2022-08-10
同朋友嚟呢度食飯,見到呢度大排長龍,起初都不以為然,但後來,食過之後,發現呢度係非常正宗嘅新加坡菜。餐廳嘅環境非常寬敞,位於2樓嘅舖頭,經過一條簡單嘅樓梯,就可以去點餐。我比較喜歡嘅係呢度嘅喇沙,$98 ,裏面有非常豐富嘅類近咖喱味嘅醬汁,魚蛋同埋魚片亦都非常彈牙,米線亦都唔太硬,亦都唔太淋,控制得好。味道稍為濃烈,但食南洋菜,這就是特色。餐飲上面,我叫咗呢一杯Milo Explosion,起初我以為只係跟出面嘅美祿恐龍差唔多,但我欣賞嘅係,呢度嘅美祿,除咗好豐富之外,另外亦都加咗Oreo同埋美祿穀物,增加左成杯嘅甜度。再之後就係叫咗呢一個招牌特色:Kaya Overload,平時就好鍾意食咖央多士,但呢度嘅咖央,超級黐線,加咗勁多美祿粉同埋朱古力醬,而且新鮮整,熱辣辣,咬落去嘅時候,勁濃郁嘅朱古力味,仲有勁濃郁嘅咖央糖漿,非常豐富。