2022-08-15 732 瀏覽
尖沙咀型格漢堡包師傅好細心將漢堡包一分為二,方便食用,同朋友分享都夠晒方便🌸特量🧀芝士牛肉漢堡🍔$115⭐️⭐️⭐️⭐️☆真係夠特量芝士,芝士多到流晒出黎好吸引😍,鹹香鹹香的十分濃郁,牛肉十分厚切多肉汁,🍅新鮮蕃茄、🥬新鮮生菜,仲有超多沙律醬,成個🍔漢堡口感超滿足。🌸軟殼蟹漢堡🍔$115⭐️⭐️⭐️☆☆有🍅新鮮蕃茄、🥬新鮮生菜、足夠既沙律醬,軟殼蟹大大隻,既香脆又啖啖肉,配搭鬆軟包面及包底加埋配菜,完全唔覺得油膩呀🌸 菠蘿梳打🍹+$30連薯條🍟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍍菠蘿味比較出,同梳打既比較剛剛好,成杯飲品唔會太甜。🌸🍑蜜桃冰茶🍹+$30連薯條🍟⭐️⭐️⭐️⭐️☆茶味十分濃郁,微微淡出蜜桃味,夠凍,不會太甜🌸薯條⭐️⭐️⭐️⭐️☆上餐時會主動給一枝🥫蕃茄汁,中意茄汁既人可以好幸福甘點茄汁食薯條,薯條夠香脆可口餐廳十分寬敞,空間感大,冷氣足夠,裝修十分型格,有車胎鐵柱路牌,店員服務態度良好,成個環境十分舒適!======詳情======Burgeroom (美麗華廣場一期)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hk
尖沙咀型格漢堡包

師傅好細心將漢堡包一分為二,方便食用,同朋友分享都夠晒方便
左:特量芝士牛肉漢堡      右:軟殼蟹漢堡

🌸特量🧀芝士牛肉漢堡🍔$115⭐️⭐️⭐️⭐️☆

🌸軟殼蟹漢堡🍔$115⭐️⭐️⭐️☆☆
軟殼蟹漢堡
軟殼蟹漢堡

🌸 菠蘿梳打🍹+$30連薯條🍟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍍菠蘿味比較出,同梳打既比較剛剛好,成杯飲品唔會太甜。

🌸🍑蜜桃冰茶🍹+$30連薯條🍟⭐️⭐️⭐️⭐️☆
茶味十分濃郁,微微淡出蜜桃味,夠凍,不會太甜
左:菠蘿梳打    右:蜜桃冰茶

🌸薯條⭐️⭐️⭐️⭐️☆
茄汁做大大支

======詳情======
Burgeroom (美麗華廣場一期)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #RnT尖沙咀 #RnT西餐 #漢堡包 #軟殼蟹漢堡 #軟殼蟹 #特量芝士牛肉漢堡 #芝士 #牛肉 #burger #蜜桃冰茶 #菠蘿梳打 #薯條 #Burgeroom
2022-08-11
  • 特量芝士牛肉漢堡
  • 菠蘿梳打
2022-08-12 119 瀏覽
離遠被門口大大個霓虹燈吸引住,見係美式burger🍔,就自自然然走入餐廳。餐廳走工業風格,以車軚、掛畫、牆身塗鴉裝飾,型型地,配上burger 都好合適😎。提供嘅burger 選擇好多,除咗牛、雞、魚,重有廣島蠔同埋帶子漢堡,幾特別🤩🐮特量芝士牛肉漢堡🐥大烤菇雞柳漢堡餐廳細心將漢堡一分為二,食得無咁論盡之餘,又可以同朋友share口味👏兩個burger份量十足。特量芝士猶如瀑布,而牛肉係厚厚嘅,見到都開心。大烤菇又夠香,雞扒亦大大塊,真係飽肚滿足😋🍟牛油果醬芝士薯條外面較少見配搭牛油果醬,所以order一試。醬料同芝士份量都唔少,所以薯條要趁熱食,以便變淋💨

