2020-08-30 364 瀏覽
You have to be ready this is a self served restaurant. You have to get everything yourself including cups of water. You have to order at the cashier and then wait for the food. The food quality is okay. But it is not good for couples who are looking for decent experience. I would regard it as a good looking fast food restaurant. I admit that I was being tricked by the lovely environment at the beginning. 😜
2020-08-28 220 瀏覽
第一次品嘗了沒有温度的漢堡包和薯條。漢堡包的麵包是冷的, 漢堡牛肉只有微溫, 薯條也是冷的, 從未吃過如此沒有水準的漢堡包和薯條, 買相雖然可以, 但味道完全是另一回事, 以後都不會再來!
2020-08-22
  • 沒有
2020-08-14 408 瀏覽
行開尖沙咀個頭,同朋友不約而同想食多肉飽肚嘅野,就決定食美式漢堡,揀左呢間Burgeroom試下~餐廳整體裝修金屬色調同工業風裝飾,好似賽車場咁,幾有美式風格想食飽嘅我地除左burger,仲點左幾款小食同飲品:Cappuccino冰凍嘅泡沫咖啡,賣相黎講個層厚厚嘅泡沫相當吸引。入口順滑,咖啡味濃,少甜甜度岩岩好,Good!香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬個人比較鍾意雞翼單骨處理,雙骨要「Lun」骨,無骨又冇左圍住骨頭食個口感同軟骨。炸皮炸到好脆,唔油又唔會太乾身,亦冇皮肉分離,炸得唔錯。調味整體小小鹹同辣,點番個蜜糖芥末醬甜味中和下味道同口感,份外滋味。馬蘇里拉芝士條實物比想像中大條少少,新鮮炸起仲標緊煙~馬蘇里拉比起常見嘅流心芝士煙軔同有黏性,不過拉絲一樣冇問題~皮脆再加煙軔芝士口感豐富,食落又唔算太膩。牛油果醬芝士薯條滿滿嘅邪惡感寫哂係面上嘅一道小食。牛油果+芝士又濃又香,質感厚實,同薯條絕對係一拍即合。薯條日常拍檔茄汁係呢度成為平衝眾多食材嘅配角,冇平時咁突出但又相當重要,將薯條從膩既邊緣拉番黎適中嘅位置。鵝肝牛肉漢堡終於黎到重頭戲--鵝肝牛肉漢堡。多層Layer真係叫人目不暇給,相當足

想食飽嘅我地除左burger,仲點左幾款小食同飲品:

香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬

炸皮炸到好脆,唔油又唔會太乾身,亦冇皮肉分離,炸得唔錯。

馬蘇里拉芝士條

實物比想像中大條少少,新鮮炸起仲標緊煙~
皮脆再加煙軔芝士口感豐富,食落又唔算太膩。

牛油果醬芝士薯條

鵝肝牛肉漢堡

終於黎到重頭戲--鵝肝牛肉漢堡。
多層Layer真係叫人目不暇給,相當足料。

鵝肝表面煎至金黃焦糖化,咬落香脆,然後入口即化,只能用「享受」去形容。
漢堡牛扒厚實多汁,牛肉味幾濃,食落啖啖肉十分滿足。
配上烤香左表面嘅麵包同清新新鮮蕃茄生菜一齊食,完全體會到漢堡一體性嘅魅力。

整體上中價位黎講Burgeroom算水準幾高,鍾意漢堡嘅朋友值得一試。
2020-08-13 318 瀏覽
在美麗華商場逛完街,本來想吃鼎泰豐,但是四點多已經關門了,最後在六點前趕到在這裏吃了晚餐,滿足的一餐。菠蘿燒烤醬牛肉漢堡: 牛肉漢堡扒很厚,麵包也是烤得硬身的、厚厚的包,加上菠蘿、洋蔥、蕃茄,整個漢堡包份量很大。牛肉漢堡扒牛肉不錯,有牛味,只是煎得太熟,有一點硬。其他方面都很好。燒烤醬加上菠蘿,味道很配合,如果漢堡扒軟一點就非常好了。鮮蘑菇牛肉漢堡:蘑菇跟蘑菇醬香口、creamy ,不錯。只是個人喜歡菠蘿燒烤醬,菠蘿的酸味減淡牛肉的油膩感。牛肉漢堡扒跟菠蘿燒烤醬牛肉漢堡的牛肉一樣,牛味突出,而且煎得剛剛好,很juicy 。黑松露芝士薯條:薯條感覺是新鮮馬鈴薯,而且一點也不油膩,配上香香的黑松露,推薦。

