2021-03-12 72 瀏覽
見呢個又有室內又有室外位,好岩放工chill一chill啤一啤🤞入到去間餐廳,好闊落又舒服,室內既位置又可以望到bar tender去整🍸西餐黎講,呢間都算幾抵食,份量又多。Spicy Arrabiata 香辣蕃茄橄欖長通粉🍝:食落酸味味,好開胃少少辣幾惹味,呢道係一道vegetarian dish,無肉,食落開胃又無咁膩。Cajun Spiced Fries:作為愛薯之人又點可以唔點🍟呢!呢個🍟係配埋左個加左洋蔥、辣椒及芹菜既sour cream sauce,再加埋煙肉碎,真係好香口又惹味🤤我一路驚爆瘡但又一路係咁食。Caser salad: 配返個salad先,呢到既🥗食落感覺好新鮮🍴佢仲做緊好多promotion MON-TUE:有SEAFOOD+1drink,都係先$208 WED-THUR:有STEAK+1DRINK,最貴果款都係講緊$328,仲未計可以吹住海風。

2021-03-12 47 瀏覽
約咗朋友去將軍澳海旁嘅A Tavola Grill And Bar放鬆下chill下。臨海嘅餐廳有露天位置,氣氛有點像到了外國。餐廳主要提供西式食物,餐牌選擇幾豐富。House salad$125 一定要試呢個菜式😍,我非常鍾意。沙律菜好新鮮,裏面仲有洋蔥絲同牛油果,醬汁甜甜地好開胃。 14安士安格斯肉眼扒 $310叫medium啱啱好,烤覺得超香,裏面仲有粉紅色,嫩滑又香濃牛肉味。香煎鯛魚$200 鯛魚煎得香脆,配幼滑嘅薯蓉同檸檬牛油汁👍👍Tiramisu $55食西餐我一定以甜品作結。熱檸蜜$28😋潤一潤喉🥤🥤🥤

臨海嘅餐廳有露天位置,氣氛有點像到了外國。

餐廳主要提供西式食物,餐牌選擇幾豐富。

House salad$125

14安士安格斯肉眼扒 $310

香煎鯛魚$200

鯛魚煎得香脆,配幼滑嘅薯蓉同檸檬牛油汁👍👍

Tiramisu $55

食西餐我一定以甜品作結。

熱檸蜜$28

😋潤一潤喉🥤🥤🥤

2021-03-11
喺將軍澳Monterey Place地下嘅A Tavola Bar & Grill近將軍澳海傍,近海感覺好chill~食飽重可以去海傍散步,好浪漫💕呀~🥰黎到冇理由唔飲酒,就嗌左杯Pina Colada 。喺吧枱位置可以見到bartender即席調酒,見住個靚仔chok住shake酒個樣,忌唔住影左張相🤣。Pina Colada 未飲,淨係賣相都靚過人!隻杯係菠蘿🍍樣,加埋細細把傘仔做裝飾,好靚~椰子、菠蘿同酒三者味道blend得恰如其份。白酒新西蘭青口粒粒都大大粒,大粒到要切開分兩啖食,啖啖肉~最鍾意佢個汁,有蕃茄、蒜同埋辣椒,好惹味😋Apple crumble食落脆脆地。蘋果爽脆有肉桂香。重有d藍莓同士多啤梨🍓,酸酸的,正好中和Apple crumble嘅甜味。熱辣辣嘅Apple crumble配冰凍嘅雪糕一齊食冰火交融,滿足感爆登!新西蘭牛柳嗌左七成熟,好厚啊!😱勁juicy,超嫩口!😍🤤點埋醬汁調下味更滋味😋。配菜有蕃茄仔,重有我最鍾意嘅火箭菜❤️。蕃茄仔又甜又多汁。白酒蒜香蜆肉意粉用蒜蓉、辣椒同白酒煮成嘅蜆肉食落辣辣地,既有蒜香又有酒香。蜆肉份量好多,重多過意粉!意粉軟硬適中,

Apple crumble食落脆脆地。
蘋果爽脆有肉桂香。

白酒蒜香蜆肉意粉
用蒜蓉、辣椒同白酒煮成嘅蜆肉食落辣辣地,既有蒜香又有酒香。蜆肉份量好多,重多過意粉!意粉軟硬適中,辣之餘食到有香草嘅香味。

睇睇餐牌原來重有好多優惠。其中「堂食消費滿$600可獲任何尺寸Pizza」呢個優惠好吸引呀!

