1K
見放假得閒就約埋朋友黎試呢間長沙灣新開既西餐廳😋😋餐廳主打特式意法菜,食物選擇好多!裝修走型格路線,環境舒適🌿,感覺好chill🤟🏻🤟🏻🍕Fresh Truffle Pizza $148✨黎到要試下佢地既招牌手工pizza~~因為係即叫即烘,上枱時已聞到陣陣黑松露香🤤🤤pizza薄既部份好脆,厚既部分好有咬口!!配料除左有現刨既黑松露之外,仲有好多芝士同蘑菇片!口感豐富❤️❤️松露迷絕對唔會失望🤩🤩🍖Tasmanian Lam Cutlet $188✨賣相唔錯!羊架燒得好香,完全唔羶~~油脂感比較重,食落肉質好嫩滑😋😋醬汁就用左希臘乳酪、新鮮香草、欖欖油調配而成,蘸少少食勁fresh!!伴碟除左有各種蔬菜,仲有餐廳自家製薯餅🥔🥔每啖都食到薯仔粒,好有咬口~~而且食得出落左唔少芝士,好香好滑!推介👍🏻👍🏻
見放假得閒就約埋朋友黎試呢間長沙灣新開既西餐廳😋😋

🍕Fresh Truffle Pizza $148✨
黎到要試下佢地既招牌手工pizza~~
因為係即叫即烘,上枱時已聞到陣陣黑松露香🤤🤤
pizza薄既部份好脆,厚既部分好有咬口!!

松露迷絕對唔會失望🤩🤩

🍖Tasmanian Lam Cutlet $188✨
賣相唔錯!羊架燒得好香,完全唔羶~~
油脂感比較重,食落肉質好嫩滑😋😋

伴碟除左有各種蔬菜,仲有餐廳自家製薯餅🥔🥔
每啖都食到薯仔粒,好有咬口~~
而且食得出落左唔少芝士,好香好滑!推介👍🏻👍🏻
2022-03-13 55 瀏覽
放風日,泥到長沙灣呢間幾有格調嘅西餐廳,兩個芝士腔叫晒d芝士野,驚死唔飽咁😂✨BBQ Chicken Pizza - 見到Menu寫推介,就豪不猶豫地叫左😻 佢地嘅pizza係手工pizza, 好香軟,幾足料,仲有拉芝,好惹味✨忌廉芝士炸雲吞 - 呢個幾fusion, 外貌有d似中式嘅炸蝦角,入面texture有d似沙律海鮮卷,但其實係滿滿嘅忌廉芝士,勁邪惡!✨Nachos - 有芝士有肉醬有雙色粟米片,撈埋一齊食好好味,可以當零食咁唔經唔覺好快食晒😂唔好睇呢度好似好少野,可能全部都有芝士,食完好飽!整體食物質素同環境都唔錯!

2022-03-13 27 瀏覽
長沙灣真係越來越多新餐廳,呢間餐廳走型格路線,餐廳設計幾開揚,還有露天座位,環境幾舒適。餐廳主打手工pizza和手工意粉,一場來到梗係要試吓pizza🍕.🍕BBQ CHICKEN $148這裏有多款手工pizza口味選擇,我們選了店家推介的招牌口味🐥美式烤雞。Pizza厚薄適中,大10吋,食落外脆肉軟,有咬口。材料都不少,上面有雞肉、紫洋蔥、mozzarella cheese ,配上惹味的BBQ醬,食落好惹味。.🍳ALL DAY BREAKFAST $148我好鍾意食全日早餐,所以見到都忍唔住叫咗。呢間個全日早餐竟然有🍳Egg Benedict ,真係好吸引!流心蛋配上香脆多士和荷蘭醬,口感和味道都非常豐富。另外,仲有腸、🍄大啡菇、🥓煙肉、薯角、🍅小蕃茄等配料,加上新鮮沙律菜🥬夠晒健康又豐富。.🥤Cola $18呢幾日天氣熱咗,都忍不住叫番杯凍嘢飲下。
🍕BBQ CHICKEN $148

