久久無黎銅鑼灣登龍街人多車多唔意外當日經過發現簡約黑白嘅店面,門口只放著菜單好奇之下,沿著白色樓梯而上發現別有洞天下午2點多,店內幾乎全滿店舖以白色為主以綠色插畫及木系家具,充滿簡約舒適嘅感覺店舖採以自助服務,自動掃描,餐具🍴,水杯等等·ᴀ.ᴛ.ᴀ.s主打🇸🇬🇲🇾星馬菜星馬菜,🍎平時總離不開喇沙,肉骨茶等等難得有一間主打星馬菜嘅餐廳有其他更多選擇,ᴡʜʏ ɴᴏᴛ·麵款已有7款可選最快已揀好最特別嘅肉脞面另外一個都係🍎一眼就想點嘅炸魚片米粉🤟🏻小食就點咗一睇就好邪惡嘅咖椰爆漿🤩野飲就點咗班蘭奶茶同埋酸梅青檸水·肉脞面$88🍎就揀咗最受新加坡人喜愛嘅ᴍᴇᴇ ʜᴏᴏɴ ᴋᴜᴇɴ(粿條麵)粿條麵是平扁寬版的麵條雖然薄但口感卻彈牙,而且仲好掛湯汁餡料有肉脞,豬肝,魚蛋,滷冬菇🍄,豬油渣,生菜🥬,餡料種類多而且份量足碗麵入面有2顆好似炸雲吞嘅餡料大粒仲炸得好香炸(脆到嚓嚓聲)而且入面有著滿滿嘅豬肉,散發著滿滿嘅豬油香仲包含著鮮蝦肉🦐單撈咁食其實都好滋味,當然喜歡嘅話可以加入店家提供嘅湯汁一齊進食,一個麵兩種食法兩種滋味💛·炸魚片米粉係🍎一見到就即刻想點嘅坊間較少有粉麵配上「楷楷」分明嘅番茄🍅ᴀ.ᴛ
久久無黎銅鑼灣
登龍街人多車多唔意外
當日經過發現簡約黑白嘅店面,門口只放著菜單

好奇之下,沿著白色樓梯而上

發現別有洞天
下午2點多,店內幾乎全滿
店舖以白色為主
以綠色插畫及木系家具,充滿簡約舒適嘅感覺
店舖採以自助服務,自動掃描,餐具🍴,水杯等等
ᴀ.ᴛ.ᴀ.s主打🇸🇬🇲🇾星馬菜
星馬菜,🍎平時總離不開喇沙,肉骨茶等等
難得有一間主打星馬菜嘅餐廳有其他更多選擇,ᴡʜʏ ɴᴏᴛ

麵款已有7款可選
最快已揀好最特別嘅肉脞面
另外一個都係🍎一眼就想點嘅炸魚片米粉🤟🏻
小食就點咗一睇就好邪惡嘅咖椰爆漿🤩
野飲就點咗班蘭奶茶同埋酸梅青檸水
肉脞面$88
粿條麵是平扁寬版的麵條
雖然薄但口感卻彈牙,而且仲好掛湯汁
碗麵入面有2顆好似炸雲吞嘅餡料
肉脞麵

炸魚片米粉係🍎一見到就即刻想點嘅
坊間較少有粉麵配上「楷楷」分明嘅番茄🍅
ᴀ.ᴛ.ᴀ.s仲加入厚厚嘅紫菜同埋🍎最鍾意嘅白菜仔
成碗麵即刻覺得有營有養🥬
炸魚片雖然浸咗係湯到好一段時間
但表面仍然ᴋᴇᴇᴘ到,無淋到
咬落去炸粉唔厚,啖啖嘅厚實魚肉🐟
而且炸魚片都有5塊
有無覺得湯底有啲特別呢?
湯汁奶白色係因為店家加入咗牛奶入湯料
整體🍎就覺得依碗炸魚片米粉抵食啦
炸魚片米粉

咖椰爆漿 $68
ᴡᴇʟʟ ᴡᴇʟʟ,🍎真係好少食啲咁邪惡嘅野
而依份咖椰爆漿,我係聲稱好食到可以將脂肪同運動拋諸腦後
一睇到依份小食已經知道不得了
烘得脆口嘅麵包片分別加入塊塊厚到眼會突嘅牛油🧈
係牛油同麵包中間仲暗暗夾雜住甜甜嘅咖椰,花生醬🥜,滿瀉嘅巧克力榛子醬🌰,甜到入心嘅煉奶,最後以滿滿嘅美祿粉厚厚地撒上做完美局號
個種美味可口嘅感覺令到極懶嘅🍎可以話為咗依個美味,食完去做運動🏃🏻‍♀️

