2022-10-10 108 瀏覽
初一十五,又到食素日周圍找好野,搵到個咁好味既素漢堡喎牛油果菇Burga $48首先個包好正,又脆又鬆軟,加上牛油果醬,好香,食完都滿足架+$18轉套餐有薯條加zero,但薯條就干左d,仲有幾條燶左。可以再試其他包,但有點略貴,一個餐接近$70
初一十五,又到食素日

周圍找好野,搵到個咁好味既素漢堡喎

牛油果菇Burga $48
首先個包好正,又脆又鬆軟,加上牛油果醬,好香,食完都滿足架

素漢堡

+$18轉套餐
有薯條加zero,但薯條就干左d,仲有幾條燶左。

可以再試其他包,但有點略貴,一個餐接近$70
2022-10-10
2022-09-28 43 瀏覽
今日第一次踏足Yoho Mall Foodcourt😆估唔到搵到間性價比高漢堡🍔諗咗好耐叫乜嘢好,最後揀咗軟腳蟹漢堡🤤 $68軟腳蟹Burga(芥末味)🍔軟殼蟹脆卜卜唔會好鹹,漢堡包加埋牛油烘☺️香噴噴🤤跟餐+$30Burga Combo🍟🥤🍗有汽水薯條加一隻炸雞鎚🤤薯條有多款醬汁㗎☺️今次揀咗超人口味🤤原來係鹹蛋黃味😆咁啱冇晒雞鎚,所以等咗20分鐘左右等佢現炸👍🏻新鮮炸起好好食🤤🤤🤤等餐時見到人哋叫嘅沙嗲牛肉漢堡都好吸引😍有機會一定試下☺️

諗咗好耐叫乜嘢好,最後揀咗軟腳蟹漢堡🤤

$68軟腳蟹Burga(芥末味)🍔
咁啱冇晒雞鎚,所以等咗20分鐘左右等佢現炸👍🏻

新鮮炸起好好食🤤🤤🤤

等餐時見到人哋叫嘅沙嗲牛肉漢堡都好吸引😍有機會一定試下☺️
2022-09-18 256 瀏覽
Food court 新開 burger 當然要一試,本來滿心歡喜的直接去點餐,但職員態度有點怪怪的。一。我點的A餐68元,她問跟薯條汽水嗎? 我說有別的嗎?她說不跟就沒有🤐,然後我才發現可以有幾個選擇,我最後點了跟薯條雞膇額外加了30元二。我問,可以不喝可樂的嗎? 職員答我,不喝就不要喝🤯。然後我要再問有別的選擇嗎?她回答說,只有檸檬茶🤐。最後我再發現可以加錢點特飲,再問一下味道,結果回答是百香果就是百香果,利賓納就是利賓納....😤 好吧,加了12元點了利賓納梳打。三。原來薯條可以選不同醬汁的。這是我吃完路過才發現,因為訂單上只印上茄汁,點餐時當然完全沒有提及有選擇... 😏可能是我不好,應該自己看完menu所有選項,才去點餐的,什麼也不問較好。所以吃飽離開前跑回去拍一張漢堡包真的真的非常不錯,因即叫即做的關係,等待時間約18分鐘,但也值得的。牛肉漢堡非常有咬口,厚厚的,不會鬆散也不會實的的,醬汁夠,而且有菜有蕃茄,上下的包是脆邊的啊。吃時竹籤不要拔掉,固定厚厚的漢堡很有用,絕對要再來吃多次炸薯條這個有點失望,因為室溫而且淋的... 完全不是熱辣辣也不脆的,就不多說了回家後看到其