🍳ALL DAY BREAKFAST $148

🥤Cola $18
呢幾日天氣熱咗,都忍不住叫番杯凍嘢飲下。
午餐
2022-03-09 39 瀏覽
📍Amusement 長沙灣深水埗真係開咗超級多Cafe,今日行到去差不多長沙灣嘅盡頭,就發現到一間cafe幾特別,原來嘢食真係唔錯❤️‍🔥👅美式豬仔骨 $168本來見到呢個價錢以為剩係得兩條ribs,點知原來咁大舊,聽餐廳老闆講,佢哋嘅廚師喺美國返嚟,用咗美式嘅燒烤方法去整ribs。其實味道都幾特別,類似糖醋骨同埋豬腳薑嘅合體版,好友驚喜,我同朋友都覺得係回頭要再食嘅菜式😍👅北海道帶子三文魚子墨魚汁意粉 $148呢個意粉好靚好精緻,帶子好肥好厚,煎得剛剛好,三文魚子份量都好唔客氣🤪墨魚汁味真係好重,我第一次食到咁重既墨汁味🤩👅Mocha $38泡泡勁濃厚,朱古力味好香,咖啡豆偏向nutty,啱哂怕甜既朋友飲。👅Latte $38呢杯凍既latte有埋雪糕😲😍個雪糕仲要好好食,好特別,就算有冰都無溝淡咖啡😋
📍Amusement

👅美式豬仔骨 $168

👅北海道帶子三文魚子墨魚汁意粉 $148

👅Mocha $38

👅Latte $38
2022-03-08 33 瀏覽
位於長沙灣的· 𝔸𝕞𝕦𝕤𝕖𝕞𝕖𝕟𝕥✨· 是間開業數月的意法菜菜餐廳。環境比想睇中大,有室外和室內坐位,不過最近常下雨,沒辦法坐在户外啦🙊。而食物種類一應俱全,當中以自家手工製的意粉和手工薄餅做主打,當然要試試啦~星期六日沒有午餐,我們兩人點選三款主菜分享😆。「 經典卡邦尼意粉🍝 $128 」很久沒吃卡邦尼意粉了! 手工意粉比機造意粉較為有嚼勁和質感較硬,意粉醬汁不多,稠密度高。芝士粉略多,調味略鹹,淡一點更好☺️。「 瑪格麗特薄餅🍕 $98 」手工薄餅放涼後口感也不會變硬,薄餅上有大量芝士,蕃茄偏酸,可以中和芝士的膩感。「 炸魚薯條🍟 $138 」大大條炸魚,賣相非常吸引。炸魚炸得好香脆,炸漿偏厚,口感一流😚。▫▫▫▫▫📍#長沙灣 福榮街538號地下2號舖 ▫▫▫▫▫

「 經典卡邦尼意粉🍝 $128 」

「 瑪格麗特薄餅🍕 $98 」

「 炸魚薯條🍟 $138 」

▫▫▫▫▫
📍#長沙灣 福榮街538號地下2號舖
▫▫▫▫▫
2022-02-26
2022-03-07 19 瀏覽
約咗朋友來到長沙灣新開業,型格西餐廳吃個 Sunday brunch🍽餐廳主打手工意粉🍝、Pizza🍕 折騰嘅疫情同時🙇🏻‍♀️情況又許可下都要俾自己放鬆下啊~·🍕Mediterranean Pizza HKD$118/10"嚟到梗係要一試Signature嘅🍕手工Pizza ! 批底係較薄身嗰種,食落唔會好乾身。漲卜卜嘅微燶批邊非常香脆🤤 啖啖充滿蕃茄奶酪🍅🧀滋味,好juicy !·🍽All Day Breakfast HKD$148望見滿怖淡黄色荷蘭醬嘅Egg Benedict🤩 已經流哂口水🤤一嘢拮穿佢啲蛋汁🥚流嚟出嚟😻😻 其他配料仲有🍄大啡菇、🥓煙肉、🥔薯角、🥗沙律,足夠同朋友開心share☺😚·🍫Chocolate HKD$38☕Mocha HKD$38··📍Amusement長沙灣福榮街538號地下2號舖

