餐廳: Bellevue Bar and Grill
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-03-21 111 瀏覽
<高質西餐 bar >🍺喺油麻地 呢個新起既譽發商場 高層 既 bellevuebarandgrill環境舒服 夜景全部開住燈既高樓大廈 十分唔錯 👍🏻 餐廳燈光帶 d幽暗 暗兩個人飲杯酒 食下扒 意粉 小食甘 👍🏻🍴手工啤 vedett extra white belgian wheat 4.7 % 58蚊枝🍺好美味既手工啤 配以倒三角杯增加香氣 聞落帶 d花香味 泡夠層次感 味道清新 唔錯🍴黑松露薯條 68 蚊🥔薯條夠粗身 出面好香脆但又夠薄 入面好軟林 外脆內軟 連埋皮炸既薯條更有口感🔥點茄汁 同香濃既黑松露醬都好味🍄🍴烤緬甸州龍蝦尾拌牛肝菌龍蝦汁扁意粉 198 蚊🍝蘿蔔葱花加上爽口既雜菇做配搭 令到本身甘有口感入味既扁意粉更有口感 . 而意粉既醬汁 龍蝦味香 再帶 d忌廉既滑 調味唔錯 龍蝦尾亦都整得十分彈牙🐲🦐 十分鮮甜 盡吸龍蝦汁🍴凱撒沙律 118 蚊🥙加 香辣雞肉20 蚊🔥沙律原條沙律菜 新鮮爽口 配少少凱撒醬 加 d香脆麵包糠同少量炸豬肉乾 帶 d香咸味調味 😆 配以新鮮 雞有雞味既彈牙雞胸肉 清得黎 好味🐤🍴烤 T骨扒 16 oz 268 蚊🐮多肉嗰邊
<高質西餐 bar >🍺

🍴黑松露薯條 68 蚊🥔

🍴烤緬甸州龍蝦尾拌牛肝菌龍蝦汁扁意粉 198 蚊🍝

🍴凱撒沙律 118 蚊🥙
加 香辣雞肉20 蚊🔥

🍴烤 T骨扒 16 oz 268 蚊🐮
多肉嗰邊係脊肉 比較煙靭 肉質香濃夠 juicy另一邊係 里脊肉 夠肉汁油粉多 啖啖牛油🐮肉質夠軟熟 點燒汁同芥辣都好味
#雞胸 #t骨扒 #牛扒 #沙律 #啤酒 #薯條 #黑松露

Score 平均分 <8.1/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Bellevue bar & grill
#bellevuebarandgrill
旺角彌敦道558 至560 號 譽發廣場23 樓
2020-03-21
2020-03-06 458 瀏覽
前陣子的生日 和朋友到了譽發廣場的Bellevue Bar and Grill慶祝呢一間西餐廳最特別嘅地方 莫過於特大落地玻璃日落黃昏時 望著夕陽西斜 晚霞嘅色彩 非常之浪漫餐廳嘅裝修易型格為主牆上都畫滿咗色彩繽紛嘅壁畫感覺有緣置身於歐洲嘅餐廳裏面由於現時全民抗疫餐廳都做了一系列防禦措施包括量體溫以及酒精搓手呢度仲有精選晚市套餐 由四百幾至五百幾蚊不等重點竟然有熟成牛扒食餐前來一個蕃茄啫喱凍看似冇咩特別 一食落竟然爆發出番茄嘅清新香氣用嚟搽熱辣辣嘅香草餐包就最適合不過沙律方面選擇了 《燒燈籠椒伴魷魚沙律》燒燈籠椒 除咗色澤鮮艷之外 香甜軟滑的滋味會讓你壓根忘記它是甜椒而且煙燻氣息亦令沙律更有層次至於魷魚相當彈牙爽口經過簡單的調味 保留魷魚本身的味道餐湯是《法式洋蔥湯》焦糖化了的洋蔥 為洋蔥湯帶來深啡色一呷下 是洋蔥的那份清甜來到期待已久的主菜《 炭燒美國熟成西冷扒伴燒汁》Dry aged過的牛扒 色澤更加深紅而且肉質更幼滑 牛肉味更香濃熟成過後嘅牛扒 可以食到核果芝士嘅香氣令人印象相當之難忘今晚就order咗個medium熟度以最佳嘅食法會一會呢個咁出名嘅牛未食已經被焦香嘅外表所吸引果

