餐廳: Bellevue Bar and Grill
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-10-07 318 瀏覽
位於旺角油麻地區既高質西餐廳,餐廳採用全落地玻璃,窗口位置居高臨下可以飽覽旺角夜景,佈置有氣氛又有格調,非常浪費,好適合情侶黎拍拖食飯👫/朋友慶祝🥳。.🦆鵝肝肉醬💲178味道好香濃,質地好香滑細軟,配埋脆卜卜既面包一齊食好撘配😋。.🍲龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞💲138炸海鮮雲吞融入龍蝦湯去增加口感,龍蝦湯味道極濃郁,入囗香滑濃稠,用左少少香草吊味去平衡番,感受到非常真材實料💯。.🥩美國特級安格斯牛柳(8安士)💲398Order左5成熟,牛柳肉味濃厚,肉質軟腍又無筋👍🏼,上面落左少少海鹽做調味已經帶出到肉味😋,仲有豆角做伴菜,薯蓉墊底。.🍮焗朱古力心太軟伴柚子凍糕💲88心太軟係用膳後即焗,等了約20分鐘,新鮮熱熱焗起,朱古力流心到不得了🤩,柚子凍糕口味非常特別,質地非常滑溜,入口味道清新,剛好可以平衡朱古力既甜味👍🏼。————————————————價錢:💲882 / 2ppl味道:😋😋😋😋😋環境:✨✨✨✨✨服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️賣相:📸📸📸📸📸等待:0 mins (7pm)回頭率:80%📌 店員好好禮貌👍🏼

🦆鵝肝肉醬💲178

味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸📸
等待:0 mins (7pm)
回頭率:80%
📌 店員好好禮貌👍🏼
2020-10-06
2020-09-24 1176 瀏覽
Bellevue bar and grill坐落於油麻地鬧市,環境優雅,氣氛浪漫,玻璃窗旁掛滿暈黃的燈飾,六點時份,望著金光燦燦的夕陽,特別吸引。聽著悠揚樂曲,享用著滋味晚餐,令人心動! 黑松露忌廉湯十分濃稠,綿軟的忌廉,入口熱燙,帶淡淡松露幽香,是滋味的開端。扒帶子伴烤香草露筍 $188帶子圓潤滑溜,煎至油光亮澤,邊沿微微焦香,入口滑嫰、鮮甜,肉質仍然綿潤。很喜歡露筍和帶子的配搭,爽脆露筍配上柔軟帶子,口感多層次。烤海鱸魚扒 $188鱸魚表皮煎封至金黃,質感焦脆,緩緩切開,魚肉香嫰軟滑,咀嚼時魚油豐沛,啖啖鮮香,比一般魚柳更吸引。薯蓉軟綿黏牙,奶滑窩心,加上甘荀及雜色椒絲伴碟,味道細緻均衡,健康又美味。烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉 $198龍蝦尾開邊後,烤至香噴噴,肉質彈牙、結實,鮮味十足。扁意粉煙韌、濕潤,伴隨著龍蝦汁鮮香,口感還夾雜蕃茄和雜菌粒,每啖香稠。一口爽彈龍蝦肉,一口扁意粉,鮮味吸引,十分窩心。焗朱古力心太軟伴柚子涷糕 $88香烤的朱古力蛋糕,傳來誘人蛋香。切開心太軟,熱燙的朱古力流心洶湧而出,夾合微脆的朱古力蛋糕,入口濃郁甜香。朱古力的蜜甜碰上柚子的清新,酸甜交雜

扒帶子伴烤香草露筍 $188

烤海鱸魚扒 $188

烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉 $198

焗朱古力心太軟伴柚子涷糕 $88
香烤的朱古力蛋糕,傳來誘人蛋香。切開心太軟,熱燙的朱古力流心洶湧而出,夾合微脆的朱古力蛋糕,入口濃郁甜香。朱古力的蜜甜碰上柚子的清新,酸甜交雜,配上草莓、藍莓果肉,鮮甜細緻。