一。
二。
三。

漢堡包

炸薯條

回家後看到其他食評都是說吃蕃薯條,不知道是要求轉還是什麼的,點餐時當然也沒有提及過,也不見menu有特別說,只看到單點是有的。

炸雞

立馬吃掉的食品,差啲點忘記拍照,皮脆肉也好味道,下次也可以吃,熱的

利賓納檸檬梳打

味道甜甜,一大杯的,還加上了檸檬,個人非常喜歡也不錯

共110元漢堡包餐是好吃,其他的就吃不完。但下次會回頭再吃,希望遇到別的員工,哈

2022-09-17
2022-09-05 57 瀏覽
元朗全新創意手工漢堡店BURGA🍔集結中、西、日風格於一身🤩有驚喜Fusion漢堡,好似咕嚕雞Burga、咸魚肉餅Burga、酥皮龍蝦Burga等等😍好有特色同相當特別🤩🐮至尊Burga佢哋嘅漢堡扒好厚😍用上西冷、牛冧、肥牛、肩胛4種牛肉部位製成🥩牛肉充滿肉汁非常juicy😛至尊Burga入面仲會有芝士、蕃茄、綠毛菜同沙律醬🤩🦀軟腳蟹Burga大大隻軟腳蟹啖啖肉🦀軟腳蟹炸得好脆口😛入面有綠毛菜同特製芥末沙律醬,唔會好辣,夠晒滋味😚而且麵包有烘過食落香脆😋另外可以加錢升級套餐,有埋汽水同薯條🥤🍟亦可以加配埋炸雞鎚或者炸腐乳雞塊🍗粗薯條炸得香脆😛仲有幾款醬比大家揀:芝士黑松露醬、日式芥末醬、超人醬、酸辣醬同茄汁醬🤩我試咗超人醬,其實係咸蛋黃醬,幾特別👍🏻點埋薯條一齊食唔錯🥳

🐮至尊Burga

🦀軟腳蟹Burga

2022-08-18 274 瀏覽
今日先第一次嚟Yoho呢個Food Court,咩宜家啲美食廣場咁靚嘅咩😛我仲停留係以前細個啲枱好逼嘅年代。落地大玻璃,勁開揚,有啲走廊位靚到可以打卡tim左揀右揀揀咗呢間食漢堡包🍔*酥皮龍蝦🦞Burga $88*平時食開嘅漢堡包都係用普通嘅麵包皮,但係呢個龍蝦包竟然用左酥皮嚟代替,食落口感非常特別,而且佢個餡料係用咗吉列龍蝦餅,食落啖啖都係龍蝦肉嘅質感,好香口好味道,不過呢個包真係好邪惡,酥皮加炸物,食完好有罪惡感😆*軟殼蟹Burga $68*呢個軟殼蟹包個麵包咬落去好鬆軟,個軟殼蟹炸得好香脆可口,而且入面一啲都唔乾身,好多汁,加埋個芥末醬汁,所有野都好夾好好味,鐘意食軟殼蟹嘅一定要試下*蕃薯🍠條&飲品跟餐 +$18*熱辣辣新鮮炸起,勁脆,蕃薯甜甜地,芝士黑松露醬幾香*炸腐乳雞塊 $24*比想像中好食😋,咬落juicy唔乾,腐乳嘅咸香味幾好食
左揀右揀揀咗呢間食漢堡包🍔

*酥皮龍蝦🦞Burga $88*

*軟殼蟹Burga $68*

*蕃薯🍠條&飲品跟餐 +$18*

熱辣辣新鮮炸起,勁脆,蕃薯甜甜地,芝士黑松露醬幾香

*炸腐乳雞塊 $24*
比想像中好食😋,咬落juicy唔乾,腐乳嘅咸香味幾好食

2022-08-16 89 瀏覽
平時同女朋友生活圈都係港島比較少嚟元朗~ 感覺元朗yoho 可以行一日(´▽`) 行行下見肚餓就去咗1期個food court。我同女朋友都係包控~所以揀咗間burger 試下佢,我哋叫咗兩包一雞一薯條😋竟有意外驚喜。酥皮龍蝦漢堡望下餐牌有得意嘢就緊係要叫,店員話酥皮包要等因為係即整😍再講下個口感,外面包脆口配龍蝦餅滿滿肉感個感覺好新奇! 非常飽滿薯條 (見仲有紫薯添)一樣係即叫即炸,口感脆香,因為係粗薯所以食落去會感受到澱粉嘅滿足感,薯條再黑松露醬香氣更上一層樓~軟殼蟹漢堡香氣滿滿呀,炸軟殼蟹嘅香味再包真係食完一口接一口,唔經唔覺就食曬🤣炸腐乳雞塊登登登! 呢個真係意外驚喜!炸雞超滑超多汁 , 陣陣鹹香味再加香口雞皮真係超正! 分量其實唔少 ,夠兩個食😋