• 黑松露芝士薯條
2020-08-12 239 瀏覽
今次黎到呢間美式burger店,真係好有美式感覺,總體黎講算幾好食,仲有唔少外國人都黎,證明都應該唔會太差,所以真係值得一試。裝修方面,樓底非常之高,好有氣派,同埋唔少美式佈置令個成個啟覺好chill好grand,同埋佢有唔少位用左semi open形式,對香港人黎講會覺得幾特別,唔錯。食物方面,黎到burger店,就梗係要食佢個主打漢堡扒嫁喇,漢堡扒黎講呢,雖然佢咁多款burger但其實全部既主要配搭都會用呢雙漢扒,厚度黎講算幾厚,煮到medium度,所以一般人都會食到,食落仲有少少紅,好juicy,tendor,岩曬食肉既人。飲品方面,burger就梗係要配beer嫁喇,佢仲有唔少選擇,仲要係1 pint,$100蚊都唔洗,真係夠曬飲,飲下酒同朋友黎食,再傾下計,真係一流。

2020-08-12 120 瀏覽
一路都好中意食burger,用料新鮮高質豐富既burger 更加係我既至愛! 呢日黎到Theone 要試試佢個burger!!!我地叫左truffle cheese fries, 炸雞棒,炸單骨雞翼(個樣有D 似M記隻脆香雞翼,不過佢單骨), 軟殼蟹沙律, 同埋鵝肝burger !! 野飲就叫左gingertea 同埋suntory~先講個trufflecheese fries, 真係夠哂香松露味~! 配埋cheese 真係夠哂肥同埋滿足! 一啖幼身目薯條食落去真係100萬個滿足! 炸雞棒跟個隻BBQ 醬都真係幾靈魂! 食第一舊唔點醬都OK~ 入面都好JUICY! 但食第2舊個陣點醬盲發現個醬真係畫龍點睛! 好夾!!! 好好食! 至於個炸單骨雞翼就夠哂脆~ 不過佢唔似M記個個咁辣~! 點honeymustard 都好好食!跟住到軟殼蟹沙律! 個軟殼蟹真係超!大!隻! 食極都仲有! 好誇張! 本身覺得食burger又叫咁多炸野好罪惡所以叫個沙律中和下haha 點知個軟殼蟹都真係咁足料 沙律菜新鮮就唔駛講, 配埋個軟殼蟹食簡直一流! 軟殼蟹炸粉唔會太多多到好似食粉咁! 反而係岩岩好! 夠哂
一路都好中意食burger,
one 要試試佢個burger!!!

tea 同埋suntory~

先講個truffle

mustard 都好好食!

沙律菜新鮮就唔駛講, 配埋個軟殼蟹食簡直一流! 軟殼蟹炸粉唔會太多多到好似食粉咁! 反而係岩岩好! 夠哂正!

重頭戲既鵝肝burger黎LU!
勁高勁多料…. 鵝肝大 件唔在講,
塊肉又夠厚.. .又唔會好乾… 食落仲有肉汁! 正! 配埋生菜, 蕃茄青瓜同埋芝士… 講完都知幾多配料幾大份hahaha!

食burger 梗係要配啤酒! 叫左麥味比較重既suntory~ 同埋仲有杯ginger tea以減低大家食得太滯同飽既罪疚感! Hahaah  講完已經又想食~!
2020-08-11 112 瀏覽
突然間好想食burger, 一於去我至愛嘅Burgeroom!!!之間去開銅鑼灣嗰間,第一次黎尖沙咀分店,座位數目比較多,亦比夠哂寛敞👍🏻店內好有型格feel,車轆牆非常搶眼🤪好似入咗賽車場咁!好適合同朋友黎chill下。<Portobello Cheese Burger大烤菇芝士牛肉漢堡>每次黎都必定叫一個牛肉burger, 肉汁超超超多,而且牛肉唔會乾身,大烤菇好香口,亦好juicy,配芝士一流!<Soft Shell Crab Burger軟殼蟹漢堡>今次試下軟殼蟹先,係超大隻嘅原隻軟殼蟹呀❣️❣️❣️配我至愛嘅他他醬,正👍🏻下次可以再encore! <芝士旋風薯條>不得了!!! 啖啖都係濃郁芝士,超邪惡呀!

