2021-05-05 123 瀏覽
一嚟到已經好有feel 佈置得好浪漫估唔到冇嗌set dinner都會有餐包個包烘到外脆內軟而且有唔同味提供個人比較中意右邊加左粟米去整個個Tomato & Buffalo Mozzarella cheese salad啲青醬甜甜地好freshPlating都好靚作為Appertizer嚟講好出色 Grilled Marine Lobster Tail with Newberg Linguini個龍蝦啖啖肉 而且好彈牙 而個龍蝦汁濃得嚟唔會太咸 仲加上好juicy嘅牛肝菌 令到呢碟意粉感覺唔會太heavyGrilled Salmon Steak三文魚燒得啱啱好 啲肉質仲係好嫩滑 仲帶有少少炭火嘅味道 而個皮好香脆 Chocolate Lava Cake個心太軟啲朱古醬唔會太甜 反而係甜中帶微甘 味道更有層次野飲方面今次嗌左Red Sangria個sangria用左好多唔同水果去整 仲好貼心擺咗隻匙仔俾我可以食到入邊啲生果而水果嘅鮮甜同紅酒嘅酸澀味好match
一嚟到已經好有feel 佈置得好浪漫

味道更有層次

野飲方面今次嗌左Red Sangria
而水果嘅鮮甜同紅酒嘅酸澀味好match
2021-05-03 184 瀏覽
🤍油麻地樓上西餐🤍今次去咗油麻地嘅一間樓上西餐食lunch😂餐廳格局幾靚 👍🏻都幾多人食🤣===========================前菜個湯係紅菜頭湯😂 好多東歐風味🤣 仲有法包👍🏻 肉醬千層闊條麵🍜($178)7/10賣相幾靚 肉醬份量好多😂 好似有三層😂中間都係肉醬 好癲😂-比吉打豬排伴黑醋燒汁($228) 7/10豬排都算幾細嫩 有兩塊😂 配埋黑醋燒汁都幾夾嘅 🧐 overall 質素都ok geh👌🏻===========================人均:~$200💰
🤍油麻地樓上西餐🤍
比吉打豬排伴黑醋燒汁($228) 7/10
===========================
人均:~$200💰
2021-04-29 2713 瀏覽
今日同朋友黎到呢間氣氛超好,佈置都超靚既西餐廳。佢地位於23樓高層,居高臨下,可以望到油麻地既街景。menu選擇多,有熟成牛,唔同既扒類,主食,甚至仲有素菜。凱撒沙律配煙三文魚比較特別既點係需要自己切開個菜,但醬汁又已經撈好左,幾得意~煙三文魚新鮮唔腥,好食🥰美國特級安格斯熟成肉眼扒 16安士我地糾結左一陣叫3成同5成好,最後我建議朋友揀3成,因為我印象中食過最好食既熟成牛扒,當時既侍應建議我叫3成~牛扒一上枱就聞到好香既牛肉味,網紋煎得幾靚,外表帶啲油光,好吸引😍肉眼扒相對西冷比較淋身,所以切既時候都feel到比較軟熟,而且仲夾雜少少脂肪❤️肉眼入口有好濃郁同香既牛味,帶炭燒既香味,真係好好食🥰近脂肪位既肉就比較軟身,另外既位就比較有咬口。佢呢種突出既肉香味同肉汁,不愧為熟成牛扒~黑松露醬薯條佢地用既係粗薯條,好食👍但黑松露香味略嫌唔夠濃。驚喜甜品拼盤有細細件既cake,再加上可以敲碎既朱古力外殼入面既驚喜甜品。啲cake甜度唔高,有清新既莓味,唔會太heavy。朱古力外殼意外地好食,應該用左黑朱古力去做,有啲驚喜~Cocktail我地order左兩杯cocktail,造型超級可愛😍女

