餐廳: Cafe 2 Oyster n Grill
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-03-05 126 瀏覽
有個朋友一樣都係港島區返工,然後又差唔多時間放工,是多麼幸福的事🥰因為可以好容易就約到一齊食晚飯❤️-🔹二人晚餐($698)我地掙扎左好耐,揀扒好定揀生蠔好🤯▫️黑松露野菌湯&南瓜蟹肉忌廉湯🎃我要南瓜湯,好好飲好creamy😋入面真係好多蟹肉,但都有唔少蟹殼碎🦀▫️煙三文魚凱撒沙律🥗無諗過跟餐既沙律都咁大份😱啲沙律醬係攪拌好,每一塊菜都平均沾滿沙律醬👍🏻麵包粒都好脆🍞▫️炭燒美國肉眼🥩因為朋友一向喜歡鋸扒,所以最後揀左扒餐🤤12oz都幾大塊,5成熟岩岩好,唔會太生👍🏻欣賞佢連啲配菜都炭烤過好香,有翠玉瓜、南瓜、薯仔、秋葵,我好岩食🍠▫️加拿大帶子墨魚汁意大利飯要同真正親密既朋友先可以食既墨魚汁🤣佢粒帶子厚肉煎香過,如果多1-2粒就好🤤呢個好食,推薦👍🏻▫️法式焦糖燉蛋我係為左面頭個層脆脆焦糖而食❤️❤️
🔹二人晚餐($698)
我地掙扎左好耐,揀扒好定揀生蠔好🤯
▫️黑松露野菌湯&南瓜蟹肉忌廉湯🎃
▫️煙三文魚凱撒沙律🥗
▫️炭燒美國肉眼🥩
因為朋友一向喜歡鋸扒,所以最後揀左扒餐🤤
12oz都幾大塊,5成熟岩岩好,唔會太生👍🏻
▫️加拿大帶子墨魚汁意大利飯
▫️法式焦糖燉蛋
我係為左面頭個層脆脆焦糖而食❤️❤️
2019-03-01 134 瀏覽
今日老公生日,細妹介紹咗間幾好情調嘅餐廳比我地去慶祝,搭地鐵喺西營盤站出,行2條馬路就到,唔算難搵~淨望外觀都已經覺得氣氛唔錯,相信內𥚃會更好feel果不其然,場內環境唔錯,燈光柔和,座位寬敞舒服,多是懷舊擺設,水吧至厨房位置放咗一大組酒樽陳列及紅白酒堆砌而成嘅陳列櫃,確實係慶祝丶聚會傾計的好地方,我哋較早到,幸運地安排咗我哋坐近街的窗口位,其實佢地都好爆場嫁,我地坐低半個小時多,已經坐滿8成人餐廳比較多元化,以西餐為主,烤煎炸焗燉的菜式都有,粉麵飯和扒類亦不小,除此之外,生蠔同海鮮亦有參一腳,而且都好多款式選擇,當然小不了紅白酒同甜品啦~我哋揀咗個2人晚餐,可揀牛丶豬或生蠔,我老公咁愛牛,當然係揀炭烤美國肉眼呢一款,配多兩杯特飲頭盤係煙三文魚凱撒沙律,特別有心思,用煙三文魚砌咗個玫瑰出嚟,加上脆口麵包粒同水煮蛋,每片生菜都均勻咁沾有沙律汁,配埋鹹香嘅煙三文魚同薄芝士片煙肉粒,一個好開始每食完一道菜,之後佢先會上另外一道菜,沙律之後就係湯品,我地各自叫咗自己嘅心頭好,分別係黑松露野菌忌廉湯同埋蟹肉南瓜忌廉湯,賣相吸引,先講野菌湯先,好香菇味,而且放咗好多黑松露,濃郁方香,好creamy
淨望外觀都已經覺得氣氛唔錯,相信內𥚃會更好feel
跟住就講蟹肉南瓜忌廉湯,放咗好多蟹肉,毫不吝嗇,而且南瓜蓉打得好滑,又飲到又食到,而佢個多士都有别於方間的蒜蓉多士,除咗落蒜蓉牛油焗之外,仲食到有D檸檬味,幾特別的多士
主角出場,炭燒美國肉眼,我地叫咗七成熟,其實五成熟會好味啲,老公就我唔食咁生,叫咗七成,不過都好好食,肉嫩多汁,香氣撲鼻,而且佢D薯蔬焗得好香口,又唔會乾爭爭,點海鹽食牛味更出,更濃郁。
主食我哋叫咗香辣蒜海蝦意扁粉,個辣粉有少少四川味道,意扁粉比扁意粉幼身D,配埋三色椒一齊炒,海蝦既大隻又爽口,其實並不辣,帶有淡淡牛油蒜香~
雙朱傳奇同埋香橙特飲,香橙特飲似柳橙沙冰,清新可口,而雙朱傳奇就係朱古力沙冰加雪糕,連沙冰都有粒粒朱古力碎,朱古力控必試
甜品我哋叫咗朱古力熔岩,其實係心太軟,佢仲配埋個雲呢拿雪糕比你,一冷一熱,觀感享受,為今晚劃上句號。
2019-01-28 198 瀏覽
與友人相約西環用餐Cafe 2 似乎已是不二之選皆因論環境、食物、價錢均表現不錯最近再訪發現又有新推廣當中以星期二生蠔每隻$18以及星期四$38(!)free flow 加生蠔兩隻最吸引!當晚是星期二立刻叫了幾隻生蠔質素真心不錯,新鮮、size適中另外也叫了幾款個人最喜歡的菜式包括紫蘇忌廉汁青口尤其欣賞伴送的小牛油豬仔包烤得香脆點汁一流黑松露捲粉亦足料惹味朋友點的下酒菜炸粟米份量足味道討好此外這間小店的烤牛扒向來出色四人來一份剛好朋友生日還送了雪糕新地未吃完聞到其他食客的鐵板朱古力brownies 我們又加了一客有酒有菜有歡笑聲好聚會不過如此!
與友人相約西環用餐
Cafe 2 似乎已是不二之選
皆因論環境、食物、價錢均表現不錯
最近再訪
發現又有新推廣
當中以星期二生蠔每隻$18
當晚是星期二
立刻叫了幾隻生蠔
質素真心不錯,新鮮、size適中
另外也叫了幾款個人最喜歡的菜式
這間小店的烤牛扒向來出色
四人來一份剛好
朋友生日還送了雪糕新地
有酒有菜有歡笑聲
好聚會不過如此!

