2021-04-13 186 瀏覽
朋友介紹一家近旺角的西餐廳,景觀一流之餘服務也滿分,星期六午餐時間訂了二人座。獲安排坐在靠窗位置,把香港獨有的鬧市街景盡收眼簾,別有一番情調,單是餐廳環境已值回票價。隨餐點附上的麵包有烘熱,加一點牛油更香口。餐湯是周打蜆湯,平常不太喜歡喝這個湯,因為總覺得很腥,但這家餐廳的沒有腥味,蜆肉鮮美飽滿,加了點點黑椒更提鮮。前菜燒雞肉伴牛油果,雞肉烤過帶焦香,牛油果質感幼滑,熟度剛好,沙律菜也很新鮮,整個配搭清新醒神。燒烤醬焗美國豬仔髀,四隻豬髀很上色,擺盤吸引。豬仔髀腌得夠入味,肉質軟腍嫩滑,多汁之餘燒烤醬也夠惹味。薯蓉很幼滑,搭配顏色豐富的配菜,能減低只吃肉帶來的膩感。三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子,賣相精緻,有粒粒蟹子作點綴令菜式更有層次感。意粉有彈性,沾上美味醬汁,紫菜這個配搭很新鮮,配料豐富份量多,三文魚切成方粒,油潤軟滑,帶油香。甜品紅莓蛋糕入口清新,不會覺得膩,份量剛好為這頓午餐點綴一下。最後以餐飲畫上完美的句號,兩杯飲品甜度剛剛好。整體而言餐廳服務和環境都值回票價,是鬧市中性格比甚高的選擇。

隨餐點附上的麵包有烘熱,加一點牛油更香口。

燒烤醬焗美國豬仔髀,四隻豬髀很上色,擺盤吸引。

豬仔髀腌得夠入味,肉質軟腍嫩滑,多汁之餘燒烤醬也夠惹味。

薯蓉很幼滑,搭配顏色豐富的配菜,能減低只吃肉帶來的膩感。

2021-04-10
午餐
2021-04-13 142 瀏覽
又跟我姐一期一會出去吃飯了這裡的環境很適合🈴️情侶約會到處都是愛心💗食物方面點了牛油果🥑青蘋果salad $138微微帶酸味道清爽龍蝦湯濃郁幼滑 $138裡面那個好像是炸雞塊 皮略有點硬虎蝦天使麵$198份量很足 用上了雜菇白汁煮成一口接一口能有多隻蝦就好了😛燒春雞$198肉質非常嫩口 也很肥美 愛吃雞的別錯過最後是 Bellevue sweet surprise自己敲開潘朵拉的寶盒 發現驚喜有三款甜點喔~~
又跟我姐一期一會出去吃飯了

燒春雞$198

肉質非常嫩口 也很肥美 愛吃雞的別錯過
最後是 Bellevue sweet surprise

自己敲開潘朵拉的寶盒 發現驚喜
有三款甜點喔~~
2021-04-12 232 瀏覽
良辰美景是對呢間餐廳的形容🥰為左簡間餐廳食生日飯諗左幾日,最後簡左呢間,經OpenRice 訂位,因為想問下可否自行帶蛋糕,所以打電話去問時,對方話帶蛋糕去不額外收費,在場食先加$100。不過最後拎唔切蛋糕去食🙈🙈一入門口有大大個餐廳名先來睇下餐牌價錢不貴,另外重有電子版簡酒飲,餐廳職員很細心🥰訂位時講左對蟹過敏,點完餐後,職員有再check下食材有無蟹。簡左燒烤醬焗美國豬仔髀同千層麵,豬仔髀好深味~好好食,千層麵則一般🙈簡左杯紅mulled wine~🍷溫溫地,紅酒味重(個人酒量不好,但喜歡嘗鮮😛)女仔來講,應該會更喜歡cocktail🍹更易入口,哈哈餐廳環境好浪漫、好靚,好岩慶祝生日、節日等等~👏🏻👏🏻值得一讚~打去book位的時候輕輕提左問生日蛋糕🎂的事,雖然最然拎唔切蛋糕去食🙈但職員好細心咁係甜品寫上Happy birthday🥰🥰一間好的服務質素絕對令餐廳嘅質素提升🥰食完都好開心,比錢都比得值~以上都是真金白銀比錢食😤希望keep住好的服務🥰🥰
一入門口有大大個餐廳名