menu選擇多,有熟成牛,唔同既扒類,主食,甚至仲有素菜。

凱撒沙律配煙三文魚

美國特級安格斯熟成肉眼扒 16安士

黑松露醬薯條
佢地用既係粗薯條,好食👍但黑松露香味略嫌唔夠濃。

驚喜甜品拼盤

Cocktail
我地order左兩杯cocktail,造型超級可愛😍女仔一定會鐘意呀🥰

2021-04-26
2021-04-27 138 瀏覽
餐廳晚上燈光暗暗,環境有情調。晚市朝散叫及套餐,我哋揀咗幾款。首先有麵包,麵包熱,烘得香脆。配有牛油。前菜係牛油果醬芝士多士🥑配有沙律菜、合桃、紅菜頭蓉。多士夠脆,面上芝士夾埋味道好似食緊pizza咁~非常健康。炭燒美國安格斯封門柳伴芥末籽燒汁,封門柳有炭燒香,揀左4成熟,肉質不錯,有少少筋咬口。大大塊夠份量。意粉揀咗龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉。龍蝦尾好爽口,肉質新鮮,龍蝦汁又夠濃,幾好食。甜品揀咗自家製白桃乳酪慕絲蛋糕及焦糖燉蛋、火焰雪山~ 白桃乳酪慕絲蛋糕有桃香,鍾意底部有少少蛋糕,上面是乳酪慕絲,口感好滑。火焰雪山賣相靚,入面係雲呢拿同朱古力雪糕。朱古力味香濃。

餐廳晚上燈光暗暗,環境有情調。

晚市朝散叫及套餐,我哋揀咗幾款。

首先有麵包,麵包熱,烘得香脆。配有牛油。

甜品揀咗自家製白桃乳酪慕絲蛋糕及焦糖燉蛋、火焰雪山~

2021-04-27 158 瀏覽
話說好無冇食過dry aged熟成牛,發現旺角呢間高空餐廳有收工就同朋友一齊去試下夜晚都有set dinner既,但我地都係決定直奔主題食熟成牛,價錢都ok,可惜熟成只有30日,冇再耐d既我地最後選左肉眼16oz之後仲叫左個沙律+煙三文魚,黑松露薯條佢d cocktail都好有特色,幾好飲之餘仲好得意我地雖然冇叫set,但都有面包送沙律好搞笑,佢d菜係成條大大塊咁上跟住野飲就上啦兩杯都係差唔多既野調既雪人勁搞笑,下面仲有舊冰頂住,而且仲有棉花糖可以食另一杯就係panda fun擺得好有特色,吸晴一流多左兩位朋友陪我地一齊食飯咁主菜黎啦佢建議我地可以叫生d,因為熟成關系,會比平時熟咁我地叫左3成,黎到其實都同平時5成差唔多肉味勁濃,的確同普通牛扒係有分別而且肉質都特別d,加埋面個陣微微既焦味真係冇得輸,加少少粗鹽已經好正咩都唔洗點兩個人share一份已經好飽薯條份量都唔細,仲有兩種醬可以點因為係23樓既關系,夜晚都叫有d景可以睇下最後仲叫左個驚喜甜品拼盤確實係有驚喜,要拎個鎚仔扑爆佢,入面就有雪糕出面仲有兩款cake食畫上完滿既句號值得一提,餐廳侍應都好nice除左會介紹下d野之外換碟都

收工就同朋友一齊去試下

夜晚都有set dinner既,但我地都係決定直奔主題
食熟成牛,價錢都ok,可惜熟成只有30日,冇再耐d既
我地最後選左肉眼16oz
之後仲叫左個沙律+煙三文魚,黑松露薯條
佢d cocktail都好有特色,幾好飲之餘仲好得意
我地雖然冇叫set,但都有面包送

沙律好搞笑,佢d菜係成條大大塊咁上
跟住野飲就上啦
兩杯都係差唔多既野調既

雪人勁搞笑,下面仲有舊冰頂住,而且仲有棉花糖可以食

另一杯就係panda fun
擺得好有特色,吸晴一流

多左兩位朋友陪我地一齊食飯咁
主菜黎啦

佢建議我地可以叫生d,因為熟成關系,會比平時熟
咁我地叫左3成,黎到其實都同平時5成差唔多
肉味勁濃,的確同普通牛扒係有分別
而且肉質都特別d,加埋面個陣微微既焦味
真係冇得輸,加少少粗鹽已經好正
咩都唔洗點
兩個人share一份已經好飽