2019-01-22
慶祝紀念
生日
2019-01-18 199 瀏覽
最近幾鐘意發掘啲人少少唔會好迫,又唔洗食完即閃可以chill下嘅餐廳,今次嚟到西營盤又俾我發現到一間✨ 除咗果個位偏靜環境都幾舒服唔太迫促之外,佢仲有唔少優惠好抵食✨海鮮拼盤超浮誇,好耐冇見過成隻手掌咁長嘅生蝦,生蠔都唔係平時buffet果啲蚊滋咁細隻而真係靚嘢嚟,另外青口同蜆每樣都係好新鮮✨除咗生海鮮之外煮海鮮都係好值得食,忌廉汁青口係全晚最鐘意嘅一道,青口肉厚得嚟又嫩滑,忌廉汁香濃兼滲透咗海鮮香,最開心係有啲烘脆咗嘅麵包粒俾你點汁食真心不得了😍頭盤首推炸粟米,香口嘢送酒一流,而粟米本身都帶甜度食起嚟冇咁膩✨兩款餐湯推薦蠔湯,除咗湯入面已經有隻蠔之外應該仲打碎咗唔少蠔肉入湯,每一啖湯都好重蠔味但又唔會覺得腥,相比之下南瓜湯就較為平庸。主菜斧頭扒上枱嘩咗聲,超巨型大過我隻手臂,但都可以燒到剛剛好,切開每件外圍都係剛剛熟,中心位微紅,咬落去咇哂肉汁好滿足✨而個意粉係用手捲粉,長管型中間再有坑位,掛盡每滴香濃松露芝士汁✨最後呢度仲有個幾開心嘅優惠,就係如果有人生日的話佢地係會送個雪糕拼盤俾你地慶祝,而且人數愈多份量都會跟住愈大份😍我地另外仲叫多個鐵板brownie,倒個朱古力漿落去會好似鋸

