2020-06-29
平時食漢堡都係貪快貪平,係快餐店叫左餐快快食完就走人,好耐未試過慢慢咁享受一下。今次同朋友去左食真正嘅美式漢堡,配料都夠哂足料。我就叫左一個美式漢堡,仲同朋友SHARE左三款小食,過下口癮~蜜桃冰茶漢堡、小食當然最岩配紅茶,我叫左杯【蜜桃冰茶】,冰涼清爽,我叫左少甜少冰,有好香濃嘅紅茶底味加上有陣陣蜜桃清香,消滯解膩。牛油果醬芝士薯條芝士薯條比人嘅感覺好邪惡又重口味,但如果加埋牛油果醬味道又夾唔夾呢??餐廳用左新鮮薯仔整成粗薯(仲見到有薯仔皮),薯味香濃又充滿口感,上面有牛油果蓉同蕃茄粒粒,入口感覺增添左一份滑溜感之餘仲有一份牛油果清香,整體感覺一啲都唔油膩,好食到停唔到口。馬蘇里拉芝士條作為芝士控嘅我地,必叫嘅就係呢款【馬蘇里拉芝士條】,即點即炸,送到上黎熱辣辣,就咁睇面表加左好多香草,咬落非常之香脆,立即出現拉絲芝士嘅效果,成條都係滿滿嘅芝士,好滿足。香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬做成單骨雞翼就唔會食到好「呢hea」,女仔都唔驚食到失去儀態,雞翼炸到金黃香脆,就咁單食就會有陣陣香辣味,已經好惹味,如果加埋蜜糖芥末醬就有種酸酸甜甜嘅味道,一款雞翼有兩種感覺,兩種我都鍾意~大烤菇芝士牛肉漢堡
蜜桃冰茶
牛油果醬芝士薯條
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
大烤菇芝士牛肉漢堡
到左重頭戲,重量級嘅美式漢堡,黎到非常之壯觀,超級大份,一啖都咬唔哂~
【大烤菇芝士牛肉漢堡】係廚師推介,我就決定揀佢,配料好豐富,入面有大烤菇、牛肉漢堡排、生菜、蕃茄、芝士,牛肉漢堡排仲要超厚多汁,非常之紮實好足料,仲有好濃嘅牛香味。大烤菇菇味香濃,同牛肉排非常之夾,加埋蔬菜配搭,味道相當豐富,唔怪得知係廚師推介啦!
食得好滿足~ 餐廳枱與枱之間仲隔左空位同埋落左膠板隔住,做足防疫措施,呢個抵讚。