🍽All Day Breakfast HKD$148

2022-02-20
下午茶
  • Mediterranean Pizza
2022-03-07 24 瀏覽
“4 Courses Brunch”($288 pp)之前食完長沙灣新沙洞澡堂之後喺附近行發現開咗間裝修幾靚嘅西餐🥰所以趁住今個週末有時間一於過去試吓😝餐廳有提供2/3/4 courses嘅brunch當然亦都有單點可以選擇不過唔想煩嘅我地就揀咗最豐富嘅4 couses😍包咗餐湯,前菜,主食,甜品另外仲有90分鐘無限添飲氣泡酒/餐酒/水果茶真係十分之豐富🤩首先餐湯係粟米濃湯🌽飲落粟米味好香甜,仲有唔少粟米蓉😍夠哂真材實料😇前菜就選擇咗忌廉芝士炸雲吞,牛油果沙律炸雲吞一份有3大粒外面炸到金黃香脆,入面係濃而不膩嘅忌廉芝士🧀😍牛油果沙律大大碟🥑除咗牛油果,仲有紅菜頭,蘋果,南瓜,核桃等等加上甜甜地嘅蜜糖芥末醬真心開胃🥰主菜方面叫咗加勒比烤雞,地中海風情pizza加勒比烤雞真心超高質🐔🤤食落香草同調味超香濃😍外皮烤到微脆,入面好juicy🤤大推!另外嘅地中海風情pizza都好唔錯🍕配料有蕃茄醬,彩椒,Mozzarella芝士,巴馬臣芝士,洋蔥,同埋好少有嘅Anchovy鯷魚食落鹹鮮味十足😍手工pizza外脆內煙韌☺️食到嚟呢道已經超級飽😆但點都要食埋份甜品嘅🤤係朱古力布朗尼配雪糕🥰Browni
“4 Courses Brunch”($288 pp)

之前食完長沙灣新沙洞澡堂之後喺附近行
發現開咗間裝修幾靚嘅西餐🥰
所以趁住今個週末有時間一於過去試吓😝

餐廳有提供2/3/4 courses嘅brunch
當然亦都有單點可以選擇
不過唔想煩嘅我地就揀咗最豐富嘅4 couses😍
包咗餐湯,前菜,主食,甜品
另外仲有90分鐘無限添飲氣泡酒/餐酒/水果茶
真係十分之豐富🤩

首先餐湯係粟米濃湯🌽
飲落粟米味好香甜,仲有唔少粟米蓉😍
夠哂真材實料😇

前菜就選擇咗忌廉芝士炸雲吞,牛油果沙律
炸雲吞一份有3大粒
外面炸到金黃香脆,入面係濃而不膩嘅忌廉芝士🧀😍
牛油果沙律大大碟🥑
除咗牛油果,仲有紅菜頭,蘋果,南瓜,核桃等等
加上甜甜地嘅蜜糖芥末醬真心開胃🥰

主菜方面叫咗加勒比烤雞,地中海風情pizza
加勒比烤雞真心超高質🐔🤤
食落香草同調味超香濃😍
外皮烤到微脆,入面好juicy🤤大推!
另外嘅地中海風情pizza都好唔錯🍕
配料有蕃茄醬,彩椒,Mozzarella芝士,巴馬臣芝士,
洋蔥,同埋好少有嘅Anchovy鯷魚
食落鹹鮮味十足😍手工pizza外脆內煙韌☺️

食到嚟呢道已經超級飽😆
但點都要食埋份甜品嘅🤤
係朱古力布朗尼配雪糕🥰
Brownie朱古力味香濃,入面仲有啲nuts🍫
配上牛奶味超濃嘅軟雪糕真心滿足🍦
食完呢餐係飽到要捧住個肚走🤣
2022-03-06 24 瀏覽
[長沙灣/荔枝角]Amusement💛 .地中海風情手工Pizza食剩指數:0/100Pizza一上枱香味已經好吸引邊位一睇就知係手工pizza~地中海配料即係蕃茄醬、青紅椒、芝士、鯷魚食落唔覺油膩鯷魚咸鮮味同芝士、蕃茄味平衡返我仲叫左杯Sapporo beer飲啤酒食pizza超爽🤣.羅勒青醬雞胸意粉食剩指數:0/100呢度既青醬幾特別係比較creamy既香得嚟又唔會好草青味意粉質地都唔錯口感食落似新鮮整既意粉雞胸方面煎得好香入面都有肉汁唔會好乾.Iced Mocha食剩指數:0/100朱古力味好香濃又唔會太甜搶左咖啡.Daily Selection Dessert食剩指數:0/100今日既甜品係Brownie配哈蜜瓜味雪糕Brownie朱古力味好香濃表面脆脆地入面好軟糯中間仲有啲碧根果仁哈密瓜軟雪糕好少地方食到好香哈密瓜味甜度都唔會好膩
[長沙灣/荔枝角]Amusement💛
地中海風情手工Pizza
Pizza一上枱香味已經好吸引
邊位一睇就知係手工pizza~
地中海配料即係蕃茄醬、青紅椒、芝士、鯷魚
食落唔覺油膩
鯷魚咸鮮味同芝士、蕃茄味平衡返
我仲叫左杯Sapporo beer
哈密瓜軟雪糕好少地方食到
好香哈密瓜味
甜度都唔會好膩
2022-03-04 23 瀏覽
近來在長沙灣發現了這間食物和環境都不錯的餐廳,是一個很適合和朋友聚會的地方~挺喜歡他們家的意粉和薄餅😋😋😋😋peking duck pizza $148第一次吃北京烤鴨口味的Pizza,超級有驚喜!個人覺得很好吃,上面既有甜醬還加了辣椒和芝士,甜辣帶咸的口味非常不錯!每塊pizza上面也有鴨肉 Truffle mushroom pasta $128這家的手工制意粉我覺得非常足料,份量不算少上面鋪了滿滿的松露醬和芝士,意粉的掛汁度都不錯👍🏻 十分滿足飲品方便叫了latte和Cappuccino價錢才$38 一杯,挺有性價比的~推薦大家週末下午跟朋友來飲咖啡吃意粉聊聊天 渡過一個休閒的週末😎😎😎
挺喜歡他們家的意粉和薄餅😋😋😋😋