薯條份量都唔細,仲有兩種醬可以點
因為係23樓既關系,夜晚都叫有d景可以睇下

最後仲叫左個驚喜甜品拼盤

確實係有驚喜,要拎個鎚仔扑爆佢,入面就有雪糕
出面仲有兩款cake食
畫上完滿既句號

值得一提,餐廳侍應都好nice
除左會介紹下d野之外
換碟都好快,而且又會問下我地滿唔滿意
2021-04-26 1854 瀏覽
好耐冇出來拍拖👫食西餐啦,今次揀左呢間餐廳,環境好浪漫好有氣氛,臨傍晚入來仲可以見到d彩霞。.🌸麵包 開餐前麵包,外皮焗至金黃香脆,內裡軟熟。.🌸脆炸香草田螺釀白菌 $128粒粒金黃香脆,一啖落去多汁美味,白菌嘅香味四溢。.🌸龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 $138雲吞係炸嘅形式,侍應會端上來陣時先會倒龍蝦濃湯,我地可以嚐到炸雲吞嘅香脆。龍蝦湯真係好濃郁。.🌸烤美國豬肋骨 全骨 $258切開大約有六塊,肋骨上面塗滿醬料,肉汁超豐富,外香內嫩,bbq味道濃郁,食多幾塊都唔會膩口。.🌸烤虎蝦伴香草醬天使麵 $198虎蝦肉厚鮮甜,天使麵好幼身入味,最鍾意係入邊仲有菇🍄,超多汁清甜,搭配香草醬一流~.🌸焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋 $88擺盤精緻,燉蛋上面有層烤焦糖,淡淡甜味。雪糕火焰係雲尼拿味道,造型獨特。.🌸Pinky lady $95樣如其名。最上層係鮮奶油,飲落口感綿密。.🌸Fruit Punch $65好多唔同嘅水果係入面,味道酸甜清香。酒味唔太濃。

🌸麵包
開餐前麵包,外皮焗至金黃香脆,內裡軟熟。

🌸脆炸香草田螺釀白菌 $128
粒粒金黃香脆,一啖落去多汁美味,白菌嘅香味四溢。

🌸龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 $138
龍蝦湯真係好濃郁。

🌸烤美國豬肋骨 全骨 $258

🌸烤虎蝦伴香草醬天使麵 $198

🌸焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋 $88

🌸Pinky lady $95
樣如其名。
最上層係鮮奶油,飲落口感綿密。

🌸Fruit Punch $65
好多唔同嘅水果係入面,味道酸甜清香。
酒味唔太濃。

• 焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
  • Cocktail
  • 烤美國豬肋骨
2021-04-22 171 瀏覽
去完整體感覺真係好得!!!無論係staff定食物質素都係讚嘅👍🏼一入到去已經wa wa聲🙈有個咁靚嘅日落同佢係窗邊排滿晒好多心心,好浪漫!打卡一流!女仔會好鐘意🤣個景真係不得了,係油麻地都見到海Tim ah餐前bread外脆內軟😋不過略嫌牛油唔夠多🤣🤣想重口味啲!佢麵包有2隻嘅,我鐘意黃色多啲!雖然唔知道係咩味道🤣🤣因為綠色係橄欖我唔鍾意Black truffle fries $68好大碟薯條且唔係普通cheap cheap薯條🤣個醬相對淡,所以可以點好多醬都得!啲醬可以encore 😌好開心,無限點都得!Prime Angus sirloin steak $328個扒好正!!!外面有lone lone嘅味,入面係好軟😚有小小肥肉,成件事唔會un咩咩!佢有炸蕃薯條同炸牛肝菌做配菜!佢擺碟好令,味道都好得!Mousska $168芝士茄子蘆筍千層麵超好食!!佢其實係素食個頁,但surprisingly 地好食!!茄子蘆筍同埋菇嘅口感好唔同,所以一齊食好豐富嘅味道!芝士亦唔會好油膩,不過睇佢細細碟都幾飽!上菜嘅時候職員仲特登提醒我哋要小心啲熱🤣貼心!Mini Alaska with cre

餐前bread

Black truffle fries $68

Mousska $168

Mini Alaska with cream brulee $88
焗火焰雪山好特別,入面嘅雪糕高質,係雲呢拿味同好濃嘅朱古力👍🏼👍🏼😋不過cream brûlée就相對普通啲lu....

