2022-09-03 43 瀏覽
呢排成日係IG見到有人介紹咖椰爆漿多士😈作為一個咖椰嘅愛好者,當然就唔少得去朝聖啦😹呢間餐廳係主要食新加坡菜,除咗有我最愛嘅咖椰多士,仲有Laksa等外,仲有一啲冇咁heavy 嘅野,好似炸魚片米粉咁😽餐廳裝修非常簡潔,而家且self-service🙀我哋喺收銀處買完嘢食就要自己拎係度,食完之後要自己要將啲食完嘅碗筷放係收集處🔺炸魚片米粉($98)湯底係係魚湯嚟仲要係奶白色😍魚湯好鮮甜☺️啲粗米粉完全吸哂d魚湯😀非常入味🥰而且啲炸魚係內脆內滑,再加埋啲魚湯一齊食😙簡直非常之美味😆我差唔多飲咗半碗魚湯🤣🔻辣椒🌶️麵粉粿乾($88)辣得嚟非常之嘢味,而且有好多唔同類型嘅配料,炸乾魚仔,滷冬菇,豬肉碎,令到麵粉粿乾更豐富😈kaya overload 加椰爆漿($68)叫得overload,當然梗係唔嘢少😂😂除咗有牛油,加椰之外,仲有花生醬,朱古力榛子醬,同煉奶之外,上面仲有美祿粉,每一啖都有充滿香甜嘅醬料,超級之邪惡😈😈😈😻🔻玫瑰露恐龍🦖($48)玫瑰加奶,上面仲有美祿粉,初頭仲以為佢好甜,甜到剛好👍🤤P.S 下次再嚟嘅話都係要叫多幾個朋友一齊再食嗰個kaya overload,一齊開心shar

🔺炸魚片米粉($98)

🔻辣椒🌶️麵粉粿乾($88)

😈kaya overload 加椰爆漿($68)

🔻玫瑰露恐龍🦖($48)
玫瑰加奶,上面仲有美祿粉,初頭仲以為佢好甜,甜到剛好👍🤤

P.S 下次再嚟嘅話都係要叫多幾個朋友一齊再食嗰個kaya overload,一齊開心share卡路里😽😽😽

2022-08-31
  • 炸魚片米粉
  • 辣椒麵粉粿
2022-09-02 49 瀏覽
銅鑼灣渣甸街尾成日都見到條人龍,其實人龍隔離鋪都有間好野,食地道新加坡🇸🇬菜,食前行一行條文青樓梯,入去食多啲都無咁重罪惡感😂🍜肉脞面💰88:有3隻麵可以揀,餸就有:肉脞、豬肝、魚蛋、滷冬菇 、豬油渣,炸雲吞,生菜。點餐時店員問我要唔要辣,我問佢會唔會好辣,原來辣醬係set aside, 所以都唔怕要, 食多食少自己揀。湯係另上,唔錯, 賣相幾好,湯另上啲餸就可以擺得靚靚,係辛苦哂洗碗既朋友🙏🏻整體各款餸味道都ok, 個人特別鍾意炸雲吞,皮薄夠脆料又多,裡面隻蝦都幾大隻🍖炸黃薑雞中翼 💰48明明餐牌寫4隻, 唔知🤔點解比左5隻我, 可能因為有一隻細啲, 所以加多隻😂anyway, 雞翼炸得好香脆,但又唔油膩,食到淡淡黃薑味道,鍾意香口野不能錯過😋