Soul love $68
浪漫的粉紅色,盡是清新雜莓肉,甜酸莓果香氣,十分消膩。

Mango Paradise $68
造型令人迷醉,菠蘿汁混合橙汁,入口濃甜蜜意,加上馥郁芒果、熱情果,充滿熱帶氣息,杯底還有滿滿熟透芒果肉。

2020-09-23
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
突如其來嘅好天氣,令到我地可以好好欣賞鬧市中嘅靚靚日落 💕🌅 一入門口已經俾個日落吸引咗,未坐低已經影咗幾張相 📸 建議大家都係早少少嚟,可以一路飲cocktail一路欣賞個日落除咗有日落睇,啲嘢食又好食,仲要讚吓個侍應妹妹 (佢應該細過我), service 真係好好,同每張枱都會傾2句牛油果田園沙律 📍$138牛油果份量都幾多,再加埋啲青蘋果,成件事好refreshing; 個醬汁用咗橄欖油同黑醋,微酸得黎好開胃,又唔怕肥時日餐湯-意大利雜菜湯 📍$68番茄同香草味都幾香幾濃,仲跟足傳統咁放咗啲短意大利麵入去,淨係個湯都覺得廚師好用心呀美國特級安格斯熟成肉眼扒 📍$338Fine dining 又點少得食扒 🙆🏻‍♀️ 熟成牛扒用咗一個類似乾烘嘅方法去整,令肉質更幼嫩,味道更濃郁,仲可以鎖住啲水份,點埋個芥末醬一齊食,就更加滋味啦龍蝦尾扁意粉 📍$198一上枱已經聞到好香 😋😋 未食已經見啲龍蝦汁岩岩好,唔會太水又唔會太乾身,好想即刻食呀! 食落啲龍蝦汁嘅味道都好濃,好香,隻龍蝦尾仲好厚肉,好彈牙焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 📍$88一凍一熱嘅配搭成為咗今晚晚餐嘅結尾,連甜品都要刺激一下

牛油果田園沙律 📍$138

時日餐湯-意大利雜菜湯 📍$68

美國特級安格斯熟成肉眼扒 📍$338

龍蝦尾扁意粉 📍$198

焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 📍$88
一凍一熱嘅配搭成為咗今晚晚餐嘅結尾,連甜品都要刺激一下我地個味蕾 😊😊 真係無得輸 👍🏻 個柚子凍糕甜甜酸酸咁,質感有啲似雪硬咗嘅雪糕,食到個人凍凍地再食一啖熱辣辣嘅流心朱古力心太軟,感覺好幸福 💕💕

Red Evil 📍$78
用荔枝同紅酒做 base 嘅雞尾酒,紅噹噹咁,好似好wild 添 🤭

Old Fashioned 📍$88
用whiskey 同橙皮做 base 嘅雞尾酒,酒尾較其他雞尾酒濃,幾岩男士飲
時日餐湯-意大利雜菜湯
牛油果田園沙律
Red Evil
Old Fashioned
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
放假同朋友試新餐廳搵到寶!呢間油麻地餐廳真係平靚正,餐廳位於23層,而大部份座位都係窗邊位,落地玻璃可以飽覽高樓街景,夜晚近黃昏黎食應該更正;餐廳服務高質貼心,加水、落order等細節份做得好好!今次我同朋友叫左兩個lunch set,包主食同一杯熱飲,可以另外加錢要埋餐湯、沙律同甜品等 呢度上既麵包明顯新鮮烘熱過,非常鬆軟,加埋creamy 既牛油好香口,有驚喜 ;Greek Salad 份量剛好,用料豐富,有三色椒、紫洋蔥同紫椰菜等,仲有我最愛既芝士粒提昇整體層次  第一個set 要左煙鴨胸伴菠菜忌廉扁意粉($98),整體重奶味、很香,非常滑溜creamy幼滑,菠菜忌廉味道濃郁,而微微煙燻過既鴨胸肉口感滑嫩多汁,粗身意粉口感偏向煙韌,掛汁程度高,咁平平冇奇既忌廉意粉都煮得咁有水準,必試! 另一個set 要左香烤芝士parma ham 三文魚扒伴百香里汁($198) 食落鹹香味十足,三文魚煎得香口,肉質偏淋,味道較淡,所以一定要連埋味道偏咸既火腿一齊食最完美;配菜豐富而薯蓉香滑鬆軟,幼滑如絲,令人回味無窮 最後上既甜品係三粒不會太膩既迷小泡芺,為呢餐畫上完美句號

