餐廳: Bellevue Bar and Grill
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
從來沒有保證~仍期待會盡情~就是我最動人的愛~😙🎶愛情既野真係從來都冇保證💕唯獨可以做既就係珍惜眼前人👀🍎黎到旺角既Bellevue Bar and Grill 食住牛扒睇日落都咪話唔浪漫🍲意式雜菜湯非常濃沃嘅雜菜湯清香有口感熱辣辣既餐包🥖係有香草㗎🥗燒雞肉配牛油果沙律燒雞肉非常入味🐣口感嫩滑,滿分牛油果啱啱好熟夠creamy沙律撈左醋同橄欖油🍝三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)全新既創意菜式😋意粉加左大量紫菜同Herbs🌿估唔到真係咁夾紫菜滿滿既咸甜鮮味加埋蟹籽既口感一洗“忌廉意粉就係漏“既想法🤔粒粒三文魚既鮮美亦值得一讚🥩炭燒安格斯牛柳伴燒汁(青蛙推介🐸)肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰肉質偏軟燒汁濃郁😋提供既蜜糖芥末醬都好高質😍🍰香蕉蛋糕精選蛋糕係每日唔同今日食既係香蕉蛋糕真材實料濃郁簡單而美味😚☕跟餐配咖啡或茶
從來沒有保證~仍期待會盡情~
就是我最動人的愛~😙🎶

口感嫩滑,滿分
牛油果啱啱好熟
夠creamy
沙律撈左醋同橄欖油

🍝三文魚燴紫菜忌廉意粉伴蟹子(青蛙推介🐸必食!!)
全新既創意菜式😋
意粉加左大量紫菜同Herbs🌿
估唔到真係咁夾
紫菜滿滿既咸甜鮮味加埋蟹籽既口感
一洗“忌廉意粉就係漏“既想法🤔
粒粒三文魚既鮮美亦值得一讚

🥩炭燒安格斯牛柳伴燒汁(青蛙推介🐸)
肉嫩多汁既牛柳非常厚身🥰

真材實料濃郁
簡單而美味😚

☕跟餐配咖啡或茶

• 餐包
  • 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
2020-12-07 931 瀏覽
雖然12月岩岩開始,但係行到入尼真係感覺到好有聖誕氣氛🥰唔係好隨心或者好行咁樣佈置,好有心機,同埋成件事好decent elegant🥰岩哂紀念日或者dating!連牆上嘅猴子🐒都有口罩!好搞笑🤪超級鍾意佢嘅燈,佢地牆身係搵香港artist畫嘅pop art!Staff 好好,聽到佢地同其他人講返邊個影相會靚啲咁樣,佢地都會介紹佢地嘅gimmick 主要係牛今次我地叫左一個risotto 同埋西冷西冷5成熟,岩岩好鎖住到啲肉汁,亦都煎到皮同邊係好香脆,口感都唔會好硬,咬唔斷,timing 掌握得好好,個人覺得唔需要點任何sauce已經夠伴碟係薯仔隔住一啲pastry!? 調味調得好豐富!好特別!白鴿肉,平時比較少見,好新鮮好嫩好滑,剪到皮香脆Risotto 口感有咬口,佢地都會同你講左聲相對硬啲啲,如果唔ok可以幫你轉,好細心☺️☺️有水準之作,擺左一陣都唔會出水,證明佢地control timing 同溫度好好!melon 好新鮮嘅果味,略厭甜左啲啲🤣Overall 係好滿足嘅一餐😛😛

