2021-08-13 160 瀏覽
Cafe Library by Espuma (沙田)💡:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓703A號舖🥘伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖 $95打卡一流️ 玩味十足❤️擺盤十分用心 巨型棉花糖好似食極都食吾曬 不過就好快溶 入面仲有吾同嘅水果食🥘脆炸黑松露醬芝士薯條 $58呢間嘅芝士可以話係我食過咁多間 嘅薯條黎講最脆 同埋 最香 份量都幾多 但就有少少鹹👍 但都推介 配埋黑松露醬點真係完美配搭🥘木魚花海鮮薄餅 $118大量嘅木魚花鋪喺面 好有日式風味 🎏 薄餅底厚薄適中 配埋香濃芝士同蝦肉 魷魚 啖啖滿足🍺白桃爆珠氣泡烏龍茶 $48 冇乜烏龍茶味 啲白桃爆珠配係個茶到 幾有層次 😍🍺抹茶奶蓋 $35抹茶配搭鮮奶好香好濃 吾會死甜💚🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:4.5/5 抵食 : 3.5/5 環境 : 5/5 💗💗💗💗💗#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant#hk restaurant
Cafe Library by Espuma (沙田)

💡:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓703A號舖

好味程度:4.5/5
抵食 : 3.5/5
環境 : 5/5 💗💗💗💗💗

2021-08-13 111 瀏覽
重女圖書館人蒲我又蒲以前蒲U拉日日都蒲到打样咁多年都無女嘅但今日終於有間重女嘅圖書館啦今只食甜品招牌棉花糖巨型食唔晒麻薯的窩夫先係重點正抺茶毛巾蛋糕都好多Cream兩杯特飲就一般啦Edaciousness 6/10靚嘅環境。靚嘅食物
重女圖書館

Edaciousness 6/10
靚嘅環境。靚嘅食物
2021-07-30
2021-08-12 95 瀏覽
知道沙田開咗間新餐廳 (Cafe Library by Espuma),仲要係超 Pink Pink 嘅餐廳,即刻少女心爆發,約埋閨蜜齊齊去扮少女!見到呢個門口,靚到呢!即刻想衝入去。閨蜜一早去拎位,所以有幸被安排坐卡位,媽呀!真係好 Pink 呀!好彩我都襯咗件粉紫色衫。因為我哋星期一中午去,所以就揀咗食 Lunch Set。「去骨海南雞西班牙式燉飯」,我想講海南雞飯食得多,海南雞配西式燉飯真係第一次,估唔到又出奇地 match 喎!「四季薄餅」,有煙三文魚、雞肉、菠蘿,仲有 cheese,係薄批所以個邊勁脆,正呀!Lunch Set 係包埋是日餐湯 + 甜品,仲有是日精選花茶,不過我哋就加錢轉咗其他花茶。「左 - 菠蘿百香果蘋果烏龍」;「右 - 蜜桃柚子茉莉茶」,喜歡飲甜甜地嘅一定要揀菠蘿百香果蘋果烏龍,因為茉莉茶比較淡味!我哋又心思思加咗款小食「脆炸黑松露芝士薯條」,我勁鐘意扭紋薯條,配埋黑松露醬,我哋兩個秒殺咗!女人愛吃甜品應該係天性,就算正餐食到好飽,都唔可以唔食甜品,畢竟甜品係另一個胃,點都要填飽埋佢嘅!我哋叫咗呢個打卡 no. 1 嘅「招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖」,

見到呢個門口,靚到呢!即刻想衝入去。

因為我哋星期一中午去,所以就揀咗食 Lunch Set。

女人愛吃甜品應該係天性,就算正餐食到好飽,都唔可以唔食甜品,畢竟甜品係另一個胃,點都要填飽埋佢嘅!我哋叫咗呢個打卡 no. 1 嘅「招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖」,一上枱我哋都忍唔住「嘩」咗一聲,因為舊棉花糖超大,我哋就梗係瘋狂打卡啦!影到舊棉花糖都開始溶溶地,笑咗!

