2012-10-15
星期六覓食第三站,由大坑行到去銅鑼灣試下呢度既BURGER,男朋友做GYM成日會經過,加上OPENRICE既食評所以黎試一試咁岩有TEA SET 15:00-18:00, 就算唔叫TEA SET,果段時間入去叫MENU食物都有8折買野食要出去買,然後店員會拎埋黎.罐裝野飲都係自己去雪櫃拎.半SELF SERVICE男朋友單點了一個CLASSIC BURGER,其實TEA SET都有MINI CLASSIC BURGER揀架,但佢覺得太細會唔足料,所以揀左單點BURGER再加一個CHEESE FRIED SET.我地改左要果汁,清清地,要+$8,都OK啦先黎薯條,好熱,都幾多CHEESE,但味道唔會太漏.但沒有咸味,要加茄汁才有味道BURGER來了,都幾大!有菜,有蕃茄,但竟然係用千島醬而唔係茄汁.有D意外.為左方便食,店員都會將BURGER切半.所以睇到肉既肉質,好JUICY,不停有肉汁漏出黎.我都幾期待下但咬落去,肉係嫩唔算UN,佢應該係用搞拌機搞肉既,所以無左肉既口感.一D根都無好粉既口感,最敗筆就係整塊肉都無味.肉質代替唔到整體既味道.我食左一半,覺得塊肉好唔得比左我男朋友食整體
由大坑行到去銅鑼灣
所以黎試一試
果段時間入去叫MENU食物都有8折
罐裝野飲都係自己去雪櫃拎.半SELF SERVICE
男朋友單點了一個CLASSIC BURGER,
我地改左要果汁,清清地,要+$8,都OK啦
但沒有咸味,要加茄汁才有味道
有菜,有蕃茄,但竟然係用千島醬而唔係茄汁.有D意外.
為左方便食,店員都會將BURGER切半.
所以睇到肉既肉質,好JUICY,不停有肉汁漏出黎.
我都幾期待下
好粉既口感,最敗筆就係整塊肉都無味.
肉質代替唔到整體既味道.
我食左一半,覺得塊肉好唔得比左我男朋友食
整體味度唔好味,唔會再去喇~
我寧願比多少少錢用TRIPLE O
我跟我男朋友其實唔喜歡幫襯連鎖店既BURGER,但暫時都未搵到一間好味既小店.