Sweeet surprise!!
有得玩又有得食嘅甜品🤣🤣佢地嘅朱朱力好食,唔會好甜!!成個食哂lu!!我覺得好玩>味道嘅🙈佢有carrot cake n柚子芝士蛋糕🤣但我個人鐘意佢有得玩個個蛋糕多啲,因為好多朱朱力🥰至於入面係咩蛋糕,就唔講啦🤣🤣

• 焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
  • 芝士焗牛肝菌露筍茄子千層
2021-04-22 126 瀏覽
The restaurant is located in Yau Ma Tei, near Mong Kok. And the view is so nice during lunch time. 23 Floor is a good place and the service is very nice. Waiters would aware of you for the next meal. Bread with butter, the bread looks normal but they were tasty than other restaurant. Soup of the Day & Daily Dessert  This is the Combination of Starters just only added $75Cauliflower cream soup, Cauliflower taste so comfortable and a little bit plain. Matcha Mousse The dessert was full of matcha t

Matcha Mousse
The dessert was full of matcha taste! with some berries and white chocolate ~ This was the end of the satisfied lunch!

Quinoa, Beetroot with Mixed Green Salad
This was mixed with Beetroot  and Olive I think this one was a best salad for me. They were so fresh !

Grilled Chicken Meat with Avocado
This salad had some Vinegar taste, it was appetizing!!
Chicken Meat was so soft!

Salmon Braised Seaweed Cream Sauce Spaghetti with Crab Roe $98
This one was full of Crab Roe!! It was so creamy with Spaghetti~ Salmon was so tender.
For 2 people was so great!

Baked U.S. Suckling Pig Leg with Barbecue Sauce $178
BBQ Sauce taste was so rich. Pig Legs were so tender. This was with potato mashes and yellow slicedpepper

The main course was so great for us.

Coffee

Hot Lemon Water

The service was quite good at all!!
I think this restaurant could provide affordable price with best service in Mongkok!!!
I will bring my girl friends to come here again!
2021-04-21 159 瀏覽
未黎之前以為呢度只係一間高級D嘅西餐廳,一黎到真係比佢嘅佈置嚇親。周圍都係心心,浪漫程度可以滿足有少女心嘅大家!好適合情侶黎呢度過下特別嘅節日食下燭光晚餐!臨日落之前黎到見到呢個境真係覺得幾寫意。店員好有friendly會當你朋友咁傾計,亦都招呼周到,真係可以放鬆下享受個美好嘅夜晚我地叫左個set dinner 再加主菜同飲品,2 個人咁樣share其實都好夠食。香草麵包襯熱食!佢冇等埋個湯一齊上,不過個人鐘意就咁食個包多過點湯食雖然咁樣嘅叫法只有一個餐湯,但店員都好貼心咁問我地需唔需要將餐湯分成2碗方便share,非常加分!呢款小食由麵包,沙律同埋菇組成,細細份但味道都唔錯。慢煮八爪魚伴什菜沙律,係黑醋沙律,但唔會太酸太刺激主菜要左個炭燒美國西冷扒,伴碟嘅mustard係食物上枱嘅時候先掃上。本來叫7成熟但店員suggest我地叫5成會比較好。塊扒燒得好靚,佢比起出面嘅5成黎得熟一D,所以平時食晒7成嘅叫5成就岩食。7安士好快就KO左!另外散叫左一個香草帶子甜粟意大利飯,份量比想像中大。叫左時候店員好貼心咁問我地偏向硬身D定淋少少,我地揀左佢地嘅正常硬度。飯嘅軟硬度我地都覺得岩岩好,