最後上既甜品係三粒不會太膩既迷小泡芺,為呢餐畫上完美句號
2020-09-19
2020-09-16 637 瀏覽
因為疫情緣故, 大食妹已經好耐無同好姊妹食飯難得晚市堂食放寛, 大食妹當然要食返啲好野慶祝一下同好姊妹com好, 最後揀左去Bellevue食西餐Bellevue嘅環境唔錯, 座位好闊落侍應都好有禮貌, 嗌野食時會復單, 防止錯漏<Pink Lady>慶祝當然要飲返杯, Bellevue嘅cocktail種類好多好姊妹睇左好耐, 最後揀左Pink LadyPink Lady顏色偏紅, 好襯餐廳嘅主色調, 杯上仲放左隻用檸檬皮雕出嘅蝴蝶, 打卡之選Pink Lady酒精度數較低, 味道酸酸甜甜好清新, 女仔一定鍾意<Old Fashioned>大食妹呢啲酒鬼當然揀左酒精濃度較高嘅Old Fashioned啦Old Fashioned嘅Whiskey成份比較重, 一開始飲嘅時候會好濃郁, 味道微苦但香醇飲到一半溶冰時就會非常順口<Traditional Caesar Salad>前菜方面, 我地揀左比較清爽嘅撒沙律沙律新鮮脆卜卜, 配上偏酸嘅沙律醬、咸咸嘅煙肉碎同小多士, 好開胃<American Crab Meat Chowder
因為疫情緣故, 大食妹已經好耐無同好姊妹食飯
難得晚市堂食放寛, 大食妹當然要食返啲好野慶祝一下
同好姊妹com好, 最後揀左去Bellevue食西餐

Bellevue嘅環境唔錯, 座位好闊落
侍應都好有禮貌, 嗌野食時會復單, 防止錯漏

<Pink Lady>
好姊妹睇左好耐, 最後揀左Pink Lady

<Old Fashioned>
飲到一半溶冰時就會非常順口

<Traditional Caesar Salad>
前菜方面, 我地揀左比較清爽嘅撒沙律

<American Crab Meat Chowder with Avocado Cream>
餐湯方面, 我地揀左美式蟹肉周打湯伴牛油果忌廉
裏面有好多蟹肉, 口感creamy, 而後勁微酸, 特別得黎又好有層次

<Tiger Prawns Angel Hair>
主食方面, 我地嗌左份烤虎蝦伴香草醬天使麵
烤虎蝦碳烤感比較重, 肉質偏軟但蝦味突出

香草醬天使麵口感彈牙, 裏面仲混合左好多菇菌

<Grilled Whole Spring Chicken Butterfly Style>
因為怕食太飽食唔落甜品, 另一款主食我地就揀左烤蝴蝶春雞
烤雞一上枱嘅時候, 蜂蜜香氣撲鼻而來
份量好大, 雞皮薄得黎又脆卜卜, 雞肉偏瘦, 配上咸咸嘅醬汁, 味道唔錯

<Chocolate Lava Cake>
食完飯當然要食埋甜品
可惜我他已經食得好飽, 只好嗌份焗朱古力心太軟伴柚子凍糕share
朱古力心太軟上枱時熱辣辣, 一吉落去朱古力醬就湧曬出黎
朱古力味道濃郁, 甜度啱啱好
覺得太膩可以食返啖柚子凍糕中和一下
柚子凍糕味道酸甜清新, 口感好似cheesecake

• 烤虎蝦伴香草醬天使麵
  • Pink Lady
  • 烤蝴蝶春雞
  • Old Fashioned
今晚同老公浪漫下,去咗食燭光晚餐🍹喺Bellevue Bar and Grill呢度,仲可以一路欣賞日落的醉人景色,一路嘆番杯cocktail,睇住隻鹹蛋黃和漫天的橙色雲彩☁️在你面前緩緩沉下消失在樓景中🌄,真係好寫意好有feel🍸我都忍唔住要立刻打卡🤩而且呢度環境好,雅致又有藝術感的壁畫,一整邊巨型的落地玻璃,加上每張枱都有適當的座位距離,探熱和消毒功夫也做得很好,可以安心地在這裏恍如自成一國地慢談。#凱撒沙律喜歡這裏的凱撒沙律,蔬菜很清甜很新鮮,配上淡淡奶油香的芝士和蒜香味的脆多士,真的是很好的開胃菜。#美式蟹肉周打湯香濃的周打湯還添加了蟹肉,使味道的層次感大大提升了,真蟹肉吃起來味道還很鮮甜,so yummmm😋#美國特級安格斯西冷扒美麗的格仔紋從來不騙人😋滿滿的香烤風味一直係我至愛!牛扒肉質鮮嫩,温柔地在舌尖上打轉,而且仲keep到啖啖肉汁,好味好味!腌尖的老公也表示好滿意😆#龍蝦尾扁意粉🍝老公鍾意食龍蝦又好怕剝殼,呢款真係啱晒我哋!原條剝殼龍蝦尾!夠晒肥美大隻!食落仲落爽實鮮甜啖啖肉,會令人忍唔住’唔’一聲瞇起眼來享受!意粉亦有驚喜,完全食到意粉吸收晒龍蝦汁嘅鮮味,還隱約透露出

