2018-09-19
海光街新開嘅北海道餐廳😍餐廳裝修簡單整潔 牆上畫左好多得意嘅畫😙佢係日本人開嘅 幾位侍應都識講日文仲好有禮貌 感覺係傳統嘅日本菜🇯🇵燒鰻魚日式晚餐🐟 $118 呢到嘅晚餐都配飯、沙律同飲品🍹我地叫左個燒鰻魚餐 好高質🤤鰻魚肥美而有彈性 再點上配製嘅甜醬油 味道更正😍不得不提 佢個飯係採用左日本珍珠米 而且煮得岩岩好 黏身得又有咬口😝鰻魚汁撈埋呢個飯 係需要添飯🤭🐷北海道風味 - Buta Don 豚丼🍚 $118至於呢個豚丼 比我想像中多豚肉😍😍舖滿飯面🙈豚肉肥肥地 食落有咬口同埋唔會鞋😙加上有啲生椰菜絲 口感層次豐富🙆🏻♀️唔錯唔錯☺️菜式賣相好精緻 睇得出師傅嘅用心製作👍🏼😚另外佢地有all day happy hour😻🍻$30 draft beer 岩哂同班朋友放工聚下飲番幾杯😁下次要試埋佢嘅湯咖哩先
燒鰻魚日式晚餐🐟 $118
🐷北海道風味 - Buta Don 豚丼🍚 $118