呢款小食由麵包,沙律同埋菇組成,細細份但味道都唔錯。
慢煮八爪魚伴什菜沙律,係黑醋沙律,但唔會太酸太刺激

另外散叫左一個香草帶子甜粟意大利飯,份量比想像中大。叫左時候店員好貼心咁問我地偏向硬身D定淋少少,我地揀左佢地嘅正常硬度。飯嘅軟硬度我地都覺得岩岩好,不過覺得可以煮得乾身返少少,個口感會更加好 。甜粟呢個配搭幾新鮮,食完扒再食感覺清新D。

唔特別鐘意飲酒嘅我就咁要跟餐嘅餐飲就OK。朋友就叫左杯melon嘅cocktail黎試下。Melon味道嘅調酒係出面都算比較少見,朋友話都算甜甜地易入口,不過都係凍檸茶岩我口味D!

最後隨餐附上嘅一個朱古力撻做甜品,細細個唔會覺得膩,中間嘅軟心朱古力幾香濃又唔會過甜。
推薦 坐到窗邊位 景色好靚😍-⭐️麵包好食 外脆內軟 ⭐️餐湯係我最鍾意嘅南瓜忌廉湯 濃稠好飲⭐️慢煮八爪魚配黑醋汁沙律 夠開胃-⭐️炭燒熟成美國西冷牛扒(7 安士)伴燒汁Dinner Set >> (528)外表靚靚仔仔 份量夠2個人食店左話如果食開5成 就叫medium rare 因為炭燒出到後餘溫會再熟少少 嘩 係燒得啱啱好!!一切開係寶石紅肉汁好豐富 肉味係勁濃郁 有炭smoke味真係好好食 本身拎左D黃芥茉 根本無需要!!-⭐️烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯 ($198)飯粒口感岩岩好 粟米味道比較清淡刺身帶子煎至半熟 厚肉而且好鮮味職員好細心問你會唔會想軟身少少但我個人鍾意微微硬身嘅~所以唔洗哈哈整體都creamy 不過清淡左D同埋大扣分位係 蟹肉-⭐️朱古力心太軟配柚子凍餅($88)唔算好爆朱古力漿但整體都正仲配咗個柚子凍餅 幾清新不過雪得太硬-呢度嘅cocktail同mocktail應有盡有可以慢慢揀 個人覺得Snow Ball ($88) 好飲-成個環境都好relaxing, service好周到👍🏻高質嘅餐廳值得翻兜--📍Bellevue Bar and Gril
推薦
坐到窗邊位 景色好靚😍
⭐️麵包好食 外脆內軟
⭐️餐湯係我最鍾意嘅南瓜忌廉湯 濃稠好飲
⭐️慢煮八爪魚配黑醋汁沙律 夠開胃
⭐️炭燒熟成美國西冷牛扒(7 安士)伴燒汁
Dinner Set >> (528)

外表靚靚仔仔 份量夠2個人食
店左話如果食開5成 就叫medium rare
因為炭燒出到後餘溫會再熟少少
嘩 係燒得啱啱好!!一切開係寶石紅
肉汁好豐富 肉味係勁濃郁 有炭smoke味
真係好好食 本身拎左D黃芥茉 根本無需要!!
⭐️烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯 ($198)

飯粒口感岩岩好 粟米味道比較清淡
刺身帶子煎至半熟 厚肉而且好鮮味
職員好細心問你會唔會想軟身少少
但我個人鍾意微微硬身嘅~所以唔洗哈哈
整體都creamy 不過清淡左D
同埋大扣分位係 蟹肉
⭐️朱古力心太軟配柚子凍餅($88)