酥皮龍蝦漢堡

薯條 (見仲有紫薯添)

軟殼蟹漢堡

炸腐乳雞塊
登登登! 呢個真係意外驚喜!
2022-08-12 70 瀏覽
之前黎Yoho Foodeli 食嘢嘅時候已經有見到呢間新開嘅burger店🍔價錢同埋款式都幾吸引,但當時食左其他餐廳,就決定要搵日黎試試佢😆🥢雙層芝士牛肉漢堡🧀🐮🍔 $68首先讚下個麵包,係我最鍾意嘅光滑面😍仲要係有經過烘烤嘅😚好香~入面個牛肉兩塊都好厚🤩肉質唔會太過實,反而係好有彈性嘅口感😋而且都有肉汁🥳都香牛味🐮推薦呢個比牛魔王😽漢堡裡面仲有芝士,番茄同埋沙律醬,好夾😻🥢酥皮龍蝦漢堡🦞🍔 $88呢個係超特別可以話係呢間店嘅signature😻個酥皮好香牛油味,個龍蝦餅食落脆口之餘好有咬口,煙煙韌韌咁😋食落仲好香龍蝦味添😝今次仲有大大塊菜好似係雨衣甘藍🥬跟餐+$30 轉套餐可以有薯條、小食同埋汽水🐔🍟🥤呢度薯條有3款選擇,薯仔🥔紫薯同埋番薯🍠,今次我揀咗番薯條因為好似低卡路里啲🫣同埋比較特色,番薯條好粗身,而且食落甜甜地,加配左$3要個芝士黑松露醬,都matchy match🫶🏻另外小食有炸腐乳雞塊或者雞鎚,我揀咗雞鎚🍗,個雞鎚比一般嘅大隻,而且雞肉好似有用孜然粉醃,散發淡淡香香地孜然味😋飲品好好彩有coke zero,冇咁有罪惡感🫣P.S. Burger係即叫即整,所以要等返10

🥢雙層芝士牛肉漢堡🧀🐮🍔 $68

🥢酥皮龍蝦漢堡🦞🍔 $88

跟餐+$30 轉套餐可以有薯條、小食同埋汽水🐔🍟🥤

飲品好好彩有coke zero,冇咁有罪惡感🫣

P.S. Burger係即叫即整,所以要等返10至15分鐘左右🫶🏻
2022-08-09 85 瀏覽
如常去元朗搵朋友,見到food court 有間自家特製新派菜式漢堡,未試過咁特別同朋友坐低試吓✨酥皮龍蝦burga先來個酥皮龍蝦漢堡特製嘅龍蝦漢堡即叫即做需要20分鐘製作,漢堡包轉咗做酥皮層次香脆配龍蝦餅食落去煙靭厚實好香龍蝦嘅味連埋咬一口感覺好脆,特製嘅醬汁果然係好夾✨軟殼蟹burga索到蟹殼香味撲鼻,一口氣食到脆脆嘅外層裏面嘅蟹肉肉質豐富,配上芥末醬帶少少辛辣嘅味,再配生菜中和返油膩感✨南乳雞塊大大件嘅雞塊裏面都份量好充足咬一口雖然外邊脆口大裏面微微嘅南乳回香嘅味道✨炸蕃薯條🍟成日都唔係薯條不如改咗做番薯條,橙色嘅番薯外面卜卜脆口煙裏邊嘅番薯啱啱好軟綿口感,外脆內軟✨😍值得推介✨套餐只需要+$22升級有薯條同埋汽水 /+$35 薯條🍟雞塊或雞鎚🍗同汽水🥤套餐仲要多項選擇,價錢一啲都唔貴👍🏻👍🏻👍🏻