🍖炸黃薑雞中翼 💰48

2022-09-01 35 瀏覽
有冇人都好鍾意食喇沙?呢間星馬菜餐廳老闆都係來自星加坡,可以食到正宗嘅風味~叻沙($98)超多餸,足足有四隻蝦同埋魚蛋魚片豆卜等等,沾上湯汁全部都好惹味。另外推介五香卷($48),脆脆地入邊充滿鹹香😆.The Singaporean food here was authentic as their owner was also coming from sg😆 Try their laksa ($98) with plenty of toppings, my favourite part would be the tofu puff that absorbs the soup.
2022-09-01
📍A.T.A.S📮銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖.A.T.A.S行簡約路線, 無論係排隊, 落單, 取餐同用餐後清理, 都係採用客人自助形式處理.平日晚餐繁忙時間黎到, 已經有唔少人等緊位, 人龍排到去樓梯口, 相信咁多客人等位應該有佢地既過人之處🫣.炸魚片米粉 HKD98開頭有啲擔心炸魚片會太過油膩熱氣, 但食落感覺唔算太油炸, 加上麵粉唔會太厚身, 仍然保留魚肉既鮮味😌另外最出色係個湯底, 見到湯底呈現奶白色已經知道好足料好好味, 身為🐟魚湯控既我地食完碗麵輕鬆就飲哂啲魚湯叻沙 LAKSA HKD98叻沙既湯底非常濃郁, 相信廚師係湯既香料上落過功夫, 出黎既效果做到麵同埋配料都索到叻沙湯既味道🍜叻沙包括左唔少材料, 例如有彈牙既魚旦同魚片, 爽口既蝦仁, 索味既豆卜等等😎私心覺得如果麵既選擇可以加埋滲滲(油麵MIX米粉)就更完美🔥美祿咖椰爆漿吐司 HKD68兩個人食完兩碗麵其實已經飽左8成半, 但真係抵抗唔到咖椰爆漿吐司既魔力, 最後都要加埋佢做甜品😗吐司份量非常多, 有六大舊佈滿朱古力粉同牛油既吐司, 另外仲食得出有朱古力榛子醬同煉奶, 幾款醬配搭埋一齊食落口感豐富
📍A.T.A.S
📮銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

炸魚片米粉 HKD98

叻沙 LAKSA HKD98
叻沙 LAKSA

美祿咖椰爆漿吐司 HKD68
美祿咖椰爆漿吐司

吐司份量非常多, 有六大舊佈滿朱古力粉同牛油既吐司, 另外仲食得出有朱古力榛子醬同煉奶, 幾款醬配搭埋一齊食落口感豐富, 喜歡食甜野既朋友一定唔可以錯過
美祿咖椰爆漿吐司

想試既朋友仔記得收工好拿拿聲去排隊, 到左7-8點食飯時間真係好多人~
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤
服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼
物超所值:💰💰💰💰
回頭基率:💨💨💨

#nonstopeatingdiarysingaporean
#nonstopeatingdiary新加坡菜
#nonstopeatingdiarycausewaybay
#nonstopeatingdiary銅鑼灣
2022-08-02
30 分鐘 (堂食)
叻沙 LAKSA
2022-08-30 35 瀏覽
ATAS地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖邪惡到爆也是好食到懷疑人生架ovaline kaya toast. toast.端上來面頭是黑猛猛ovaline粉,望上去唔太靚, 已切開成6件,叉起見到中間厚牛油, KAYA 醬同煉奶, 融化埋香甜得來有D ovaline朱古力味同奶香埋, 個麵包烘得脆身, $68 原本覺得貴, 食完覺得是超好食即變得合理化了。主食鹹食就是食星馬湯麵, 口味款式仲幾多揀添。由常見架LASKA到少見架板都同老鼠粉(香港叫銀針粉)都有。$98 LAKSA有蝦魚蛋豆卜蛋等材料,喜歡個湯夠曬濃郁重椰漿香,米線沾上湯份外美味$88 辣椒麵粉粿是乾麵沒放湯的, 入面有豬肉碎, 吻魚仔, 蔥, 滷冬菇,蛋同菜心。豬肉魚乾碎撈埋板麵一齊好食, 板麵個用湯匙食比較方便。幾舒服的。D野飲幾別架, 又試下新野, 影下相打卡都靚呢!$58 杯ovaline襯返個甜品, 面上有ovaline味穀物脆脆$28 豆漿仙草心麵食有特式,個甜品更是必食
ATAS
地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

