2021-01-04 62 瀏覽
呢日約朋友嚟到美麗華呢頭行街,經過呢間burger店,一路都鍾意食burger嘅我地當然唔可以錯過。餐廳行美式裝修,先落咗order, 侍應會拎食物過嚟,但唔洗加一服務費。一睇餐牌,burger選擇好多,有牛肉、素食、雞肉同海鮮嘅burger揀,真係揀到人心大心細。最尾我地嗌咗個菠蘿煙肉牛肉漢堡同大啡菇芝士牛肉漢堡。一個burger跟午餐combo, 加30蚊有straight fries同飲品,都幾抵!我地仲嗌咗個雞肉棒做小食,跟餐個飲品就叫咗蜜桃茶。Burger嚟到有啲嚇親,真係好大份,因為舊肉真係好厚,所以疊到個包好高,要一口食哂其實有啲困難。餐廳都好貼心咁將個burger分咗兩份,咁就可以一次試哂兩個burger啦。塊beef patty食落好juicy, 又唔會有好膩嘅感覺,個麵包都好鬆軟😋個人比較喜歡菠蘿煙肉個款,食落有甜有鹹,會有啲層次。另外雞肉棒食落都好嫩滑,配埋refreshing嘅蜜桃茶真係好fulfilling嘅午餐!

2021-01-03 49 瀏覽
呢到既burger比起其他鋪選擇多好多,除左基本的牛,仲有鱈魚、海鮮、雞、鴨款可以簡!叫左個大烤菇芝士牛肉漢堡,呢到會幫你切開一半! 好細心!入面有生菜、蕃茄、芝士、菇同埋厚厚的牛肉!烤菇好juicy! 牛肉都好厚,啖啖肉,好滿足。而且個包好香,好重牛油味!另外,牛油果醬芝士雞柳漢堡,雞好滑好juicy ! 牛油果醬好加分,好fresh,中和左肉既油膩感。另外叫咗個軟殼蟹沙律,入邊嘅醬係用咗柚子醋,所以食落好Fresh,軟殼蟹亦都好大份,上枱嘅時候仲係一隻蟹嘅形狀。叫咗份黑松露芝士薯條,黑松露味好濃,芝士都好多,好邪惡!嘢飲方面叫咗杯蜜桃冰茶同埋菠蘿冰茶,好大杯!呢到既份量都幾多架!好抵食。
叫咗份黑松露芝士薯條,黑松露味好濃,芝士都好多,好邪惡!
成日經過呢間野覺得個裝修好特別今次決定入去試吓佢係裝修好有美國街頭嘅感覺 好工業風同朋友每人各嗌左一個burger再嗌左沙律同薯條sharePortobello Cheese Burger首先個包烘得好香脆 有好香既牛油味而個漢堡扒煎得啱啱好 鎖住哂肉汁個大啡菇都好Juicy 好厚肉仲加埋滿滿既芝士同千島醬唔怪得之係舖頭嘅熱門人氣菜式Guacamole Chicken Burger佢嘅雞柳煎得好香嫩再加埋柔滑嘅牛油果醬即刻覺得好似健康咗😂Truffle cheese fries啲薯條炸到好脆 上面林左滿滿嘅芝士同黑松露粒芝士嘅味岩岩好 唔會蓋過黑松露既香Crab on green軟殼蟹嘅份量好大隻 炸到好香脆依個沙律菜淋左啲酸酸地帶有檸檬味嘅sauce好fresh菠蘿冰茶,蜜桃冰茶甜度剛好 唔會死甜怕甜嘅朋友仔仲可以嗌少甜
成日經過呢間野覺得個裝修好特別

菠蘿冰茶,蜜桃冰茶
甜度剛好 唔會死甜
怕甜嘅朋友仔仲可以嗌少甜
2020-12-31 1171 瀏覽
今日除夕我哋想出去食午餐享受下😊來到尖沙咀美麗華商場,食burgeroom。這裏的漢堡選擇很多,有傳統牛肉、雞肉、魚柳、軟殼蟹、蠔、素等等。我哋今日主要叫咗一個牛肉一個雞肉嘅burger。Lunch 也可配餐,有普通直身薯條及飲品。burger上台之前店員已經好細心幫我哋切開一半。佢哋嘅burger好大份,我哋未有能力可以一啖食到全部餡料🤣 牛肉漢堡扒好厚好重牛味,底和面兩面都煎得好香。包鬆軟,塗上牛油令整更香。大啡菇好juicy, 蕃茄多汁及生菜清爽脆口好新鮮。薯條炸得好乾身香脆,有薯仔香味。我哋另外加咗芝士醬(醬熱上,好細心😊)芝士味香濃,配合薯條食好夾牛油果醬好厚,好有果香,配合煎得香脆嘅雞柳,好味!綠茶味道香濃,配合埋牛奶好幼滑。朱古力味重,也帶有榛子嘅香味。整體來講這間美式快餐食物品質唔錯,餐廳環境有氣氛,價錢亦合理😊