我地另外仲叫多個鐵板brownie,倒個朱古力漿落去會好似鋸扒咁出煙,而且個香味都幾醇唔係死味朱古力嚟,如果個brownie再實身同濕啲就完美😗
2019-01-03 225 瀏覽
呢間西餐真係一定要推介俾大家,set lunch勁好食又抵食,雞扒配飯/意粉/薯菜$58, 食得再好d既都唔駛$100,set lunch仲包餐湯同野飲。今次我揀左個羊架配咖哩同飯,好食到我捧住個肚好滿足咁走
羊架
羊架
Cafe2食過兩次,真心不錯,每次都超高水準又棒住個肚走~有朋友搬左去西區,即刻提議黎Cafe2食入伙飯~早到等佢地黎,叫左杯飲品~人齊就飲碗湯~蟹肉南瓜湯 $65未試過甜甜地南瓜味既蟹~比想像中好飲~周打蠔肉湯 $68一如以往咁濃咁Creamy~ 佢地個個飲完都喜歡食蠔既朋友有福了~我自己唔多食蠔淺嚐一隻淡淡海水味,都幾肥美~任飲白酒之餘仲可以以優惠價追加生蠔我飲酒,朋友大戰生蠔,一舉兩得~焗日本扇貝配波菜及蕃茄芝士汁 $128焗扇貝既配料超多,估唔到粒扇貝都超厚肉焗既時間剛剛好,肉質唔會太老~我最愛既炭燒海鮮拼盤 $298真炭燒,一入口就食得出海鮮超新鮮的~炭燒美國安格斯斧頭扒 $798/40-45oz份量超大,千祈唔好眼闊肚窄四五個人share呢個Size都好足夠啊!燒完拎出黎比你望望再拎去切一件都要分幾啖食~今次試新野 日本水飼豬 $268自己麻麻地食豬因為好怕鞋口但今次有驚喜~慢煮完再煎口感很不錯墨魚汁海鮮意大利飯$148黑猛猛又幾好食喎!最後黎個甜品拼盤作結~
Cafe2食過兩次,真心不錯,每次都超高水準又棒住個肚走~

有朋友搬左去西區,即刻提議黎Cafe2食入伙飯~

早到等佢地黎,叫左杯飲品~

人齊就飲碗湯~

蟹肉南瓜湯 $65

未試過甜甜地南瓜味既蟹~
比想像中好飲~

一如以往咁濃咁Creamy~ 佢地個個飲完都

喜歡食蠔既朋友有福了~
我自己唔多食蠔
淺嚐一隻
淡淡海水味,都幾肥美~

任飲白酒之餘仲可以以優惠價追加生蠔
我飲酒,朋友大戰生蠔,一舉兩得~

焗日本扇貝配波菜及蕃茄芝士汁 $128

焗扇貝既配料超多,估唔到粒扇貝都超厚肉
焗既時間剛剛好,肉質唔會太老~

我最愛既炭燒海鮮拼盤 $298
炭燒海鮮拼盤 $298

真炭燒,一入口就食得出
海鮮超新鮮的~

炭燒美國安格斯斧頭扒 $798/40-45oz

份量超大,千祈唔好眼闊肚窄
四五個人share呢個Size都好足夠啊!
燒完拎出黎比你望望再拎去切

一件都要分幾啖食~

今次試新野

自己麻麻地食豬
因為好怕鞋口
但今次有驚喜~
慢煮完再煎
口感很不錯

墨魚汁海鮮意大利飯$148

黑猛猛又幾好食喎!