今次我地叫左一個risotto 同埋西冷

白鴿肉,平時比較少見,好新鮮好嫩好滑,剪到皮香脆

melon 好新鮮嘅果味,略厭甜左啲啲🤣
Overall 係好滿足嘅一餐😛😛

2020-12-07
晏晝同朋友出咗旺角食飯,我哋揀咗位於譽發廣場嘅「Bellevue Bar and Grill 」。之前有諗過去嗰度食晚餐,但Walk-in無位,呢日終於可以一嚐,而且午市定價仲平啲添🙈👍。餐廳位於頂層,一入到去就見到270度嘅靚景,雖然係望街,但就可以一覽旺角鬧市區嘅景色,而且今日好好天☀️,令人更加開心。坐低冇耐,女店員就為我地送上餐牌,而且再作簡單介紹,非常專業有禮貌☺️。午餐有七款選擇,涵蓋唔同款式,包括意粉、意大利飯同扒類等。午餐定價正常,由$78至$168不等,如果追加前菜沙律,就要另外再加錢。凱撒沙律(單點$25),🥗沙律汁偏酸,可能係餐廳自己調味,但都OK啊,羅馬生菜好爽。雜錦凍肉牛油果伴脆煙肉(單點$30),凍肉類似係扎肉,配埋牛油果🥑食好開胃,我亦都好鍾意脆脆嘅煙肉粒。餐包送上嚟時係暖嘅,配埋牛油食🍞啱哂。是日精選餐湯係粟米湯🌽,味道幾濃郁,食得出唔係罐頭湯,而且亦夠熱。香煎三文魚伴南瓜意大利飯($108),🐟香煎三文魚長長一條放喺飯面,一上碟嘅時候已經聞到三文魚嘅香味,食落帶點鹹香,唔錯。🎃南瓜意大利飯飯粒分明,而且有著南瓜嘅清甜。同時,佢亦係飽肚之選。炭燒安格斯西冷扒
凱撒沙律
雜錦凍肉牛油果伴脆煙肉
餐包
餐包送上嚟時係暖嘅,配埋牛油食🍞啱哂。
粟米湯
香煎三文魚伴南瓜意大利飯
炭燒安格斯西冷扒伴燒汁
炭燒安格斯西冷扒伴燒汁($168),🥩牛扒比較薄身,不過幾大塊兼肉質唔錯,而且有炭燒嘅香氣,熟成度亦如我哋嗌嘅七成。牛扒以外仲有唔少烤蔬菜伴碟,而最好食嘅係薯蓉🥔,因為牛油同薯仔嘅比例較得好好。
餐飲方面,我哋要咗凍檸茶凍檸水,檸檬🍋大大片,配埋個靚景放喺度已經夠晒吸睛。
甜品方面,一人有一粒類似水果撻嘅東西🍇🍒,味道就正正常常啦,冇太大驚喜。
總括嚟講,餐廳各方面都比想像中出色💯,環境靚兼舒服,而且仲已經添置聖誕裝飾🎄。有機會我會嚟幫襯晚餐,相信應該唔會令我失望,呢度係一間真正西餐廳🍽,會留意客人用餐嘅過程同細節,推介。
2020-11-26
香煎三文魚伴南瓜意大利飯
炭燒安格斯西冷扒伴燒汁
2020-11-26 499 瀏覽
近日同男友去到油麻地譽發大廈23樓既西餐廳-Bellevue 餐廳環境好有情調,好有氣氛❤️坐低點好餐之後,侍應先送上餐包,兩種餐包都有少少果仁,特別一提,餐廳隻牛油係手工牛油,比較濃cream味,搽少少已經好香😋.🔻黑松露蘑菇忌廉湯味道:8.5/10價錢:$138連唔太鐘意蘑菇既男友都覺得呢個湯好好飲。未飲個時已經聞到好濃嘅黑松露味,飲第一啖,黑松露同蘑蘑嘅好夾,而且個湯都好creamy,好好飲🤤.🔻牛油果田園沙律味道:7.5/10價錢:$138牛油果好新鮮🥑所有沙律菜都好fresh,而且佢主要加上橄欖油,而非高脂沙律醬,開胃又健康.🔻美國特級安格斯西冷扒味道:8.5/10價錢:$308我哋叫咗medium,廚房煎得啱啱好。除咗夠juicy,肉味亦濃郁。另外想講佢個薯蓉真係好好食,滑得黎好creamy😋.🔻露荀辣椒野菌乾炒長通粉味道:7/10價錢:$168一道幾香口既長通粉,佢有啲辣椒碎粒加埋啲野菌,食落去小辣但又唔會令人感到好口渴,唔錯呀.🔻Sweet Suprise甜品味道:9/10價錢:$98真係好surprise,估唔到咁高質😍呢個甜品係一道由粉紅色白朱古力皮包住柚子雪糕球,另