2021-03-11 108 瀏覽
放工最啱就係蒲吧,雖然而家只係開到10點,但為咗可以用酒精麻醉一下現實世界嘅自己,照殺啦胃民嚟得蒲吧都勁乖唔飲酒,呢度就連普通嘅檸水都好講究㗎飲一杯香檳cocktail,酒味醉人仲有粒raspberry喺入面,生色不少之但係佢地啲嘢食好食到,大胃都唔係好記得要繼續劈酒,pizza鋪滿火箭菜同Parma Ham,仲有濃濃芝士香仲有千層麵充實到你呢,雖然飽但又持續食唔停口裡面用料豐富,質感又綿又彈口呢間意式酒吧環境唔錯,座落將軍澳海濱,正到chill現實

Hot Lemon Water w/Honey

胃民嚟得蒲吧都勁乖唔飲酒,呢度就連普通嘅檸水都好講究㗎

Kir Royal

飲一杯香檳cocktail,酒味醉人

仲有粒raspberry喺入面,生色不少

意大利火腿薄餅

意式千層闊條麵

仲有千層麵充實到你呢,雖然飽但又持續食唔停口

裡面用料豐富,質感又綿又彈口

呢間意式酒吧環境唔錯,座落將軍澳海濱,正到chill現實
2021-03-10
Kir Royal
意大利火腿薄餅
2021-03-11 37 瀏覽
而家堂食放寬返至10點,當然要約朋友去happy dinner 下啦! 今日就揀左呢間 bar & grill, 食下野之餘又可以飲下野輕鬆下。Buffalo Chicken Wings d 雞翼吾使點醬都好夠味,新鮮熱辣外脆內軟又夠嫩滑,點埋個醬就更加惹味Calamari Fritticalamari 炸得好好, 配有tar tar & chilli source, 個人就較為偏愛 tar tar 😋 加上檸檬汁後,清香可口得來又吾油膩,簡直係佐酒良伴Tequila Chicken BurgerSauce吾覺有好重既酒味,雞胸肉好厚好大塊,岩曬我呢個 chicken breast lover 🤩 除左個burger, 另外配有 fat chips and salad, 都只係$130, 真係好抵食 😉Grilled Beef Fajitas呢個超好食,簡直係成晚既高潮!佢用鐵板上,個底鋪左d洋蔥青椒蕃茄,可以keep住d牛熱辣辣之餘又吾會令d牛肉overcook, 而且d 牛仲有好濃既炭香味,好有驚喜 👍🏻👍🏻👍🏻

Buffalo Chicken Wings

Calamari Fritti

Tequila Chicken Burger

Grilled Beef Fajitas

2021-03-04
  • Buffalo  Wings
2021-03-08 88 瀏覽
將軍澳系列, 落著毛毛細雨, 來到澳南的海邊餐廳, 環境實在可以媲美赤柱, 而地點很方便。 充滿異國風情的佈置, 侍應大部分都是外籍人士。 店員推薦了 一些受歡迎的菜式。法基塔鐵板牛肉fajita 墨西哥菜的代表菜式, 鐵板方式呈現於我們眼前, 肉味香濃的牛肉, 香辣惹味熱辣辣, 配上香濃醬汁洋蔥和西椒,再配上tortilla, 即是墨西哥捲餅。以及三款醬汁,酸奶油+ 牛油果醬🥑+ 薩奇薩辣醬🌶。 將牛肉、西椒、 醬汁卷在 墨西哥捲餅, 實在非常滋味。香蒜海鮮橄欖意粉蒜味香濃的醬汁, 掛在彈牙爽口的意大利粉上, 加上豐富的海鮮, 有殼青口、魷魚 、蝦仁、 乾貝, 味道鮮美肉質爽口 。

