 瀏覽
中午和老公去沙田買野,係apps 取票時見到呢間cafe 新開不久就試下啦。整間店以粉紅色為主調,充滿少女心,不過男士們應該不會欣賞😂都係陪另一半黎。因為不想食太多所以只order 一個主菜和小食。係其他台式店水果茶一般一大瓶,但今次的水果茶真係1人份量。味道ok不會太甜有少量水果Pizza 係薄批,比想像中細。黑松露薯條熱辣辣上台,非常香脆,但太邪悪😝見大部份人有點甜品而且賣相吸引,所以點左伯爵茶布丁窩夫配棉花糖其實棉花糖基本上只係裝飾,由於太甜只係食一口就放棄了。窩夫🧇都算鬆脆,有不少雜果可以減少下罪惡感😈黎打卡餐廳一般對食物無太高要求,但今次食物質素都不錯。但環境有點嘈吵。

因為不想食太多所以只order 一個主菜和小食。

其實棉花糖基本上只係裝飾,由於太甜只係食一口就放棄了。

窩夫🧇都算鬆脆,有不少雜果可以減少下罪惡感😈

午餐
2021-08-31 188 瀏覽
想來「Cafe Library by Espuma」好耐了,趁機同朋友慶祝生日,終於可以有得睇又有得食😋。店內裝潢充滿少女味及時尚味,粉色是女生最愛呢😍仲有個打卡位,點可能唔影返張相先走呢😏蟹盛樂 $145蟹殼內是蟹肉和粟米伴沙律醬,十分開胃。炸蟹蚶好彈牙,味道好好食。飯是珍珠米撈左醬汁(似沙律醬既味),都係好好味😋流心玉子雞捲冷天使麵(含花生醬) $108雞柳中間有玉子,雞柳唔算滑,咁厚煮得唔鞋口算係咁,天使麵撈左柚子汁嘅味道,酸酸甜甜,正👍🏻馬介休炸芝士薯波 $78炸得好香脆,如果芝士味再出啲會更好,有個芒果醬沾黎食,味道相配。伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖(half) $95一見傾心,太美了。棉花糖真的很大件,食到中間原來有條餅乾條,焦糖布丁🍮好味,窩夫要襯熱食,雪糕ok。因為一早點左,會早上枱,如果想食完正餐先食,就分開第二次先落單。half的意思是有4件窩夫(full就是8件窩夫)。青花瓷奶蓋 $45海鹽+菠蘿+奶既味,好飲菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶 $48雖然杯飲品望落沒什麼特別,但見佢味道唔錯,爆珠都好味,加返啲分啦😉

蟹盛樂 $145

流心玉子雞捲冷天使麵(含花生醬)

流心玉子雞捲冷天使麵(含花生醬) $108

馬介休炸芝士薯波

馬介休炸芝士薯波 $78

伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖(half)

伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖(half) $95
half的意思是有4件窩夫(full就是8件窩夫)。
青花瓷奶蓋

青花瓷奶蓋 $45
海鹽+菠蘿+奶既味,好飲

菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶

菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶 $48
2021-08-18
蟹盛樂
流心玉子雞捲冷天使麵(含花生醬)
馬介休炸芝士薯波
伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖(half)
青花瓷奶蓋
菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶
2021-08-31 77 瀏覽
最近才留意到新城市廣場7樓有兩間新的食肆,Cafe Library by Espuma 係其中一間,週末趁早就去試試。(本人係用商場App 攞飛去等位,只是普通街坊一名,從來無參與任何所謂試食活動或接受任何特別款待)店的裝修多粉紅色,傢俬都像Cafe 類型,整體似係走年輕人路線。食物方面,叫了一客熱水果茶,一杯朱古力咖啡,一客菠菜芝士意大利雲吞和一客蟹盛樂。熱水果茶的份量不少,可以兩人分享,有點後悔叫了朱古力咖啡,因為飲埋杯咖啡覺得過飽。要特別介紹「蟹盛樂」,因為我覺得在蟹蓋和蟹鉗下面的蠔仔飯才是主角,拌勻啲飯時已經有很濃郁的鮮蠔仔味,蠔仔入口啲鮮味爆發出來。蟹鉗也不弱,不是一般買的或在酒樓食的貨式,蟹鉗上的蝦膠十分爽口,也有鮮味。菠菜芝士意大利雲吞雖然有芝士,但醬汁不會過份濃味,味道配合得好好。