幾舒服的。

$28 豆漿仙草心

麵食有特式,個甜品更是必食
2022-08-29 2579 瀏覽
最近見到呢間餐廳有唔少人推薦,比佢個咖椰爆漿燒到我,呢晚就同細佬黎食下好西😋餐廳係自助形式,我地去到果陣好好彩冇人排隊,見有空位就坐低先,之後再去櫃台/自助點餐機點餐。餐廳環境寬落,我地坐到梳化位好正,野食都出得快,質素幾好,價錢亦合理。>叻沙:配料有蝦、魚蛋、豆卜+蛋,湯頭濃郁有陣陣椰奶奶香味,米粉吸滿湯汁,食落幾滋味,D蝦係本身剝咗殼,食落幾方便,魚蛋都彈牙👍🏻>咖哩雞胸麵:呢款用左低溫慢煮雞胸,食落完全唔乾,好似食緊雞柳咁,我將個油麵轉左做麵粉粿,係一塊塊既麵,好似食緊厚版水餃皮咁,幾吸汁,同埋份量好多,我食到好飽,但都係食唔哂😂>咖椰爆漿:見d評價話好甜,但我又覺得就係煉奶+榛子醬+咖椰醬+美祿粉既味,甜度可以接受的,仲有少少花生醬味,鹹鹹甜甜咁幾盞鬼,不過始終都係澱粉,會有少少膩,同朋友share食就岩岩好🥰>美祿爆炸:美祿控必試,美祿上面加左美祿粉+美祿波波,好邪惡,但細佬幾鐘意!>黑白:即係仙草豆漿,唔太甜,仙草香味輕淡,口感滑溜,同豆漿既豆香味幾夾💕
最近見到呢間餐廳有唔少人推薦,
比佢個咖椰爆漿燒到我,
呢晚就同細佬黎食下好西😋

餐廳係自助形式,
我地去到果陣好好彩冇人排隊,
見有空位就坐低先,
之後再去櫃台/自助點餐機點餐。

餐廳環境寬落,
我地坐到梳化位好正,
野食都出得快,質素幾好,
價錢亦合理。

>叻沙:配料有蝦、魚蛋、豆卜+蛋,
湯頭濃郁有陣陣椰奶奶香味,
米粉吸滿湯汁,食落幾滋味,
D蝦係本身剝咗殼,
食落幾方便,魚蛋都彈牙👍🏻

>咖哩雞胸麵:
呢款用左低溫慢煮雞胸,
食落完全唔乾,好似食緊雞柳咁,
我將個油麵轉左做麵粉粿,
係一塊塊既麵,好似食緊厚版水餃皮咁,
幾吸汁,同埋份量好多,
我食到好飽,但都係食唔哂😂

>咖椰爆漿:見d評價話好甜,
但我又覺得就係煉奶+榛子醬+咖椰醬+美祿粉既味,
甜度可以接受的,仲有少少花生醬味,
鹹鹹甜甜咁幾盞鬼,
不過始終都係澱粉,會有少少膩,
同朋友share食就岩岩好🥰

>美祿爆炸:美祿控必試,
美祿上面加左美祿粉+美祿波波,
好邪惡,但細佬幾鐘意!

>黑白:即係仙草豆漿,唔太甜,
仙草香味輕淡,口感滑溜,
同豆漿既豆香味幾夾💕
  • 美祿爆炸
咖椰爆漿 $68多士表面灑滿了美祿粉,3層烘烤之後變成了棕色的多士,咔擦脆響,內側抹上咖椰醬、牛油、花生醬、朱古力榛子醬及煉奶,口感層次豐富,非常邪惡。辣椒板麵 $88油麵上放滿食材非常吸引,半熟蛋、江魚仔、辣椒碎和肉碎等,再以醬油、生抽、蠔油等炒香,撈勻後滋味豐富,麵條口感頗有彈性。辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98將蟹肉剝好並以多種香料調製而成的辣椒醬汁拌炒,醬汁酸甜中帶有微微蛋香,搭配炸饅頭外脆內軟,多層次味道。班蘭奶茶 $30奶茶入口順滑,茶香濃郁,帶點淡淡的班蘭甜味。酸梅青檸水 $28味道酸酸甜甜,消暑解渴又解膩。
咖椰爆漿 $68
辣椒板麵 $88
辣椒蟹肉醬配炸饅頭
辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98
班蘭奶茶 $30
奶茶入口順滑,茶香濃郁,帶點淡淡的班蘭甜味。