法基塔鐵板牛肉

香蒜海鮮橄欖意粉

2021-03-06 77 瀏覽
如標題所講,鐘意食pizza既要試下呀!!!我本身就麻麻地pizza既,但男朋友係pizza既愛好者,而哩間店又系海濱長廊隔離,食飽可以去散下步,所以就去試下😚哩間pizza真係抵食!分量好大!又足料!上枱係熱辣辣既!個底仲要係脆卜卜嫁!連唔鐘意食pizza既我都忍唔住食左2大塊🤣SUPPER HAWAIIAN $160大家睇唔睇到,真係好足料!d芝士仲可以拉到絲🥳平時好大食既男朋友,食哩個Pizza就可以喂飽佢😆AMERICAN CLASSIC BEEF $140哩個burger就係我order既😇可以揀牛肉既成數Surprise到我🥰叫左medium,肉質好鮮嫩😋重牛肉味👍個burger冇乜點落醬但都咁juicy真係抵讚👏🏻情侶、一家大細、朋友聚會都可以選擇過黎試下呀😆
如標題所講,鐘意食pizza既要試下呀!!!
連唔鐘意食pizza既我都忍唔住食左2大塊🤣

SUPPER HAWAIIAN $160

大家睇唔睇到,真係好足料!d芝士仲可以拉到絲🥳
平時好大食既男朋友,食哩個Pizza就可以喂飽佢😆

AMERICAN CLASSIC BEEF $140

哩個burger就係我order既😇
可以揀牛肉既成數Surprise到我🥰
叫左medium,肉質好鮮嫩😋重牛肉味👍
個burger冇乜點落醬但都咁juicy真係抵讚👏🏻

情侶、一家大細、朋友聚會都可以選擇過黎試下呀😆
2021-03-06 45 瀏覽
約咗同朋友過嚟將軍澳到行街度食飯,我帶朋友你依家我最鍾意嘅西餐廳🍴將軍澳嚟講,依家真係數一數二嘅高質西餐👍🏻首先環境好闊落乾淨,裝修好浪漫,坐得好舒服其次係服務態度超級好,最重要嘅係嘢食好好味,勁高質🤩我哋叫咗好多嘢食Grilled beef/ chicken fajitas超級高質嘅鐵板燒,裏邊材料好豐富,有牛柳、雞肉、仲撈住啲青菜同埋蕃茄度,仲加咗好濃郁嘅醬汁👅 仲有四塊煎餅可以夾住食🥙 香港好難得可以食到咁特別嘅西餐,而且呢度嘅肉都好新鮮!另外仲有叫咗個雞肉意粉🍝都係高水準嘅發揮,意粉超級彈牙,雞肉肉質好鮮嫩,而且一啲都唔會乾爭爭,意粉有好多汁!仲有好多番茄汁🍅總括嚟講依家真係我最愛嘅將軍澳西餐👅

將軍澳嚟講,依家真係數一數二嘅高質西餐👍🏻
首先環境好闊落乾淨,裝修好浪漫,坐得好舒服
其次係服務態度超級好,最重要嘅係嘢食好好味,勁高質🤩

我哋叫咗好多嘢食
Grilled beef/ chicken fajitas
香港好難得可以食到咁特別嘅西餐,而且呢度嘅肉都好新鮮!