呢一間西餐廳最特別嘅地方 莫過於特大落地玻璃

係朱古力味當中滲出陣陣伯爵茶香氣

增添一份高貴感覺

• 美國熟成西冷扒
2020-03-05 286 瀏覽
今日同男朋友去旺角食樓上西餐,一出𨋢,已經覺得幅牆好有文藝色彩,估唔到餐廳入面更有情調,好有feel,拍拖帶男朋友黎就啱哂。估唔到餐廳drinking menu係tablet,圖文並茂,非常吸引。我地叫咗2杯mocktails,一杯Winter,一杯Summer。係熱情果同藍莓mocktails,非常fresh,又好飲。之後黎咗啱啱焗好嘅餐包,香噴噴,又新鮮,搽herbs牛油,非常香口、軟熟脆炸香草田螺釀白菌前菜啱啱炸起,侍應好貼心咁提我地小心熱口,要攤涼一陣先好食。炸田螺釀白菌非常香脆,好有口感。美國特級安格斯肉眼扒(10oz)侍應送餐時非常有趣,話要將切牛扒嘅重任交比男士,所以當然男朋友切,哈哈!肉眼扒叫咗5成熟,油脂均勻,牛味濃郁,燒得好香,配Mustard好好食。配菜亦燒得啱啱好,好有鮮味。烤緬因州龍蝦尾牛肝菌龍蝦汁扁意粉龍蝦汁配埋濃濃嘅蕃茄,既有香濃龍蝦味,又有鮮茄味,好好食。龍蝦尾非常爽口,新鮮,值得一食。焗朱古力心太軟配柚子凍糕當然食埋甜品先滿足,心太軟焗得啱啱好,有流心,唔算太甜,配柚子凍糕非常夾,好清新。
係熱情果同藍莓mocktails,非常fresh,又好飲。

脆炸香草田螺釀白菌

美國特級安格斯肉眼扒(10oz)

烤緬因州龍蝦尾牛肝菌龍蝦汁扁意粉

焗朱古力心太軟配柚子凍糕

2020-02-27 182 瀏覽
Bellevue Bar & Grill 環境舒適, 情調一流, 好適合情侶享受蠋光晚餐!餐廳做足防疫措施, 店員會為每位顧客量度體溫! 餐廳採用經過高溫消毒的餐具, 還有提供消毒濕紙巾, 認真貼心!我地選擇咗一個SET DINNER, 另加一個主菜及飲品!餐包新鮮軟熟, 唔錯!帕爾瑪火腿伴木瓜沙律 (跟餐沙律)Papaya salad with Parma ham火腿伴木瓜同火腿伴蜜瓜, 都有異曲同工之妙!蕃茄啫喱心心蕃茄啫喱, 夠浪漫, 酸酸地, 好開胃!南瓜忌廉湯 (餐湯)Soup of the day南瓜味濃郁, 口感幼滑, 好味道!炭燒熟成美國西冷扒伴燒汁 Char-Grilled dry aged U.S. sirloin (7 o.z.) with gravy賣相一流! 牛扒帶少許炭燒味, 充滿肉汁, 牛味濃郁, 好滋味!烤三文魚扒 Grilled salmon steak (200 gm)三文魚魚皮烤至脆卜卜, 魚肉保持多汁嫩滑, 而且魚油味香濃, 正呀!Snow Ball 餐廳將菠蘿加入Snow Ball, 再配上牛油果, 好有特色!蜜柑慕絲蛋糕  (跟餐甜品)Sat

我地選擇咗一個SET DINNER, 另加一個主菜及飲品!

餐包

新鮮軟熟, 唔錯!

帕爾瑪火腿伴木瓜沙律 (跟餐沙律)
Papaya salad with Parma ham

火腿伴木瓜同火腿伴蜜瓜, 都有異曲同工之妙!

蕃茄啫喱

心心蕃茄啫喱, 夠浪漫, 酸酸地, 好開胃!

南瓜忌廉湯 (餐湯)
Soup of the day

南瓜味濃郁, 口感幼滑, 好味道!