#凱撒沙律

#美式蟹肉周打湯

#美國特級安格斯西冷扒

#龍蝦尾扁意粉🍝

意粉亦有驚喜,完全食到意粉吸收晒龍蝦汁嘅鮮味,還隱約透露出蕃茄清新,keep到略帶韌度,唔會太淋,成件事好Perfect😋

#泰式椰子奶凍伴蜜餞鳳梨🍍

呢款奶凍好特別啊集合左我同老公鍾意食嘅元素,我老公就鍾意食椰子我就鍾意食鳳梨🍍,奶凍唔會太甜,口感清新,就算減肥中食都無罪惡感呀😆

我哋都嗌左兩杯Cocktail一路食飯一路慢慢㗳,呢度啲Cocktail幾好飲,果味和酒味都攞到個balance,飲咗半杯都開始有醉意,幾十蚊一杯好抵飲👍

試左呢間幾好 view, 可惜冇哂窗邊位其實走時都未滿客日落睇景應該不俗今次坐位有啲尷尬,坐左係熟成櫃前面。如果係好怕見到肉類就最好同侍應要求喇prime Angus rib eye叫左五成,配菜好食過塊扒。加左芥末之後有好食左。薯蓉好食lobster tail linguini個龍蝦好彈牙,要試。個汁就好濃,中意龍蝦湯會喜歡chocolate leave cake 呢個心太軟就麻麻了。normal 佢配柚子雪糕,酸酸地,我就麻麻,質感硬硬今次有叫一杯 sunrise surprise mocktail 有橙汁同益力多正常 perform 呢度侍應會逐個菜上,會睇你食到咩情況再上。係吾錯。。都有可能係因為張枱細,二人枱
試左呢間

幾好 view, 可惜冇哂窗邊位
其實走時都未滿客
日落睇景應該不俗
今次坐位有啲尷尬,坐左係熟成櫃前面。
如果係好怕見到肉類就最好同侍應要求喇

prime Angus rib eye
叫左五成,配菜好食過塊扒。加左芥末之後有好食左。薯蓉好食
lobster tail linguini
個龍蝦好彈牙,要試。

個汁就好濃,中意龍蝦湯會喜歡
chocolate leave cake

2020-10-12 0 瀏覽
難得係旺角搵到景觀開揚嘅餐廳,一於叫男朋友去食🤩經eatigo book有折,餐廳會打黎confirm booking問埋有冇咩慶祝,好貼心👍🏻/我地叫左2個set lunch share食餐包熱辣辣好食,個湯唔記得影但好奇怪有意粉碎係底,好似有人食淨左咁😯慢煮八爪魚沙律幾滑口,菜冇乜特別醬調味,比較一般牛嘅熟度滿意,但肉質一般,另外個汁有少少奇怪羊架相對上好食d,入口嫩滑留意尼個係2人份甜品😂😂比較的骰嘅泡乎/環境同服務都好好,只不過食物冇跟上滿意程度,未必回頭lu
我地叫左2個set lunch share食
慢煮八爪魚沙律幾滑口,菜冇乜特別醬調味,比較一般
牛嘅熟度滿意,但肉質一般,另外個汁有少少奇怪
羊架相對上好食d,入口嫩滑
留意尼個係2人份甜品😂😂比較的骰嘅泡乎
環境同服務都好好,只不過食物冇跟上滿意程度,未必回頭lu