<Soft Shell Crab Burger軟殼蟹漢堡>

<芝士旋風薯條>
不得了!!! 啖啖都係濃郁芝士,超邪惡呀!
2020-07-15 377 瀏覽
食連鎖店漢堡包多,要食番啲burger中 burger。餐廳裝飾採用貨櫃、車軚、鐵喉、别具風格。員工亦好有禮貌。今次叫左蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡黑松露大烤菇煙肉牛肉漢堡蜜糖辣雞翼奇異果汁玫瑰鮮奶咖啡主打牛肉漢堡,肉汁多,不會乾。大烤菇經過處理好香。蜜糖雞翼,雖然細,但我肉質滑,只是輕微辣奇異果汁,對我呢講,甜左啲玫瑰鮮奶咖啡,都唔錯,不算太特別
食連鎖店漢堡包多,要食番啲burger中 burger。
餐廳裝飾採用貨櫃、車軚、鐵喉、别具風格。
員工亦好有禮貌。
今次叫左
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
黑松露大烤菇煙肉牛肉漢堡
蜜糖辣雞翼
奇異果汁
玫瑰鮮奶咖啡
主打牛肉漢堡,肉汁多,不會乾。
大烤菇經過處理好香。
蜜糖雞翼,雖然細,但我肉質滑,只是輕微辣
奇異果汁,對我呢講,甜左啲
玫瑰鮮奶咖啡,都唔錯,不算太特別

奇異果汁/玫瑰奶咖啡
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
黑松露大烤菇煙肉牛肉漢堡
蜜糖辣雞翼翼
2020-07-14 278 瀏覽
我的最愛漢堡Burgeroom如果想在香港吃一份超級巨型的漢堡,我必到Burgeroom全因尖沙咀同銅鑼灣都分店,除了食物主打漢堡包之外,氣氛及員工的態度都唔錯。今日提早放工與好友一齊CHILL下,HAPPY HOURS啤酒還有優惠。黑松露芝士大烤菇煙牛肉漢堡 最鍾意Burgeroom的Burger大大份,而且相當足料。大烤菇多汁又美味好JUICY,而且滿帶黑松露香芝士,芝士呈流心效果芝味滿載。牛肉的SZIE相當巨型,啖啖肉汁連同漢堡包身,令人津津有味。牛油果芝士薯條 粗身既薯條份量其多,香脆可口滿有芝香,並配合蕃茄牛油果的味道,富有嚼勁相當滋味。香辣雞塊配芝士醬 近期都喜歡吃雞塊,增加多點蛋白質。雞塊炸得相當香脆配上少許辣度,連同芝士醬同吃芝味十足。1664啤酒 炎熱天氣Happy Hour 時間,來一杯啤酒人生一樂也。
我的最愛漢堡Burgeroom

黑松露芝士大烤菇煙牛肉漢堡

牛油果芝士薯條

香辣雞塊配芝士醬

1664啤酒
炎熱天氣Happy Hour 時間,來一杯啤酒人生一樂也。
2020-07-12 4256 瀏覽
呢間餐廳留意咗好耐🥰今日終於試到佢🤩🔖菠蘿燒烤醬牛肉漢堡💰98漢堡包口感都算鬆軟~夾住生洋蔥、燒烤醬、菠蘿、牛肉、蕃茄同生菜🥬由於本身有菠蘿嘅關係,食落去應該會好fresh🍍但係生洋蔥同燒烤醬都偏濃味🙊如果有興趣試嘅話要留意啊~牛肉肉味都濃郁,而且夠哂厚身😋🔖大烤菇芝士牛肉漢堡💰110一個經典嘅配搭,果然無令人失望☺️牛肉充滿肉汁,大烤菇夠juicy,再加埋半融嘅芝士🧀正🥰一定要趁熱食啊🤓🔖牛油果醬芝士薯條💰65新鮮炸起嘅薯條熱辣辣香噴噴😋見到都流哂口水🤤薯條面上有一屏厚厚嘅牛油果醬同大量嘅芝士🤩每一條薯條都可以同時沾滿哂🥰芝士味好濃郁🙊作為芝士控嘅我對呢款薯條都幾滿意😛💫推薦指數: 8/10🔖蜜桃冰茶💰38蜜桃冰茶甜度適中,飲落去味道清新🍑好啱係食完漢堡同薯條之後飲😇可以解膩❤️💫推薦指數: 7.5/10🔖鮮奶綠茶💰42抹茶同鮮奶嘅比例唔錯🤓可以飲到香濃嘅抹茶味之餘,仲有鮮奶嘅香醇☺️整體口感柔滑👍🏼💫推薦指數: 7.5/10
呢間餐廳留意咗好耐🥰今日終於試到佢🤩