另外仲有叫咗個雞肉意粉🍝
仲有好多番茄汁🍅
總括嚟講依家真係我最愛嘅將軍澳西餐👅
2021-03-06 40 瀏覽
將軍澳海旁最近開咗好多間新餐廳,行過覺得呢間酒吧西餐廳個氣氛最好!室外係吸煙區,下次會帶埋隻狗狗落嚟一齊食野!🦮夏威夷人pizza($145)🍕我哋揀咗厚批12吋原來都好大兩個人爭啲食唔晒!即叫即焗!聖馬扎羅醬都幾特別!意式千層闊條麵($115)🍝千層麵配上小牛肉,加埋特別炮製嘅白汁,經典到好似之前去咗意大利食人地homemade 千層面咁!近住海旁氣氛幾好,好適合同朋友放假嚟傾吓計!摸下酒杯底!🥰🍻#將軍澳美食#bar#食好西#pizza#西餐#千層面
夏威夷人pizza($145)🍕
意式千層闊條麵($115)🍝
#將軍澳美食#bar#食好西#pizza#西餐#千層面
2021-03-04 76 瀏覽
A Tavola Bar & Grill將軍澳開咗個新商場,有得行下Donki,行下海傍睇下d餐廳幾吸引,環境又舒服。Marinara Risotto店內雖然西式,但電視一直播住越南既片都幾有越南氣息,呢個配搭整成既Risotto又幾特別。濃郁蕃茄配上既海鮮有蝦肉、蜆肉同魷魚,重有好大隻既虎蝦,雖然有少少辣,但個汁整得好好,好開胃。A Tavola House Special with thin crust (10")店內signature pizza, 新鮮製作既pizza都唔會差得去邊,雖然餡料無咩好特別,不過材料真係好豐富,好滿足,而且薄批個脆邊整得好食,口感一流。〒 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號Monterey Place 地下G08號舖
A Tavola Bar & Grill

Marinara Risotto

〒 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
2021-03-02 80 瀏覽
🍕𝘈 𝘛𝘢𝘷𝘰𝘭𝘢 𝘉𝘢𝘳 & 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭🥩將軍澳海旁呢間意大利餐廳//酒吧夜晚氣氛唔錯食物選擇眾多 主菜14𝘰𝘻 安格斯肉眼扒$310同烤三文魚柳都唔錯 牛扒剛剛好𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘮 帶香濃嘅牛肉味 至於三文魚煎到外皮好香脆 配牛油檸檬汁👌🏻 不過𝘉𝘶𝘵𝘤𝘩𝘦𝘳 𝘉𝘦𝘴𝘵 (12”) $160更吸引 面頭舖上一層融化𝘔𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 有辣肉腸 雞肉、牛肉及火腿 配𝘉𝘉𝘘醬好惹味而且可以點薄或者厚批🤩最後仲叫左甜品𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯𝘪𝘦 𝘸/ 𝘪𝘤𝘦𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:3.5/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕3/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $400˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 𝘈 𝘛𝘢𝘷𝘰𝘭𝘢 𝘉𝘢𝘳 & 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭將軍澳澳南海岸唐俊街23號𝘔𝘖𝘕𝘛𝘌𝘙𝘌𝘠 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦 地下𝘎08號舖 ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
🍕𝘈 𝘛𝘢𝘷𝘰𝘭𝘢 𝘉𝘢𝘳 & 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭🥩

𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕3/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $400

☞ ☞ 𝘈 𝘛𝘢𝘷𝘰𝘭𝘢 𝘉𝘢𝘳 & 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭
2021-03-02 52 瀏覽
放工後當然要happy hour~意式千層闊條麵每一層都有茄汁、小牛肉碎,起碼3層,好rich~而且有我最愛嘅芝士!做得好因為啲邊位不會乾身。A Tavola house special店主推介!真係有爆多材料,意大利辣香腸、煙肉、青椒、洋蔥,menu話有菠蘿,不過pizza就冇咗菠蘿🥲吾緊要!都好豐富!12吋大pie!!巨型勁量十足❤️2個人食吾曬😋😋室內燈光比較暗,適合happy hour飲飲酒🍻室外,就可以食煙,吹下涼風,十分寫意🌬
放工後當然要happy hour~

A Tavola house special

2021-03-01 57 瀏覽
摸酒杯底🍸去完donki行去前面飲下酒食下小食吹下水Garlic Bread 🧄🥖🧀$65飲酒點解係配蒜茸包?無得解,因為我中意食蒜蓉包上面有芝士,伴碟有沙律菜同埋水牛芝士,加埋水牛芝士係包面好正Onion rings🧅 $75本身係想要Mexican nachos,但佢話無曬都因為我好多朋友唔食洋蔥,有得食當然要叫啦呢個洋蔥圈好香口好脆,唔會好易散,好好食🥰🥰🥰點泰式辣醬定他他醬都好夾👍👍👍👍French 75 $72,Margarita’s $68🍸🍸話叫摸酒杯底點會無酒👍👍👍
摸酒杯底🍸
去完donki行去前面飲下酒食下小食吹下水

