2022-09-15
放工去到尖沙咀之後,見仲有一個鐘頭到先做treatment,然後咁岩又想食burger🍔於是就入咗嚟呢間Burgeroom試試佢!如果唔係經條長樓梯上嚟,我都唔知原來呢個位開咗Burgeroom🫣佢呢度個裝修風格好特別,係行型格路線,重咗好多🛞嚟做”飾物”,幾得意。坐低咗之後,發現呢度啲burger 同埋sides 嘅款式都有好多。作為鵝肝愛好者嘅我,當然就掙扎緊究竟揀就咁鵝肝牛肉漢堡定係雙鵝肝牛肉漢堡。最後,因為我呢排實在食得太多肥嘢,我揀咗就咁鵝肝牛肉漢堡同埋一個田園沙律。田園沙律個田園沙律有少驚喜😲好鍾意佢個salad dressing係柚子醋汁(?),而唔係caesar 嗰種沙律醬。上面嘅蕃茄同埋紫洋蔥都好甜,有畫龍點睛嘅作用,非常開胃🤩鵝肝牛肉漢堡成個漢堡嘅主角——鵝肝,果然冇令到我失望🥹個鵝肝煎得啱啱好,突出到鵝肝應有嘅香味同埋油脂味,昇華咗成個漢堡嘅味道🤩如果唔係怕肥嘅話,絕對會揀雙鵝肝牛肉漢堡🤤🤤🤤榛子朱古力(熱)好唔爭氣地,見到人哋飲朱古力,我又忍唔住口都叫咗杯熱嘅榛子朱古力嚟飲😗佢個榛子味唔係好重,但係整體而言味道都足夠嘅,作為成餐嘅完結又幾唔錯🥴最後一個人都食咗成
於是就入咗嚟呢間Burgeroom試試佢!
田園沙律
鵝肝牛肉漢堡
榛子朱古力(熱)
最後一個人都食咗成$300 🙈不過間唔中奢侈下都幾好呀🤣😚☺️