話說個棉花糖食唔哂 (都係第一次),下面嘅甜品都要好好享受埋佢嘅!窩夫配士多啤梨雪糕,仲有啲生果,真係成個甜品都冇得輸。

影埋餐廳另一邊位置,連凳都係粉紅色,真係好靚呀!

最後,都係去返門口,梗係要影下相打下卡啦!唔好浪費咗個境丫嘛!

最後送上甜品餐牌!大家想冇咁多人,可能避開午飯時間會好啲!我哋今日食得好開心,因為坐喺咁 Pink 嘅環境食嘢,真係有一刻忘記咗自己做咗媽媽,但可以扮下少女,輕輕鬆鬆食餐飯,呢到真係好正,食埋個靚靚甜品,就真係勁滿足。
2021-07-12
慶祝紀念
生日
Looking for a social media worthy cafe? Check out Cafe Library by Espuma! This lovely pink cafe is so cute, and their signature desserts are even more adorable 😍! We came here as we were around the area in Sha Tin. We thought the entrance was just adorable and wanted to check it out! Would recommend to anyone who is looking for a place to chill with some girlfriends and take social media worthy photos 🙈🍧 - Che Tropical Bombon ($88) - if you’re wondering what’s the big cotton candy thing, it’s th

🍧 - Che Tropical Bombon ($88) - if you’re wondering what’s the big cotton candy thing, it’s this one! Beneath the cotton candy are waffles and assorted fruits. Love how they gave a variety of fresh fruit such as kiwi, grapefruit - it was literally a fruit salad 😍

🌟🍍- Pinapple Boat ($78) - this was my favourite dish out of all! This dessert reminded me of eating a tropica dessert in Hawaii! I love how the waffle was also not too dense, and the pineapple custard with the pineapple pieces was such a lovely combo! On top of that it comes with movenpick ice cream 😍

🌟🍹 Lychee Peach Oolong Milk Cap Tea ($42) - this drink was so nicely presented and I love the flavour of this. They add alittle touch of a full lychee on top, and the lychee peach was such a nice blend to the oolong. What I also like was the milk cap complemented the whole drink!

🍹 Peach and Oolong Sparkling Tea ($48) - the sparkling tea was not too sweet and was refreshing to drink! Surprise it does have some bubbles in them and the bubbles were not too sweet and complements the drink.

🌟🍗 Lemongrass Chicken Wing ($68) - has a strong lemongrass flavour and it wasn’t too oily! Love the texture and taste to this 🤤

🫔 Bacalhau Croquette ($78) - mashed up goodness in a ball! When you bite in the middle you can see a hint of cheese inside. This mashed potato balls stuffed with Parma ham, anchovy, minced pork, cheddar cheese was an interesting blend with their homemade sauce.

🍰 Tiramisu ($68) - calling all coffee lovers, this tiramisu had a strong coffee taste in the very bottom. The texture was very soft and tasted so good. Love how it was in a cup which was easy to eat.
2021-08-08 179 瀏覽
新店開幕後都想試吓,全店粉紅色的系列,椅子都比較型格,亦見到有好多cosplay 妹妹去打卡,每角落都影吓相見到人叫咗一個好大的棉花糖,本來都想試吓,但見佢哋撕開棉花糖時,好似比較硬身,所以冇叫了。叫咗二個特飲-綠茶奶蓋、西柚烏龍奶蓋,味道很淡,有待改進。餐廳主打西班牙,叫咗個蜜汁叉燒, 因為餐牌上的相很靚,應該都唔差,點知都係同一般茶餐廳冇乜分別,有點失望😞另外叫咗一個燒雞柚子沙律🥗,我以為好似泰國菜的柚子,原來只是沙律菜柚子汁,但其實冇乜柚子味雞比兩件,賣相跟餐牌有啲差別,食落味道都是很一般總括來講都係試過就算了