Lunch 也可配餐,有普通直身薯條及飲品。
芝士醬

牛油果醬芝士雞柳漢堡

牛油果醬好厚,好有果香,配合煎得香脆嘅雞柳,好味!
鮮奶綠茶

綠茶味道香濃,配合埋牛奶好幼滑。
榛子朱古力

朱古力味重,也帶有榛子嘅香味。

2020-12-31
午餐
芝士醬
牛油果醬芝士雞柳漢堡
鮮奶綠茶
榛子朱古力
2020-12-31 37 瀏覽
前排行開美麗華,發現原來入面都有好多餐廳,今次想食burger比我地搵到burger room ! 個地方都幾隱蔽下同闊落,所以dinner 都唔洗點等就入得!佢係要你去counter自己買完比錢先咁,等左一陣,野食就好快送到。我地要左黑松露薯條,熱辣辣新鮮既薯條配上芝士黑松露醬,兩樣野係絕配,好抵食!仲要左一人一個burger,點知原來好似塊面咁大,一個係黑松露芝士大啡菇牛肉煙肉漢堡,真心份量好足,細食人士建議兩人share,牛肉十分juicy一啲都唔會乾身,搭埋黑松露芝士,yummy!! 另一個係大啡茹雞柳漢堡,一樣個大啡茹烤得好香,雞柳夠哂滑,大件夾抵食,cp值高,最後要左ginger tea 消下滯,仲可以refill熱水!服務都好好!
2020-12-30 37 瀏覽
呢間漢堡店一直以來都幾岀名,今日終於襯下午茶時段少啲人試到有各式各樣唔同配搭的漢堡🍔Lunch/tea 都唔洗加一而且可以加$30配直薯條🍟及飲品菠蘿燒烤醬牛肉漢堡🍔一上枱😻嘩一聲,咁大份都有牛肉比例同麵包1:1,十分厚中間充滿燒烤醬一咬落去,首先,菠蘿汁爆汁🍍之後牛肉超juicy肉汁相繼爆岀,之後到蕃茄汁做中和,令到冇咁膩🥰中間加上紫洋蔥🧅味道較辣牛肉即叫即煎,十分新鮮😋直薯條🍟份量適中但唔似其他連鎖店有啲軟曬佢真係做到外表金黃👍🏻外皮脆口而惹味🤤每一條都好岀色大烤菇芝士牛肉漢堡🍔+$12菠蘿🍍可按自己口味加配料配上芝士🧀更邪惡大烤菇都非常厚,十分飽❤️鮮奶綠茶🍵 熱不用加錢凍飲🥤加$15
呢間漢堡店一直以來都幾岀名,今日終於襯下午茶時段少啲人試到

有各式各樣唔同配搭的漢堡🍔
Lunch/tea 都唔洗加一
而且可以加$30配直薯條🍟及飲品

菠蘿燒烤醬牛肉漢堡🍔
一上枱😻嘩一聲,咁大份都有
牛肉比例同麵包1:1,十分厚

中間充滿燒烤醬
牛肉即叫即煎,十分新鮮😋
直薯條🍟份量適中
但唔似其他連鎖店有啲軟曬
佢真係做到外表金黃👍🏻外皮脆口而惹味🤤每一條都好岀色

大烤菇芝士牛肉漢堡🍔+$12菠蘿🍍
可按自己口味加配料
配上芝士🧀更邪惡
大烤菇都非常厚,十分飽❤️

鮮奶綠茶🍵 熱不用加錢

凍飲🥤加$15
2020-12-28 30 瀏覽
一講起要食正宗嘅burger 呢間burgeroom 絕對唔陌生試過幾間貴價burger真係覺得呢間最好味最足料 性價比最高俾佢個Menu大家望望先價錢就一定唔係一般快餐店但真係物超所值講起又想食添因為疫情關係舖頭都跟足規矩 喺門口設置體溫探測器枱與枱之間都有防疫擋板避免大家交叉感染因為平日兼過咗lunch time舖頭冇乜客人所以大家給力啲支持下香港啲有質素食肆我兩個人每人叫咗一個burger 在每人加$30就有薯條及飲品要特別讚嘅係我帶咗一個蜜糖芥茉大啡菇煙肉牛肉漢堡店員留意到我大肚主動話幫我prepare塊牛肉做well done好細心呀薯條又超級超級脆口好味到BB係我個肚度係咁踢唔講咁多 睇相就知有幾足料Burgeroom MUST TRY💕
一講起要食正宗嘅burger