2021-08-14
10 分鐘 (堂食)
午餐
2021-08-29 667 瀏覽
在「沙田文化博物館」瀏覽後,順路到新城市廣場用晚膳。 餐前小食~酥炸黃金牛柳條配芒果汁,不算是新穎烹調方式, 牛柳條比較靭,我曾在中式酒樓吃過酥炸牛腩,更鬆脆可口。 海南雞西班牙式燉飯~西班牙式燉飯有點兒像福建炒飯,獻汁做得不錯,配料有厚身的冬菇粒,配菜有少許羽衣金蘭。 慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵~黑毛豬柳不鬆軟,甚至過靭, 珍珠麵是顆粒的,口感像意大利粉,味道略鹹少許。 菜餚食物整體一般,但招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖的出現,就令我心情大悅! 置身粉紅色裝潢的浪漫環境,天花掛上幾個像碎鑽指環的吊燈,很迷人的場景下吃材料普普通通的甜品,甜品價值也升呢! 吃環境,打卡影靚相,是時下年青人的飲食文化,我這個亞嬋也被環境喚起片段少女心!
在「沙田文化博物館」瀏覽後,順路到新城市廣場[Cafe Library by Espuma]用晚膳。

置身粉紅色裝潢的浪漫環境,天花掛上幾個像碎鑽指環的吊燈,很迷人的場景下吃材料普普通通的甜品甜品價值也升呢!

2021-08-25
2021-08-26 103 瀏覽
❤️呢間位於沙田新城市既cafe!店內粉紅色✨裝修風格,牆上掛滿法籍視覺藝術家Eugénie Palaric SmBl的作品,營造藝術氣息,而且少女感十足,Cafe打造以輕食、☺️甜點、及藝術集於一身,必食一定係佢地既棉花糖甜品~🥳!以下係詳細食評~.▫️慢煮西班牙黑毛豬柳珍珠面 $115⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️第一次初嚐珍珠面,口感一粒粒真係非常得意,帶點煙un!😍而且黑毛豬柳份量都好多,醬汁有和風味道口感,整體都幾好食!😊.▫️伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖 $95⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️巨型棉花糖,只係賣相已經非常吸睛,岩晒女孩子打卡呀!棉花糖係草莓味道,伯爵茶雪糕配窩夫味道唔錯,伯爵茶味道好出,☺️整體都唔會太過甜,而且窩夫仲保持脆口!重點值得推介係焦糖布丁味道好好食🥳食得出唔係嗌貨,係自家製既~蛋味都好出!推介.▫️香茅炸雞翼 $68香茅炸雞翼炸得好乾身🌝食落唔會成口油~味道唔算話好濃烈,同時唔會過咸,唔錯~❤️.▫️Cappuccino $38Cappuccino有好靚靚既拉花,咖啡的味道比牛奶較明顯,如果鍾意咖啡味濃都係一個唔錯既選擇✨.▫️招牌水果茶$42⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️味道清新😍😍而且多種水果片,飲

▫️慢煮西班牙黑毛豬柳珍珠面 $115
▫️伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖 $95
▫️香茅炸雞翼 $68
唔錯~❤️
▫️Cappuccino $38

▫️招牌水果茶$42
⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️味道清新😍😍而且多種水果片,飲落散發啖啖生果既fresh,唔錯錯✨😘
2021-08-25 84 瀏覽
個甜品好睇又好食上面係好靚嘅粉紅色棉花糖,然後裏面係伯爵茶麻薯窩夫。中間個焦糖布丁好香上面有陣焦糖脆好好食!伯爵茶窩夫茶味濃郁,而且個餡有麻薯口感一流!生果都好新鮮
甜品好睇又好食