雞比兩件,賣相跟餐牌有啲差別,食落味道都是很一般

總括來講都係試過就算了
柚子烏龍奶蓋
抹茶奶蓋
蜜汁叉燒
燒雞有子沙律
2021-07-24
2021-08-08 89 瀏覽
買咗兩個飯一個意粉,飯還好係鹹啲,係意粉勁油!仲有要服務唔好來!又唔收碟,又唔加水🤷🏾‍♂️ 個個侍應淨係等你食完就快啲走一次過收枱再入過下一台😂 都係食完留番比人打卡啦⋯⋯
2021-08-08 85 瀏覽
入到去少女心滿瀉,由門口嘅粉紅色圓形掛牆櫈、粉紅隧道,到粉紅色嘅梳化,文青風嘅牆畫等,瘋狂打卡一番🤣蟹盛樂($145)有蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔🦪仔飯。 釀蟹蓋芝士味香濃, 材料滿滿,口感豐富。蟹鉗炸得酥脆香口,蠔仔飯好特別,令飯敢有鮮味。流心玉子雞捲冷天使麵($108)醬汁加咗花生醬,香味濃郁, 雞捲包住芝士、玉子蛋,煎得香口。冷天使麵夏天食特別正招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及綿花糖($88)差唔多枱枱都必點,盤上有一大舊粉紅色嘅雲☁️,原來係綿花糖🤣 下面就收埋咗外脆內軟嘅麻糬窩夫,麵包配吉士醬,冰冷嘅雪糕,及新鮮水果。 色彩繽紛又好味草莓茉莉奶蓋茶($45)草莓🍓味清新甜美,奶蓋茶順滑濃厚。

蟹盛樂($145)

流心玉子雞捲冷天使麵($108)

招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及綿花糖($88)

草莓茉莉奶蓋茶($45)
草莓🍓味清新甜美,奶蓋茶順滑濃厚。
  • 蟹盛樂
  • 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及綿花糖
  • 草莓茉莉奶蓋茶
2021-08-07 68 瀏覽
唔好睇年近半百既姥姥我,其實仲有少女心😁作為7月之星既姥姥揀咗依間粉紅泡泡濃郁既餐廳,慶祝我第N個生日。7月之星點左:鐘意食蟹既我,見到依個全蟹宴既「蟹盛樂 」當然要點~包括蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋口感味道層次豐富,蟹肉大閘蟹粉蟹柳超濃海鮮味道,加埋飯入去混埋食,加埋佢既芝士忌廉可以完全感受整個蟹蓋所盛載既味道👍🏻炸蟹鉗由細到大我都好鐘意去飲時食蟹鉗,依個蟹鉗既味道就好似我去喜宴食既味道一樣,而且香脆既外表下蟹肉、蟹味味更濃郁,仲要個蟹鉗有蟹肉架😋蠔仔飯: 蠔仔好甘香,可以媲美蠔豉但質感軟綿。飯粒帶忌廉香,又軟又綿。馬介休炸芝士薯波熱辣辣、外面卜卜脆,入口即溶又滑既薯溶加上拉絲又咸香既芝士和有質感既馬介休、絕配呀~草莓茉莉奶蓋茶清香既草莓味,加上優優既烏龍茶香,和微微既奶蓋咸,真係超鐘意🍹百香果香橙烏龍凍 百香果跟香橙層次分明,兩者果香不但沒有互相掩蓋,反而好好地排好隊,先飲橙香然後百香果也不甘示弱在我口裏竹宣洩酸甜果香,加上 烏龍茶,十分清新。伯爵茶焦糖布甸窩夫配雪糕及棉花糖超夢幻,造型吸睛。甜蜜既棉花糖下,係香脆既窩夫上面係香濃帶甜既伯爵茶醬。旁邊係香甜既鳳梨(唔係菠蘿)、青提
唔好睇年近半百既姥姥我,其實仲有少女心😁

7月之星點左:

鐘意食蟹既我,見到依個全蟹宴既「蟹盛樂 」當然要點~
包括蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋

炸蟹鉗
蠔仔飯: 蠔仔好甘香,可以媲美蠔豉但質感軟綿。
飯粒帶忌廉香,又軟又綿。

馬介休炸芝士薯波

草莓茉莉奶蓋茶

百香果香橙烏龍凍

伯爵茶焦糖布甸窩夫配雪糕及棉花糖
超夢幻,造型吸睛。
甜蜜既棉花糖下,係香脆既窩夫上面係香濃帶甜既伯爵茶醬。
旁邊係香甜既鳳梨(唔係菠蘿)、青提、藍莓、木瓜、西柚、紅桑子……加上香焗脆既杏仁片。
士多啤梨乳酪雪糕有士多啤梨粒粒架~
焦糖布甸好香焦糖焦香和奶香,滑Dodo ,好好味~