班蘭奶茶($32)嘅斑蘭味唔會好勁
奶味起咗中和作用,好啱初接觸斑蘭嘅人
而酸梅青檸水黎講($32)因為有甜味配搭
所以雖然係酸梅但反而更感受到酸梅嘅甜味

ᴘs:店內冷氣非常充足,可以帶定薄薄嘅外套
店家無時間限制,一眾食客都非常悠閑地享受
2022-07-06
肉脞麵
炸魚片米粉
2022-07-10 140 瀏覽
之前看到其他人的食評已經心思思想食個邪惡多士,和朋友在時代廣場看完闔家辣優先場,特地來到碰一碰運氣,看看八號風球落波後開不開。果然當日真的很幸運,大家都說要起碼排半預時的星馬菜餐廳完全不用等就有位了!餐廳是自助落單的形式,上樓後在門口的售賣機選食物,電子付款(我是用信用卡的),完成後記得在右手邊取咇咇機,可取餐時咇咇機就會又響又震。必食必食:咖椰爆漿$68這款有兩個選擇,我們選了超級邪惡版有花生醬、朱古力榛子醬那款,多士夾著咖椰、牛油、煉奶、美祿粉和煉奶,面層還有大量美祿粉,牛油粉粉半溶狀態,整個味道層次甜得來帶點咸(有牛油),多士又勁脆,好豐富,真的超好味!叻沙Laksa $98我見到別人的食評說配料有蝦,但我沒有。。。是因為打完風又快收鋪嗎?(哭)我選了一半油麵一半米粉,但感覺米粉吸湯吸得好快,變得很淋我麻麻地。魚蛋好彈牙很好吃!我吃不到太辣的,點了這款有點後悔了!不能吃太辣的朋友要慎重喔!板面$78有好似咸蛋肉餅的配料很有趣。配料很多算不錯~美祿爆炸 $58價錢有點進取,在冰溶了之後就不好飲了,可能點普通的美祿更實惠(價錢平一半)。好多香脆美祿波波是很igable的,有一塊美祿餅
必食必食:咖椰爆漿$68
叻沙Laksa $98
Laksa
板面$78
板麵
有好似咸蛋肉餅的配料很有趣。配料很多算不錯~
美祿爆炸 $58
價錢有點進取,在冰溶了之後就不好飲了,可能點普通的美祿更實惠(價錢平一半)。好多香脆美祿波波是很igable的,有一塊美祿餅乾算好吃。
玫瑰露恐龍$48
有很香的玫瑰味,試一次是露以接受的~
2022-07-02
Laksa
板麵
2022-07-09 38 瀏覽
今日放工同朋友經過見到個menu 好吸引 就決定上去試下😳之前一路都唔知呢到係有餐廳有得上樓上到去原來間餐廳係自助形式,有幾部自助機落order!我睇個menu最吸引我既都係咖椰爆漿!到食物黎到既時候真係勁心心眼佢上面係勁多可可粉包住 跟住入面有牛油同花生醬 雖然超邪惡但係超級好食😋!對於我呢d花生醬迷真係天堂😍我會為左佢再番黎食 跟住叫左炸魚片米粉,佢每舊魚片都好大塊 炸得好香口🤩加埋佢個湯 超夾 麵既質地又爽口 呢個真係幾有驚喜 唔係出面會食到另外朋友就叫咖喱雞麵,佢既咖喱我覺得偏辣,但同時好香,相當吸引,而雞塊夠晒滑!因為食物既份量都唔少🤣🤣食哂超飽!野飲就叫左斑斕奶茶☕️都幾特別出面未見過不過班蘭味比奶茶味出!而朋友叫左plume limau 佢就好覺得好fresh 😜overall 食物好推薦~不過可能要等位,就早d黎搵位!