酸梅青檸水 $28
味道酸酸甜甜,消暑解渴又解膩。
辣椒蟹肉醬配炸饅頭
2022-08-28 39 瀏覽
📍 A.T.A.S 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖 🦔⸒⸒咖椰爆漿 $68呢款小食雖然邪惡 但係真係好好食🥺上面有好多美祿粉 中間仲有朱古力醬、牛油等食落去朱古力味濃郁😍 甜甜地咁 當甜品食!板麵乾 $68小編比較鍾意食拌麵!所以就叫咗呢一款😆板麵嘅麵係比較闊身 食落去軟硬適中 幾有咬口🐒仲有豬肉、炸江魚仔、滷冬菇、菜心、炸蒜同蔥拌成😍食落去鹹鹹地 但係唔會太重口味!板麵粿湯 $78豬肉丸、炸江魚仔、滷冬菇、蛋、菜心同炸蒜鋪喺面 而且份量都好多🤤最鍾意炸干魚仔!又脆都幾大條😆 湯麵食落清甜又彈牙美祿爆炸 $58鍾意美祿嘅一定一定要叫呢個😂 飲落去美祿味超級濃郁!上面有唔少美祿波波 仲有美祿餅同美祿粉擺面🤤 好好飲玫瑰露 $28成杯粉紅色好啱打卡!飲落去玫瑰味都香濃🔖 @atas_hk
📍 A.T.A.S
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖 🦔⸒⸒

咖椰爆漿 $68
呢款小食雖然邪惡 但係真係好好食🥺
上面有好多美祿粉 中間仲有朱古力醬、牛油等
食落去朱古力味濃郁😍 甜甜地咁 當甜品食!

板麵乾 $68
小編比較鍾意食拌麵!所以就叫咗呢一款😆
板麵嘅麵係比較闊身 食落去軟硬適中 幾有咬口🐒
仲有豬肉、炸江魚仔、滷冬菇、菜心、炸蒜同蔥拌成😍
食落去鹹鹹地 但係唔會太重口味!

板麵粿湯 $78
最鍾意炸干魚仔!又脆都幾大條😆 湯麵食落清甜又彈牙

美祿爆炸 $58
鍾意美祿嘅一定一定要叫呢個😂 飲落去美祿味超級濃郁!
上面有唔少美祿波波 仲有美祿餅同美祿粉擺面🤤 好好飲

玫瑰露 $28
成杯粉紅色好啱打卡!飲落去玫瑰味都香濃

🔖 @atas_hk
2022-08-27 37 瀏覽
📍 A.T.A.S 辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98一共有4件 饅头外脆內軟 點蟹肉醬食一流🤤辣椒蟹肉將食落去都好惹味!仲要啖啖都係蟹肉😍 鍾意食辣嘅一定要試吓!炸魚片米粉 $98粗米粉配炸魚片、白菜、蕃茄等 湯底係魚湯~ 食落去好鮮甜、奶味香米粉彈牙 炸魚片嘅份量都唔少🥰肉脞麵 $88食肉獸揀呢款麵就啱哂🤣 有肉脞、豬肝、魚蛋、滷冬菇、豬油渣同有醋生菜🥬 配料一樣咁豐富 但係多咗肉類😆 湯底係自己倒上去 等啲麵唔會咁易發脹美祿爆炸 $58有美祿波波、美祿餅乾同美祿粉🤤 好香朱古力味 好飲!黑白 $28其實佢係豆漿加仙草嘅混合版 飲落去都甜甜地咁大家有興趣嘅可以碌落下面睇店舖詳細資料✨地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
📍 A.T.A.S

辣椒蟹肉醬配炸饅頭 $98
一共有4件 饅头外脆內軟 點蟹肉醬食一流🤤
辣椒蟹肉將食落去都好惹味!仲要啖啖都係蟹肉😍
鍾意食辣嘅一定要試吓!