先來睇下餐牌

餐廳環境好浪漫、好靚,好岩慶祝生日、節日等等~👏🏻👏🏻

慶祝紀念
生日
  • 燒烤醬焗美國豬仔髀
2021-04-12 114 瀏覽
打卡必到🥰🥰集一望無際嘅鬧市景色、浪漫窩心嘅場地佈置、精緻美味嘅食物、體貼入微嘅服務於一身嘅餐廳。 Caeser Salad with Parma Ham 🥓爽脆多汁嘅生菜上面有少少煙肉粒,有咬口得嚟增加咗食慾🥗🥗。Parma Ham薄而帶咸香。另附上精緻嘅牛油麥包😝😝味道層次豐富。 是日餐湯 🥣可以抓住上菜時間,而湯嘅溫度仲係溫熱真係唔容易。周打湯味道新鮮濃郁、質感豐厚,正呀😉😉。 BB豬肋骨🍖面頭有海量蜜香燒烤醬汁。肉嫩Juicy, 而且幾入味。雖然係連骨嘅部位,但食起嚟唔會太油膩😝😝。下面仲有薯蓉、同埋好淋嘅青瓜、紅黃椒,怕草青味嘅人都食得。 紅菜頭忌廉蘆筍天婦羅意大利飯🥦呢間餐廳嘅menu有一頁專for #vegetarians 架😝😝呢個係其中一個素食主菜。紅菜頭嘅選色一嚟已經打動到無數少女心。忌廉意大利飯綿密細膩,口感味道都滿分。天婦羅炸皮香脆(入面係菇),蘆筍都有微微嘅烤脆口感同香味,無得輸。 甜品名叫Surprise😍😍扑扑蛋糕又食得又玩得,之前喺ig已經洗哂版😆😆估唔到呢度都比我預到,襯哂餐廳嘅打卡環境。外皮係精緻嘅朱古力薄片、入面食到朱古力、忌廉、芝士(可能仲有其他

Caeser Salad with Parma Ham 🥓

是日餐湯 🥣

BB豬肋骨🍖

紅菜頭忌廉蘆筍天婦羅意大利飯🥦

甜品名叫Surprise😍😍
扑扑蛋糕又食得又玩得,之前喺ig已經洗哂版😆😆估唔到呢度都比我預到,襯哂餐廳嘅打卡環境。外皮係精緻嘅朱古力薄片、入面食到朱古力、忌廉、芝士(可能仲有其他我食唔到😁😁)質地好綿密好得意😁😁,仲有個餅底兜住,成個都食得架。仲有抹茶慕絲蛋糕,幾香抹茶回甘、唔甜。隔嚟咖啡草莓(?)蛋糕,上面係我最鍾意嘅咖啡豆朱古力,下層係有啲似麥包嘅鬆軟回彈感,好得意喎。

Red Evil🍷
紅酒配荔枝嘅cocktail,漸變層又靚又高貴。店員仲好貼心,主動因應我地嘅需要調節酒嘅份量。特別選用Fruity嘅紅酒嚟襯翻水果嘅味道🍇🫐。

Classic Mojito🍸
用Rum襯托青檸同薄荷梳打,無用到vodka, 所以清新得嚟非常易入口😝😝

店員不時都有關注唔同客人嘅需要,親切友善,而且窗上嘅紙鶴同心心裝飾都係人手逐隻摺同砌,特別有心思。配合柔和嘅音樂,同埋日落餘暉,話唔定呢度會成為你同情人一個特別嘅約會地方🥰🥰。
食店: Bellevue Bar and Grill🏙喺高處望住成個旺角食野特別有feel😍落地大玻璃感覺好relax~仲有心心玻璃牆同紙鶴牆打卡❤️張梁點餐👦🏻🧒🏻 1)$528 《晚市套餐》🌟《慢煮八爪魚伴什菜沙律》🌟 《炭燒熟成美國西冷牛扒》🌟 《是日餐湯》🌟《白酒啫喱凍配鮮雜果》評分(10分滿分):8⃣食評💬:點餐後會有微溫餐包🥖搽埋牛油已經好好味😋沙律開胃,八爪魚片爽口~主菜塊西冷牛扒係高水準,嗌咗Medium,煎得啱啱好無血水👍🏼肉嫩多汁juicy juicy🤤甜品揀咗啫喱,白酒味濃,唔會太甜~2)$128 《🦞龍蝦意粉》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:龍蝦大大隻爽口juicy,秘製番茄醬汁夠惹味,寬條麵彈牙煙韌,好食到停唔到口!3)$65《Soul Love》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:究竟靈魂的愛係咩味呢?呀梁呢杯紅色嘅Mocktail係無酒精嘅,雜莓汁夾雜住蜜糖同薑啤嘅味道,就好似愛情咁,甜酸辣都有齊晒(無苦🤣),幾好飲!4)$85《Blue Hawaii》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呀張揀咗杯有酒精嘅,菠蘿味同椰子味好重,加埋Rum酒同橙酒,味道好夾唔會太重酒味,好易
食店: Bellevue Bar and Grill🏙

