2022-11-16
餐廳有種外國風,復古得黎,欲帶有清新的感覺。之前試過姊妹店the pantry,十分好的體驗,今次當然要試埋呢間啦👍🏻Sea urchin & scallop linguine 海膽幾新鮮,不過得一小撮就唔係幾夠喉。海膽忌廉汁就幾濃郁,又美味,每條意粉都沾滿醬汁,但不會膩。2粒帶子很大,很厚身,重點係蟹肉反而幾多,吾係淨係裝飾下咁!Iron grilled flank steak細心地切好曬,我點咗7成熟,肉質保持多汁,而且不粗糙,入口軟嫩。配菜如蕃茄超鮮甜,還有粟米仔、脆身又熱辣辣的薯條,都加不少分。Cream brûlée pancake必點之一。呢度嘅班戟都好出名,個個食完都大讚, 果然冇令我失望。pancake 有蛋香,又鬆軟,但又不會好似食緊空氣咁。加上有層蕉香的脆皮達到外脆內軟👍🏻👍🏻士多啤梨奶昔士多啤梨和牛奶混合在一起,完全沒有那種假士多啤梨糖漿的膠味!我很快便喝光了!
Sea urchin & scallop linguine
Iron grilled flank steak