peking duck pizza $148
第一次吃北京烤鴨口味的Pizza,超級有驚喜!

Truffle mushroom pasta $128

2022-03-03 508 瀏覽
今日去咗長沙灣新開嘅 Amusement 食lunch好多推介話呢度嘅手工pizza做得非常出色梗係要來試吓,同埋佢嘅lunch set好抵食又多選擇👍🏻👍🏻餐廳位於福榮街嘅地鋪,樓底非常高好開陽設有室內室外嘅座位,而且有好多梳化位置非常舒適同埋relax,我望住其中一張可以坐到8至10人嘅枱,幻想幾時可以一大班朋友坐係呢張枱度飲酒食嘢傾偈,希望好快可以有呢一日💪🏻💪🏻今日就兩個人食住先🍽🍽Lunch Set 🍽▪️南瓜湯及麵包午餐嘅南瓜湯同埋麵包好用心做🫕南瓜湯帶清甜嘅味道而且好Creamy仍然食到少少南瓜蓉,超級好飲🍞麵包好得意,就好似麵包做嘅油炸鬼外脆內煙靭,點上南瓜湯,絕配🍝▪️芝士肉醬闊條麵 $ 128手工闊條麵做得好煙靭,而且軟硬度適中肉醬味道有濃濃蕃茄香味,牛肉仍有少少咬口,面條亦條條掛上肉醬,加埋巴馬臣芝士碎一齊食,非常好食的🍕▪️巴馬火腿及火箭菜手工pizza $148麵團做得非常好的一個pizza餅底,烤得外脆中間保持煙靭狀態,好喜歡,茄膏調味剛好,而且巴馬火腿及火箭菜份量非常慷慨,火腿充滿鹹香,呢度必食推介☕️▪️Caramel Cappuccino (Set + $18)
今日去咗長沙灣新開嘅 Amusement 食lunch
好多推介話呢度嘅手工pizza做得非常出色
梗係要來試吓,同埋佢嘅lunch set好抵食
又多選擇👍🏻👍🏻

餐廳位於福榮街嘅地鋪,樓底非常高好開陽
設有室內室外嘅座位,而且有好多梳化位置
非常舒適同埋relax,我望住其中一張可以坐
到8至10人嘅枱,幻想幾時可以一大班朋友
坐係呢張枱度飲酒食嘢傾偈,希望好快可以
有呢一日💪🏻💪🏻

今日就兩個人食住先🍽🍽
Lunch Set 🍽

▪️南瓜湯及麵包
午餐嘅南瓜湯同埋麵包好用心做
🫕南瓜湯帶清甜嘅味道而且好Creamy
仍然食到少少南瓜蓉,超級好飲
🍞麵包好得意,就好似麵包做嘅油炸鬼
外脆內煙靭,點上南瓜湯,絕配

🍝▪️芝士肉醬闊條麵 $ 128
手工闊條麵做得好煙靭,而且軟硬度適中
肉醬味道有濃濃蕃茄香味,牛肉仍有少少
咬口,面條亦條條掛上肉醬,加埋巴馬臣
芝士碎一齊食,非常好食的