唔算好爆朱古力漿
但整體都正
仲配咗個柚子凍餅 幾清新
不過雪得太硬
呢度嘅cocktail同mocktail應有盡有
可以慢慢揀 個人覺得Snow Ball ($88) 好飲
成個環境都好relaxing, service好周到👍🏻
高質嘅餐廳值得翻兜
-📍Bellevue Bar and Grill
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
2021-04-12
其實上年8月嚟食過一次,果次係朋友請我食生日lunch(當時未開放晚市),食過覺得唔錯,於是今次娘親生日都揀呢間,但就出事啦🤦🏻‍♂️今日5大人2小朋友分兩枱坐,落order時個女同事唔知係咪新嚟,好多嘢都唔知。問佢個menu入面其中一個四重奏嘅portion可以share比幾多人,佢唔知要問同事,之後先話無宮崎牛,所以無。今次慶生飯叫咗以下食物:- Prime Angus Sirloin- Prime Angus Tenderloin x 2- Dry aged Sirloin- Spring Chicken- Tiger Prawn Angel Hair- Mango Paradise x 2上菜時新果位女同事唔知邊啲食物係邊張枱,要搞靠年長果位同事幫佢執手尾,唔夠well prepared... but anyway,如果真係新人,我會包容的。最出事嘅係食物,menu有咁多扒嘅選擇,應該有返一定水平,所以今餐都多人叫扒食。唔計麵包,先上嘅係Tiger Prawn Angel Hair,叫賣相都okay,所以有影吓相for大家reference。但因為呢碟唔係我嘅,所以無食到,無得比

今次慶生飯叫咗以下食物:
- Prime Angus Sirloin
- Prime Angus Tenderloin x 2
- Dry aged Sirloin
- Spring Chicken
- Tiger Prawn Angel Hair
- Mango Paradise x 2

Tiger  Prawn  Angel  Hair
唔計麵包,先上嘅係Tiger Prawn Angel Hair,叫賣相都okay,所以有影吓相for大家reference。但因為呢碟唔係我嘅,所以無食到,無得比comment🤐

Mango  paradise
同大侄仔叫咗同一杯mocktail - mango paradise,由鮮芒果、芒果汁、檸檬汁、橙汁同菠蘿汁合製而成。呢啲顏色嘅飲品一向安全,果然不出所望,正正常常,細侄仔見到好想飲哥哥果杯,哥哥都肯share比佢飲,兩個都飲得好開心😂

Dry  aged  Sirloin

出事嘅食物嚟啦😣

我個dry aged sirloin同娘親個安格斯牛柳同時上菜,我同佢都分別叫medium rare,上菜擺碟都叫正正常常。我影完呢張相就切開三份一share比娘親,一切開中間見到唔對路,啲肉係熟晒咁嘅,未well done都medium well or above㗎啦!而娘親一切,同樣情況... 真心如果係要食well done,我去花園餐廳都得啦😂

我對呢啲情況就比較寬容,但娘親始終都係上一代嘅人,會口黑面黑咁去反映返,加上份牛柳似6oz多過8oz... 又講多幾句,加上佢身邊另一半都有啲麻煩,所以搞到揀呢度食慶生飯嘅我都幾唔好意思... 之後我都係心機影食物相,而呀哥大嫂果邊嘅燒春雞、安格斯西冷同牛柳我都無心情理啦

反映完意見後年長果位侍應都有收返叫廚師再煮過,第二轉係好好多嘅,娘親都反映話呢個份量先似8oz同埋夠嫩又有肉味,我見佢切一刀後都真係medium rare嚟嘅,生日果位okay我都okay👌🏻而我果份就medium,爭啲我都接受到嘅,不過心情變得麻麻地所以當係肉食纖維食完就算啦。

原本想叫甜品係碟寫上happy birthday 再影幅家人相,但問娘親要唔要甜品,佢都唔要了...

係OpenRice訂位有85折。不過如果因為有折扣而令service and food quality都打折,咁我都係用返正價比好啲嘅service同食物我啦
2021-04-19
慶祝紀念
生日
Mango  paradise
2021-04-18 185 瀏覽
🌟Bellevue bar and grill 🌟主打西餐,環境有情調🥰,可以180度飽覽九龍群山及城市罕有美景!💗🍓Strawberry Lover $38賣相好靚又吸引!😍係少女嘅粉紅色呀,甜美順滑,再加上少量🍓士多啤梨肉,love it!😘🍹Blue Hawaii $48🍍帶菠蘿香甜味,並混有微微嘅酒香氣,nice!💕是日精選餐湯及精選甜品 $28🥗藜麥紅菜頭雜菜沙律$30紅菜頭甘甜,沙律菜新鮮爽口,好清新!💚🥑燒雞肉伴牛油果$38燒雞肉夠滑,配上軟滑嘅牛油果🥑,好開胃!🤗🐓香煎雞扒伴蕃茄莎莎🍅$118雞扒嫩滑可口💕,肉汁溢滿口腔,配上酸甜中帶點微辣嘅🍅蕃茄莎莎,yummy!👍🏻💗意式肉醬千層麵$158千層麵與肉醬、🧀芝士及🍅蕃茄醬層層相間,有著多重口感,亦帶有濃郁且豐富嘅味道!😍

