2021-02-18
🔻Lunch set (starter, main, dessert) $148 +10%Eggplant Parmigiana🍆外貌似千層麵,只係換左做茄子,味道無驚喜。▪Roast Beef Rice燒牛肉肉質不俗,熟度剛好,不過搭配嘅apple ginger sauce對我嚟講過於死鹹。▪Tiramisu我諗呢款係我食過最啱我口味嘅Tiramisu🤭❤Mascarpone cheese超級creamy😍☁️浸左咖啡/咖啡酒嘅手指餅口感亦唔會太過軟爛,而且咖啡味好突出😚最難得係唔會好甜😁🤣▪Crème Brûlée (朋友點的)燉蛋呈半固體狀(?),口感嫩滑且蛋香味濃,配上面層嘅焦糖食甜度啱啱好😆-👅食後感:Lunch set以呢個價錢喺中環算抵~鹹食味道普通,最好食係甜品╰(*´︶`*)╯-👀個人喜愛度:7/10-🚩Acquasala中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓
Eggplant Parmigiana🍆
外貌似千層麵,只係換左做茄子,味道無驚喜。
Roast Beef Rice
Tiramisu
▪
Crème Brûlée (朋友點的)
👀個人喜愛度:7/10
🚩Acquasala