最後黎個甜品拼盤作結~
甜品拼盤
甜品拼盤
2018-12-18 529 瀏覽
兩年前黎過一次,對呢到嘅斧頭扒念念不忘,生日梗係要黎食多次我地三個人叫左兩個前菜,兩樣都好得,炭燒海鮮拼盤有大蝦,魷魚,螺,帶子,每樣嘅生熟都掌握得岩岩好,入口嫩滑鮮味,帶淡淡炭燒香,唔會話啲燒烤味搶晒其他味道,雞翼已經起肉,食落啖啖肉,非常貼心,蜜糖芥末醬香而不辣,唔食辣嘅都可以入口另外叫左個手捲粉,黑松露味香濃,意粉al dante, 配埋cheese無得輸主角斧頭扒我地要五成熟,肉嘅厚度同西餐飯匙高度一樣高,食落一啲都唔會老,未至於話肉汁好多但一啲都唔乾,肉味十足,但硬係好似無上次食澳洲果塊好食,可能回憶入面嘅味道永遠都好啲lol
兩年前黎過一次,對呢到嘅斧頭扒念念不忘,生日梗係要黎食多次
炸雞翼配蜜糖芥茉醬

黑松露大蘑菇手捲粉配巴馬臣芝士
炭燒美國安格斯斧頭扒
  • 炭燒美國斧頭扒
2018-12-13 196 瀏覽
一年內已經第三次黎食Cafe 2,今次多人食,5個人可以share多D食物,發覺呢間餐廳食物水準都維持到!個餐湯我要左蟹肉南瓜湯,個湯打得好幼滑,南瓜味夠出,有D蟹肉係個湯度,幾有咬口! 隨餐有蒜蓉包,暖同脆架!!見到有紅白酒88蚊任飲,雖然朋友之後係叫左牛排,不過我本身唔好紅酒,所以叫左白酒。每杯份量有概1/3左右啦,好杯中物嘅飲番兩至3杯都抵番曬!之後就上蠔,可惜不嬲腸胃唔好,無食到,聽朋友講番就D蠔肉厚,蠔味濃郁,係值得一試嘅~炭燒海鮮拼盤之前未試過,拼盤有大蝦、帶子、螺,用炭燒方式去烹調,惹味得黎唔會太乾身,尤其個帶子,外香內嫩!! 焗扇貝,唔係好記得個菜式名,不過記得面果浸係有芝士同蕃茄醬,入面有菠菜,一件一啖,好濃郁架,不過有啲heavy🤣今晚主角,斧頭扒,真係強烈建議叫多幾個朋友一齊先好叫,因為份量真係比較大份!medium rare嘅火力去煎塊扒我覺得就剛剛好,肉質幼嫩,又多汁,建議就咁點鹽就最能夠食到塊排嘅鮮味啦!墨魚汁risotto,都好推介!!大家都知煮risotto最緊要係個飯唔好煮得太腍或太硬,呢個risotto煮嘅時間控制得剛剛好,腍得黎啲飯係彈牙架,加埋個