炸魚片米粉 $98
粗米粉配炸魚片、白菜、蕃茄等
湯底係魚湯~ 食落去好鮮甜、奶味香
米粉彈牙 炸魚片嘅份量都唔少🥰

肉脞麵 $88

美祿爆炸 $58
有美祿波波、美祿餅乾同美祿粉🤤 好香朱古力味 好飲!

黑白 $28
其實佢係豆漿加仙草嘅混合版 飲落去都甜甜地咁

大家有興趣嘅可以碌落下面睇店舖詳細資料✨
地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
  • 辣椒蟹醬配炸饅頭
2022-08-26 49 瀏覽
上次經過邊寧頓街見到好多人排隊望望個餐牌已經被咖央多士深深吸引小清新設計嘅鋪面 加上半圓形嘅卡位係幾舒適 不過當日就咁啱無緣坐 坐咗係近窗邊嘅吧枱位🥪Kaya Overload 咖央爆漿 ($68)一直以為係熱食 就逼不及待夾起咗一舊咬點知原來係凍食😂 多士烘到乾脆 花生醬喧賓奪主 令咖央醬嘅味道頓時無咁突出唔知點解朱古力往往都係花生嘅好朋友 立刻平衡返花生醬嘅味道因為落咗牛油🧈 口感又提升咗 不過食食下就膩 建議同返2-3個朋友仔一齊share 就最好🍲Mee Hoon Kueh Dry麵粉粿乾 ($68)第一次食麵粉粿乾一粒粒咁 好似薄款年糕咁但又唔係太煙煙unun 嗰隻wo 黑醬油用來調味 加上魚仔蔥豬肉炒埋一碗🍜Fried Fish Slice Bee Hoon 炸魚片米粉 ($98)食完啲重口味嘅 諗返啖湯就最好不過呢個魚湯清清哋 配上白菜仔番茄炸魚片食落好fresh 新加坡嘅米粉原來係米線嚟 煮得啱啱好 唔會太硬 🧋Pandan Milk Tea 斑蘭奶茶 ($30)飲品略為有啲淡 可能水比例調配太多 失色咗些少😌🍸Plume Limau 酸梅青檸水 ($30)解渴解膩
上次經過邊寧頓街見到好多人排隊
望望個餐牌已經被咖央多士深深吸引

小清新設計嘅鋪面 加上半圓形嘅卡位
係幾舒適 不過當日就咁啱無緣坐 坐咗係近窗邊嘅吧枱位

🥪Kaya Overload 咖央爆漿 ($68)
一直以為係熱食 就逼不及待夾起咗一舊咬
點知原來係凍食😂 多士烘到乾脆
花生醬喧賓奪主 令咖央醬嘅味道頓時無咁突出
唔知點解朱古力往往都係花生嘅好朋友
立刻平衡返花生醬嘅味道
因為落咗牛油🧈 口感又提升咗
不過食食下就膩
建議同返2-3個朋友仔一齊share 就最好