✨酥皮龍蝦burga

套餐仲要多項選擇,價錢一啲都唔貴👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-02
下午茶
2022-08-09 23 瀏覽
如常去元朗搵朋友見到food court 有間自家特製新派菜式漢堡,未試過咁特別漢堡同朋友坐低試吓✨酥皮龍蝦burga先來個酥皮龍蝦漢堡特製嘅龍蝦漢堡即叫即做需要20分鐘製作,漢堡包轉咗做酥皮層次香脆配龍蝦餅食落去煙靭厚實好香龍蝦嘅味連埋咬一口感覺好脆,特製嘅醬汁果然係好夾✨軟殼蟹burga索到蟹殼香味撲鼻,一口氣食到脆脆嘅外層裏面嘅蟹肉肉質豐富,配上芥末醬帶少少辛辣嘅味,再配生菜中和返油膩感✨南乳雞塊大大件嘅雞塊裏面都份量好充足咬一口外邊脆口裏面微微嘅南乳回香嘅味道✨炸蕃薯條🍟成日都唔係薯條不如改咗做大哥番薯條番薯橙色嘅番薯外面卜卜脆口煙裏邊嘅番薯啱啱查到佢軟綿口感,外脆內軟✨😍值得推介✨套餐只需要+$22升級有薯條同埋汽水 /+$35 薯條🍟雞塊或雞鎚🍗同汽水🥤套餐仲要多項選擇,價錢一啲都唔貴👍🏻👍🏻👍🏻

✨酥皮龍蝦burga

套餐仲要多項選擇,價錢一啲都唔貴👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-02
下午茶
2022-08-06 32 瀏覽
呢間burger 賣點係酥皮龍蝦漢堡!好特別~係用酥皮取代麵包皮!不過最近唔敢食蝦蟹海鮮🦞所以我哋試左其他burger😃雙層芝士牛肉漢堡 $68漢堡幾Juice 超級濃味!不過我哋好鍾意呢一款嘅包皮😌😌😌咕嚕雞漢堡 $58呢個有啲似中西合併嘅fusion係平時中式菜式嘅咕嚕肉味 之後變咗雞同埋加入漢堡炸腐乳雞塊 $26第一次食腐乳 原來係咁嘅味🙂有啲似臘腸味 好新奇😗薯條 $31有幾款醬汁揀 分別係茄汁/芝士黑松露醬/日式芥末醬/酸辣醬/超人醬
不過最近唔敢食蝦蟹海鮮🦞
所以我哋試左其他burger😃

雙層芝士牛肉漢堡 $68
漢堡幾Juice 超級濃味!
不過我哋好鍾意呢一款嘅包皮😌😌😌

咕嚕雞漢堡 $58
呢個有啲似中西合併嘅fusion
係平時中式菜式嘅咕嚕肉味 之後變咗雞同埋加入漢堡

炸腐乳雞塊 $26
第一次食腐乳 原來係咁嘅味🙂
有啲似臘腸味 好新奇😗

薯條 $31
🦞酥皮龍蝦 Burger $88用酥皮取代麵包,岩哂我呢個酥皮控🤩酥皮好香牛油味,食落去好酥脆,龍蝦肉餅彈牙,醬汁都係好濃嘅龍蝦汁,食落去都好飽肚。呢個burger好有創意,喺其他地方食唔到。🦀軟腳蟹 Burger (芥末味)$68成隻軟腳蟹夾係burger入面好邪惡,香口得黎唔會乾,加左綠色嘅芥末醬好開胃,burger除左揀牛同雞之外,海鮮都係唔錯嘅選擇。🐤炸腐乳雞塊 $26雞塊帶有腐乳嘅香味,但又唔會過於濃烈,平時唔食腐乳嘅都可以一試。雞塊外脆內嫩,啖啖肉好過癮。🍟薯條 $31 呢度有薯條、蕃薯條同紫薯條三款薯條供應,我揀左薯條,粗幼適中,另有茄汁/芝士黑松露醬/日式芥末醬/酸辣醬/超人醬揀,我揀左茄汁同超人醬,即係鹹蛋黃醬,呢個醬味道唔會太鹹,多食都唔會膩。🥤零糖可樂 M$13 L$15 綠色杯係大杯裝,食burger點少得飲返杯大大杯嘅汽水。🌟Burga位於Yoho Mall 1嘅Food Court入面,嘢食都係即叫即整,熱辣辣😋🤑Set升級套餐 Combo Set A 薯條&飲品+$22Combo Set B 薯條&飲品& 1件炸雞鎚/3件炸腐乳雞塊+$35Combo

