2021-01-16
朋友忙中抽空聚一聚, 就決定嚟佢公司附近搵間舒服cafe坐低嘆吓~ 💭幻想走入了巴黎小巷嘅咖啡小店... 🇫🇷 (現實喺處於🇭🇰中環鬧市中尋找舒適嘅角落坐低傾下偈🤭) ▶️Matcha Latte 抹茶鮮奶🍵 (HK$48) 好靚嘅拉花, 即刻要相機先食📸抹茶味好重, 香濃奶味~▶️Nutella Hot Chocolate 榛子朱古力(HK$48) 冬天飲杯朱古力即刻warm曬😚上面嘅cream係凍㗎, 又凍又熱嘅感覺好正~ ▶️Baguette: Moulin Rouge 🥖油封鴨配布里芝士法式三文治 (HK$98)好長嘅法包‼️裏面都好足料, 油封鴨肉幾特別, 一啲都唔鞋, 配咗用意大利醋醃嘅車厘子, 令到整體感覺完全唔會滯, 再加埋新鮮火箭菜同埋brie cheese, 好食😋▶️Crêpe: Butterscotch Apple Crumble 蘋果金寶奶油醬及香草雪糕 (HK$109)朋友好鍾意食甜品, 佢超讚賞呢個Crêpe, 即叫即製‼️香草雪糕嘅雲呢拿味都幾出, perfect match with Apple Crumble💯🍎💬加拿大過江龍法式Cafe, 咸甜主食兼備~ 中環
💭幻想走入了巴黎小巷嘅咖啡小店... 🇫🇷
(現實喺處於🇭🇰中環鬧市中尋找舒適嘅角落坐低傾下偈🤭)
▶️Matcha Latte 抹茶鮮奶🍵 (HK$48)
好靚嘅拉花, 即刻要相機先食📸
抹茶味好重, 香濃奶味~
▶️Baguette: Moulin Rouge 🥖
油封鴨配布里芝士法式三文治 (HK$98)
蘋果金寶奶油醬及香草雪糕 (HK$109)
💬加拿大過江龍法式Cafe, 咸甜主食兼備~ 中環店暫時只開一層, 座位唔多, 但坐得舒服, 女店員好友善~ 洗手間乾淨企理~