🍕▪️巴馬火腿及火箭菜手工pizza $148
麵團做得非常好的一個pizza餅底,烤得
外脆中間保持煙靭狀態,好喜歡,茄膏
調味剛好,而且巴馬火腿及火箭菜份量
非常慷慨,火腿充滿鹹香,呢度必食推介

可以自選Cappuccino 嘅口味其他餐廳
比較少有,我就揀咗加Caramel,咖啡
味道濃厚加咗焦糖好好飲唔太甜👍🏻

☕️▪️ Americano (Set + $18)
這杯咖啡味道帶少少酸,底味濃厚
非常唔錯

✨好喜歡這裏嘅手工Pizza
而且環境同埋服務都好好
一定會再到回訪✨
  • 巴馬火腿火箭菜手工pizza
  • 芝士肉醬闊條麵
長沙灣最近都開咗好多新嘅餐廳,前排就趁週末同朋友去咗呢間新開嘅西餐廳,黑色型格裝修空間感都幾充足,佢哋仲有戶外布梳化位,太陽傘底下歎番杯都幾chill㗎😊-🤍Amusement Eatery brunch 經店員推介就叫咗呢個套餐嚟試吓,價錢由每位$238 (兩道菜)起,今次就試咗四道菜加90分鐘任飲餐酒/汽酒/水果茶,每位 $288 ▪️Soup of the Day 是日精選餐湯係蘑菇湯,蘑菇味香濃入口順滑,附送既多士都好脆口🍞▫️Starter🌽墨西哥辣肉醬粟米片🥟忌廉芝士炸雲吞 粟米片配上嘅牛油果醬同蕃茄莎莎醬入口香脆惹味😊炸雲吞既麵皮係餐廳自家製作,配上泰式酸辣醬汁作為前菜好開胃▪️Main🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍 +$40用咗慢煮方法豬鞍夠軟淋好入味,值得一讚係佢旁邊嘅薯蓉,食落去有口感🍕地中海風情披薩嚟到呢度一定要試吓佢哋嘅手工pizza! 邊皮位好香脆有麵粉香,芝士份量超充足,鍾意食pizza朋友仔一定要叫嚟試吓▫️Dessert & Drink飲品方面小編就揀咗香檳🍾️甜甜地好易入口👍🏻甜品就試咗自製朱古力布朗尼配雪糕Tiramisu,布朗尼朱古力味濃郁,暖暖地配上冰凍嘅雲呢拿雪糕
長沙灣最近都開咗好多新嘅餐廳,前排就趁

🤍Amusement Eatery brunch

🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍 +$40

🍕地中海風情披薩

▫️Dessert & Drink
飲品方面小編就揀咗香檳🍾️甜甜地好易入口👍🏻
甜品就試咗自製朱古力布朗尼配雪糕Tiramisu,布朗尼朱古力味濃郁,暖暖地配上冰凍嘅雲呢拿雪糕有種冰火相融嘅感覺☺️為整餐畫上完美句號
2022-03-03 21 瀏覽
What’s for lunch?睇完Emily in Paris就好掛住係法國食住玩!今日去咗間有自家手工制意粉和Pizza餅底嘅新餐廳🥖🥖位於長沙灣嘅 法國菜餐廳,午市仲有多國菜Menu配合大家嘅口味!🍕Parma Ham火箭菜Pizza- 本店推介果然名不虛傳,第一啖咬落餅底已經知道係新鮮即搓麵糰,脆底薄批,36個月嘅Parma ham,超大片食落好鮮味唔會好咸!🍽 炭燒澳洲羊架- 每日都會有唔同嘅廚師推介,用料講究高質,有羊味但不會有羶味,薯餅都係自家製味道香脆!所有午餐都跟自家製香蔥濃湯和handmade麵包,加$18可加飲品。每份食物都充滿大廚嘅認真和誠意,期待返去試佢哋嘅意粉😋😋
What’s for lunch?
每份食物都充滿大廚嘅認真和誠意,期待返去試佢哋嘅意粉😋😋
2022-02-18
  • Parma  ham  rocket  leafs  pizza
2022-03-02 21 瀏覽
行過長沙灣🧏🏻‍♀️見到新開左間裝修都幾靚仔嘅西餐廳,就入去試吓💖見到仲做緊香檳free flow嘅套餐😆即刻試吓先!都飲咗好多杯🤣店員服務好好,仲不停過嚟refill 叫咗2隻生蠔,新鮮夠大隻,有海水咸香魚意粉係超級好食!!推介💪🏻💪🏻魚煎得好香脆有油香,唔係出邊嗰啲普通嘢龍利魚☺️意粉好掛汁,意粉汁係有好香濃嘅魚湯味,真係好好食😚最欣賞嘅係呢個煎羊架,羊嘅肉好嫩口,生熟程度啱啱好!羊嘅羶味恰到好處❤️超有肉汁,配菜都好有誠意!最鍾意隔離嗰個芝士焗薯仔Pizza係即叫即整手工pizza🍕啲餡係多到一拎起就會瀉晒,邊皮位都好香脆有麵粉香,我全部食晒☺️誠意推介呢間西餐小店,質素非常之唔錯,難得係呢區都有好食嘅西餐🧏🏻‍♀️