今年生日好滿足呀~

2021-07-27
  • 伯爵茶焦糖布甸窩夫配雪糕及棉花糖
  • 馬介休炸芝士薯波
2021-08-06 64 瀏覽
呢間Cafe粉紅色好靚,仲有個白色雲朵打卡位。.蟹盛樂 $145(蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔仔飯)賣相好吸引,原個蟹蓋上有滿滿嘅蟹柳、芝士、粟米同蟹肉,蟹肉新鮮,又帶有芝士濃香,加上蟹柳和粟米增加口感。炸蟹鉗有兩大件,炸得好香脆,食落夠彈牙,又帶有蟹的鮮味。而蠔仔飯就係忌廉意大利飯配上蠔仔,仲有雜菌同粟米,味道豐富口感軟糯。.脆炸黑松露醬芝士薯條 $58新鮮炸起好香脆,上面沾滿芝士碎,加埋黑松露醬,真係食唔停口。如果多啲黑松露醬就更好。.香茅炸雞翼 $68雞翼微脆,入口又唔會好乾身,新鮮香茅有獨特清爽香氣,溢齒留香。.招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖(半份) $88賣相真係超靚,超巨型棉花糖係baby pink,顏色超夢幻,真係好啱打卡呃like!下層仲有好多新鮮雜果,麻薯窩夫口感外脆內軟,帶點煙啃;而雪糕就揀咗士多啤梨味,食落酸酸甜甜,幾清新醒胃。.招牌水果茶 (熱) $40都大壺,幾抵飲,可以同朋友share。飲落果味香濃,又帶有茶香。
呢間Cafe粉紅色好靚,仲有個白色雲朵打卡位。

蟹盛樂 $145
(蟹肉大閘蟹粉蟹柳芝士焗釀蟹蓋、炸蟹鉗、蠔仔飯)

脆炸黑松露醬芝士薯條 $58

香茅炸雞翼 $68

招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖(半份) $88

招牌水果茶 (熱) $40
午餐
  • 蟹盛樂
  • 招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖
呢日同靚女朋友食飯,佢話book jor呢間pinkpink餐廳見到店內pink到爆既裝修,真係少女心都返翻黎我地order左一份 香茅雞翼$68做小食一齊分享,一份5隻,雞翼煎得外脆肉嫩都唔錯!!要左一份bbq ribs做主菜,套餐連埋餐湯同甜品輕輕一切就骨肉分離既豬肋骨,調味惹味伴上香脆既波浪薯條,我地都食唔停套餐既小蛋糕唔夠喉,所以我地仲嗌左兩款窩夫做飯後甜品其中一款係差唔多每檯都有點既棉花糖窩夫我地點既係伯爵茶口味,仲配上布甸添另一款既牛角飽窩夫伴上鮮果同雪糕,味道同樣令人滿意食飽飲啖香甜既果茶,正