2)$128 《🦞龍蝦意粉》

3)$65《Soul Love》

4)$85《Blue Hawaii》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:呀張揀咗杯有酒精嘅,菠蘿味同椰子味好重,加埋Rum酒同橙酒,味道好夾唔會太重酒味,好易入口!

🌟值得一提嘅係,呢到嘅環境同服務真係幾好,適合想靜靜地傾下計嘅聚會~

Bellevue Bar and Grill (旺角)📍
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
👉🏼港鐵油麻地站A2出口👈🏼
2021-04-12 91 瀏覽
星期日放假當然要好好享受生活,約朋友去呢間情調非常之好嘅餐廳慢慢品嚐美食同傾吓計。餐枱旁邊可以觀賞旺角鬧市嘅景色,在太陽的照射之下感受下假日的休閒。餐廳有提供假日午餐set,set 包括餐包、沙律、餐湯、主食、甜品同餐飲。同朋友叫咗三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子($98)同油封鴨髀肉燴意大利飯($138)加set。落完單之後首先上枱嘅係熱辣辣嘅餐包,配送牛油,熱餐包牛油簡直冇得輸,簡簡單單都好好食😂👍🏻之後上枱係牛油果雞肉黑醋汁沙律,雖然係前菜但做得唔頹,雞肉好入味同嫩身,沙律調味都好恰當,唔錯唔錯!食完凍的沙律有熱辣辣嘅餐湯,餐湯係三文魚忌廉湯,加少少黑椒更好飲。期待已久的主菜終於上枱,三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子,用料一啲都唔吝嗇,啖啖都有三文魚肉同埋蘑菇,紫菜同忌廉意粉配搭好夾,味道濃郁,性價比高😍油封鴨髀肉燴意大利飯,落單嘅時候可以講低自己想意粉同燴飯要淋身定硬身,因為本身燴意大利飯都會偏硬,叫淋身少少就會剛剛好。油封鴨髀肉絲佈滿係飯粒之中,啖啖肉!凍左無咁好食所以最好襯熱食~仲有值得推薦係午餐set加$38 有得配cocktail 同mocktail,珍珠奶茶價但有酒飲好抵!推薦s

仲有值得推薦係午餐set加$38 有得配cocktail 同mocktail,珍珠奶茶價但有酒飲好抵!推薦soul love俾女生們,有Strawberry, Blueberry, Raspberry, Honey, Fresh Lime Juice & Ginger Beer,飲落酸甜,好好飲!我飲啤酒都醉的酒量都無覺得醉,酒精濃度應該唔高。
最後要讚下侍應服務態度非常良好同貼心,同朋友坐左兩個幾鐘會幫我地fill暖水,仲會不時問下我哋的需要,整體體驗非常好!

2021-04-12 88 瀏覽
最近,我食親嘅餐廳都係OP入咗圍🥰今次呢間係OpenRice 最優秀西式餐廳開飯熱店🥰餐廳位於 23樓頂樓,環境幾有情調,仲可以180度飽覽旺角彌敦道同九龍群山,望住個靚景食嘢,人都開心舒暢啲。美景配上美食嘅享受,餐廳由前星級酒店行政總廚主理,水準都有保證。🥖餐包鬆軟,配合香滑嘅牛油同香草。🫖龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 Lobster Bisqu $138比較少有嘅貼心服務,侍應會即場用湯壺倒湯,確保湯嘅溫度。龍蝦湯非常濃郁,雲吞小巧精緻,幾脆口。🥗凱撒沙律 配煙三文魚 Caesar Salad $148特別嘅食法,係將煙三文魚夾喺生菜,配合埋煙肉、芝士同麵包粒, 一口咬層次豐富。 🥩醬燒豬肋骨 Baby Back Rib $258 外層鋪滿濃味嘅醬汁,比較深色,切開後更適合打卡。比想像中更多肉,肉質鮮嫩,值得一試。 🍲烤香草帶子意大利飯 $198𝑆𝑒𝑎 𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝𝑠 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜帶子厚身彈牙!Risotto creamy 得嚟又唔會太膩!店員好細心咁會了解我哋想要嘅軟硬度。飯軟硬適中,有少少咬口。🍨焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋$88𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 𝑎𝑛𝑑 𝑊𝑖