🦞酥皮龍蝦 Burger $88

🦀軟腳蟹 Burger (芥末味)$68

🐤炸腐乳雞塊 $26

🍟薯條 $31

🥤零糖可樂 M$13 L$15

綠色杯係大杯裝,食burger點少得飲返杯大大杯嘅汽水。

🤑Set升級套餐
Combo Set A 薯條&飲品+$22
Combo Set C 三色薯條+$36
  • 酥皮龍蝦Burger
  • 炸腐乳雞塊
2022-07-31 31 瀏覽
同朋友去yoho食午飯,我提議去food court醫肚。 見到一間新開嘅burger店,本身鍾意burger同薯條嘅我梗係要試下啦。 我哋兩個人叫咗burga,酥皮龍蝦漢堡,三色薯條,炸雞搥同埋可樂。 我哋揀咗個窗口位,可以望到好開揚嘅風景,令我地個午餐增加咗風味。 個招牌burga係雙層芝士牛肉漢堡,兩塊漢堡扒煎得好香,有牛肉味又juicy,加埋芝士食得好滿足。 酥皮龍蝦漢堡真係第一次見到,有創意! 靈感係咪嚟自酥皮龍蝦湯呢? 個酥皮焗到熱辣辣又有牛油香,龍蝦肉漢堡份量唔細,炸得酥脆,好食啊! 三色薯條賣相好靚,薯條、蕃薯條同埋紫薯條,每條厚切又炸得香脆。我地揀咗兩個醬,黑松露醬同鹹蛋黃醬,味道同啲薯條都幾夾。好香嘅薯味,三款我都好鍾意,我朋友就最鍾意番薯條,話夠曬香甜,啱曬佢。 炸雞搥大件又熱辣辣,燙手㗎! 炸皮脆又唔厚,雞肉juicy,好好食。 熱辣辣嘅burger、炸雞同薯條,同凍冰冰嘅可樂真係絕配啊。 我哋食完都攬住個肚走。另外不得不提,呢度嘅店員有禮貌友善。 整體用餐體驗很好。
同朋友去yoho食午飯,我提議去food court醫肚。

午餐
  • 三色薯條
全新手工漢堡店BURGA開到去元朗形點Foodeli啦~趁今日收早約埋家姐一齊試下先!!BURGA有別於傳統漢堡包店,特別集結中、西、日三款方式去炮製漢堡包,有齊8款不同口味特色漢堡,好吸引!!雙層芝士牛肉漢堡漢堡包經烘過外脆內軟,牛肉漢堡扒生熟度岩岩好,牛肉味相當香濃,外層煎得香脆咬落仲保留到肉汁,一啲都唔乾!芝士呈現半溶狀態,口感層次豐富!酥皮龍蝦漢堡第一次試酥皮漢堡,好特別好得意!外層夠酥脆,炸龍蝦餅爽滑彈牙,配埋龍蝦汁特別juicy!蕃薯條即叫即炸熱辣辣,入口香脆又帶蕃薯甜味,點埋芝士黑松露醬更惹味~炸腐乳雞塊大大罄炸雞嫩滑多汁,腐乳味道濃郁,兩者好夾!
全新手工漢堡店BURGA開到去元朗形點Foodeli啦~
趁今日收早約埋家姐一齊試下先!!

BURGA有別於傳統漢堡包店,
特別集結中、西、日三款方式去炮製漢堡包,
有齊8款不同口味特色漢堡,好吸引!!

雙層芝士牛肉漢堡
漢堡包經烘過外脆內軟,
牛肉漢堡扒生熟度岩岩好,
牛肉味相當香濃,外層煎得香脆
咬落仲保留到肉汁,一啲都唔乾!
芝士呈現半溶狀態,口感層次豐富!