見到店內pink到爆既裝修,真係少女心都返翻黎

要左一份bbq ribs做主菜,套餐連埋餐湯同甜品

輕輕一切就骨肉分離既豬肋骨,調味惹味

伴上香脆既波浪薯條,我地都食唔停

套餐既小蛋糕唔夠喉,所以我地仲嗌左兩款窩夫做飯後甜品

其中一款係差唔多每檯都有點既棉花糖窩夫

我地點既係伯爵茶口味,仲配上布甸添

另一款既牛角飽窩夫伴上鮮果同雪糕,味道同樣令人滿意

食飽飲啖香甜既果茶,正
整間cafe以粉紅色系為主調,環境佈置得好有特色,周圍都是滿滿既打卡位。餐廳門口有一個以幾朵白雲做裝飾既粉紅色掛牆圓形凳,係一個夢幻打卡熱點!店內亦有唔少特色座位,例如:粉紅色梳化位及時尚藝術掛畫牆座位,好啱閨蜜去打卡食飯~❀ 蟹盛樂顧名思義就係成碟都以蟹為主題,中意食蟹既朋友可以試下~芝士焗釀蟹蓋內有蟹肉、大閘蟹粉及蟹柳,旁邊仲有兩隻炸蟹鉗,食得好滿足。而飯底係用打碎左既廣島蠔及芝士忌廉製成,所以食落好creamy,配菜仲有粟米、冬菇粒、雞蛋及沙律菜,口感非常豐富❀ 伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖打卡必叫!依款窩夫可以自選雪糕,今次就揀左士多啤梨味。店主有先叫一上枱就被大大朵粉紅色綿花糖所吸引,充滿視覺效果。綿花糖底下有伯爵茶吉士配窩夫、焦糖布丁、Movenpick士多啤梨味雪糕、水果及楓糖漿。窩夫口感偏淋身,如果香脆點就更好~窩夫上既伯爵茶吉士有淡淡既伯爵茶香,焦糖布丁質感滑溜,而水果種類好多,不但色彩繽紛仲可以中和甜膩感❀ 招牌水果奶蓋茶依杯有得揀甜度同冰度,揀左少甜少冰。水果茶味道酸酸甜甜,甜度適中。上面有一層厚厚既奶蓋,奶香味重又帶點鹹香,飲落唔會太膩❀ 青花瓷奶蓋藍白色雲

❀ 蟹盛樂
蟹盛樂

❀ 伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖

❀ 招牌水果奶蓋茶

❀ 青花瓷奶蓋
藍白色雲石紋理好靚~依杯係菠蘿奶蓋沙冰,即叫即製,製作需時。菠蘿沙冰飲落清新香甜,再配合奶蓋飲,味道唔錯
青花瓷奶蓋
午餐
蟹盛樂
青花瓷奶蓋
2021-08-06 38 瀏覽
平時好少黎沙田 不過見到呢間cafe幾靚就嚟試試😂餐廳環境好有少女心 全部都係粉色系😆每個位都好photo friendly,好啱打卡😏落單都好方便 係用qr code直接落單🤣menu都好多選擇😂胡麻菠菜帶子卷($88)-一粒粒嘅帶子卷好得意 帶子一啲都唔老☺️牛肋肉龍蝦汁意大利麵 ($138)-龍蝦汁味道好濃 意粉都好掛汁🤤-牛肋肉都好淋🤤抹茶蕨餅杯 ($58)-蕨餅好大舊 好有咬口 chewy😂-仲有一scoop雪糕😍House Blend Black Coffee(Hot) ($28)-黎一杯咖啡解濟😂nutty味道比較重
平時好少黎沙田 不過見到呢間cafe幾靚就嚟試試😂
餐廳環境好有少女心 全部都係粉色系😆
每個位都好photo friendly,好啱打卡😏

落單都好方便 係用qr code直接落單🤣
menu都好多選擇😂

胡麻菠菜帶子卷($88)
-一粒粒嘅帶子卷好得意 帶子一啲都唔老☺️

牛肋肉龍蝦汁意大利麵 ($138)
-龍蝦汁味道好濃 意粉都好掛汁🤤
-牛肋肉都好淋🤤

抹茶蕨餅杯 ($58)
-蕨餅好大舊 好有咬口 chewy😂
-仲有一scoop雪糕😍

-黎一杯咖啡解濟😂nutty味道比較重
2021-08-05 176 瀏覽
疫情放緩加上要刺激消費,出外走走吃喝玩樂最好不過啦!沙田新城市廣場有不少新餐廳進駐,這間是其中一間,裝修得好舒服粉紅色系列而門口位置有吊椅加白雲啱晒同閨蜜前來一起打個卡啊!白桃爆珠氣泡烏龍茶烏龍茶底濃厚內裡有白桃爆珠咬下卜卜聲很得意。吉列夾心豬柳鬆餅漢堡這款很特別個漢堡包不是平常吃的用麵包做,而是用上鬆餅做漢堡,吃下夠鬆化同豬柳味道幾夾,吉列豬柳熱辣辣而夾心是溶化芝士很吸引。招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖主角出場啦!等咁耐都是為了吃這個,特大棉花糖圍住內裡的麻糬窩夫,棉花糖要快吃影完相開始溶,窩夫好鬆脆中間加上少少麻糬煙煙韌韌配以水果很清新。