• 菠蘿燒烤醬牛肉漢堡
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 蜜桃冰茶
2020-07-08 384 瀏覽
Tea time時段,剛好身在美麗華廣場,見到店舖門口擺出一個招牌:「下午茶迷你漢堡餐$60」,唔想食咁飽,就決定試一試你!餐廳是採用自助去收銀機落單,侍應再將食物送到枱。 餐廳只有上述一個下午茶餐,包括有一個漢堡包(牛肉或炸魚)一份炸薯條,罐裝汽水話熱茶。(+$10可轉homemade iced tea {蜜桃🍑菠蘿🍍荔枝 },+$15可轉iced coffee / fresh juice ,+$20-35可轉各類酒精飲品)。我哋兩個人分別叫咗一份牛肉漢堡及一份炸魚漢堡,漢堡包🍔外表精緻,牛肉唔會太乾,咬落去有肉汁,炸魚脆口,脆粉唔會太多,兩樣都唔錯。炸薯條🍟正正常常,冇乜特別。 飲品我哋都加咗錢轉左homemade iced tea 一杯菠蘿味🍍一杯荔枝味,其實係一杯冰茶,再加上生果味嘅糖漿,其實同飲汽水差唔多,幸好杯入邊有一塊薄荷葉,增加了一點清新嘅感覺。兩個餐,每個$60 ,各加$10轉左杯飲品,埋單總共$140。質素唔錯,有機會再試吓其他漢堡。
餐廳是採用自助去收銀機落單,侍應再將食物送到枱。
炸薯條🍟正正常常,冇乜特別。
質素唔錯,有機會再試吓其他漢堡。
下午茶迷你牛肉漢堡餐
下午茶炸魚漢堡包餐
下午茶迷你牛肉漢堡餐
下午茶炸魚漢堡包餐
2020-07-04 253 瀏覽
今日放工行過burgeroom, 突然好想食一餐好既,因為工作上太大壓力! 想放任一晚,入到去見到價錢其實都幾合理,係高級漢堡店來說唔算貴。坐底即刻叫左個可樂,無糖可樂! 食burger點可以冇cocacola !!!! 我之後就叫左個雙份鵝肝軟殼蟹漢堡,痴線真係好食到同大份到,等我逐一講俾大家聽。大家有冇食過一啲鵝肝係好大浸雪藏未或者腥味,佢係完全冇嗰種嘅味道。軟殼蟹嘅份量超級大,佢亦唔係只得炸粉同炸殼,佢係一隻有肉嘅軟殼蟹,不得不提我仲食到佢嘅蟹膏。不過頭先講過心情唔太好,所以我決定再加一份牛肉我估大家都好想知我食唔食得晒,我可以話俾你知我食晒! 除此之外我仲將朋友嘅雞肉漢堡食多咗少少,佢個雞非常亂畫都係果句,最憎啲雞肉有雪藏味,但佢真係冇雪藏味。都係唔夠最後叫多咗兩個小食。

我估大家都好想知我食唔食得晒,我可以話俾你知我食晒!
都係唔夠最後叫多咗兩個小食。
2020-07-04 201 瀏覽
記得第一次食Burgeroom 係喺銅鑼灣百德新街嗰頭 坐露天好有feel 但係而家夏天就免啦😹 尖沙咀美麗華呢一間個裝修好正 舊美式水牛城feel 一入門口見到啲車軑石油氣筒已經忍唔住打個卡應該都有成半年冇認認真真食過漢堡包 🍔今次決定豪食 😽🤟雙鵝肝軟殼蟹漢堡 簡直係食膽固醇落肚😻 兩塊鵝肝好厚 一入口即溶 油甘味湧晒出嚟 表層煎得香脆 值得一讚個軟殼蟹 大大件 炸粉唔會太厚 平時軟殼蟹通常都係得啲軟殼 但呢個入邊仲有好多蟹肉 外脆內軟 真係有海鮮味 係我食過最好食嘅軟殼蟹🤩烤大啡菇雞扒漢堡 大啡菇好Juicy 雞扒啖啖肉都剪得好香 雖然配搭簡單但係都好好味 😋 另外個麵包甜甜地 配埋生菜蕃茄沙律醬個感覺都好清新炸魚手指配他他醬 鱈魚稍為老咗少少 個他他醬入邊有好多洋蔥粒酸青瓜粒 用料十足黑松露芝士薯條 值得一讚佢唔係用芝士醬 好明顯真係用咗原塊車打芝士 芝士味好濃個西瓜汁係鮮榨 好大杯 飲完即刻爽晒