Garlic Bread 🧄🥖🧀$65
飲酒點解係配蒜茸包?無得解,因為我中意食

Onion rings🧅 $75
本身係想要Mexican nachos,但佢話無曬
都因為我好多朋友唔食洋蔥,有得食當然要叫啦
呢個洋蔥圈好香口好脆,唔會好易散,好好食🥰🥰🥰
點泰式辣醬定他他醬都好夾👍👍👍👍

話叫摸酒杯底點會無酒👍👍👍

朋友仔搬左入將軍澳,今日同成班朋友入去housewarming,晚餐揀左呢間A Tavola Bar & Grill,位於MONTEREY Place 地下。外藉侍應熱情有禮,好親切。餐廳環境寬敞,坐得舒服又有空間感。炸魷魚圈金黃色賣相吸引,魷魚圈香酥鮮美,爽口又彈牙,配他他醬同甜辣椒醬更惹味。A Tavola公司沙津多款混合生菜配雞蛋、青瓜、三色椒、麵包粒等,加以新鮮柔滑牛油果再淋上蜂蜜芥末醬,清新開胃。香烤挪威三文魚三文魚肉質鮮美細嫩,爽滑有口感,沾以特製檸檬牛油醬汁,提鮮一流。伴碟有幼滑薯蓉、爽脆露筍等。Tiramisu口感滑順細緻,食落香甜唔會膩,散發淡淡咖啡酒香。Apple Crumble口感酥軟,酸酸甜甜,配雲呢拿雪糕,冰火交融,正。
朋友仔搬左入將軍澳,
今日同成班朋友入去housewarming,
晚餐揀左呢間A Tavola Bar & Grill,
位於MONTEREY Place 地下。

外藉侍應熱情有禮,好親切。
餐廳環境寬敞,坐得舒服又有空間感。

炸魷魚圈
金黃色賣相吸引,
魷魚圈香酥鮮美,爽口又彈牙,
配他他醬同甜辣椒醬更惹味。

A Tavola公司沙津
多款混合生菜配雞蛋、青瓜、三色椒、麵包粒等,
加以新鮮柔滑牛油果再淋上蜂蜜芥末醬,清新開胃。

香烤挪威三文魚
三文魚肉質鮮美細嫩,爽滑有口感,
沾以特製檸檬牛油醬汁,提鮮一流。
伴碟有幼滑薯蓉、爽脆露筍等。

Tiramisu
口感滑順細緻,
食落香甜唔會膩,
散發淡淡咖啡酒香。

Apple Crumble
口感酥軟,酸酸甜甜,
配雲呢拿雪糕,冰火交融,正。

2021-02-23
2021-02-27 63 瀏覽
晚市一開放,一心幾個朋友終於可以出嚟食個晚飯兼送行老友移民。 我哋一坐低已經嗌嘢飲,食嘢20分鐘後到,正當滿枱食物食到一半嘅時候,waitress 就嚟同我哋講時間夠只剩返15分鐘。 如此類推嚟咗兩次,我終於忍唔住同佢講,我訂枱嘅時候從來冇講到係限時食飯,佢兩三個職員先叫我哋要不斷叫嘢食先可以繼續坐。因為今晚係送別我老友,我哋唔想再調地方,加上餐廳要閂10點,我哋好想珍惜時光,我哋整晚就係不斷嗌嘢飲!呢間餐廳又開業到而家,我係常客。食物好味!但最近轉了英文口音不正嘅waitresses, 服務態度一落千丈!一個字差! 唔知係疫情要追番啲生意,定係d waitresses 真係要train 下!沒禮貌服務可言! worst of the worst!