炭燒熟成美國西冷扒伴燒汁

烤三文魚扒
Grilled salmon steak (200 gm)

Snow Ball

蜜柑慕絲蛋糕  (跟餐甜品)
Satsuma orange mousse cake

好軟滑, 加上鮮橙肉和果汁, 好清新!

凍檸茶 (餐飲)
Iced lemon tea
2020-01-19 1364 瀏覽
今日嚟到位於譽發中心頂層嘅一間高級西餐廳酒吧,可以喺頂層一覽夜景,一眼睇晒成個旺角,景色優美👍🏼✨有氣礦泉水($45)是一開始就問我地飲乜,我哋今日唔想飲酒,所以就選擇左 pellegrino礦泉水✨黑松露脆炸薯條($68)跟住點左一份黑松露脆炸薯條,係一份啱啱炸起嘅薯條配上濃郁嘅黑松露醬,薯條係厚切有咬口,食落非常creamy同埋有驚喜嘅味道。✨香煎帶子意大利飯($198)意大利飯製作需時等左30分鐘先食得,意大利飯上有幾件大大粒嘅帶子,非常香同埋賞心悅目。意大利飯入面混入左粟米,令到成個飯變得好清新同埋清甜嘅感覺。意大利飯嘅質感亦都唔會煮得太淋,有返飯應該有嘅感覺,感覺不錯。✨Bbq 燒豬肋骨($258)豬肋骨笑得好香同埋好惹味,BBQ醬包圍着成分豬肋骨火候亦都拿捏得非常好,有一種炭燒嘅香味! 一共有五條豬肋骨,但係每條都非常厚身好多肉,兩個人食啱啱好!✨驚喜甜品拼盤($98)見到餐牌有一個甜品叫做驚喜甜品拼盤,覺得幾有趣,所以就決定睇吓有啲乜嘢特別。成個拼盤有七件蛋糕加上兩個務士杯,擺得好靚,有好多種唔同西餅嘅款式,真係好驚喜。而最特別就係中間嗰舊波波,原來入面就係檸檬雪吧,要擊

✨有氣礦泉水($45)

✨黑松露脆炸薯條($68)

✨香煎帶子意大利飯($198)

✨Bbq 燒豬肋骨($258)

✨驚喜甜品拼盤($98)
見到餐牌有一個甜品叫做驚喜甜品拼盤,覺得幾有趣,所以就決定睇吓有啲乜嘢特別。成個拼盤有七件蛋糕加上兩個務士杯,擺得好靚,有好多種唔同西餅嘅款式,真係好驚喜。而最特別就係中間嗰舊波波,原來入面就係檸檬雪吧,要擊碎上層先可以食到!

總括來說,我覺得最好食嘅菜式就係燒豬肋骨10分推薦!
2020-01-05
2020-03-25 0 瀏覽
朋友推介嚟呢度食飯,因為有落地大窗可以睇景,裝修都有格調,最重要係半fine dine,即係食物高級但係價錢又唔貴!叫咗個set dinner,首先令我驚喜嘅係餐湯,係南瓜湯!我嘅最愛!濃稠係啱啱好,唔會飲完飽到食唔到野。勁濃南瓜味!又滑又香又甜。然後慢煮豬腩肉伴西梅燒汁,慢煮過嘅肉的確好軟熟,加埋酸酸甜甜嘅西梅汁,食完唔會覺得油膩/濟,唔錯嘅配搭。另外叫咗個帶子rissoto,飯偏軟,不過都有rissoto應有嘅口感,除咗大大粒帶子,飯中仲有蟹肉碎!好抵食!最後嘅甜品比較特別嘅係蜜柑mousse cake,少少清新酸味作完結,唔會濟😀

由於困係屋企太耐, 上星期忍唔住出咗街搵嘢食 ,喺openrice搵咗幾搵,試左呢一間樓上嘅西餐廳。好多人都話佢有靚景睇。我喺六點嘅時候上去,餐廳好好人,畀咗一個靚位我。座位景觀開揚,當時天仲光,已經好好feel。 落完order等多一陣, 個天開始橙橙地色,原來已經開始日落啦,好靚呀!!😍😍再過多陣食物到嘅時候,天就已經晚啦,望出去就係好浪漫嘅夜景。我覺得絕對一班 閨蜜嚟影相呃like, 或者情侶嚟浪漫談心😂😂😂景觀開揚,好好feel。我地叫左set dinner, 性價比幾高。5百幾蚊有前菜,湯,主菜,甜品加飲品。加埋個靚景同good service, 我會再幫襯嫁😊😊😊個甜品令我好驚喜,係伯爵茶朱古力撻,唔係求其畀個啫喱,唔會太甜,真心好食。

