2023-12-07 639 瀏覽
本身唔係住開呢頭所以好少入荃灣,咁難得入黎就搵地方食個好d 既飯突然想食西餐,就上Openrice 睇下有邊間正野隨便搵搵荃灣廣場呢度有間好似望落幾唔錯既西餐就即管walkin 試下,5pm,左右入座天未黑哂,坐窗邊位自然有景可睇 Qr code 落單,唔洗好耐巳經上菜了叫左炸薯條 上黎香香脆脆仲有黑松露味 正唔會太油但好脆 好香黑松露味matcha latte 拉花一個可愛公仔!Main 叫左risotto 同Burger甜品 banana 疏乎厘pancake有驚喜! 好鬆軟好味呢間環境/ 食物全部都係喜出望外,雖然唔記得左記錄環境的相個人覺得值得come back 希望下次食都保持到水準
本身唔係住開呢頭所以好少入荃灣,
咁難得入黎就搵地方食個好d 既飯
突然想食西餐,就上Openrice 睇下有邊間正野

叫左炸薯條

上黎香香脆脆仲有黑松露味 正
唔會太油但好脆 好香黑松露味

matcha latte 拉花一個可愛公仔!

Main 叫左risotto 同Burger

甜品 banana 疏乎厘pancake有驚喜!
好鬆軟好味

呢間環境/ 食物全部都係喜出望外,雖然唔記得左記錄環境的相
個人覺得值得come back

希望下次食都保持到水準
2023-11-30 401 瀏覽
荃灣除左出名米線之外,其實仲有好多好野食。呢排大家都鍾意北上玩之後,條街終於少啲人。偏偏我就喜歡留係區內消費,行下街食下野,出街唔使大排長龍。近排行經過荃灣商場試左呢一間西餐廳都值得同大家分享推介。 平時行經3樓見到呢間餐廳都要排隊,今次見入面有位唔使排,好快就揀左個位入去。餐廳放滿綠色植物、地方又闊落,望住窗外環境,可以好chill好寫意咁渡過一個週末。 呢間餐廳食物款式多,主食都有差唔多成十幾款,想食burger 又想試下意粉,好彩同行有個朋友可以一齊開心Share。 =================溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意粉 食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️ 溫泉蛋溫度剛剛好,流心的;煙腩肉不唔會太肥太乾;意粉食落都好滑好掛汁=================👑小龍蝦芝士牛肉漢堡 食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️*推介*食落啖啖肉,咬落好有層次同口感,配埋熱辣辣既薯條一流 =================

溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意粉
食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

👑小龍蝦芝士牛肉漢堡
食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
=================
🌻嚟到荃灣廣場發現有間環境唔錯好啱一班朋友去傾計食飯既西餐廳。我哋幾個女仔食完埋單都唔貴,最緊要係坐得舒服,一班朋友一路傾計一路食,唔怕被趕走,所以諗住嚟近聖誕🎅🌲再嚟多次聚餐!店員好有禮貌招待我哋坐低之後,呢到係QR code自助落餐,睇完餐牌後好快揀好食物。如果平日Openrice 訂座晚市仲有餐湯送,呢個餐湯都值得一試,雜菌湯,飲到粒粒雜菌🍄,好香好creamy😋。我哋先叫左兩款小食:黑松露薯條🍟同埋馬里蘭蟹餅🦀。薯條炸到好香脆,蟹餅上面有莎莎醬配襯,酸酸甜甜好開胃,食完都唔覺膩。主食我哋叫咗個椰香冬陰公海虎蝦pasta ,三隻大蝦🦐全部都好實肉,意粉辣辣地好惹味。之後嚟咗個日式帶子牛油南瓜Risotto🎃 ,出奇地係我至愛,賣相好靚份量剛剛好,有南瓜香味同芝士味,口感都好豐富。終於嚟到呢個極級美國黑安格斯肉眼扒,足足有成隻手掌咁大,五成熟煎得剛剛好,切開時有好多肉汁,配埋芥末醬一流!食到咁上下,我地開始叫飲品,竟然見到餐單有黑牛!即刻嗌番杯嘆嘆🤣我地揀咗兩款甜品試,藍芝士蛋糕🧀🍰同埋熔岩Tiramisu 梳乎厘班戟🥞。梳乎厘製作需時⏳️,所以最好食到咁上下先叫甜品,就啱啱好繼續再

我地揀咗兩款甜品試,藍芝士蛋糕🧀🍰同埋熔岩Tiramisu 梳乎厘班戟🥞。梳乎厘製作需時⏳️,所以最好食到咁上下先叫甜品,就啱啱好繼續再食過!