🥰餐廳位於 23樓頂樓,環境幾有情調,仲可以

🥖餐包鬆軟,配合香滑嘅牛油同香草。
🥗凱撒沙律 配煙三文魚 Caesar Salad $148
特別嘅食法,係將煙三文魚夾喺生菜,配合埋
煙肉、芝士同麵包粒, 一口咬層次豐富。
🥩醬燒豬肋骨 Baby Back Rib $258
🍲烤香草帶子意大利飯 $198
𝑆𝑒𝑎 𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝𝑠 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜
飯軟硬適中,有少少咬口。
🍨焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋$88
𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 𝑎𝑛𝑑 𝑊𝑖𝑙𝑑 𝐵𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠 𝐶𝑟𝑒𝑚𝑒 𝐵𝑟𝑢𝑙𝑒𝑒
幾靚嘅擺盤🥰 火山表面少少焗脆,估唔到裏面唔係純粹焗左嘅蛋白咁🤣切開係有驚喜,係朱古力同雲尼拿雪糕球,仲有海棉蛋糕做餅底。焦糖燉蛋蛋味濃厚,係心機之作。 🍹𝑃𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜𝑙𝑎𝑑𝑎 $85
🍸Blue Hawaii $85
𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙、𝑚𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙嘅選擇有好多,今次揀嘅𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙味道比較清新開胃,酒味唔會太重。 Pina Colada 椰汁味香濃,Blue Hawaii 菠蘿味較重,酸酸甜甜。
🇭🇰旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘
  • 龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞
  • Cocktail
  • 醬燒豬肋骨
  • 烤帶子意大利飯
2021-04-11 79 瀏覽
食好西系列·旺角樓上餐廳🤩之前無意中見到呢間餐飯, 似正, bookmark咗一排, 近排仲上咗OpenRice嘅榜, 把心一橫, 決定同個friend gathering順便試吓☺️約咗6:00pm食dinner, 太陽仲未落哂山, 好chill, 成個環境都好relaxing, service好周到👍🏻叫咗嘢食先上咗餐包, 熱騰騰出爐嘅, 好脆口, 配上smooth牛油, 正呀👍🏻-我同朋友叫咗2個main share食, 1個係魚, 1個係牛. Waitress喺我地落單果陣問: 如果我地先上魚, 等你地食哂, 先上牛好唔好? 我地當然話好啦, 唔洗驚個dish涼咗😊Seabass Fillet($188), 爐魚 配上薯蓉、青瓜、脆肉瓜&椒, 魚個皮整得好脆口, 魚煮得啱啱好, 幾好食☺️Prime Angus Sirloin($308), 喺menu見到呢間餐廳有熟成牛, 我估佢啲牛應該會幾好食, 所以叫咗個10oz安格斯, tender同埋好rich牛味, 伴著輕微木炭smoke味, 好正😍!Overall: $280 per person, fair price for di
食好西系列·旺角樓上餐廳🤩

Overall: $280 per person, fair price for dinner and high quality especially the Sirloin☺️個裝修好romantic, service周到, 每上一次菜會幫你換一次碟(fine dinning service). 坐得舒服, 傾計都傾得好舒服
2021-04-11
2021-04-11 99 瀏覽
很高興和媽媽 一起到旺角一間高級嘅西餐廳吃午餐。 這裏環境非常高雅,美麗,裝修很有味道。想不到在旺角這些鬧市也有一間這麼高級嘅西餐廳。員工嘅服務質素也很高。值得推介。這裏嘅餐湯是南瓜忌廉湯,很香同很濃郁嘅南瓜香味。我點了一份香煎雞扒餐, 雞扒煎得很香脆, 十分有口感。我媽媽點了一份三文魚紫菜意粉,我們很喜歡這碟意粉,味道非常之美味,香濃嘅紫菜再加三文魚,令人回味無窮。我最喜歡這份甜品,是綠茶慕絲蛋糕,很香濃嘅綠茶味,口感清新可口。食完午餐,嘆返一杯餐茶,非常寫意。
想不到在旺角這些鬧市也有一間這麼高級嘅西餐廳。
員工嘅服務質素也很高。值得推介。