好多人都話佢有靚景睇。

景觀開揚,好好feel。

2020-03-25 0 瀏覽
前一排同朋友去油麻地搵野食,最後黎左呢間Bellevue。餐廳係高層,望出去都好開揚,枱與枱之間有一定距離,同心儀對象上黎約會非常適合。大家可以靜靜地傾下計,飲支82年既紅酒。如果女朋友生日/特別時候慶祝,呢度不失一個典雅而具格調既地方。環境同服務黎講,呢度都一定係好高分數,佢哋既野食都好唔錯。我同朋友叫左ribs 同risotto,另外加左黑松露薯條同最後既Bellevue Sweet Surprise。Main dish黎講ribs係好出色,肉質好嫩,調味岩岩好;作為本身risotto頭號愛好者,呢餐既risotto雖然色調有d意想不到但食落都係水準之上。薯條方面就不過不失,鐘意黑松露既朋友可以一試;最後既Bellevue Sweet Surprise真係有surprise ,比好多甜品鋪頭好食。
2020-03-25 0 瀏覽
今日去咗旺角食西餐,高質素嘅西餐選擇唔係好多,呢間都唔錯。環境幾有情調,而且食客同食客之間有足夠嘅空間,所以都唔使太擔心嘅。,我哋坐低點嘢食之後,就有餐湯同麵包。餐湯係南瓜湯,味道都幾濃郁,口感creamy!前菜係Parma ham哈密瓜,哈密瓜如果甜啲就好啲~主菜要咗一個牛、一個雞;兩樣野都幾好食 !牛扒煎得啱啱好,非常tender!春雞燒到外脆內軟旁邊嘅配菜都好精彩薯蓉非常滑,一定落咗好多牛油。。。最咪梗係要食甜品!
今日去咗旺角食西餐,高質素嘅西餐選擇唔係好多,呢間都唔錯。

我哋坐低點嘢食之後,就有餐湯同麵包。

餐湯係南瓜湯,味道都幾濃郁,口感creamy!

前菜係Parma ham哈密瓜,哈密瓜如果甜啲就好啲~

主菜要咗一個牛、一個雞;兩樣野都幾好食 !

牛扒煎得啱啱好,非常tender!

春雞燒到外脆內軟

旁邊嘅配菜都好精彩

薯蓉非常滑,一定落咗好多牛油。。。

最咪梗係要食甜品

2020-03-24
  • 南瓜湯
2020-03-24 0 瀏覽
近排同女朋友周年紀念就嚟咗呢度食紀念飯,食完之後我地兩個都覺得呢度嘅格調好適合慶祝!帕爾馬火腿伴木瓜沙律木瓜嘅味道向來都好夾西式火腿,加上係高級嘅帕爾馬火腿,簡直係開胃菜首選碳燒西冷牛扒五成熟嘅牛扒當然唔會太韌,加埋本身碳燒嘅效果,令到成個牛扒都好有風味烤緬姻龍蝦尾伴牛菌龍蝦汁扁意粉近乎係原條嘅龍蝦尾,啖啖都係龍蝦肉;牛菌同龍蝦意外地夾,唔會搶咗龍蝦嘅鮮味,亦都有牛菌嘅菌香味伯爵茶朱古力撻開頭睇餐牌個陣,女伴見到有呢個撻都已經瘋狂,我都唔知咩事,當我試咗之後,就知道原來果個撻真係別有洞天,朱古力味唔會太甜,又有一陣伯爵茶嘅淡香,最啱攞嚟清頭先牛扒嘅濃味。有氣礦泉水 & 檸檬水雖然個礦泉水係額外收錢,但係作為餐飲,加埋餐廳專配嘅西檸,好清新嘅感覺