總括而言呢間西餐廳性價比高💡,好啱一班朋友/一家大細嚟食飯🥂,今次為咗留肚食甜品,所以無叫到呢間餐廳主打嘅burger🍔 ,唯有下次再嚟食過啦。
食過幾次呢間店、食物也可、但幾次經歷服務態度十分差、今晚朋友想試、無book位入坐已經問無book位架、問佢set dinner有乜包、恢氣回答、坐到8:40、仲有大把枱、又問人等位、夠90分鐘叫夠鐘埋單、其實有位比人坐多陣都冇問題、食下午茶都係相同問題、今時今日做生意、唔轉灣、無下次、要食佢質數同價錢、荃灣也可以好多選擇😎

2023-10-23 590 瀏覽
今日去試下呢間餐廳😊打算試個冬陰功抄意粉,但係又驚自己食唔到因為太辣,所以就問職員可唔可減辣,女職員一口說可以啊,還細心問了可唔可以飲到冬陰功湯,如果可以應該都沒有問題,女職員都說了可以壤廚師整個辣度可以減輕。 女職員好細心,對客人好有禮貌。當意粉送到枱上,已經好香,即時試了一口意粉,真係好好食,意粉好彈牙,辣度對我嚟講係很適合,唯一隻蝦有點失色有點梅,整體還可以。
今日去試下呢間餐廳😊

2023-10-23
2023-10-02 747 瀏覽
💠💠B.O.T.H. by Texas Burger 💠💠🌿🌿環境🌿🌿B.O.T.H 意指backyard of the house - 家中的後花園🏠,餐廳座位都幾寬敞😗,綠意由天花板嘅垂掛植物延伸到四周嘅盆栽🌾,加上落地玻璃透入嘅天然日光☀️☀️,氛圍清新明亮,貫徹咗餐廳主題,真係好似置身係後花園咁舒適愜意🤚🏻✌🏻🥗🥗食物🥗🥗🔹小龍蝦芝士牛肉漢堡 $138麵包用牛油烘得外脆內鬆軟,小龍蝦爽口彈牙🤭,安格斯牛肉肉質鮮嫩,牛脂味香濃😍,再多啲肉汁就完美,配搭埋墨西哥煙椒嘅微辣同溶岩芝士醬嘅濃郁,每一啖都好滿足🥳🔹薯條 & 南瓜湯 (+$50)薯條偏幼身,上枱熱辣辣好吸引,炸到香脆而唔油膩👏🏻👏🏻南瓜湯濃郁綿密,滿滿嘅南瓜蓉有驚喜,口感細緻滑順,飲完成口都係南瓜嘅天然香甜🎃🔹水煮蛋煙三文魚吐司 $128輕輕切開滑捋捋嘅半透明蛋白,金黃色嘅流心蛋黃汁隨即滲晒入烘至脆口嘅全麥麵包,煙三文魚有微微煙燻香氣🤗,沙律菜新鮮清爽,食完充滿元氣😗😗🅴🅰🆃 🆃🅼🆁 明天去吃指數:3.5/5ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ𖤥 B.O.T.H. by Texas Burger 𖤥🗺️ 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓
💠💠B.O.T.H. by Texas Burger 💠💠

🌿🌿環境🌿🌿

🥗🥗食物🥗🥗

🔹小龍蝦芝士牛肉漢堡 $138

🔹薯條 & 南瓜湯 (+$50)