🐮特量芝士牛肉漢堡
🐥大烤菇雞柳漢堡

🍟牛油果醬芝士薯條

2022-08-10 91 瀏覽
上次經過美麗華見到呢度開左間burger 店今日過開TST 終於有機會試下餐廳裝潢好別緻, 大行工業風, 美式感覺很好Burger 選擇非常之多搞到我地心大心細 勁耐先決定到要咩 樣樣都好吸引最後叫左一人一個burger 加野飲, 再多一個沙律非常體貼地呢度既burger 全部都已經1分為2 要同人share 或者自己食都係非常方便Mega cheese burger啲芝士多到流晒出嚟, 絕對係邪惡品但食burger 就係要甘樣嘛不是嗎?!肉眼睇未食都覺得要流口水了果然漢堡扒好重牛肉味,好Juicy加埋fresh fresh 生菜同D cheese 就係滿足感呀~Guacamole Portobello Impossible Burger估唔到呢度除左傳統漢堡burger 仲有素肉款式就試下呢個健康既combo先牛油果醬又係滿瀉素肉扒煎得好香完全唔覺得係素肉 好似真正牛堡哈哈Portobello on Green大烤菇極厚身 而且完全唔會燒乾 菜量極多 一邊食Burger 一邊食salad整個感覺就是健康同清新
上次經過美麗華見到呢度開左間burger 店
今日過開TST 終於有機會試下

餐廳裝潢好別緻, 大行工業風, 美式感覺很好
Burger 選擇非常之多

搞到我地心大心細 勁耐先決定到要咩 樣樣都好吸引
最後叫左一人一個burger 加野飲, 再多一個沙律

非常體貼地呢度既burger 全部都已經1分為2
要同人share 或者自己食都係非常方便

Mega cheese burger

啲芝士多到流晒出嚟, 絕對係邪惡品
但食burger 就係要甘樣嘛不是嗎?!
肉眼睇未食都覺得要流口水了
果然漢堡扒好重牛肉味,好Juicy

估唔到呢度除左傳統漢堡burger

大烤菇極厚身 而且完全唔會燒乾
菜量極多 一邊食Burger 一邊食salad
整個感覺就是健康同清新
2022-08-08 130 瀏覽
好多年冇食burgeroom 啦!一直都覺得呢間幾好食。今晚就同好朋友放工黎食🥰美麗華分店好就腳,地方又大又寬敞,見到啤酒價錢仲好抵添。不過今晚就唔飲酒啦🤣最近飲得太多🤧今晚首先叫左個田園沙律。菜,蕃茄同洋蔥都幾新鮮,配埋啲醋好惹味開胃👍🏻唔想飲啤酒又唔想飲可樂汽水,就叫咗兩杯菠蘿梳打,幾好飲,唔會太甜😊食漢堡又點少得薯條呢?😉今次叫咗旋風薯條。薯條夠脆身😻然後主角嚟啦!叫咗兩個burgers!一個係double cheese牛堡,一個係牛油果雞肉。兩款都係佢哋廚師推介。其實初頭都擔心我哋2個女仔會食唔晒,但係真係幾好食,所以都K.O.左🤣!係咪好勁呢🤤牛堡裡面芝士真係好濃郁好好味,牛油果雞肉好厚身肉質好juicy。而且我係牛油果控,入面有勁多牛油果,好開心!值得一試!今餐真係好滿足!服務都好好😊

食漢堡又點少得薯條呢?😉今次叫咗旋風薯條。薯條夠脆身😻

今餐真係好滿足!服務都好好😊

2022-08-04
  • 牛油果醬芝士雞柳漢堡
2022-08-08 117 瀏覽
以這個價錢,沒有想過如此難吃的burger 😣!叫咗兩個牛油果牛肉漢堡加一個牛油果雞肉漢堡及兩客芝士薯條!結果,送來三個牛油果雞肉漢堡加一個牛油果牛肉漢堡及兩客芝士薯條😤雞肉同牛肉都非常Dry? 好鬼難食,特別係牛肉漢堡:全件都係牛筋,食到成口筋?唔知以為自己食緊牛筋漢堡,百幾蚊一個?連麵包都唔新鮮!劣質漢堡😓兩客芝士薯條,唔多惦!霖晒薯條加上油膩芝士醬😖一肚氣晚餐😔,原本非常肚餓,但遇上咁鬼難食的東西,一點胃口都沒有😒
以這個價錢,沒有想過如此難吃的burger 😣!
叫咗兩個牛油果牛肉漢堡加一個牛油果雞肉漢堡及兩客芝士薯條!