🍓Strawberry Lover $38

🍹Blue Hawaii $48
🍍帶菠蘿香甜味,並混有微微嘅酒香氣,nice!💕

是日精選餐湯及精選甜品 $28

🥗藜麥紅菜頭雜菜沙律$30

紅菜頭甘甜,沙律菜新鮮爽口,好清新!💚

🥑燒雞肉伴牛油果$38

燒雞肉夠滑,配上軟滑嘅牛油果🥑,好開胃!🤗

🐓香煎雞扒伴蕃茄莎莎🍅$118

💗意式肉醬千層麵$158

1K
2021-04-18 166 瀏覽
今次黎到呢間位於旺角既西餐廳~~我見佢環境幾靚,仲有個落地大玻璃可以睇風景😍😍午市有set lunch提供,價錢都合理,於是就同閨蜜黎試試😏😏-前菜方面,我地揀左餐湯、田園沙律同帕爾瑪火腿伴溫室菠菜苗~咁樣一set $53❣️❣️落完單之後,侍應就送左餐包同沙律黎~~餐包暖暖地帶點香草味,搽牛油一齊食更加香口😋😋而沙律都好新鮮,用左黑醋調味,店主仲主動幫我地加黑胡椒🤤🤤餐湯係蕃茄帶子湯,味道濃郁👍🏻👍🏻-🍖香煎美國豬扒伴乾蔥汁 $118✨首先要讚下呢間餐廳既擺盤,碟碟都好靚😍😍呢個豬扒厚度適中,咬落彈牙有口感~~佢個乾蔥汁都幾特別,食落鹹鹹地,聞落好香!!最有驚喜係個薯蓉,入口綿密,仲好香牛油味🤤🤤-🦐蕃茄忌廉汁伴蝦肉意粉 $98✨呢個意粉好好食!!個蕃茄汁酸酸甜甜好開胃🤤🤤裡面有唔少蝦球,大大舊好足料~~意粉煮得啱啱好,爽口彈牙仲好入味😋😋-甜品係抹茶慕絲蛋糕,口感creamy~~另外仲有飲品,我地就叫左凍奶茶同凍檸茶🍹🍹-總括黎講,呢間餐廳cp值都幾高~~環境乾淨舒服,仲有好多心心裝飾,好浪漫💕💕係一個適合情侶/朋友食飯既好地方🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
今次黎到呢間位於旺角既西餐廳~~
我見佢環境幾靚,仲有個落地大玻璃可以睇風景😍😍
落完單之後,侍應就送左餐包同沙律黎~~
餐包暖暖地帶點香草味,搽牛油一齊食更加香口😋😋
而沙律都好新鮮,用左黑醋調味,店主仲主動幫我地加黑胡椒🤤🤤
餐湯係蕃茄帶子湯,味道濃郁👍🏻👍🏻
🍖香煎美國豬扒伴乾蔥汁 $118✨
首先要讚下呢間餐廳既擺盤,碟碟都好靚😍😍
呢個豬扒厚度適中,咬落彈牙有口感~~
佢個乾蔥汁都幾特別,食落鹹鹹地,聞落好香!!
最有驚喜係個薯蓉,入口綿密,仲好香牛油味🤤🤤
🦐蕃茄忌廉汁伴蝦肉意粉 $98✨
呢個意粉好好食!!
個蕃茄汁酸酸甜甜好開胃🤤🤤
裡面有唔少蝦球,大大舊好足料~~
意粉煮得啱啱好,爽口彈牙仲好入味😋😋
甜品係抹茶慕絲蛋糕,口感creamy~~
另外仲有飲品,我地就叫左凍奶茶同凍檸茶🍹🍹
總括黎講,呢間餐廳cp值都幾高~~
環境乾淨舒服,仲有好多心心裝飾,好浪漫💕💕
係一個適合情侶/朋友食飯既好地方🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
2021-04-16 142 瀏覽
偶爾想浪漫一下搵間高空餐廳,就再好不過喺旺角鬧市之中都有間裝修風格特別,浪漫又有特色嘅西餐廳一入到去就見到好大個愛心,餐廳設計風格非常好,同埋位置設計好舒服,樓底都高重點係午市來講個價錢都抵食㗎,絕對唔會好貴一個午市套餐,甜品、野飲同埋主食、前菜、餐湯一杯凍咖啡同埋凍檸茶,仲有泰式墨魚仔沙律,酸甜開胃可口✨香煎紅鱒魚柳配香草忌廉汁午餐都唔放過食魚🐟,因為我真係好鍾意食魚呀,呢個新鮮嘅魚柳配上忌廉汁更加香濃,滑嫩的魚夠晒新鮮,同埋有魚的香甜燒烤醬焗香草燒雞真係有半隻燒雞熱辣辣地上嚟,非常惹味同埋雞肉絕對唔會鞋口,少少微脆嘅感覺,肉質香嫩!最後甜品係胡蘿蔔蛋糕🍰聽到個名都好特別,不過放心唔會好大浸胡蘿蔔嘅草味,反而係比較清新嘅香甜!呢度嘅服務態度都好好~
偶爾想浪漫一下
搵間高空餐廳,就再好不過