墨魚汁risotto,都好推介!!大家都知煮risotto最緊要係個飯唔好煮得太腍或太硬,呢個risotto煮嘅時間控制得剛剛好,腍得黎啲飯係彈牙架,加埋個sauce好濃郁好creamy,推介🙌🏻
2018-12-10 146 瀏覽
一直想嘗試這家店,剛好約了朋友在西環這邊,就訂了這家晚餐,地鐵近香港大學B1出口,出來走兩三分鐘就到了,很方便。臨近聖誕了,店內裝飾也蠻有聖誕氣氛,很喜歡這種風格的裝修,而且很安靜,朋友聊天或是情侶約會都是很不錯的選擇。我們點了兩份周打蠔肉湯,兩份蟹肉南瓜湯,南瓜控的我超喜歡這碗湯,因為南瓜味很濃郁,很清甜,所以我整碗都喝完了。燒雞沙律,份量很大,四個人完全夠吃了,蔬菜都很新鮮,還有燒雞超好吃,小小一塊,搭配蔬菜的清甜,完全不覺得油膩。炭燒海鮮拼盤,有魷魚,海螺,帶子和大蝦,食材很新鮮,而且都烤得剛剛好,還能吃到海鮮的清。炭燒澳洲斧頭扒,這個剛拿上桌的時候,我們都嚇到了,份量真的跟斧頭有得比了,感覺6個人吃也夠了,還好拍完照服務員主動說幫我們切好,不然我們真不知如何下手,肉質很嫩,搭配的蔬菜也燒得好好吃啊,下回來還點這個。鵝肝,簡直不要太好吃了!後悔沒點多一份..甜品有芝士蛋糕,雪糕泡芙,中規中矩吧,整體還算是不錯的。飲料,我點的是水果茶,吃完這麼多肉當然要來個水果茶,果然是很足量,對得起這個價錢了。總體來說,這家餐廳還會再去的,環境夠安靜,店員的服務也不錯。
鵝肝,簡直不要太好吃了!後悔沒點多一份..
甜品有芝士蛋糕,雪糕泡芙,中規中矩吧,整體還算是不錯的。
2018-12-10
2018-12-05 156 瀏覽
在西環差不多工作了八年 ,冇幾耐之後我就要離開呢個工作多年嘅地方 , 迎接一個全新嘅工作環境 ,今晚幾位同事請我食散水飯 ,就嚟到公司附近這間西餐廳。 雖然在這區工作好多年,但都竟然唔知道有一間咁出色嘅西餐。 呢間餐廳食物質素不但非常好, 服務亦一流 ,最重要有我最鍾意食嘅生蠔。但最估唔到竟然有一塊斧頭扒有我手臂咁大塊, 同我當年去意大利佛羅倫斯食嘅牛扒一樣咁大塊, 塊牛扒我哋五個男人食先至可以食得曬,份量非常驚人,亦好 juicy, 有興趣嘅朋友一定要嚟挑戰下咁大塊嘅牛扒。

斧頭扒

斧頭扒
2018-12-04 144 瀏覽
蟹肉南瓜湯呢個配撘十分新鮮,南瓜湯本身甜甜地,更加突顯蟹既鮮甜😋仲有少少蟹肉碎,有少少野咬,很好味👍🏻周打蠔肉湯我很怕腥,如果成碗湯都好腥我會扣好多分☹️但唔洗驚!呢間餐廳既周打蠔湯好鮮好香蠔味,奶甜味好重,整體個味好夾!燒雞沙律呢個沙律做前菜一流,超級開胃😋菜好新鮮,沙律酸酸甜甜超開胃,配燒雞口感十足!值得一試~炭燒海鮮拼盤好抵食,可以一次過試哂幾種海鮮。拼盤有大蝦,有帶子,有魷魚,仲有海螺,好豐富😍😍配牛油真係好突出到海鮮的鮮味😋😋炭燒澳洲斧頭扒真係成個斧頭咁大,好彩我地幾個女仔大食炸🤣🙈肉質尚可,有肉汁,唔會好似肉眼咁多筋同咁硬👅我地叫左5成熟,煮得岩岩好🙏🏻鵝肝多士鵝肝大大塊,入口會溶,多士吸哂鵝肝的油,好香又好脆,口感加很多分👏🏻👏🏻👏🏻除此之外,賣相都好掂👍🏻碟上有少少裝飾同伴碟,呃like一流👀📸
蟹肉南瓜湯

