2022-01-13 81 瀏覽
這間位於長沙灣的西餐廳,位置雖比較隱世偏僻,無論食物水準、環境、服務都不俗,屬區內少數有質素的西餐廳,難怪每逢周未假日都客似雲來。𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 ℂ𝕒𝕣𝕓𝕠𝕟𝕒𝕣𝕒 新鮮松露卡邦尼 $148一片片薄薄的原味新鮮松露放在意粉上,賣相倍添貴氣。手工意粉口感不俗,配搭獨特的松露香氣,令味蕾舞動起來。ℙ𝕒𝕣𝕞𝕒 ℍ𝕒𝕞 & ℝ𝕠𝕔𝕜𝕖𝕥 巴馬火腿火箭菜薄餅 $138手工 Pizza 即叫即製,薄餅新鮮脆口有嚼勁,巴馬火腿味道突出,火箭菜平衡了鹹香味。ℕ𝕚𝕔𝕠𝕚𝕤𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 尼斯沙律 $88醒胃沙律,有沙律菜、蕃茄仔、半熟蛋、薯仔、青瓜、洋蔥,酸酸甜甜清新可口。

ℕ𝕚𝕔𝕠𝕚𝕤𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕 尼斯沙律 $88
最近揀親既野食都伏伏地,所以唔想再諗,跟人去食算....朋友話新開法國主廚睇場,終於冇伏好感動🥺 難得食到好食既!唔讚下唔得!哈哈哈...介紹下佢個Lunch係幾抵食,由其係個Pizza!美式辣肉腸pizza $88係我最鍾意,所以就叫左來試下,本身都驚係果啲現成麵包底,點知真係手工Pizza!真係偷望到佢地拉麵團!成個Pizza真係出色!重口味既我,芝士味都茄味都好夠!仲焗到脆邊!好想再食🤤慢煮西班牙豬鞍配超香醬汁 $168本身冇咩期望,因為豬好難整得出色,但係估唔到豬鞍係全餐最驚艷!超!嫩!配埋個帶和風香料既醬!真係好好食!必食啊!!!香辣蕃茄大蝦手工意粉 $128本身唔太鍾意太茄既意粉,但估唔到成個味好平均,茄味唔會搶左蝦味同辣味!成碟好野味🤤 不過讚左咁多,唯一不足既就係意粉既口感,雖然係手工意粉,但口感真係一般,但味道搭救!
最近揀親既野食都伏伏地,所以唔想再諗,跟人去食算....
介紹下佢個Lunch係幾抵食,由其係個Pizza!

美式辣肉腸pizza $88

慢煮西班牙豬鞍配超香醬汁 $168