🔻黑松露蘑菇忌廉湯

價錢:$168
🔻Sweet Suprise甜品

味道:9/10
價錢:$98
真係好surprise,估唔到咁高質😍呢個甜品係一道由粉紅色白朱古力皮包住柚子雪糕球,另外仲有細細舊嘅browine,香蕉蛋糕,tiramisu 同cheese cake。粉血色嘅朱古力皮會有高溫燒溶佢,令到佢同雪冰冰嘅雪糕有種冰火交融既口感,我地一致好鍾意呢道甜品
另外我地仲叫左兩杯野飲,Mango Paradise同Blue Hawaii 。值得一讚嘅係,餐廳嘅侍應服務態度真係要大讚❤️佢地會主動同你介紹菜式,service上比起某d價位更高嘅餐廳,真係有過之而無不及!
好久沒來到‪旺角行街‬, 當然要看看有什麼新開餐廳或大熱美食啦。IG近來有Foodies介紹譽發商業大廈有一間高質素的西餐廳, 今次難得來到旺角當然訂檯吃一個Lunch。-環境: 打開電梯便看見一幅好搶眼的牆畫是一個戴著一頂非常大的深藍色 女子, 背景是鮮紅色, 非常強烈的顏色對比。進入店內後, 因我們一早訂檯便可以坐在窗口位, 景觀是繁華的彌敦道。日間是西餐廳, 晚上是酒吧。牆頂掛上一盞盞透明波波吊飾掛燈。晚上會是有很好的氣氛。-當天是星期日, 所以餐廳的餐單是假日早午餐.我們點齊1+2+3, 即是餐湯+2款沙津便需另加HK$75。是日餐湯是薯仔忌廉湯~將薯仔打至蓉, 入口幼滑, 忌廉香濃。希臘沙律~以生菜、番茄、菲達起司和橄欖為基本食材,清爽怡人。慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁~溫室青瓜清甜爽脆,  八爪魚充滿海水味, 肉質結實又嘴嚼感配上開胃的黑醋汁-主菜:炭燒新西蘭羊架伴燒汁~羊架的肉質幼嫩酥軟肥而不膩、濃香不羶。-主菜:意式香草海鮮意大利粉~意大利粉軟硬適中,海鮮有魚柳、蝦、蜆肉等⋯沒有雪藏味。-甜品:布朗尼~蛋糕中間位濕䦞,如果朱古力味再濃多一點會更好。-鬧市中一間性價比高的樓

薯仔忌廉湯

慢煮八爪魚沙律

羊扒

香草海鮮意粉

布朗尼

鬧市中一間性價比高的樓上Bar,想坐窗口位要預早訂枱。
2020-11-15
薯仔忌廉湯
慢煮八爪魚沙律
羊扒
香草海鮮意粉
  • 餐包
2天前 3 瀏覽
已經好耐冇嚟過一啲高級餐廳食嘢, 呢度服務又好環境又舒服。無論係啲碗碗碟碟或者枱,都佈置得好靚。個南瓜湯飲落去好甜,而且啲麵包仲有蒜蓉味添!餐包真係好驚喜,外脆內軟嘅麵包配少少牛油,令到成餐飯好開胃。呢一個香煎雞扒配香草麵包糠,個雞扒好厚身,一啲都唔鞋,個醬汁都配合得幾好,而旁邊嘅配菜都有用心機去烹調,尤其係薯仔都燒得啱啱好!而呢個香蕉蛋糕嘅甜品,旁邊仲配有一啲生果,無論係顏色定係擺盤都好靚。成個用餐都幾舒服幾享受!

已經好耐冇嚟過一啲高級餐廳食嘢, 呢度服務又好環境又舒服。

2天前 0 瀏覽
雖然未到情人節,但係呢間餐廳已經佈置到好似日日都係情人節咁😂😂😂全部都係粉紅色同玫瑰,好有浪費嘅感覺。呢度一個set大概都係$100左右,不過我最欣賞嘅就係佢哋嘅服務,有禮貌之餘而且亦都會介紹餐牌,同埋仲會好識得幽默咁樣去同我哋傾吓計。頭盤除咗有沙律同湯之外,仲會有一啲熱辣辣嘅麵包,平時啲麵包凍咗真係好硬好難食,但係呢度嘅麵包會令到我想食多幾個😂😂而且佢嘅湯都好好飲個肉醬意粉份量都幾多,啲肉醬煮得好好食,好似煮咗好耐咁,好濃郁嘅蕃茄味,配上呢個闊條麵食落口都幾夾。個set仲包左一杯飲品,同埋我仲揀咗甜品添!最後我覺得個甜品真係令我好滿意!佢係香蕉蛋糕之外,成個擺盤都好靚,下面嘅拖肥配合得啱啱好,真係好享受。

個set仲包左一杯飲品,同埋我仲揀咗甜品添!