2020-10-11 0 瀏覽
今日相約朋友一齊食飯💕因為太耐無見🥺所以想搵間舒適relax既地方傾下計😊估唔到有意外驚喜❗️環境好好🙈好有氣氛,好岩黎慶祝,每張枱面都有個小蠟燭🕯️帶另一伴黎佢一定會感覺到你既用心❤️.✨鵝肝 $178頭盆簡左鵝肝🦆配多士🍞本身都諗住唔叫鵝肝,因為怕煮得唔好會有騷味🙈但侍應強烈推介❗️所以試下😂依到既鵝肝好好食😋一啲騷味都無,黑椒味重左少少🤏但完全係入口即溶🤤再配埋多士食,外脆內軟,中意食鵝肝既人記得黎試啦🥰.✨龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 $138未試過甘濃既龍蝦湯🦞龍蝦湯配上香草碎🌿同黑椒碎令到湯味更出✨侍應見我地留低左個餐包🙈叫我地試下點包,個包吸晒啲湯既味🥰真係好好味❗️.✨美國特級安格斯牛柳(8安士) $398主菜叫左牛扒🐮牛扒唔叫細份😋個牛味都幾重❗️依家好少係出面食到燒出黎既牛扒🙈依間餐廳就做到🤤個配菜薯蓉好滑身💯緊值係Perfect match💕.✨焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 $88 甜品🍮係女人第二個胃黎🙈心太軟下面放左白麵包墊住😂我諗係怕朱古力醬太多🍫等我地可以點黎食🤤朱古力醬唔會話太甜❗️值得一提既係柚子凍糕😇凍糕我都係第一次食🙈有啲似柚子忌廉糕😂柚子味唔算太濃,但都值得一試既💕
✨鵝肝 $178

✨龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 $138

✨美國特級安格斯牛柳(8安士) $398

✨焗朱古力心太軟伴柚子凍糕 $88
2020-10-10 19 瀏覽
朋友神神秘秘話帶我去景觀靚餐廳食好野但又約係油麻地我本來都冇抱乜野期待諗住油麻地有啲咩景觀餐廳啊朋友帶我尼到一幢商厦入面直接㩒左23樓 轉眼電梯門一開 係餐廳既門口向入面窺探我已經震驚左 餐廳既裝修係行一雅緻西餐fine dining路線幾乎都用上落地玻璃窗職員帶我地去窗邊餐枱坐底一整個旺角區人來人往既景像盡收眼底加上23樓本身係區內算高 景觀開場可以飽覽旺區城景之餘 如果係日落時間尼 餐廳既座向更加可以睇到靚日落可惜我地個日陰天仲有落雨但係都有另一種氛圍食物方面 價位算中上 我同朋友叫左menu上面最平既菠菜鴨胸意粉 再加左廚師推介既三文魚扒兩者都揀左跟沙律同甜品 朋友再加埋一道湯食物擺盤精緻 份量適中 職員服務態度都好好 知道我地想share自動自覺就為我地提供額外既碟食物味道方面 菠菜意粉最有驚喜醬汁帶有濃郁既奶香 而且同意粉融合得好好 每一啖都好香好入味 鴨胸份量亦好有誠意三文魚亦係大大份 味道不俗但意粉比較Cp值高推薦大家至於前菜甜品方面 沙律菜好新鮮甜品既小泡芙亦好別緻加上美景 打卡一流!等下次天氣好啲一定要encore
朋友神神秘秘話帶我去景觀靚餐廳食好野
但意粉比較Cp值高

推薦大家
至於前菜甜品方面 沙律菜好新鮮
甜品既小泡芙亦好別緻
加上美景 打卡一流!
等下次天氣好啲一定要encore

2020-10-07 0 瀏覽
今日同女朋友想食西餐, 就搵左呢間位於旺角既西餐廳。店內環境好靚,周圍牆壁都係電影風既設計,坐位舒適,完全冇壓迫感。餐前小食餐廳準備左向日葵粟米做既包同埋全麥包。脆炸香草田螺釀白菌炸得非常香脆可口,裡面係大大隻既田螺及白磨菇,田螺好爽口美國特級安格斯肉眼扒10安士既安格斯肉眼扒,點左7成熟,但絕對不嚡口,肉質鮮嫩配上芥末醬一流,必食之選龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉賣相很好,而龍蝦汁夾扁意粉都好夾味,龍蝦尾啖啖肉彈牙可口驚喜甜品拼盤揀左呢樣甜品想睇下有冇驚喜 結果真係好特別,店員以火槍燒熔朱古力,熔左先知裡面既甜品是甚麼,原來係野莓蛋糕!其餘重有布朗尼等等既蛋糕,滿足不同口味既食客👍🏻 ,呢間店既店員好親切而且服務都好貼心,例如會經常幫食客換碟,值得一讚
今日同女朋友想食西餐, 就搵左呢間位於旺角既西餐廳。