MUST TRY💕
2020-12-28
  • 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
2020-12-25 55 瀏覽
今日去左朋友介紹既一間專食漢堡包既餐廳,本身自己都係漢堡愛好者,吾知呢個burgeroom會有咩驚喜呢burgeroom既設計有d似酒吧既感覺,而且環境闊落,都幾岩三五知己一齊黎聚會餐牌既款式選擇十分多,牛肉,雞肉,海鮮吾同種類都有,可以滿足吾同人既要求,仲可以加薯條飲品,最後我地決定各叫一款餐牌上推介既漢堡軟殼蟹漢堡,中間個軟殼蟹超級搶鏡大大隻炸到金黃色,一啖係絕對食吾到成舊。軟殼蟹啖啖肉,而且十分扎實,一d都吾會乾,咸咸香香的好惹味牛油果醬芝士雞柳漢堡,呢個最引人注目既,就係個牛油果醬,真係絕對足料從側邊咁望,牛油果醬既份量同塊雞柳差不多。一食落去d醬會泌晒出黎,而且雞柳都好嫩滑juicy。包查左牛油,而且烘到熱辣辣呢個大烤菇芝士牛肉漢堡,係我最期待既一個,一放上枱已經覺得好吸引成個漢堡包都超級足料,大烤菇十分juicy, 而且好有香味,塊牛食落都好驚喜,多肉汁而且牛味香濃,再加上蕃茄生菜,成個配搭都係完美今日真係食得好滿足,每一款漢堡都冇令人失望,下次黎再要試埋其他款

軟殼蟹漢堡,中間個軟殼蟹超級搶鏡

從側邊咁望,牛油果醬既份量同塊雞柳差不多

• 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 軟殼蟹漢堡
2020-12-25 25 瀏覽
朋友話想食 Burger ,就揀咗呢間餐廳。絕對係充滿工業氣息嘅餐廳,玩味十足,十分型格!餐廳有午市漢堡套餐提供,加$30配直薯條飲品。我點了一客「黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡」。餐廳十分貼心,預先已經將漢堡切開,方便我地Share。漢堡包真係成座山咁高!層次分明,黑松露芝士夠晒惹味,仲有咬口十足嘅烤菇。主角牛肉漢堡咬落十分 Juicy,肉汁豐富,肉質好幼嫩。中間仲有好新鮮嘅沙律菜,同埋蕃茄,索索聲,中和返油膩感。朋友點咗一客「牛油果醬芝士雞柳漢堡」。牛油果配搭漢堡包真係新鮮感十足,而且營養豐富,又健康,又飽肚。芝士夠晒邪惡, 十分惹味。雞柳亦都好大塊,分量十足。薯條係新鮮即炸出爐,熱辣辣,香脆可口。熱焦糖朱古力榛子鮮奶咖啡餐廳位置都幾方便,就喺尖沙咀美麗華商場,約朋友聚餐十分方便。而且環境都幾舒適,同朋友傾計最適合。

餐廳有午市漢堡套餐提供,加$30配直薯條飲品。
我點了一客「黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡」。
餐廳十分貼心,預先已經將漢堡切開,方便我地Share。