白桃爆珠氣泡烏龍茶
烏龍茶底濃厚內裡有白桃爆珠咬下卜卜聲很得意。

吉列夾心豬柳鬆餅漢堡

招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖

2021-08-03 198 瀏覽
身為沙田友 其實我好少去市中心食嘢原來新城市開左間好粉紅嘅靚café 我都係最近至知無理由住咁近都唔去試吓嘅入到嚟求其是但影都好打卡able呀!同埋我哋飯後仲叫左個好夢幻嘅甜品🦄令我尋回少女的心😂.去骨海南雞西班牙燉飯($98)海南雞配西班牙頓飯,呢個組合好特別。燉飯用左雞湯煮,所以食起上嚟都冇遺和感,仲夾雜一啲菇,口頭更豐富。.慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵($115)❤️哩款好食!豬柳肉味濃,冇乜肥膏但質地都好鬆軟,燒到外層微微焦脆,好香口。珍珠麵好香雞湯同白酒味,而且煮得彈牙,好好食!.脆炸黑松露醬芝士薯條($58)❤️熱辣辣,好香脆!最鍾意就係食粗薯條,外脆內軟,黑松露醬係另上,好貼心。.伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖($95)影相必點📸️,淨係睇都已經好開心,氹女一流!棉花糖係士多啤梨味。窩夫幾鬆軟配伯爵茶cream,好香!焦糖布丁嘅蛋味好濃,但就唔算好滑。雪糕我哋揀左朱古力味,入面有好多朱古力薄脆😋。
身為沙田友 其實我好少去市中心食嘢
原來新城市開左間好粉紅嘅靚café
我都係最近至知
無理由住咁近都唔去試吓嘅
入到嚟求其是但影都好打卡able呀!
同埋我哋飯後仲叫左個好夢幻嘅甜品🦄
令我尋回少女的心😂
去骨海南雞西班牙燉飯($98)
慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵($115)❤️
脆炸黑松露醬芝士薯條($58)❤️
伯爵茶焦糖布丁窩夫配雪糕及棉花糖($95)
用餐優惠
優惠券
好耐無見 閨蜜 啦!!同佢去咗一個充滿少女心嘅粉紅世界 - Cafe Library by Espuma!兩個人都好肚餓,點咗 黑松露醬芝士薯條、慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵、木魚海鮮薄餅,最後當然唔少得 ✨Cafe Library by Espuma 嘅打咭甜品 - 鮮雜果麻糬窩夫配棉花糖。✨ 黑松露醬芝士薯條 - 薯條炸到又香又脆,加上芝士碎好惹味,蘸黑松露醬吃好正。✨慢煮西班牙橡果黑毛豬柳珍珠麵 - 這個上菜時有點驚喜,珍珠麵 看來像藜麥,口感像吃粒狀意粉,黑毛豬柳嘅肉質幾軟,伴以沙律和珍珠麵同吃,飽肚之餘又可去油膩感。✨木魚海鮮薄餅 - 由西式轉到日式😆,好足料,基乎每塊都吃到帶子、魷魚🦑,入口香脆。其實呢個時候已經好飽,但棉花糖窩夫是不能錯過的!✨鮮雜果麻糬窩夫配棉花糖 - 一上枱就忍不住嘩一聲,棉花糖像粉紅色嘅雲,勁可愛,兩個人都吃不完😆!「雲」下是雜果窩夫🧇。(📣 如果用手機點餐,甜品上的棉花糖會隨機出現粉紅和粉藍色,如果想指定顏色,可以直接找服務員下單。)✨水果奶蓋茶 都幾香滑,而且份量也不小。(最怕飲品細細杯,飲完仲好口渴咁😆)下次要帶 兩個囡囡 黎同棉花糖打咭😆!

其實呢個時候已經好飽,但棉花糖窩夫是不能錯過的!

下次要帶 兩個囡囡 黎同棉花糖打咭😆!
2021-07-09