餐前小食餐廳準備左向日葵粟米做既包同埋全麥包。

脆炸香草田螺釀白菌
炸得非常香脆可口,裡面係大大隻既田螺及白磨菇,田螺好爽口

美國特級安格斯肉眼扒
10安士既安格斯肉眼扒,點左7成熟,但絕對不嚡口,
肉質鮮嫩配上芥末醬一流,必食之選

龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
賣相很好,而龍蝦汁夾扁意粉都好夾味,龍蝦尾啖啖肉彈牙可口

驚喜甜品拼盤
揀左呢樣甜品想睇下有冇驚喜
結果真係好特別,店員以火槍燒熔朱古力,
2020-10-07 0 瀏覽
最近生活忙碌想搵美食為生活作一個調劑就來到位於旺角鬧市中的Bellevue Bar餐廳居高臨下 飽覽鬧市景色 餐廳裝修很有格調 內外都有充滿藝術氣息的插畫員工很有禮 招呼十分周到很耐心介紹餐廳既菜式完全感受到佢地對客人的重視餐前麵包係全麥包配向日葵粟米包麵包烘到很脆 又鬆軟脆炸香草田螺釀白菌平日大多食焗田螺炸田螺好少見 用炸漿包裹住田螺同白菌外脆內多汁 口感特別美國特級安格斯肉眼扒(10oz)牛扒既火侯符合我地想要既程度👍🏻切開牛扒滿滿肉汁肉質夠淋有口感 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉龍蝦尾啖啖肉 肉質彈牙對於愛吃龍蝦的我 表示很滿足😋扁意粉煙韌 掛汁程度高整體來說無論環境、食物質素、服務都很好食物款式都幾特別~
最近生活忙碌

平日大多食焗田螺
炸田螺好少見
用炸漿包裹住田螺同白菌
外脆內多汁 口感特別

美國特級安格斯肉眼扒(10oz)
牛扒既火侯符合我地想要既程度👍🏻
切開牛扒滿滿肉汁
肉質夠淋有口感

烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
龍蝦尾啖啖肉 肉質彈牙
對於愛吃龍蝦的我 表示很滿足😋
扁意粉煙韌 掛汁程度高

整體來說
無論環境、食物質素、服務都很好
食物款式都幾特別~

2020-10-07
有一段日子冇食過標準西餐,點都要浪漫一番,今次揀咗去油麻地【Bellevue Bar and Grill】食晚餐。🥰 環境優美,位於大厦頂層、居高臨下,一望無際,而且服務亦好好!👍我哋Order咗Caesar沙律🥗、蟹肉周打魚湯🥣、安格斯肉眼扒🥩、深海帶子意大利飯🥘,甜品要咗Mini Alaska and Creme Brulee🍮,飲品要咗Mango Paradise🍸同埋Sunshine Surprise🍹。😍個沙律🥗好新鮮好fresh,個生菜同埋其他配料都好上乘。而蟹肉周打魚湯就有好濃嘅海鮮味。佢有免費麵包提供埋,一啖湯一啖麵包好正。😋肉眼扒🥩就超有濃厚嘅牛味,同埋肉質及脂肪分佈平均,絕對係超好嘅品質,點埋特製嘅醬汁食,食到停唔到口。😋而帶子意大利飯🥘賣相亦都好靚,意大利飯因應我哋嘅要求煮得比較林,帶子又超有鮮味而且好大粒。😍甜品🍮就好有特色,入面包含咗雪糕、蛋糕同火焰棉花糖嘅味道,每一啖都有唔同嘅口感,令人再三回味。😋兩杯特色飲品🍹絕對係打卡之選,而且都好fresh好清新,夏天飲一流!🥰

Mini Alaska and Creme Brulee
帶子意大利飯