這裏嘅餐湯是南瓜忌廉湯,很香同很濃郁嘅南瓜香味。

我點了一份香煎雞扒餐, 雞扒煎得很香脆, 十分有口感。

食完午餐,嘆返一杯餐茶,非常寫意。
the vibe of restaurant is good and it’s a great place for gathering 😬the view from the restaurant is also stunning ✨grilled US prime angus sirloin steak (10oz) ($308)-it’s served with medium rare👌🏻 and perfectly cooked and seasoned grilled sea bass fillet (200g) ($188)-the meat is tender and the skin is crispy 🤤-the mashed potato is smooth☺️

呢間人氣🔥餐廳喺旺角譽發廣場23樓,下午6點幾去到,竟然已經好多人,原來喺被落地玻璃外嘅夕陽🌇美景吸引住,加上餐廳精心設計嘅💗💗裝飾,我嘅心真係被溶化💞Sou-Vide Octopus with Mixed Green Salad慢煮八爪魚🐙肉質好軟腍,配上清新嘅沙律菜🥗/蕃茄蘿蔔🍅🥕/豆Soup of the day 周打魚湯,湯底濃郁,材料豐富。Char Grilled Canadian🇨🇦 Pork Chop with Herbed Wild Mushroom 店員推介❣️ 上碟豬扒已經切開一件件,好方便。 豬扒肉汁豐富,肉味香濃,仲有炭燒香。 伴著野菇粒一齊食,味道更佳 Lobster Tail Linguini 大大件原條完整去殼龍蝦🦞尾,肉質都幾鮮甜。 尤其喜歡龍蝦醬汁,香濃鮮味,意粉做到掛汁。 牛肝菌亦爽甜。White Wine Jelly with Fresh Fruits透明啫喱入面有顏色鮮艷嘅水果,食落淡淡白酒香,加上水果清新鮮甜。Baked Mini Alaska and Wild Berries Creme Brûlée 火焰🔥雪山🏔️+野莓蕉糖燉蛋, 一碟有兩款甜

Soup of the day
周打魚湯,湯底濃郁,材料豐富。

伴著野菇粒一齊食,味道更佳

Lobster Tail Linguini

火焰🔥雪山🏔️+野莓蕉糖燉蛋, 一碟有兩款甜品,兩個享受😋 火焰雪山🏔️外型吸睛,外面係焗蛋白,入面喺甜絲絲嘅雪糕,底層仲有海棉蛋糕,真係好驚喜! 蕉糖燉蛋就夠哂順滑,蛋味香濃。

Melon Sour
Pink Lady
飲品選擇都幾多, 而且外型吸引, 我揀咗青b b 嘅Melon Sour 同紅色Pink Lady,顏色耀眼,酒精味唔太濃,好啱我飲

• 龍蝦尾扁意粉
  • 焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
  • Char Grilled Canadian🇨🇦 Pork Chop with Herbed Wild Mushroom
2021-04-09 87 瀏覽
在浪漫氛圍的餐廳下用膳,so sweet! 很喜歡這裡,居高臨下的位置,伴隨浪漫的佈置,吃著西餐,心情都放鬆不少。食物方面,前菜我們點了烤雞肉配芝麻醬、吞拿魚薯仔沙律跟周打魚湯,主菜就點了蘆筍什菜配紅菜頭意大利飯、炭燒美國安格斯西冷牛扒伴燒汁,還跟了一蛋糕甜品。我覺得周打魚湯十分出色,不稀不糊,食到鮮魚肉,真材實料,味道剛剛好;前菜不過不失;主菜份量剛好,不過多或過少,意大利飯軟硬適中,跟紅菜頭很搭配,不會太creamy,我鍾意!西冷扒肉味濃,厚度剛好,跟燒汁很搭配。整餐膳食豐富,環境很好,下次紀念日要再來。

