2018-10-25
之前已經聽講過呢頭有間餐廳係日本人開o既北海道主題餐廳,今日終於黎食~焗芝士茄子薯仔menu 介紹係北海道特色菜,平時成日食日本野,但甚少食北海道 (北海道菜只會想起長腳蟹~)用番茄醬加好多芝士一齊焗d茄子同薯仔,配埋烤脆蒜蓉法包,剛剛焗起熱辣辣~炸雞必食~ 外面炸得夠脆,裡面好juicy! 咬落去爆汁!!! 好好味~成吉思汗羊肉定食羊肉配埋洋蔥絲、蔥、芽菜一起炒香,好好送飯跟餐除咗有野飲同味增湯之外,仲有2 款小食,有溫泉蛋 + 醬油蘿蔔溫泉蛋有少少甜醬油,好味~ 好有日本家庭料理feel湯咖哩餐跟餐薯仔沙律 + 青蘋果紅茶我最愛的薯仔沙律呀~~~湯咖哩 + 吉列魚柳個餐跟埋飯,湯咖哩唔似平時食o既日式咖哩咁濃同咁甜,呢個係比較淡味同好多黑椒同basil 香草味吉列魚柳炸得夠脆! 但魚柳肉質又唔會太乾,而且冇雪味,有質素。抹茶布丁 + 紅豆抹茶布丁超滑,食落似moose ~ 配埋紅豆蓉更好味芝士蛋糕唔太濃,冇咁滯,飯後甜品都唔會太膩店內環境舒適好有溫馨小店feel期間會聽到老闆同老闆娘溫柔咁用日文溝通,而且佢地服務態度好殷勤~
焗芝士茄子薯仔
炸雞
成吉思汗羊肉定食
羊肉配埋洋蔥絲、蔥、芽菜一起炒香,好好送飯
溫泉蛋有少少甜醬油,好味~ 好有日本家庭料理feel
我最愛的薯仔沙律呀~~~
湯咖哩 + 吉列魚柳
抹茶布丁 + 紅豆
抹茶布丁超滑,食落似moose ~ 配埋紅豆蓉更好味
芝士蛋糕
唔太濃,冇咁滯,飯後甜品都唔會太膩
店內環境舒適
好有溫馨小店feel