叫咗2隻生蠔,新鮮夠大隻,有海水咸香
魚意粉係超級好食!!推介💪🏻💪🏻

2022-03-02 13 瀏覽
之前發現長沙灣開咗間新餐廳 以手工pizza同手工意粉為主打🍝絕對吸引到至鐘意試新野嘅我店舖都幾大 雖然以黑色為設計主調⚫但係感覺好闊落 空間感十足 坐得都好舒服◾美式烤雞手工Pizza呢度嘅手工Pizza都係10吋 總共有9款選擇😍批底厚薄適中 烘到批邊脆脆地 食落去係外脆肉軟 絕對唔係厚厚實實嗰種麵糰 呢個就係手工pizza嘅優勢🍕我揀嘅呢一款有雞肉/紫洋蔥/mozzarella cheese同埋雞肉🐔配以BBQ醬 材料十分充足 幾乎每一啖都有齊晒啲料 開頭以為10吋啫 碎料啦 原來都好有分量😂同朋友share就啱晒◽炸魚薯條平時甚少食魚嘅我 對炸魚薯條一直情有獨鐘💕因為太鐘意食香口野 炸魚薯條就香得嚟而唔油膩😌按照英式做法 裹上麵糊油炸 質地酥脆 而入面嘅魚勁厚肉🐟每一啖都好滿足 送上枱嘅時候我不禁嘩咗一聲 因為真係超大份😯旁邊仲有沙律菜同薯條 薯條係粗身嗰隻 本身落咗調味粉所以好惹味🍟◾橙汁梳打◽Caramel Latte星期一至五order主菜都會配埋餐湯同飲品 選擇都幾多架🤗而當日嘅餐湯係椰菜花湯 煮得好綿好好味啊❤️

◾美式烤雞手工Pizza
◽炸魚薯條
◾橙汁梳打
◽Caramel Latte
2022-03-01 22 瀏覽
長沙灣開左間新嘅西餐廳門口用左全玻璃,充滿視覺空間感!招牌燈牌都好有artistic雖然附近都被舊式樓宇包圍,但反而更顯獨特性「美式烤雞」充滿南美風味,用左獨特的秘魯香草&香料,烤得好香,充滿肉汁皮脆肉嫩,秘製香料醃得好入味拌碟嘅薯仔🥔有別於平時的,有口感之餘仲好甜「北京填鴨pizza」呢個手工pizza係薄底,My Favourite❤️美中不足嘅係焗得燶左啲~~Pizza底口感柔軟有煙韌口感😋北京填鴨醬汁同melted cheese好夾!好容易拉到絲鴨肉又唔會好鞋,很不錯Iced Hazelnut Coffee
長沙灣開左間新嘅西餐廳

門口用左全玻璃,充滿視覺空間感!
招牌燈牌都好有artistic

雖然附近都被舊式樓宇包圍,但反而更顯獨特性

「美式烤雞」
充滿南美風味,
用左獨特的秘魯香草&香料,
烤得好香,充滿肉汁

皮脆肉嫩,秘製香料醃得好入味

拌碟嘅薯仔🥔有別於平時的,
有口感之餘仲好甜

「北京填鴨pizza」
呢個手工pizza係薄底,My Favourite❤️
美中不足嘅係焗得燶左啲~~
Pizza底口感柔軟有煙韌口感😋

北京填鴨醬汁同melted cheese好夾!
好容易拉到絲

鴨肉又唔會好鞋,很不錯

Iced Hazelnut Coffee

2022-02-26