應該都有成半年冇認認真真食過漢堡包 🍔今次決定豪食 😽🤟

個西瓜汁係鮮榨 好大杯 飲完即刻爽晒

2020-07-02
2020-07-01 289 瀏覽
假期前夜晚去左美麗華食漢堡,見到出面都排長龍,排左15~20分鐘先入到。入到去點菜要出去cashier自己叫野食,然後比個機你返埋台,野食整好店員就會拎野食到你坐果張台。我叫左一個芝士煙肉漢堡同埋一個魚柳大香菇漢堡。比較起上黎芝士煙肉漢堡好食好多,講左魚柳包先,佢個魚柳好香脆好大塊,切落去都唔會散開,但個菇就無乜味但好大舊,好難將佢地夾埋一齊食,除非個口好大。而個煙肉芝士漢煲就配合得非常好,個煙肉脆脆地,芝士份量不少,係個漢堡表面溶化,漢堡唔算太大塊,肉質鮮嫩多汁。整體都不錯,下次會再試下其他漢堡。

整體都不錯,下次會再試下其他漢堡。
2020-06-30
15 分鐘 (堂食)
2020-06-29 337 瀏覽
平時食漢堡都係貪快貪平,係快餐店叫左餐快快食完就走人,好耐未試過慢慢咁享受一下。今次同朋友去左食真正嘅美式漢堡,配料都夠哂足料。我就叫左一個美式漢堡,仲同朋友SHARE左三款小食,過下口癮~蜜桃冰茶漢堡、小食當然最岩配紅茶,我叫左杯【蜜桃冰茶】,冰涼清爽,我叫左少甜少冰,有好香濃嘅紅茶底味加上有陣陣蜜桃清香,消滯解膩。牛油果醬芝士薯條芝士薯條比人嘅感覺好邪惡又重口味,但如果加埋牛油果醬味道又夾唔夾呢??餐廳用左新鮮薯仔整成粗薯(仲見到有薯仔皮),薯味香濃又充滿口感,上面有牛油果蓉同蕃茄粒粒,入口感覺增添左一份滑溜感之餘仲有一份牛油果清香,整體感覺一啲都唔油膩,好食到停唔到口。馬蘇里拉芝士條作為芝士控嘅我地,必叫嘅就係呢款【馬蘇里拉芝士條】,即點即炸,送到上黎熱辣辣,就咁睇面表加左好多香草,咬落非常之香脆,立即出現拉絲芝士嘅效果,成條都係滿滿嘅芝士,好滿足。香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬做成單骨雞翼就唔會食到好「呢hea」,女仔都唔驚食到失去儀態,雞翼炸到金黃香脆,就咁單食就會有陣陣香辣味,已經好惹味,如果加埋蜜糖芥末醬就有種酸酸甜甜嘅味道,一款雞翼有兩種感覺,兩種我都鍾意~大烤菇芝士牛肉漢堡

蜜桃冰茶

牛油果醬芝士薯條

馬蘇里拉芝士條

香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬

大烤菇芝士牛肉漢堡
到左重頭戲,重量級嘅美式漢堡,黎到非常之壯觀,超級大份,一啖都咬唔哂~
【大烤菇芝士牛肉漢堡】係廚師推介,我就決定揀佢,配料好豐富,入面有大烤菇、牛肉漢堡排、生菜、蕃茄、芝士,牛肉漢堡排仲要超厚多汁,非常之紮實好足料,仲有好濃嘅牛香味。大烤菇菇味香濃,同牛肉排非常之夾,加埋蔬菜配搭,味道相當豐富,唔怪得知係廚師推介啦!

食得好滿足~ 餐廳枱與枱之間仲隔左空位同埋落左膠板隔住,做足防疫措施,呢個抵讚。