上到去原來間餐廳係自助形式,有幾部自助機落order!
我睇個menu最吸引我既都係咖椰爆漿!
到食物黎到既時候真係勁心心眼
對於我呢d花生醬迷真係天堂😍
我會為左佢再番黎食

麵既質地又爽口
呢個真係幾有驚喜 唔係出面會食到

因為食物既份量都唔少🤣🤣食哂超飽!
野飲就叫左斑斕奶茶☕️都幾特別出面未見過
不過班蘭味比奶茶味出!

2022-07-05
2022-07-08 47 瀏覽
嚟得呢一間新加坡餐廳🍴🇸🇬當然一定要食佢哋嘅招牌人氣爆漿吐司🍞咖央多食得多~但係呢一度係會再加埋牛油、煉奶、花生醬、咖椰漿 面頭再淋榛子醬同美祿粉 邪惡嘅滋味😈
最近勁hit既新餐廳,超級多人等位🚶🏻‍♀️d菜式種類多,都好有特色🤓值得一試❣️🥢辣椒板麵 $88個人係第一次食呢樣嘢😆入面有唔同嘅配料,有豬肉丸炸魚仔滷冬菇,口感好豐富👍仲有好多嘅參巴醬辣椒🌶️板麵幾粗有d似刀削麵,醬汁就好似甜豉油,加上流心蛋撈黎食唔錯😋🥢炸魚片湯米粉 $98呢個出奇地有驚喜!本身以為平凡野,但炸魚片好厚身份量又多😍而且啖啖魚肉🥰另外有蕃茄同紫菜,配上清清地嘅湯食,好滿足!🥢五香卷 $48呢個小食好脆口😆咬落去啖啖肉,點埋甜酸醬食,不知不覺會食晒🤣🥤美祿爆炸 $58 🍹酸梅青檸汁 $28美祿爆炸真係好邪惡但又好好飲😎上面仲有美祿波波同朱古力餅😻而青檸汁就好開胃😆同重口味既辣椒板面好夾

🥢辣椒板麵 $88

🥢炸魚片湯米粉 $98

🥢五香卷 $48

🥤美祿爆炸 $58 🍹酸梅青檸汁 $28
2022-07-07 48 瀏覽
前幾日同朋友去銅鑼灣行街,經過見到有間新加坡菜幾吸引,於是我地就決定去試下。叻沙 $98叻沙有得揀唔同嘅麵款,我哋揀咗米線。叻沙湯底十分香濃,辣味十足。裡面有蝦、豆卜、魚片同蛋。蝦仁同魚片頭都十分爽口彈牙!炸魚片米粉 $98同叻沙相比,雖然炸魚片米粉比較清淡,但我覺得依款好味啲。裡面有番茄、菜、魚片同埋紫菜。即使魚片浸咗落湯,但都食到魚皮酥脆嘅部分。依個湯亦都好香好新鮮!囉喏 $78依款小食十分特別,係我從來冇試過嘅味道。裡面有炸豆卜、青蘋果、青瓜、沙葛等。唔同嘅食材撈埋囉喏醬,有種甜甜地但又好清新嘅味道,十分開胃,好適合做前菜!

叻沙 $98

炸魚片米粉 $98

囉喏 $78
2022-07-07 68 瀏覽
再訪這家餐廳午膳,因為好掛住喺新加坡食過嘅咖央厚多士;呢間做嘅唔係最厚但都唔錯、可以過下口癮 咖哩雞胸麵 - 油麵、低溫慢煮雞胸、豆卜、馬鈴薯、菜心Curry Chicken Noodles- You Mian, Sou Vide Chicken Breast, Tau Pok, Potato, Choi Sum> 雞胸煮得幾腍柔軟有彈性口感,油麵入口Q彈、配搭薯仔和菜心係幾豐富,豆卜品質味道就中規中矩;湯有少少辣、質地較為杰和濃厚,個人prefer稀啲嘅湯入口更清爽咖椰多士 加牛油Kaya Toast with Butter> 有牛油就係邪惡,食甜嘢邊會唔evil!咖吔醬唔會太甜啱啱好、幾好食美祿爆炸 Milo Explosion> 好好飲,1杯係唔夠喉!面頭好多美祿粉,又有大大粒美祿脆脆和Oreo餅,啲料滿到攪唔到