芝士夠晒邪惡, 十分惹味。雞柳亦都好大塊,分量十足。

薯條係新鮮即炸出爐,熱辣辣,香脆可口。

熱焦糖朱古力
榛子鮮奶咖啡
喺美麗華行街,揀咗呢間人氣漢堡店食!餐廳美國風格,都坐得幾舒服。漢堡嘅選擇多到頭都大,有選擇困難症,樣樣都想試😂諗咗好耐先決定到食邊樣!🔸牛油果醬芝士牛肉漢堡 🥑Guacamole Cheese Burger 🍔 鍾意食牛油果嘅朋友唔好錯過,佢個牛油果醬調較得好好同芝士好夾!最正係塊牛肉漢堡,好大塊厚切嘅,咬落去牛味都幾重🐮呢個漢堡包用咗千島醬,酸酸甜甜,好開胃,啲汁都幾多!🔸大烤菇鱈魚柳漢堡Portobello Hoki Fish Burger🍔 一上枱份量好足好大個,魚柳好大塊😍已經切開一半,好貼心。可以同friend share兩個味!大烤菇唔會太乾,保留了肉汁。烤鱈魚柳炸得金黃色,食落好魚肉滑好多汁,無魚腥味,再配上甜酸醬和蕃茄生菜好開胃,食完好有飽足感。🔸雞肉條配蜜糖燒烤醬 🍖雞肉條炸得好香脆,雞肉好嫩滑,無骨咬落去啖啖肉,有少少辣,點下香濃嘅BBQ醬,幾好食😋🔸蜜桃冰茶🍹自家手調既冰茶,唔太甜,幾好飲!呢度仲有下午茶,都幾抵食!

🔸雞肉條配蜜糖燒烤醬 🍖

🔸蜜桃冰茶🍹自家手調既冰茶,唔太甜,幾好飲!

呢度仲有下午茶,都幾抵食!
午餐
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡
  • 雞肉條配蜜糖燒烤醬
  • 大烤菇鱈魚柳漢堡
2020-12-22 138 瀏覽
每次想同朋友喺尖沙咀坐到舒服又可以平平哋食都會諗起Burgeroom☺️ 呢度嘅漢堡份量又大,味道配料又足,以咁價錢喺尖沙咀嚟講真係好抵!仲有得儲印仔!咁啱我同朋友都好想食大烤菇牛肉漢堡,所以我哋一個嗌咗正常版,一個嗌咗有埋黑松露同埋煙肉版🍔🍔🍔上次嚟過食覺得牛油果醬漢堡幾惹味,所以今次叫咗個牛油果醬薯條嚟試下🤤係超滿足嘅一餐!MIX & MATCH👻緊係要交換食👍🏻一上枱就流晒口水🤤其實兩款漢堡相似得嚟亦帶點不同,同樣都係大大個好飽肚,入面塊牛肉扒好厚身好有肉味,塊菇都好juicy😋最大分別就係個醬料同埋貴啲嗰款多咗少少配料😋大烤菇芝士牛肉漢堡 ($110)入面用咗千島醬~ 夾埋拉到絲嘅芝士簡直係最邪惡嘅配搭🤤 樣樣配料都好食,夾埋一齊好有平衡感,果然係推薦之選!黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 ($130)入面用咗蜜糖芥末,其他配料同上面嗰款差唔多,但係多咗煙肉,個人就覺得煙肉同呢個包有少少唔太夾,黑松露味亦唔算重,不過味道都係唔錯😋牛油果醬芝士薯條 ($65)Burgeroom出品嘅牛油果醬真心好食😍薯條新鮮熱辣辣出爐🥳當然加埋芝士嘅話食得多都會有啲膩,兩個人share啱啱好😋

仲有得儲印仔!

MIX & MATCH👻緊係要交換食👍🏻

大烤菇芝士牛肉漢堡 ($110)
大烤菇芝士牛肉漢堡

黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 ($130)
黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡

牛油果醬芝士薯條 ($65)

2020-12-17 37 瀏覽
•牛油果醬芝士雞柳漢堡🍔🥑內層充滿滿滿牛油果醬 唔會好膩而且夾埋個芝士雞柳一齊食 又收貨啵💚•芝士直薯條最邪惡莫過於呢個芝士薯仔成盤薯條都滿佈芝士醬超邪惡呀 但我鍾意♥️
•牛油果醬芝士雞柳漢堡🍔🥑
內層充滿滿滿牛油果醬 唔會好膩
而且夾埋個芝士雞柳一齊食 又收貨啵💚