酥皮龍蝦漢堡
第一次試酥皮漢堡,好特別好得意!
外層夠酥脆,炸龍蝦餅爽滑彈牙,
配埋龍蝦汁特別juicy!

蕃薯條
即叫即炸熱辣辣,
入口香脆又帶蕃薯甜味,
點埋芝士黑松露醬更惹味~

炸腐乳雞塊
大大罄炸雞嫩滑多汁,
腐乳味道濃郁,兩者好夾!

2022-07-26
2022-07-29 43 瀏覽
Food court嘅漢堡店都可以做到開分店?!Burga最近開咗元朗yoho新店 受歡迎當然有佢嘅原因 呢度嘅burger全部都好有特色🍔而且充滿香港味 例如咕嚕雞同咸魚肉餅 仲有酥皮龍蝦 都係外邊少有 而且價錢都好親民👍🏻▪️BURGA雙層芝士加雙層牛肉 雙重滋味🤤牛肉好香 鍾意佢有種燒烤味 而且肉汁好豐滿好juicy 入邊仲有菜同蕃茄 不過唔會做到太厚 所以食落都好方便🍔▫️咕嚕雞BURGA作為一個咕嚕肉嘅忠粉 點會唔試呢個呢😌以炸雞扒配甜酸醬+沙律醬 同burger原來好夾🐓當然唔少得菠蘿呢個好拍檔 酸酸甜甜 令到效果更清新 ▪️薯條配芝士黑松露醬醬汁有幾款口味 芝士黑松露醬味道好濃郁 配薯條當然一流🍟除咗薯條之外 呢度仲有蕃薯條同紫薯條可以選擇▫️炸腐乳雞塊又係一個特別而且地道嘅口味 如果你唔抗拒腐乳一定要試 好味!炸到脆卜卜 一份仲有成六件咁多🍗最後提提大家 呢度都會有素食漢堡供應㗎🥬

▪️BURGA
▫️咕嚕雞BURGA
▪️薯條配芝士黑松露醬
▫️炸腐乳雞塊

最後提提大家 呢度都會有素食漢堡供應㗎🥬
餐廳喺形點嘅food court裏面Burger嘅款式比較新奇特別款式都好多樣化 有牛、雞、鹹魚肉餅、軟殼蟹、龍蝦 連素burger都有(・∀・)-🦀軟殼蟹burga(芥末味) 💰$68個包有烘烤過 超級脆成塊包咁大嘅軟殼蟹夾係中間 啖啖肉配埋芥末醬好開胃 再加上蔬菜成個包都好清新-🦞酥皮龍蝦burga 💰$88叫咗先發現個包係酥皮 好特別 都幾鬆化 不過burger嘅龍蝦汁令佢林咗少少><中間餡嘅龍蝦係整成好似魚餅咁咬落去幾有口感整體都幾正 好新奇特別!-🍟三色薯條 💰$38三色薯條即係包括薯條、蕃薯條、紫薯條番薯條同紫薯條都好厚切當中紫薯條最有驚喜 紫薯味好香濃醬汁可以揀兩款 我揀咗松露醬、蛋黃醬 店員話芥末醬好好食就送咗俾我試吓🤣味道幾開胃 幾啱解薯條嘅油膩感~-🍗炸雞鎚 💰$18 炸得香脆 仲保留到少少肉汁😋
餐廳喺形點嘅food court裏面

叫咗先發現個包係酥皮 好特別
都幾鬆化 不過burger嘅龍蝦汁令佢林咗少少><
中間餡嘅龍蝦係整成好似魚餅咁
咬落去幾有口感
整體都幾正 好新奇特別!
酥皮龍蝦burga

🍟三色薯條 💰$38
三色薯條即係包括薯條、蕃薯條、紫薯條
番薯條同紫薯條都好厚切
當中紫薯條最有驚喜 紫薯味好香濃
醬汁可以揀兩款 我揀咗松露醬、蛋黃醬
店員話芥末醬好好食就送咗俾我試吓🤣
味道幾開胃 幾啱解薯條嘅油膩感~
三色薯條

🍗炸雞鎚 💰$18