咖哩雞胸麵
- 油麵、低溫慢煮雞胸、豆卜、馬鈴薯、菜心
Curry Chicken Noodles

Kaya Toast with Butter

Milo Explosion

2022-07-07 66 瀏覽
A.T.A.S 新加坡非一般的星馬菜! 自助式餐廳,設有自助點餐機/櫃枱落單,自己搵位,自助取餐,食完就自己將餐盤收拾美祿咖椰爆漿吐司 Kaya Toast有別於一般既咖央多士,用香脆多士夾住5層餡(兩層牛油,煉奶,花生醬,朱古力榛子醬),表面灑滿美祿粉,超級邪惡😋 必試✨不過係偏甜既 板麵粿湯材料有新鮮豬肉丸,銀魚仔,菇,蛋,菜心同蒜湯底清清地 麵質幾特別叻沙 Laksa就咁睇個湯底已經知味道夠哂濃郁,帶少少辣,仲有椰香味 材料有蝦,蛋,魚蛋,豆卜 啲蝦已經碌殼 魚蛋又彈牙 豆卜吸哂啲汁 正🌶辣椒蟹醬配炸饅頭帶少少微辣,就連我呢個吾太食得辣既人都覺得好惹味 入面滿滿一絲絲既蟹肉 蟹肉仲帶點鮮甜 配埋表皮超脆熱焫焫既饅頭 簡直係絕配 ❗我最鐘意既一款菜式 ❗推介度: 👍👍👍👍
A.T.A.S 新加坡

辣椒蟹醬炸饅頭

推介度: 👍👍👍👍
辣椒蟹醬炸饅頭
2022-07-06 31 瀏覽
最近紅爆IG嘅超邪惡阿華田咖椰吐司,到我去打卡啦🤳🏻餐廳係自助式,好似food court咁要自己去counter落單同取餐,食完之後都要有公德心哋收拾乾淨呀😉·<辣椒板麵> ʜᴋᴅ 88乾拌新加坡傳統板麵,表面好似偏乾咁,其實好多醬汁同肉碎喺底,一定要記得撈均食呀😝醬汁偏甜好易入口,辣味其實嚟自參巴辣椒醬,如果唔撈呢一part嘅話係唔會辣🌶個人好鍾意配料入面嘅炸江魚仔,好香口😂·<叻沙> ʜᴋᴅ 98配料有齊蝦,魚蛋,豆卜同半隻蛋🥚叻沙湯底唔算濃,椰汁味唔重🥥但就更偏辣🥵麵底覺得好似米線,個人覺得煮得有點太腍🤔·<咖椰爆漿> ʜᴋᴅ 68呢間餐廳嘅重點就係呢碟超邪惡吐司🍞三層麵包夾住牛油、咖椰醬、朱古力榛子醬、花生醬同煉奶,表面仲有一層朱甜力淋醬同可可粉,集所有糖油於一身😈麵包邊位微脆,一啖過就可以食晒咁多款醬🤩甜度爆標😂·<美祿爆炸> ʜᴋᴅ 58另一打卡熱門就係呢杯美祿爆炸,飲品表面灑厚厚一層美祿粉仲有好多美祿脆脆🤎對比吐司呢個甜度就好濕濕碎啦🤭·<黑白> ʜᴋᴅ 28仙草豆漿🥛應該係全場最light
<辣椒板麵> ʜᴋᴅ 88
<叻沙> ʜᴋᴅ 98
<咖椰爆漿> ʜᴋᴅ 68
<美祿爆炸> ʜᴋᴅ 58
<黑白> ʜᴋᴅ 28
仙草豆漿🥛應該係全場最light嘅食物,都幾需要佢嚟清新一下口腔🤓
2022-07-06 21 瀏覽