薯條偏幼身,上枱熱辣辣好吸引,炸到香脆而唔油膩👏🏻👏🏻

🔹水煮蛋煙三文魚吐司 $128

🅴🅰🆃 🆃🅼🆁 明天去吃指數:3.5/5
ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ ꕀ

𖤥 B.O.T.H. by Texas Burger 𖤥
🗺️ 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓
2023-08-26
2023-09-22 705 瀏覽
之前打風日,屋企冇咩野食🤣一落波,我就同呀媽落樓下搵野食!!!🍽️ $128 香酥芥末羊仔柳羊仔柳炸得外脆內嫩,口感極佳👍而芥末嘅辛辣味同與羊肉嘅鮮味相互融合,一啲都唔蘇~炸完既羊肉依然滑嫩🤤🤤🤤再加上芥末嘅刺激,真係令我回味無窮!伴碟仲有啲酸洋蔥🧅我真係越食越開胃🥳🍽️ $148 自家製紐約特色薄餅都幾大個喎🤩望落就有種軟淋淋既感覺,但同時又好脆👍辣肉腸增加咸香,唔錯!加左辣椒仔真係完美❣️
之前打風日,屋企冇咩野食🤣
一落波,我就同呀媽落樓下搵野食!!!

🍽️ $128 香酥芥末羊仔柳
羊仔柳炸得外脆內嫩,口感極佳👍
而芥末嘅辛辣味同與羊肉嘅鮮味相互融合,一啲都唔蘇~
炸完既羊肉依然滑嫩🤤🤤🤤
再加上芥末嘅刺激,真係令我回味無窮!
伴碟仲有啲酸洋蔥🧅我真係越食越開胃🥳

🍽️ $148 自家製紐約特色薄餅
都幾大個喎🤩
望落就有種軟淋淋既感覺,但同時又好脆👍
辣肉腸增加咸香,唔錯!
加左辣椒仔真係完美❣️

依間cafe我都食過幾次,食物質素係幾好,不過就係價錢方面有少少進取,導致性價比偏低墨西哥手撕豬肉三文治 $88 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟麵包整到好香脆,而且唔會好乾,好難咬開;整體調味比較濃味,不過配埋一齊食又唔會好鹹,同埋口感都會豐富啲香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟雖然材料看似很豐富,但軟殼蟹跟牛肉漢堡感覺不是太配,食落容易污糟之外,味道方面也各有各,如果分開食就一定好食的兩樣嘢,配搭一齊就有少少奇奇怪怪,下次都係試返普通牛肉漢堡香脆芝士牛油果菠菜苗沙律 $144 (achiote chicken +$26) 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟雞肉是額外加錢加,不然的話沙律的份量會很少,單一個作為午餐來說未必夠飽,不過所有蔬菜都很新鮮,而且另外加的雞肉因為有額外調味,所以食落唔會好單調,而我最鍾意它的香脆芝士,一啖咬落去,鹹鹹哋帶點奶香,真係超級好食🤩我覺得他們的咖啡就普通cafe水準,唔會話特別好飲,但又唔係難飲,但價錢就有少少貴,就算叫咗set,Americano都要$25🫣以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

墨西哥手撕豬肉三文治 $88
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡 $118
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

2023-09-07 549 瀏覽
在這商場行吓行吓,便到了晚飯時間。經過門外,看到餐廳內食客不算多,所以不用等位。便決定入內。看到門外招牌是食漢堡飽!於是點了一個,而且漢堡有炸番薯條,好似幾特別,便決定一試!另外,也點了一個辣味豬面頰肉意粉,先上台便是這個意炒。賣相是好靚和吸引🤩!所以,懷著滿有期待的心情去食!結果。。。。有點兒強差人意。。。番茄🍅汁有點水,不夠濃,有辣味,但又甜甜的,感覺又不是太搭配。可是,最大問題是豬肉,碟內的豬肉,每條有一半以上的比例都是脆豬膏。。。。我只食到少少肉,好失望😞。。。之後,到burger 啦!我要求cut 開一半,見到內裡的漢堡扒多汁,大約有7成熟,熟度剛剛好!肉汁好味😋不錯!可是,最大問題是配以「炸番薯」,番薯甜甜的,單獨食是沒問題,但夾在burger 一齊食,感覺便不太搭配了!反而burger 內沒有酸瓜的味道,少了一個味道去平衡成個burger, 有點失落😑。這家店的burger 算不錯,但意粉便☹️值得一讚是平日晚上,會送一片面包和餐湯。是日湯是「蘑菇湯」,這個湯有驚喜,好👍🏻味!濃濃的菇味,好香,很不錯👍🏻