2021-04-08
復活節假期,終於有時間享受二人世界。這家餐廳是朋友推薦,大玻璃窗上以仿真玫瑰砌成了心心,環境寧靜,是談心的好地方。有套餐提供或單點。麵包香軟。⭐️扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律$168一片片吞拿魚清爽Q嫩,輔以黑椒調味,夾著辛辣滋味,實在很開胃呢!⭐️龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞$138龍蝦湯很濃稠,入口鮮味,龍蝦的味道很突出。配上炸得酥脆的雲吞,給味蕾新的享受。⭐️美國特級安格斯西冷扒(8安士)$308接近六成熟的西冷扒沒有失手,入口肉味濃郁,伴以網紋的焦香味,肥瘦恰當,令人享受。⭐️芝士焗牛肝菌露筍菠菜千層$168千層菠菜麵配上芝士,入口帶有芝士香氣,幸好菠菜和蘆筍中和了芝士的膩感。⭐️coconut panna cotta$78最後來一道義式甜品,奶凍口感較結實一些,入口帶有菠蘿的酸香,口感滑溜清新。⭐️strawberry love$45以Fresh strawberry 和士多啤梨糖漿混合而成,頂層加上忌廉,入口有士多啤梨果汁的香味,也帶有淡淡的奶香。⭐️Nugan Estate Merlot$85紅酒呈深红紫色,入口帶有果香,口感柔和。▫️油尖旺區較有水準的西餐廳,服務較專業得體,食物也在水準上。

復活節假期,終於有時間享受二人世界。

有套餐提供或單點。

麵包香軟。

⭐️扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律$168
扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律

⭐️龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞$138
龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞

⭐️美國特級安格斯西冷扒(8安士)$308
美國特級安格斯西冷扒(8安士)

⭐️芝士焗牛肝菌露筍菠菜千層$168
芝士焗牛肝菌露筍菠菜千層

⭐️coconut panna cotta$78
coconut panna cotta

⭐️strawberry love$45
strawberry love

⭐️Nugan Estate Merlot$85
Nugan Estate Merlot

紅酒呈深红紫色,入口帶有果香,口感柔和。

$544.5 (晚餐)
扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律
龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞
美國特級安格斯西冷扒(8安士)
strawberry love
2021-04-08 68 瀏覽
呢日男朋友冷神秘,帶我踏進譽發廣場23樓,呢間叫Bellevue Bar and Grill 既西餐廳🍴環境裝潢好有心思,落地玻璃加上粉紅玫瑰花堆砌而成既心形,相信未食已經冧到唔少女性朋友代表愛既多國文字整成既心形🧡bar位都好靚喎事不宜遲,我同男朋友點左以下心水菜色1)CRAB MEAT CHOWDER 蟹肉周打湯,蟹肉夠足料相當有誠意👍🏻而且無腥味2)BREAD 唔好睇少呢個迷你餐包,法包既口感原來入面有南瓜籽配埋剛才既蟹肉湯3)SILVER COD FISH FILET銀鱈魚以煎焗方式煮到岩岩熟唔會老,魚皮仲keep住脆配埋白汁青紅椒配菜,口感唔會好dry ,呢味西式版銀鱈魚盡得小妹歡心4)10oz dry aged rib eye 男朋友叫左呢味5成熟乾式熟成肉眼,佢表示牛肉味十足,經過30日乾式熟成,肉汁及油花集中,又係誠意之作以咁優秀既西餐食物質素黎講兩個人晚市食呢個價錢絕對唔算貴呀!絕對會有下次

代表愛既多國文字整成既心形🧡

bar位都好靚喎

事不宜遲,我同男朋友點左以下心水菜色

1)CRAB MEAT CHOWDER
蟹肉周打湯,蟹肉夠足料相當有誠意👍🏻而且無腥味

2)BREAD
唔好睇少呢個迷你餐包,法包既口感原來入面有南瓜籽
配埋剛才既蟹肉湯

3)SILVER COD FISH FILET
銀鱈魚以煎焗方式煮到岩岩熟唔會老,魚皮仲keep住脆

4)10oz dry aged rib eye

• 餐包
  • 美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉
2021-04-07 80 瀏覽
黎到尼間有情調既西餐廳慶祝,當然叫杯cocktail-pina colada賀一賀佢。當然係好飲啦!我哋叫左牛油果沙律,幾清新!龍蝦湯好入味!燒春雞,略嫌油膩左d,另外再叫大蝦意粉,正常好好味!甜品係併盤,我個人覺得麻麻地。整體值得推薦!