周打蠔肉湯

燒雞沙律

配牛油真係好突出到海鮮的鮮味😋😋

炭燒澳洲斧頭扒

鵝肝多士
2018-11-28 142 瀏覽
前幾日同朋友去完西營盤嘅cafe 2, 環境好舒服,好適合同朋友傾吓計食下飯。座位與座位嘅空間足夠,而且唔會太嘈,係復古嘅裝修,成間餐廳望落去有格調,氣氛亦唔錯。我哋四個人,total 叫咗六款嘢食。頭盤有燒雞沙律、蟹肉南瓜湯同周打蠔肉湯。沙律係胡麻醬,兩款湯都係忌廉湯,而且兩款湯好濃郁,唔係好稀嘅湯~之後我哋仲order左炭燒海鮮拼盤同鵝肝,海鮮拼盤分別有帶子、海蝦、魷魚、螺等等,每樣嘢都燒得好好食,材料好新鮮,唔會燒得太乾,令啲海鮮冇曬水份,仲同個醬汁好match!鵝肝入口即溶,真係好好食!炭燒澳洲斧頭扒俾我哋想像中大份好多,我哋四個女仔食唔晒就已經飽左,同樣地佢唔會燒得太熟,保留左肉汁。佢仲會等你影完相之後,幫你拎返入廚房切,真係好好服務同好細心!最後就係個甜品啦,個甜品分別由brownie、泡芙、雪糕等組成,仲有唔同嘅配料俾你,賣相一流,味道都唔錯!值得一試!最後就係嘢飲方面啦,我哋四個都叫咗四款唔同嘅嘢飲,其中最推介嘅就係朱古力沙冰同曲奇沙冰,兩款都好濃郁,特別係朱古力沙冰,佢有一啲朱古力碎係入邊,好似食緊粒金莎咁,口感好好!

鵝肝入口即溶,真係好好食!

2018-11-28 121 瀏覽
朋友今天生日,在這間西餐廳訂了枱慶祝生日。餐廳位置便利,距離地鐵站只需5分鐘路程。裝修不錯,很有情調。我們頭盤點了蟹肉南瓜湯、周打蠔肉湯、香煎法國鵝肝多士和燒雞沙律。南瓜湯和蠔肉湯的味道都非常濃厚,配搭着蒜蓉包,不一會兒就飲光了。然後到鵝肝多士,鵝肝非常肥美,分量十足,是推介必吃的一道頭盤。燒雞沙律也不賴。然後主菜我們點了炭燒海鮮拼盤和炭燒澳洲斧頭扒。兩到主菜份量也非常驚人。海鮮拼盤有魷魚、大蝦、帶子和螺頭,每一款都非常可口多汁。炭燒澳洲斧頭扒更是大得驚人,份量足夠我們四位女生享用。上菜的時候是原塊斧頭扒,可以要求侍應切件。斧頭扒肉質鮮嫩,非常新鮮。下次再來有一定會點這兩道主菜,實在是太美味了。最後我們點了一道甜品慶祝朋友的生日,甜品拼盤也非常豐富,有朱古力蛋糕、芝士蛋糕、泡芙和雪糕,全都放在一碟,很能滿足視覺上的享受。

• 炭燒澳洲斧頭扒
  • 炭燒海鮮拼盤
  • 香煎法國鵝肝多士
2018-11-24 139 瀏覽
同朋友約咗好耐,今日終於去到同朋友去,睇評價覺得唔錯,去到都符合預期,環境舒服,復古嘅裝修,餐廳氣氛亦唔錯,員工態度好好。頭盤我地叫左蟹肉南瓜湯同周打蠔肉湯,係忌廉湯,湯好濃郁,而且真係會有新鮮蟹肉係入面,唔係罐頭蟹肉。之後我哋order左鵝肝,鵝肝真係好好食,入口即溶,同個醬汁好match,值得一試嘅。之後我哋仲order左炭燒澳洲斧頭扒,比想像中大份好多,唔會燒得太熟,所以好容易入口,保留左肉嘅鮮味。餐廳仲會幫你切埋,一啲都唔麻煩!嘢飲方面啦,我哋分別荔枝樂園同鮮果紅茶,鮮果紅茶其實就係百香果味嘅,我就覺得有少少太甜啦。相反荔枝樂園係一杯荔枝沙冰,佢加入左薄荷葉入去打,所以成杯野飲飲起上嚟好清新,而且唔會好甜!

