2013-07-21
熊大兔兔之前已經去過鰂魚涌的burger mix了,這一直是熊大的心水burger店,這次來到北角海運城food court吃晚餐,熊大也二話不說就挑選了burger mix的檔口。雖然這店標榜的是和牛安格斯漢堡,不過今次熊大就選了關西風燒雞漢堡套餐 $39。雖然價錢略貴於M記的套餐,不過包的size大得多,而且仲係配薯角同凍奶茶,所以價錢都ok啦~看上去也相當豐富哦。味道方面,雞堡中有生菜和蕃茄,雞扒又嫰滑又多汁,直情食到d燒雞汁滴出來,好juicy呀!不過咁多汁令到麵包淋左少少~薯角普普通通,算幾脆但唔夠熱。凍奶茶沒想到是台式奶茶這種,唔洗叫少甜都唔會過甜,奶味亦好夠,好過之前在鰂魚涌叫罐裝餐飲!在food court坐亦都舒適過鰂魚涌的專門店呢~見到旁邊有人叫左burger mix的日式飯同沙冰,覺得好奇怪,唔通依家的burger店都一定要出飯餐先可以做晚市生意?其實食burger都唔錯丫?