2天前 0 瀏覽
係你們心目中,一餐有質素的西餐會有咩元素,大家都可能會有唔同的反應,有人可能覺得貴就一定好,有人又可能會覺得食物擺設,亦有人可能覺得味道。而我每次都會被呢樣野,影響我對間餐廳的感覺,係咩?咪就係d 侍應的服務囉! 一餐飯味道,環境, 食物質素都重要,但如果d 侍應服務態度差我就唔會去食了。今次去 Bellevue 係因為見到網上好多人讚他們服務態度好好, 而我見野食都好吸引,岩我和謙謙食,所以就同謙謙來嘆個假日 lunch。入門口我嘩左一聲,因我見到一個超大的❤心型花海貼在大玻璃上😍😍😍😍, 我即同謙謙講好靚呀!侍應竟然聽到,即安排大心心的附近枱比我座,我開心到暈。我和謙謙座底後細心的侍應同謙謙介紹今日的餐牌話比佢聽今日餐湯係咩,有咩甜品咁,我好開心因為呢到d 侍應姐姐對小朋友好有耐性,令我好放鬆係到慢慢食野。我和謙謙叫左兩份午餐:⚛ 南瓜蓉湯 ~ 甜甜的南瓜打到蓉,所以入口勁creamy, 侍應姐姐主動問我地要唔要加胡椒,加左一點提一提味。⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。⚛ 燒雞肉伴牛油果沙律 ~ 幾件輕輕燒過的雞肉,配上牛油果再加小了少許黑醋汁,酸酸甜甜超開胃呀!⚛ 香煎

我和謙謙叫左兩份午餐:

⚛ 餐包 ~ 搽一點點牛油就可以了。

⚛ 香煎美國豬扒伴西梅燒汁 ~ 3薄片的豬扒食起來夠腍配以西梅燒汁幾有新意, 岩哂謙謙呢d 小朋友自己食,因豬扒夠腍可以自己切阿媽唔洗幫忙,加上配菜有齊三色椒和脆肉瓜好健康。

⚛ 香煎鱸魚扒伴百里香汁 ~ 條鱸魚煎得剛剛好,魚皮脆,魚肉夠滑, 配百里香汁更帶出魚的鮮味,伴菜亦夠多色,仲有最吸引我的薯蓉,大大加分

🍮 最後甜品仲叫左我和謙最愛的焦糖燉蛋,用呢個creamy 到暈的甜品作結尾真係好sweet,因面層的焦糖夠脆,內裏夠滑。

食飽飽的我就嘆返杯🥤 ice cappuccino ,而謙謙就飲佢最愛的🥤 ice chocolate 。

美滿的一餐,就完結了,我覺得呢到絕對適合一家大細來食的,食物高質,侍應又細心, 包你唔會遇到黑面情況。

情人節大家可以來打卡啦!個心心位堅正🥰

喺油麻地嘅餐廳,坐喺大廈最高23樓,油尖旺嘅景色一覽無遺🏙。相信夜晚飲完酒之後,出邊油麻地旺角五光十色嘅畫面,應該會相當有風味、浪漫🌹。餐廳牆壁上,畫咗有啲似係畢加索嘅立體派(Cubism)繪畫,用色塊去表達,特點係輪廓,比較抽象,有啲似夏卡爾、The Kiss 兩種畫風混合體。而且仲有啲好似馬騮嘅嘅擺設,上邊搞笑地加上左紅色嘅口罩😷巴西豆混合即磨咖啡☕️濃郁敦厚嘅香味,輕微嘅泡沫,寬厚嘅mug。旁邊可以加入香噴噴嘅全脂泡沫熱牛奶🥛。由於牛奶都係熱嘅關係,加入咖啡後會繼續可以保持溫度,唔會失去左咖啡嘅風味,體驗相當唔錯☕️大白天就飲香檳🍾️☺️麵包🥯柔軟,當中有強烈嘅香草味道,非常值得一讚嘅係麵包依然係溫熱,唔會好似一般餐廳咁樣求其俾個攤凍咗嘅麵包。伴隨麵包嘅係手工牛油,質地柔軟,所以唔會咬落去覺得鞋口。油封鴨髀意大利飯($138)燴入意大利飯的油封鴨髀肉,很多肉汁而且新鮮。意大利飯入邊亦有蘑菇,新鮮多汁,配合鴨肉嘅油脂與意大利飯一起吃, 兩種鮮嫩汁交薈令到飯非常滋味。另外下單時候,餐廳侍應會問飯軟硬度,我會提議軟身比較適合。羊架($198)羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪

咖啡

巴西豆混合即磨咖啡☕️

大白天就飲香檳🍾️☺️

油封鴨髀意大利飯
油封鴨髀意大利飯($138)