•芝士直薯條
最邪惡莫過於呢個芝士薯仔
成盤薯條都滿佈芝士醬
超邪惡呀 但我鍾意♥️

2020-12-17 38 瀏覽
聽朋友講喺美麗華入面有間出產重量級Burger餐廳,小編真係好想見識一下。平日美國某某連鎖嘅Burger旋風式嚟到香港之後,好快掀起左熱潮,相信愛漢堡嘅朋友一定好想試吓。餐牌嘅選擇琳琅滿目,有多種唔同款式嘅burger 同小食可以選擇。而且跟lunch set加$30可以配埋薯條同埋飲品,應該可以食飽飽了!大烤菇鱈魚柳漢堡-$110終於來了! ! !大得很誇張,小編咁大個仔都係第一次見到咁大個漢堡。😱就算我個口生得大,都冇可能咬到一半嘅高度。餐廳真是十分細心,把漢堡預先切開,方便二人分享。開始咬落去啦~漢堡包面、烤菇、芝士、鱈魚柳、沙律菜,味道真是一絕!鱈魚柳咬下去的爽脆,配合芝士嘅香濃,以及大烤菇嘅吸左肉汁的Juicy!味道真係好夾~煙肉芝士牛肉漢堡-$95同樣都係巨人size,呢個先稱得上係巨無霸😱再一次令我跌眼鏡。近拍到漢堡分開嘅一剎那,肉汁不斷從漢堡中流出,滲透在burger嘅每一處,散發出香濃嘅氣息小編特意地將薯條夾在漢堡中間試試看,咬下去的,是畢生難忘嘅感覺。從來未試過牛肉感覺很牛肉漢堡,配合沙律菜也沾上肉汁嘅鮮味,過癮!想不到香港也能吃到美國西部的風味,以這個價錢來說,小

大烤菇鱈魚柳漢堡-$110

就算我個口生得大,都冇可能咬到一半嘅高度。
餐廳真是十分細心,把漢堡預先切開,方便二人分享。

開始咬落去啦~

煙肉芝士牛肉漢堡-$95

想不到香港也能吃到美國西部的風味,以這個價錢來說,小編覺得賺透了!
黑松露芝士薯條-$65

芝士味很濃郁,薯條新鮮即炸熱騰騰,炸得爽脆可口。
但相對burger,burger給我的感覺實在太深刻!所以小編還回味在burger的飽飽感覺中。

兩個人食(尤其不太大食)相對而言實在太飽肚了,如果大食的朋友,真的可以試試這一間餐廳,10分推薦。

唯獨是我們兩個吃得太慢了,變相burger會比較易冷下來。溫馨提示!點餐前可先衡量自己能否吃得下哦~

2020-12-16 40 瀏覽
限聚下的二人晚餐一直都好想試這間漢堡上星期同友人決定一試一打開menu已有選擇困難這裡burger 款式好多選擇有肉有素漢堡鵝肝牛肉漢堡相當吸引我們一行二人點了一個來試鵝肝牛肉漢堡一上檯賣相已經相當吸引食落個包層次感非常豐富鵝肝好厚身份量好足料煎得好香好有油脂味入口外脆內軟👍🏻配上芝士牛肉漢堡牛肉漢堡肉嫰多汁整個漢堡配搭剛剛好吾會太油膩再加上用醋汁沙律作配菜清新黑松露芝士薯條炸到熱辣辣香脆嘅薯條配上香濃黑松露芝士醬超好味個芝士醬味道濃郁仲要溶入薯條上面真心推介👍🏻蜜汁辣雞翼蜜糖雞翼香脆肉嫰味道帶有少少辣好惹味我們還點了Bundaberg薑啤同沙士這款樽裝汽泡飲料味道不錯Ginger beer好重薑味沙士不是太甜🤗
限聚下的二人晚餐

2020-12-08
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 黑松露芝士薯條
2020-12-08 105 瀏覽
認真,小胖未試過食到咁想放棄,如果唔係朋友請,小胖食2啖就會棄小胖生日,朋友請食,小胖咩都食,好好養的,小胖對burger 要求唔高,因爲無特别喜好,但呢間連基本要求都做唔到…如果俾小胖再選一次,我會同朋友講,請我食m 記都唔好去呢間食!!!!!佢好貴,真心好貴!!! 但如果佢係好食,小胖都會覺得物超所值,但問題佢唔係呀嘛🤦🤦小胖愛食啡菇,所以大多會選有啡菇的包,佢的啡菇,未到乾,但無汁而且香味不足。佢的肉,厚就夠厚,但又乾又硬,一d肉汁同肉味都無,小胖食得好辛苦…食到後期小胖完全係無靈魂咁食…唔係小胖個包係咁,連胖友人都同小胖講佢都食得好辛苦,小胖對食要求唔高,但求唔會食到想放棄人生🤦 你要求食客俾咁貴(一個包的價錢可能係人地食2餐的錢加埋),咁都要俾返相應食物人地,就算唔係水平之上,都起碼在水平,但依家係水平之下下下…小胖第一次寫到間店咁差,真心難食!

小胖第一次寫到間店咁差,真心難食!