兩客芝士薯條,唔多惦!霖晒薯條加上油膩芝士醬😖

外賣送餐
2022-08-05 177 瀏覽
呢間餐廳地點好方便,地方又大又濶落,裝修又夠特別,最啱同閨密或者一班朋友黎食嘢傾計,仲可以啤一啤。大烤菇芝士牛肉漢堡,大啡菇好厚身,加上流槳芝士同啖啖肉既牛肉漢堡,同埋生菜同蕃茄,真係份量十足。最好既喺個飽都係keep住香脆,食到最後都係脆身,唔會整濕咗變到腍哂。單骨烤雞翼係我最受既小食,外層烤到鬆脆,味道帶少少辣,好惹味,配蜜糖芥末醬更美味,用黎送啤酒真係一流。雞翼切開單骨咁整真係好好,方便女士進食,可以保持儀態。有美食點可以唔叫番杯啤酒,Orion 啤酒 : 日本沖繩既進口啤酒,麥味不重飲完留有很少的苦味在口中,易入喉都幾好飲,6點前order $45/杯,6點後order $65/杯。朋友就叫Asahi 朝日啤酒,同樣都係日本啤酒,泡沫綿密,飲起黎都易入口,麥味香帶一點淡淡的苦味,6點前order $39/杯,6點後order $60/ 杯。
單骨烤雞翼
2022-08-03
單骨烤雞翼
2022-08-04 81 瀏覽
➀ Truffle Cheese Portobello Burger \ $130 /男友一直嚷著要一人一個漢堡,我堅持Burgeroom的漢堡一個夠兩個人分享,不然就吃不下小食了。最後漢堡上桌時男友也嚇到了,確實料很多,有煙肉、大啡菇、牛肉、生菜、番茄和超多的黑松露芝士醬!好美味,好滿足!➁ Guacamole Cheese Fries \ $68 /「嘩!好脆啊!」Burgeroom的小食感覺都是即叫即炸的,非常酥脆,又不油膩~ 沾不完的芝士醬,十分邪惡。➂ Fish Fingers with Tartar Sauce (5pcs) \ $60 /不用多說,魚手指也是現炸、很脆,和外面的沒多大分別,但還是很想點,哈哈。➃ Iced Lychee Fruit Soda \ $38 /女生會喜歡的飲料,酸酸甜甜,夏天必點~個人認為配漢堡、薯條十分適合!男友也比較喜歡我這杯。➄ Iced Peach Fruit Soda \ $38 /蜜桃味不算很濃,不過不失,個人更喜歡荔枝口味。

蜜桃味不算很濃,不過不失,個人更喜歡荔枝口味。
2022-07-31 120 瀏覽
好耐無食過呢間漢堡店,知道尖沙咀店好一段日子,但每次係尖沙咀都被其他cafe 吸引左,今日決定試吓佢。裝修工業風,設計概念應該是汽車維修場,滿佈車輪🛞🛞!食物當然主打漢堡🍔。OooooO黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130側面睇我覺得好似👅有條脷申出嚟😝,大大塊煙肉👅,漢堡都足料,有黑松露醬汁,如果麵包可以烘脆啲就好, 整體水汁無以前剛開店高🥺OooooO牛油果醬芝士雞柳漢堡 $100牛油果🥑醬豐富不乾口,味道不錯,略略雞肉可以嫩啲就好啲

OooooO
黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡 $130

OooooO
牛油果醬芝士雞柳漢堡 $100
牛油果🥑醬豐富不乾口,味道不錯,略略雞肉可以嫩啲就好啲

2022-07-30 127 瀏覽
尖沙咀好多好嘢食,但係好食嘅漢堡包種類又唔係太多. 可以trytry呢一間burgeroom.總店喺銅鑼灣,而家開咗喺尖沙咀站方便咗好多.Mac cheese burger啲芝士多到流晒出嚟, 漢堡扒好重牛肉味,好Juice但係又冇窿底. 配合埋啲好Flash嘅生菜.咁大個漢堡包建議叫佢separate.咁樣食法就應該冇咁論盡.薯條都係即叫即炸外脆內軟, 好似一好脆嘅衣包住啲薯蓉. 食落有一種薯仔嘅香味梳打水冇咩特別夠凍lol
總店喺銅鑼灣,而家開咗喺尖沙咀站方便咗好多.