簡直係絕配

❗我最鐘意既一款菜式 ❗

推介度: 👍👍👍👍
  • 咖椰爆漿
[ A.T.A.S ]店鋪正門位於大街地下,上完樓梯先到一樓餐廳。餐廳以快餐店形式運作,可以用自助點餐機或者去櫃檯落單,落單後等呼叫器提示就有得拎嘢食!✿ 咖椰爆漿 🍫🍞🍞🤤🤤 $68多士基本配料有咖椰醬、牛油、煉奶&美祿粉,如果想食邪惡啲,仲可以免費加埋花生醬&朱古力榛子醬🍫🍫當日叫咗邪惡版,超充料,但略嫌heavy咗dd🤣🤣變得偏甜。食完一件已經有啲飽肚,適合2-4人share食,但超打卡able📸✿ 咖喱配印度薄餅 $98咖喱係黃咖喱,只有一種辣度,建議食得辣嘅朋友先好order🫢 薄餅即烤鬆脆,配上香濃嘅咖喱好夾。✿ 辣椒板麵 🌶🌶$88呢度既麵食有好多選擇,有辣有唔辣,有湯麵或無湯嘅麵。見到menu上嘅辣椒板麵幾吸引,一於叫嚟試下。辣椒板麵都幾大碗,外觀似拌麵,麵條較粗身,有啲似刀削麵,加埋參巴醬、辣椒、豬肉等配料,幾惹味!✿ Teh 奶茶 🥤🥤$18因為叫咗個多士,叫番杯奶茶,無咁甜。佢同傳統茶記奶茶唔同,係煉奶底,但唔會太甜👍🏻👍🏻不過係奶味較重嘅奶茶。總結🫦餐廳食物種類繁多,環境舒適,冷氣充足食辣嘢都唔怕熱。味道偏新加坡風味,鍾意食新加坡嘢食既朋友,呢間餐廳應該適合你地
[ A.T.A.S ]

✿ 咖椰爆漿 🍫🍞🍞🤤🤤 $68

✿ 咖喱配印度薄餅 $98

✿ 辣椒板麵 🌶🌶$88

✿ Teh 奶茶 🥤🥤$18

總結🫦
餐廳食物種類繁多,環境舒適,冷氣充足食辣嘢都唔怕熱。味道偏新加坡風味,鍾意食新加坡嘢食既朋友,呢間餐廳應該適合你地!🤣

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
A.T.A.S
地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
電話:92687393
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 辣椒板麵
2022-07-03 59 瀏覽
同朋友去銅鑼灣行街,之後去邊寧頓街嘅ATAS食飯,餐廳是以新加坡菜為主題嘅快餐店,店員是新加坡人,餐廳嘅環境好有文青feel,打卡亦可以!Laksa 叻沙粗米粉,叻沙湯底顏色紅噹噹,味道帶濃郁椰香,有少許辣。配粗米粉又滑又有口感,配料蝦仁和魚蛋好爽口,豆卜和蛋索左濃湯好惹味!咖喱雞胸麵,湯底也是叻沙濃湯,材料有低溫慢煮雞胸、豆卜、馬鈴薯、菜心。慢煮的好處除了可以保持肉質嫩滑,也可令肉受熱平均,不會外面熟,入面生,有些營養也因低溫烹調而得已保存,雞胸肉冇骨啖啖肉,沾滿叻沙濃湯更惹味!咖椰爆漿,將咖椰、牛油、花生醬、巧克力榛子醬及煉奶加入香脆的多士內,再撒上美綠粉,每一啖都充滿香甜醬料,超級邪惡!超級好味!美祿爆炸,面層撒上大量美祿粉、美祿脆脆和一塊美祿餅乾,味道極濃郁而且有多種口感!黑白仙草豆醬,即是馬來西亞的豆奶涼粉,除了可以飲到濃濃豆香的豆漿外,底下還有QQ的仙草凍,可品嚐仙草膠質的豐富口感。

2022-07-02 45 瀏覽
晚餐.邪惡的一餐😈餐廳入口要行樓梯上一層座位都幾闊落可以揀用點餐機自助點餐或者去收銀落單之後會俾部機仔你 要自己去拎嘢食食完要自己拎走啲餐盤.1) 咖椰爆漿差唔多每枱都有叫呢款 賣相非常吸引麵包外皮脆脆地 有滿滿嘅朱古力同花生醬味 不過就唔太知啲咖椰係咩味 有啲似煉奶(?!)牛油略嫌太多太厚 不過都好易就可以拎走佢食落又比想像中無咁膩同飽滯不過最好都係2-3個人share.2) 肉脞面有一大堆嘅肉碎 魚蛋同炸雲吞麵好味 配咗粗麵 加啲熱湯落去食 味道都唔錯不過啲麵有少少癡住 比較難夾.3) 麵粉粿乾有啲似乾炒牛河 有啲冬菇片同魚仔乾不過比較鹹.4) 美祿爆炸 & Michael Jackson美祿爆炸又係差唔多每枱都會點😂好耐無飲過美祿喇!味道就係平時嘅美祿味 不過上面有好多美祿波波 美祿粉 美祿味濃郁仲有塊暖嘅餅🤣Michael Jackson係仙草豆腐 少甜 感覺較清淡我就幾鍾意喇$28 價錢比美祿相宜
邪惡的一餐😈
1) 咖椰爆漿
差唔多每枱都有叫呢款
賣相非常吸引
麵包外皮脆脆地 有滿滿嘅朱古力同花生醬味
不過就唔太知啲咖椰係咩味 有啲似煉奶(?!)
牛油略嫌太多太厚 不過都好易就可以拎走佢