結果。。。。有點兒強差人意。。。

之後,到burger 啦!我要求cut 開一半,

這家店的burger 算不錯,但意粉便☹️

2023-08-28 523 瀏覽
BOTH係backyard of the house咁解取名為backyard,現實中就用落地玻璃設計仲有啲綠色植物裝飾好似去咗外國獨立屋啲後花園好開心被安排坐喺窗口位可以望住出面園景開餐( ´▽`)唯一覺得奇怪係對面張枱係面向我哋(但張枱又唔係黐住)有少少搭枱feel但都無傷大雅嘅~同好多鋪頭一樣,佢哋係用QR code落單但佢哋個link異常地唔好用😂例如iphone tap最頂但個page又冇返返上面📱然後唔小心㩒多下又會離開咗個order page📲✧ Cold Tiramisu Latte ($55)雖然唔知佢哋係咪唔小心但本豬覺得d mascarpone cheese咁樣漏咗少少出嚟好靚好dirty feel haha☕️然後又有幾粒咖啡豆伴碟咁好靚🫘味道方面本豬覺得個cheese同咖啡都偏甜大家可以當一個甜品仔咁試~✧ 素食植物牛肉芝士漢堡($88)喺落單條link度我哋選擇咗走生菜🥬走蕃茄🍅,仲可以切半🔪呢方面我覺得餐廳好細心💓同人share食都唔洗切到好畸呢好肉酸haha完美切半先打開睇得好清楚知佢咩料仲要做到少少拉絲效果tim(о´∀`о)落單嗰陣叫做burger s
BOTH係backyard of the house咁解
取名為backyard,現實中就用落地玻璃設計
仲有啲綠色植物裝飾
好似去咗外國獨立屋啲後花園
好開心被安排坐喺窗口位
可以望住出面園景開餐( ´▽`)
唯一覺得奇怪係對面張枱係面向我哋(但張枱又唔係黐住)
有少少搭枱feel但都無傷大雅嘅~
同好多鋪頭一樣,佢哋係用QR code落單
但佢哋個link異常地唔好用😂
例如iphone tap最頂但個page又冇返返上面📱
然後唔小心㩒多下又會離開咗個order page📲

✧ Cold Tiramisu Latte ($55)
雖然唔知佢哋係咪唔小心
然後又有幾粒咖啡豆伴碟咁好靚🫘
味道方面本豬覺得個cheese同咖啡都偏甜
大家可以當一個甜品仔咁試~
Cold Tiramisu Latte
✧ 素食植物牛肉芝士漢堡($88)
喺落單條link度我哋選擇咗走生菜🥬走蕃茄🍅,仲可以切半🔪
呢方面我覺得餐廳好細心💓
同人share食都唔洗切到好畸呢好肉酸haha
完美切半先打開睇得好清楚知佢咩料
仲要做到少少拉絲效果tim(о´∀`о)
落單嗰陣叫做burger set可以揀加嘢飲
但個價好似同單嗌冇分別(仲要冇tiramisu latte揀tim)
所以都係burger only就ok
食第一啖,覺得好impressed點解個包會有炸嘢脆脆地嘅feel
諗緊係咪個包烘得咁好🍞
再望一望原來傻豬豬忘記咗入面有炸洋蔥圈🤣🧅
至於個包方面就得烘燶咗啲位先真係脆
個impossible meat都完全呃到人唔講唔知係素🥩
素食植物牛肉芝士漢堡
✧ Fish n chips ($138)
建議大家唔好試了
首先佢比起我平時食開嗰啲fish瘦好多,望落有啲似人參
再食落口,啲魚實dud dud又有雪藏味🧊🐟
應該係用啲急凍鱈魚整( ・᷄ὢ・᷅ )
個皮就係好厚嘅粉漿
薯條都係普普通通外皮較厚同油嗰種🍟
另外有跟個細沙律🥗,叫做抵返少少啦🤏🏻
Fish n chips
題外話以為佢啲餐具好細心做咗防滑🍴
原來都係跣手的haha
另外pancake見好多人留言話唔係空氣感嗰種所以都冇試到
餐廳有限時但食咗唔夠一個鐘就走咗lu
埋單加一,兩個人食咗$300
坐得開心個包同杯嘢飲都值得嘅~
2023-08-25
Cold Tiramisu Latte
素食植物牛肉芝士漢堡
2023-08-21 406 瀏覽
漢堡作為呢間餐廳嘅主打當然唔會差,啲奶昔都好好飲,燴飯個人就唔係好鐘意食,所以不做評價啦建議啲甜品嘅醬汁再濃返些少就OK,我建議如果人多可以叫多幾個漢堡大家share嚟食,一個人食一份嘅話真係太飽
一年前其實都食過呢間餐廳一次個次俾我感覺都係環境舒服,食物都OK呢日諗唔到食咩,見佢walk-in 又有枱所以就翻兜佢喇我哋翻兜叫咗墨西哥手撕豬肉三文治+薯條飲品呢個三文治依舊都係好味佢有少少辣味,令你會好開胃而且豬肉都好多汁,唔會好柴薯條佢都係熱辣辣炸起,所以脆卜卜另外叫咗一個牛面頰菠菜意大利飯我起初以為佢會係綠色嘅飯點知嚟到完全唔係牛面頰係好軟嫩不過個飯又唔係好食到菠菜整體個飯叫做不過不失啦總括嚟講呢度值得翻兜嘅點係個三文治好味而且裝修環境都舒服,拍拖都幾啱缺點就係食物價錢偏貴少少,性價比唔高
一年前其實都食過呢間餐廳一次
個次俾我感覺都係環境舒服,食物都OK
呢日諗唔到食咩,見佢walk-in 又有枱
所以就翻兜佢喇