Mac cheese burger
梳打水冇咩特別夠凍lol
2022-07-28 103 瀏覽
今個星期成日心思思想食burger,今日收工一於約左男朋友去尖沙咀食burger以解相思之苦呢間Burgeroom位於美麗華二樓,地點方便,裝潢以美國工業風為主,成間餐廳都放左好多車呔、又用霓虹燈,別具特色,位置亦都寛躺~好岩happy friday 約埋班朋友過黎一起食下野、飲啤酒餐廳burger既款式好多好多,連素食都有,好貼心,總有一款適合到你睇到花多眼亂,最後選擇困難症既我地決定左揀鵝肝牛肉漢堡、大烤菇芝士牛肉漢堡鵝肝牛肉漢堡$168首先要一讚,餐廳真係好貼心,上菜時已經會把漢堡一分為二,方便食客進食和share!漢堡係非常足料同大個,由圖片中都睇到鵝肝同牛肉係幾厚~我男朋友個口出名大都唔能夠一齊啖食晒而且包亦都有特別烘過,牛肉亦都好juicy啖啖滿足,而餐廳所用既漢堡包亦係甜甜地,千島醬做base,成個配搭好夾~大烤菇芝士牛肉漢堡 $115呢個好好好好味,牛肉同大烤菇呢個配搭完全冇得輸,一哎個大烤菇,菇汁即刻湧出黎,而牛肉味又香濃,配合半溶芝士同千島醬,真係不得了黑松露芝士薯條薯條香脆,餐廳係新鮮整起,送到黎個陣時戰薯條仲熱辣辣~冒煙中~薯條偏向芝士味較濃~份量都唔少~我地兩

鵝肝牛肉漢堡$168
大烤菇芝士牛肉漢堡 $115

黑松露芝士薯條
薯條香脆,餐廳係新鮮整起,送到黎個陣時戰薯條仲熱辣辣
~冒煙中~薯條偏向芝士味較濃~份量都唔少~我地兩個人都食唔完

菠蘿梳打
飲品不會過甜,配合美味既burger薯條,不錯的配搭

值得一讚,餐廳既店員全部都非常有禮Helpful,令到成個用餐都非常愉快~

• 大烤菇芝士牛肉漢堡
2022-07-24 127 瀏覽
想食漢堡包,想起之前有食過Burgeroom,又見到有鵝肝漢堡好吸引,就約左朋友去尖沙咀分店食。店内環境好舒服,行工業風,同埋唔洗加一,幾抵食✨鵝肝牛肉漢堡 🍔$168漢堡上嘅時候已經一分爲二,唔洗自己切,可以同朋友開心share鵝肝煎得好香,令到我地更加肚餓~ 鵝肝有成塊,煎到呈淡金黄色,食落口感綿密,入口即化,味道香濃,好味塊牛肉漢堡扒好厚好juicy,牛味好濃,包嘅質地都岩岩好, 配料有芝士,番茄同生菜,芝士溶溶地鋪滿成個漢堡扒,番茄同生菜都好新鮮,全部一起食,滿足~ 漢堡隔離仲配左沙律,個汁酸酸地,配埋漢堡食唔會好膩✨鱈魚手指配他他醬(5pcs) $60驚食兩個漢堡會太飽,我地就加左個小食。呢個係用鱈魚製成嘅脆炸魚柳,外皮金黃香脆,入面既鱈魚口感軟嫩,仲食到鮮味,配上他他醬,口感馥郁,正✨檸檬梳打 🍹$38✨荔枝梳打 🍹$38兩杯野飲都唔錯,有淡淡嘅荔枝味,叫左小甜,就可以balance返漢堡同鱈魚手指~如果lunch會有午市套餐,加$30 就有薯條同飲品,再抵d

✨鵝肝牛肉漢堡 🍔$168

✨鱈魚手指配他他醬(5pcs) $60

✨檸檬梳打 🍹$38
✨荔枝梳打 🍹$38

2022-07-24 108 瀏覽
一見到門口真係好吸引,好似去咗美國啲餐館咁,裝修靚,有格調😍所以就入咗去試吓~Menu 都好多選擇,揀咗好耐🤣-🐾軟殼蟹漢堡份量好足,有成隻手咁高😮炸得都幾香脆,但係配埋個包就有啲乾,可能叫多醬好好啲🧐🐾牛肉漢堡同樣都係好大份,牛肉都好厚,但係唔算好重牛味,不過不失咁,但係有個問題就係壓得太耐最下面塊包都啲濕,盡早分開會好啲🤣🐾牛油果醬芝士薯條都係好大份,牛油果醬俾好多😙但係都係壓住啲薯條就搞到唔脆...如果分開上會好啲🤭
🐾軟殼蟹漢堡
🐾牛肉漢堡
🐾牛油果醬芝士薯條
2022-07-22 130 瀏覽
初時諗住食下午茶就算,但係又驚唔夠飽(明明唔係好肚餓,一見到個大餐牌就樣樣都想食)三個人share咗一個啡菇芝士牛肉漢堡、一個迷你魚柳漢堡、牛油果醬芝士薯條,滿足到不得了🤗🤗麵包有少少脆邊,homemade sauce同漢堡肉汁都幾多,但唔會蓋到麵包上嘅牛油香😋迷你魚柳漢堡個魚唔會超迷你,仲炸到脹卜卜,相當靚👍🏻👍🏻仲跟咗少少薯條$60有包、薯條、汽水,食物質素同環境令到成個餐好抵😬薯條炸得好香口,牛油果醬略嫌淡味,芝士味濃🧀🧀#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀漢堡 #美麗華 #美麗華美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #牛油果醬芝士薯條 #漢堡 #漢堡包 #食包包食飽

