2021-11-18
同朋友食,佢極力推介嘅Bella Shine,朋友話食過幾次,話覺得係觀塘區內有咁上下水準嘅西餐廳。我哋每人叫咗一個dinner set,個set除咗主菜之外仲包左餐湯,餐飲同甜品。當日嘅餐湯就係甘筍湯,本身見到個湯好似好稀咁,諗住冇咩味道,點知原來甘筍味都幾重,個餐湯同配埋一片蒜蓉包。主菜方便朋友就叫咗香煎紐西蘭肉眼扒8oz配燒汁,肉眼扒雖然唔係好厚,但係好大塊。佢就order左7成熟,切開出嚟帶有嫩粉紅色,而且都有肉汁流出,肉質都幾軟淋。我就叫咗個輕煎日本帶子配黑松露忌廉汁意大利飯,刺身帶子被輕微地煎過,有少少焦香,裏面依然嫩滑鮮味。意大利飯軟硬度啱啱好,黑松露味都幾突出而且裏面仲有好多蘑菇作為配菜,醬汁亦都好creamy。甜品方面其實只係一口size嘅芝士蛋糕同埋忌廉泡芙,咩都亦都正正常常,冇咩特別。