我哋翻兜叫咗墨西哥手撕豬肉三文治+薯條飲品
呢個三文治依舊都係好味
佢有少少辣味,令你會好開胃
而且豬肉都好多汁,唔會好柴
薯條佢都係熱辣辣炸起,所以脆卜卜

另外叫咗一個牛面頰菠菜意大利飯
我起初以為佢會係綠色嘅飯
點知嚟到完全唔係
牛面頰係好軟嫩
不過個飯又唔係好食到菠菜
整體個飯叫做不過不失啦

總括嚟講呢度值得翻兜嘅點係個三文治好味
而且裝修環境都舒服,拍拖都幾啱
缺點就係食物價錢偏貴少少,性價比唔高
  • 墨西哥手撕豬肉三文治
2023-08-13 443 瀏覽
Utter disgusted with the so called service this branch offers. My family visits once a week and 80% of the time are met with the worst customer service I have ever seen. We can’t even choose the table we’d like to sit at when the place is less than 10% full?! And not only that, but was met with rudeness when we asked for another table, ‘you can only sit here’ mentality. The audacity! The unfortunate aspect is that the food is actually fine but the service totally ruins the experience and for the prices they charge and small portions?! Totally not worth it.
2023-08-11 352 瀏覽
OpenRice 訂枱訂左8:30pm, 我8:25pm入座,朋友未到,8:40pm同我講last order?我話朋友未到,佢話盡快啦。🙄8:50pm我落order, 佢係QR code點餐既,我先落個小食,佢跟手過嚟換左我枱上面張QR code話係錯既,叫我用新個張。我問佢幾點收舖,佢話9:30pm清場。我book8:30pm喎,食90分鐘,你9:30pm清場?店員又講左句盡快啦。🙄🙄🙄二百幾蚊一個人頭,黎食快餐?真係幾好食都無下一次最後叫左兩個小食,一個漢堡包,同一杯飲品。
我話朋友未到,佢話盡快啦。🙄
。我問佢幾點收舖,佢話9:30pm清場。
二百幾蚊一個人頭,黎食快餐?真係幾好食都無下一次

最後叫左兩個小食,一個漢堡包,同一杯飲品。
2023-08-10 358 瀏覽
嗌左個德州漢堡,但嗌唔跟餐先至$88 +1,而呢個食物質素嚟講都算幾抵。跟餐就要加$50就有埋薯條同埋嘢飲,但係個薯條真係MVP,非常推介,熱辣辣,又炸得好脆,雖然好熱氣,但係真係食得好開心✌🏻😚