帕爾馬火腿伴木瓜沙律

碳燒西冷牛扒

烤緬姻龍蝦尾伴牛菌龍蝦汁扁意粉

伯爵茶朱古力撻

有氣礦泉水 & 檸檬水
2020-03-20 0 瀏覽
星期六晚上去旺角譽發商業中心 23樓一間西餐廳 叫Bellevue bar & grill。由於疫情關係我哋入餐廳嘅時候都會waiter 都會同我哋量體溫,而且他們都 帶口罩 餐廳嚟嘅感覺非常潔淨整理整齊。餐廳氣氛非常有情調適合拍拖 的朋友去 而且餐廳的景非常漂亮能夠睇日落。食物方面叫咗一個set dinner套餐 前菜有餐湯有沙律。 餐湯係忌廉湯非常creamy 沙律系parma ham哈密瓜 非常新鮮。main course 叫咗炭燒西冷扒 同 魚柳。牛扒肉質唔錯不會太生你不會太硬。魚柳煎得非常香口 好食 值得再試。份量亦不會太少 又有蔬菜 作為配菜 十分健康。甜品方面叫咗個伯爵朱古力撻 不會太甜 味道不錯。埋單 900元 2人價錢。雖然不算稱得上太平 ,但食物質素高 服務質素好。會再encore.
main course 叫咗炭燒西冷扒 同 魚柳。
牛扒肉質唔錯不會太生你不會太硬。
魚柳煎得非常香口 好食 值得再試。
份量亦不會太少 又有蔬菜 作為配菜 十分健康。
甜品方面叫咗個伯爵朱古力撻 不會太甜 味道不錯。
埋單 900元 2人價錢。

2020-03-19 16 瀏覽
没想到旺角也有如此美丽夜景🌃香港的夜,无法自拔的美~ 全落地玻璃,装饰着精美的水晶吊灯,酒吧的设计,特别的舒适。放工之后,上来楼上西餐厅🍴享受约会的浪漫🌹蘑菇🍄素食汉堡$168全素食汉堡,没有面包🥯,换成了大大的蘑菇🍄全素的搭配,让今晚的饭食,充满了营养。吃完之后,整个人很有能量。偶尔的机会发现,原来蘑菇可以这么好吃😋鲜蘑菇本身充满了汁水,只要调味到位,鲜美的味道,简直无与伦比。香煎鹅肝沙律🥗$178分量不大,摆盘很精致,鹅肝香滑,味道丰厚浓郁。配上黑醋调味,入口即化。美在心间。香辣薯角$58外皮酥脆,内心柔软细腻,土豆🥔制作的最高境界。下次来可以试试牛扒🐂看到好多人推荐~ 和牛也是招牌菜
蘑菇🍄素食汉堡$168

香煎鹅肝沙律🥗$178
香辣薯角$
外皮酥脆,内心柔软细腻,土豆🥔制作的最高境界。
下次来可以试试牛扒🐂看到好多人推荐~ 和牛也是招牌菜
2020-03-19 0 瀏覽
位於大廈高層嘅呢間西餐廳睇到一望無際嘅旺角夜景🌃紅色為餐廳主色,十分浪漫💕氣氛亦十分不錯👌樓上鋪環境格外寧靜有set dinner 🍽 亦可以散叫,仲有drinks可揀暖的餐包配上牛油🧈黑松露薯條,有兩個醬汁分別是黑松露醬和普通茄汁,炸至金黃,十分香脆可口,外脆內軟,和普通薯條相差$10,但我認為值得一試頭盤arma ham包住蜜瓜,十約有三塊,ham十分香和濃味👍🏻重點推介: 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉🍝龍蝦味十分重,醬汁零意粉十分濃郁同好食😋有少驚喜,還有龍蝦肉🦞幾抵食,十分惹味,份量適中,牛肝菌更添加層次,加上幾粒小蕃茄甜品🍮: 伯爵茶朱古力撻,餅底茶味濃郁,配上上面香華朱古力,不會太甜👍🏻
位於大廈高層嘅呢間西餐廳睇到一望無際嘅旺角夜景🌃
紅色為餐廳主色,十分浪漫💕

氣氛亦十分不錯👌樓上鋪環境格外寧靜

暖的餐包配上牛油🧈