2018-11-23
  • 炭燒澳洲斧頭扒
2018-11-11 521 瀏覽
Café 2 Oyster n Grill為朋友賀壽,大伙兒結伴往西營盤吃西餐慶祝。讀書住宿舍時經常會在西營盤食宵夜,舊地重遊,倍覺親切。餐廳裝潢甚有特式,以紅磚牆為主,配搭斜木條特色牆,及以燈泡和酒樽等作裝飾;能帶出Mix & Match 效果,足見店主花了不少心思。蟹肉南瓜湯($65)南瓜味濃,口感幼滑之中有豐富南瓜蓉,跟蟹肉的鮮甜味十分配合。時令生蠔拼盤($448)有12隻共三款生蠔,分別為Pacific Gem(美國)、 Fine de Claire(法國)及Spain Pearl(西班牙)。因為平常比較多吃到美國及法國生蠔,所以今次選了西班牙珍珠(Spain Pearl);蠔身較大且肉厚,口感軟滑,蠔味濃郁,有衝動多叫一客🤤。紐西蘭青口配紫蘇葉忌廉汁($168)忌廉汁香味濃郁,口感不錯,青口也甚為鮮味。炭燒海鮮拼盤($298)拼盤有大蝦、帶子、魷魚及翡翠螺,全部以炭火燒烤🔥,更能帶出海鮮獨有香味;火候控制得宜,能保留肉汁兼且不會韌。炭燒美國安格斯斧頭扒($988/50-55oz)今晚的主角,份量十足,上菜時極為震撼!將全晚氣氛推至高峰。因為扒很厚,要控制火候絕不容易,兼且食材
Café 2 Oyster n Grill

蟹肉南瓜湯($65)

時令生蠔拼盤($448)

紐西蘭青口配紫蘇葉忌廉汁($168)

忌廉汁香味濃郁,口感不錯,青口也甚為鮮味。

炭燒海鮮拼盤($298)

炭燒美國安格斯斧頭扒($988/50-55oz)

今晚的主角,份量十足,上菜時極為震撼!將全晚氣氛推至高峰。因為扒很厚,要控制火候絕不容易,兼且食材本身不便宜,肯推出如此吃力難討好的菜式,足見餐廳的誠意。讚👍🏻!

香煎日本水飼豬($288)

外脆內軟,肉味香濃不帶膻,帶出驚喜👏🏻。

脆炸有機甜粟米($68)

將香甜的粟米粒炸得香脆,吃厭了炸薯條或洋䓤圈外的特別選擇。

芝士五重奏薄餅($198)

喜歡吃芝士及薄餅的我當然不會錯過,上菜時濃郁芝士香味已撲鼻而來,讓人垂涎欲滴。五款芝士當然會帶來香濃芝士味,但相信能分得出不同芝士味的應該沒有幾人😂。

黑松露蘑菇手捲粉配巴馬臣芝士($158)

雖然已經甚飽,但黑松露的香味確能拓闊胃納;加上爽口蘑菇及彈牙手捲粉,還是會讓人多吃一口。

法國Rougie鵝肝意大利飯($178)

本來說已經吃飽了,但煎香了的鵝肝也是不能抗拒的,飯的質感也正宗;賞面吃兩口吧😝!

KING OF THE KINGG雪糕杯($288 - 生日優惠價)

餐廳提供生日優惠,眾人決定一於以雪榚取代蛋榚!雪榚朱古力味極之香濃,並以我最愛的啫哩糖襯底。幸好我有另一個胃去容納甜品😜!

因為餐廳氣氛確實很好,所以大夥兒繼續談天說地,把酒言歡🥂;朋友無不盡慶而歸😄。