有啲似乾炒牛河 有啲冬菇片同魚仔乾
不過比較鹹

4) 美祿爆炸 & Michael Jackson
美祿爆炸又係差唔多每枱都會點😂
好耐無飲過美祿喇!
味道就係平時嘅美祿味
不過上面有好多美祿波波 美祿粉 美祿味濃郁
仲有塊暖嘅餅🤣
Michael Jackson係仙草豆腐 少甜 感覺較清淡
我就幾鍾意喇
$28 價錢比美祿相宜
同朋友講起好掛住星馬嘅野食, 佢就帶我嚟銅鑼灣呢間餐廳Lunch坐位幾寬敞舒適,落單後搵個位坐低店員好有效率,好快就準備好食物。菜單菜式好多都幾特別夠地道,唔係每間星馬菜嘅餐廳都食到。「叻沙」叻沙係我至愛,皆因個湯底辣辣地好惹味,鮮蝦都好大隻,夠爽口加入豆卜完全吸收哂湯底,入口一咬有爆汁感。「板麵」加入豬肉.炸乾魚仔.滷冬菇大大片炸蒜味道好濃郁板麵口感煙煙靭靭,有點似刀削麵。「咖椰爆漿」超濃郁朱古力味,厚厚嘅牛油.榛子醬.面層舖滿朱古力粉愛吃甜品的不能錯過。「美祿爆炸」美祿由細飲到大,原來加入朱古力脆脆球,可以令口感更豐富,大人小朋友都喜愛「玫瑰露恐龍」顏色好靚,搞拌一下面層朱古力粉,溶入淡淡玟瑰香味,味道好夾。下次嚟銅鑼灣又多個好選擇喇
坐位幾寬敞舒適,落單後搵個位坐低

店員好有效率,好快就準備好食物。

菜單菜式好多都幾特別夠地道,唔係每間星馬菜嘅餐廳都食到。

「叻沙」

叻沙係我至愛,皆因個湯底辣辣地好惹味,鮮蝦都好大隻,夠爽口
加入豆卜完全吸收哂湯底,入口一咬有爆汁感。

「板麵」

加入豬肉.炸乾魚仔.滷冬菇大大片
炸蒜
味道好濃郁
板麵口感煙煙靭靭,有點似刀削麵。

「咖椰爆漿」

超濃郁朱古力味,厚厚嘅牛油.榛子醬.面層舖滿朱古力粉
愛吃甜品的不能錯過。

「美祿爆炸」

• 美祿爆炸
  • 叻沙
  • 板麵
2022-06-29 41 瀏覽
A.T.A.S 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖呢間食星馬菜架餐廳, 人氣高企架咖椰爆漿,我來啦, 眼見幾乎每臺都點!裝修白色幾有CAFÉ FEEL, 有自助點餐機落單。為左美祿kaya toast而來架我, 終於一嚐所願啦 ! $68咖椰爆漿, 中間牛油超厚, 仲有CONDENSED MILK 同 好厚架MILO 粉係面, MILO 粉就比到朱古力同麥香。邪惡到爆不過真係勁好食, 值得值得!$98 叻炸魚片米粉蛋 ,除了魚片同外,仲有紫菜同蕃茄, 白魚湯夠清新。肉脞麵 $88可揀粗麵、幼麵或老鼠粉。有肉碎、魚蛋、滷冬菇、生菜,豬肝跟老鼠粉,湯分開上,個辣醬好惹味,個炸雲吞外貌架東東好食,入面是蝦肉同豬肉。飲品 $30pandan milk tea $30 lime soda鹹檸仔soda
A.T.A.S
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

裝修白色幾有CAFÉ FEEL, 有自助點餐機落單。

飲品
$30pandan milk tea