羊架
羊架($198)
羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪同埋肉嘅比例平衡。加入芥末,或者用半碟青椒一齊食,可以切換不同嘅味道。另外薯蓉柔軟又滑,只有少少忌廉,不會搶奪薯仔本身嘅味道。
咖啡
2021-01-17 7 瀏覽
今日同朋友去上年食過一次既Bellevue 再戰,上次行油尖旺偶爾發現呢間新餐廳,覺得服務好好,野食價格合理而且高質👍🏻今日心思思再去過!今日要左上次食完幾驚喜既煙鴨胸意粉, 不過發現今次鴨胸比上次咸左小小,但整體依然係好食,好中意個黑椒餐包夠鬆軟同附送既牛油好新鮮😍而且擠到勁靚好似朵花今次朋友仲要左安格斯牛柳, 平時我麻麻地食肉,但今次牛柳唔錯, 朋友要左7成熟,肉質都幾嫩滑,算易切開,肉味都可以不過最欣賞佢地服務👍🏻特別係一個短頭髮既後生女侍應好用心,會行過黎問食物質素,仲話希望聽多d意見同廚房改善下🤣咁既服務咁既價錢絕對有回頭😛

最近因為疫情既原因所以成日都留係屋企,好似食黎食去都係差唔多既野咁,所以今次就終於的起心肝,上網搵左搵,搵左呢一個都幾多好評既西餐廳同朋友黎食一餐好食既西餐。我地叫左兩個Main Course,分別係Duck Breast Linguine同埋US Angus Tenderloin。個牛柳要左7成熟,都幾嫩滑同軟屬,配上好香牛油味既薯蓉very nice! 另外個Linguine都幾好食,調味不錯鴨胸都好嫩,所以總結黎講都算價廉物美

2021-01-12 19 瀏覽
呢間餐廳裝修好靚,位於成幢大廈最高層,仲有落地玻璃,可以一覽油麻地景色🥰希臘沙律 $30呢款沙律用左唔少顏色去點綴,除左有基本嘅沙律菜同紫洋蔥,紅色同橙色嘅車厘茄,大大增加左食慾🥳 加左黑醋調味,非常開胃😋慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38配料有八爪魚片同青瓜絲,八爪魚幾爽口,但略嫌欠缺鮮味🙈 呢款沙律都加左黑醋汁,開胃又健康!是日餐湯是日餐湯係南瓜湯,加入左忌廉令湯嘅質感好細滑😋餐湯加左薑落去煲,所以每一啖入囗都有微微嘅薑味🤤啱曬依加呢個天氣食!每飲一啖都覺得更加溫暖🥳炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)羊扒七成熟,肉質粉嫰,唔會有血水流出🥳表面燒到好香脆,但裏面依然能夠保持軟腍嘅囗感😋 羊嘅羶味唔重,而且鮮嫰多汁,配菜有三色椒同薯蓉,薯蓉整得好creamy好香🤤意式香草海鮮意粉($178)海鮮主要有蜆同八爪魚,份量都幾多,但加埋蘑菇粒令口感更豐富😋略嫌忌廉太過杰身,如果creamy啲口感會比較好🥺食完有啲漏😛 甜品甜品係布朗尼,朱古力幾濃郁🍫軟硬度啱啱好😆一口份量唔會太多,作為一餐嘅結尾啱曬!-📍Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場2

希臘沙律 $30

慢煮八爪魚溫室青瓜伴黑醋汁 $38

是日餐湯

炭燒新西蘭羊扒伴燒汁($228)

意式香草海鮮意粉($178)

甜品

📍Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10
舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚/10質感濕潤黏口
2021-01-11 21 瀏覽
今日再次黎到旺角食飯,去到呢間Bellevue食晏,侍應安排我地去窗邊入座,落地玻璃望出去就係彌敦道,成個旺角景望哂,咁闊既景觀之下食飯,真係食得開心啲。我地叫左兩個set lunch,兩個main分別係炭燒安格斯牛柳配青胡椒汁,慢煮豬腩肉野菌意大利飯。先上碟既係頭盆既慢煮八爪魚伴溫室青瓜,八爪魚鮮甜,配埋青瓜同其他沙律,為午餐揭開序幕,餐湯方面係甘筍薑忌廉湯,初時都驚會味道太重,飲左第一啖之後就改觀了,兩種蔬菜既味道出奇地同忌廉湯好夾。先講下意大利飯,侍應已事先講明會係比較硬,問我地需唔需要煮軟身啲,我地就揀左唔需要,食落雖然硬硬地,不過唔錯,配埋菇類同埋薄薄既豬腩肉真係好好味最後就係炭燒牛柳,係一件厚身既牛柳,我地揀左3成熟,味道真係唔錯,加埋薯蓉好creamy。最後就係甜品布朗尼,甜度恰到好處,好滿足。

最後就係甜品布朗尼,甜度恰到好處,好滿足。
慢煮八爪魚
甘筍薑湯