$60有包、薯條、汽水,食物質素同環境令到成個餐好抵😬

薯條炸得好香口,牛油果醬略嫌淡味,芝士味濃🧀🧀

啡菇雞柳漢堡
啡菇芝士牛肉漢堡
迷你魚柳漢堡
啡菇芝士牛肉漢堡
迷你魚柳漢堡
2022-07-21 116 瀏覽
我閒日下午飯時間同朋友係尖沙咀burgeroom,各自叫左芝士大啡菇牛肉漢堡跟餐有薯條同飲品。個漢堡係寫住餐廳推薦,諗住一定掂啦,都伏到咁。我食左半個,之後另一半拆散食,因為想知咩事。包:勁少牛油塗在包內,包質鬆散勁粉,冇味勁似嘉頓包。芝士:二塊勁薄,痴住咗舊牛,食吾到芝士味醬汁:似千島醬,橙紅色,同個包吾夾,好大pat牛:我未試過食咁鹹又冇肉又冇牛味嘅牛,好難食,個漢堡嘅靈魂都可以搞到咁。個質感就好彈,我揾刀切,可以彈刀,好多筋,勁煙靭。好似雪左好耐嘅鹹肉咁,冇味。大啡菇:白灼咁,咁大舊菇都可以冇味,。好似冇煎過。菜,蕃茄:生菜係冧曬扁晒一張紙咁,suppose係波浪有啲咬口,爽嘅,但佢就好似張紙咁放係底,冇口感。蕃茄還可以,我單獨食都覺得塊茄好鹹。我同朋友好失望,個個都食淨個包同牛肉因為太鹹,鹹到個口好乾,飲餐飲加多杯水都頂吾住。冇諗過咁多正評都可以伏,抱歉不會再幫襯。係到留言,希望餐廳可以改善。

我食左半個,之後另一半拆散食,因為想知咩事。

包:
勁少牛油塗在包內,包質鬆散勁粉,冇味勁似嘉頓包。

芝士:
二塊勁薄,痴住咗舊牛,食吾到芝士味

醬汁:
似千島醬,橙紅色,同個包吾夾,好大pat

牛:

大啡菇:
白灼咁,咁大舊菇都可以冇味,。好似冇煎過。

菜,蕃茄:

芝士大啡菇牛肉漢堡
芝士大啡菇牛肉漢堡
2022-07-21
2022-07-20 58 瀏覽
餐廳喺美麗華入面, 一入商場上兩條電梯就到, 地理位置都幾方便, 餐廳裝修幾型格, 行工業風路線, 另外鋪位都幾大, 所以都唔怕等位, 呢度買嘢係喺cashier畀錢先, 之後會畀個牌你, 好快就會有人送餐畀你.我哋叫咗兩個漢堡同埋一個小食, 份量真係好多, 爭啲食唔曬.1) 特量芝士牛肉漢堡餐廳推薦嘅漢堡, 果然冇介紹錯, 一上到黎,濃濃嘅芝士, 鋪滿曬成個漢堡, 而芝士同牛肉都好夾, 唔會覺得太過鹹, 另外餐廳都好細心, 上菜嘅時間已經幫你切咗兩份, 所以唔使驚一啖食唔曬2) 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡估唔到大烤菇同蜜糖芥末咁夾, 呢個重點反而係一大烤菇度,另外煙肉嘅鹹度都係岩岩好. 唔錯3) 牛油果醬芝士薯條牛油果好多, 基本上每條薯條都掂到
1) 特量芝士牛肉漢堡
2) 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
3) 牛油果醬芝士薯條
牛油果好多, 基本上每條薯條都掂到