2020-12-25 55 瀏覽
今日去左朋友介紹既一間專食漢堡包既餐廳,本身自己都係漢堡愛好者,吾知呢個burgeroom會有咩驚喜呢burgeroom既設計有d似酒吧既感覺,而且環境闊落,都幾岩三五知己一齊黎聚會餐牌既款式選擇十分多,牛肉,雞肉,海鮮吾同種類都有,可以滿足吾同人既要求,仲可以加薯條飲品,最後我地決定各叫一款餐牌上推介既漢堡軟殼蟹漢堡,中間個軟殼蟹超級搶鏡大大隻炸到金黃色,一啖係絕對食吾到成舊。軟殼蟹啖啖肉,而且十分扎實,一d都吾會乾,咸咸香香的好惹味牛油果醬芝士雞柳漢堡,呢個最引人注目既,就係個牛油果醬,真係絕對足料從側邊咁望,牛油果醬既份量同塊雞柳差不多。一食落去d醬會泌晒出黎,而且雞柳都好嫩滑juicy。包查左牛油,而且烘到熱辣辣呢個大烤菇芝士牛肉漢堡,係我最期待既一個,一放上枱已經覺得好吸引成個漢堡包都超級足料,大烤菇十分juicy, 而且好有香味,塊牛食落都好驚喜,多肉汁而且牛味香濃,再加上蕃茄生菜,成個配搭都係完美今日真係食得好滿足,每一款漢堡都冇令人失望,下次黎再要試埋其他款

軟殼蟹漢堡,中間個軟殼蟹超級搶鏡

從側邊咁望,牛油果醬既份量同塊雞柳差不多