喺旺角鬧市之中都有間裝修風格特別,浪漫又有特色嘅西餐廳

重點係午市來講個價錢都抵食㗎,絕對唔會好貴

一個午市套餐,甜品、野飲同埋主食、前菜、餐湯

一杯凍咖啡同埋凍檸茶,仲有泰式墨魚仔沙律,酸甜開胃可口

✨香煎紅鱒魚柳配香草忌廉汁
燒烤醬焗香草燒雞

呢度嘅服務態度都好好~
<<Thursday Couple 尋食記😋👣>> 同男朋友今日行旺角,想搵間浪漫嘅西餐廳食下,最主要係好想鋸下扒🥰OR搵到呢間幾多好評嘅餐廳🥳所以打算試下佢。上到去,發現呢到嘅氣氛真係好浪漫,光燈暗,好有情調🥰但同男朋友着得causal左啲🤣🤣𡟇少去食一間佈置咁靚嘅餐廳,餐廳位於23樓,周圍有接近落地嘅大玻璃,旺角夜景映入眼簾,用餐環境亦相當優雅,有花及燈飾作配搭,浪漫嘅氣氛出曬嚟,很適合戀人到此共進晚餐。好正而且,餐廳內的待應服務周到,於各種方面都表現得很細心,呢樣真係好值得讚!🔥例如我地叫意大利飯,會細心地問我地希望要軟身啲定硬身啲,完全照顧到我地嘅需要。👍🏼👍🏼其實真係好難得! 食物嘅種類有好多,飯同麵嘅配撘,口味都有好多特色嘢。而我地今次叫咗一個烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯同美國特級安格斯肉眼扒。兩個餐都附送餐包,同外面嘅餐包唔同,佢感覺好似手士麵包同埋有啲口感,唔錯!意大利飯食落口比較creamy 而白鴿肉係我第一次嘗試,咬落去肉質無想像中咁硬,可能因為鴿肉比較生,仲見到血水,味道較鹹,整體而言,鴿肉同意大利飯嘅搭配係幾好食。牛扒5成熟,咬落口
<<Thursday Couple 尋食記😋👣>>

食物嘅種類有好多,飯同麵嘅配撘,口味都有好多特色嘢。

牛扒5成熟,咬落口口感比較鬆軟,而且有炭火香味,對我嚟講十分吸引。雖然份量比較少,但兩個人食一塊都還算足夠。

整體而言,兩人埋單計埋加一大概500幾蚊,而呢到既氣氛、服務態度而至食物質素都算對得住個價錢,如下次有紀念慶祝都不坊可以再黎嘗試其他菜式。
  • 餐包
  • 烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)