🍲Mee Hoon Kueh Dry麵粉粿乾 ($68)
第一次食麵粉粿乾

呢個魚湯清清哋 配上白菜仔番茄炸魚片
食落好fresh
新加坡嘅米粉原來係米線嚟
煮得啱啱好 唔會太硬

🧋Pandan Milk Tea 斑蘭奶茶 ($30)
飲品略為有啲淡 可能水比例調配太多 失色咗些少😌

🍸Plume Limau 酸梅青檸水 ($30)
解渴解膩

2022-08-25 154 瀏覽
相信大家都喺ɪɢ見過依個咁邪惡嘅爆漿咖椰多士,我哋都唔執輸去試吓。.辣椒板麵 $88辣椒板麵係馬來西亞🇲🇾出名嘅菜式,配料有江魚仔、滷冬菇、肉碎同流心蛋🥚,江魚仔炸得好香口,同參巴辣椒醬好夾。參巴辣椒醬份量都幾多,都有啲辣,記得撈勻先食。ᴀ.ᴛ.ᴀ.s嘅板麵比較粗身,似刀削麵,亦都好掛汁,👩🏻認為都似喺馬來西亞🇲🇾食到嘅風味😋。.辣椒蟹醬配炸饅頭 $98蟹醬🦀好大碗,食到絲絲蟹肉,配炸饅頭都幾好食,但就嫌當日食嘅蟹醬比較稀身。同埋建議大家叫個飯或麵撈埋個蟹醬食,因為只得四個饅頭一定會食剩啲蟹醬😂,唔好做大嘥鬼丫嘛。.咖椰爆漿🥪 $68嚟到ᴀ.ᴛ.ᴀ.s必點嘅多士!同其他餐廳唔同,佢係有三層多士,夾住咗咖央醬、牛油🧈、朱古力榛子醬、煉奶、花生醬,面頭仲有滿滿嘅美祿粉,爆高卡路里🐷。叫依個多士嘅時候一定要搵多一兩個朋友sʜᴀʀᴇ,👨🏽‍🦱食咗一嚿就頂唔順啦🤪,👩🏻就覺得味道係幾好食嘅,但就唔夠脆,最後食剩咗我哋拎返屋企用氣炸鍋焗返脆佢再食。.斑斕奶茶🥤 $28斑斕奶茶就正正常常,用嚟解辣幾好。.整體味道偏重口味,我哋叫咗以上嘢食都唔係好食得晒,建議搵多一兩個朋友一齊sʜᴀʀᴇ。餐廳喺ᴊᴀᴍ
辣椒板麵 $88
辣椒蟹醬配炸饅頭 $98
咖椰爆漿🥪 $68
斑斕奶茶🥤 $28
斑斕奶茶就正正常常,用嚟解辣幾好。
整體味道偏重口味,我哋叫咗以上嘢食都唔係好食得晒,建議搵多一兩個朋友一齊sʜᴀʀᴇ。餐廳喺ᴊᴀᴍᴇs ʙᴏɴ ʙᴏɴ隔離,係樓上舖,買完麻糬波波都可以過嚟試吓。晚餐時間去要排隊,多人嘅話都要排到去樓梯😣。另外餐廳係屬於ғᴏᴏᴅ ᴄᴏᴜʀᴛ形式,排隊點餐後就自行喺ᴄᴏᴜɴᴛᴇʀ拎餐,食完就自己放返餐盤,如果想去ᴀ.ᴛ.ᴀ.s ɢᴀᴛʜᴇʀɪɴɢ嘅朋友就要留意吓未必坐得耐啦!
2022-08-24 31 瀏覽
銅鑼灣 - 《A.T.A.S.》📍 A.T.A.S (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖呢間星馬餐廳係自助形式自己搵位自己斟水自己落order自己拎餐所以相對價錢係比較合理╰(*´︶`*)╯♡menu食物選擇唔係好多不過樣樣都係特別同吸引既💙餐廳環境都幾靚幾清新有打卡位!肉脞面 (💰88)有3款唔同既麵選擇我地揀左最signature既老鼠粉上面既配菜好豐富(๑>◡<๑)(肉脞,豬肝,魚蛋,滷冬菇,豬油渣,生菜🥬)上面好似炸雲吞既原來就係肉脞食落同炸雲吞係一模一樣但係肉就比較多同實🤣成碗麵個湯底隻味幾惹味偏重口味辣椒蟹肉醬配炸饅頭(💰98)呢個主食不得了~超級好食同有驚喜!個饅頭炸得十分香脆,一啲油膩感都冇🌶️個醬係有少少辣有唔少蟹肉係入面蟹🦀️味好鮮鍾意食蟹嘅朋友一定唔可以錯過啊個醬就咁食就比較鹹配埋炸饅頭又幾夾既!個人覺得夾飯同麵都好可以🫶🏻薄餅炸彈(💰38)好推薦呢款甜品~性價比好高外皮好脆,咬落入面就好煙靭有少少似泰式香蕉煎餅不過上面就係淋上咖椰醬同煉奶係比較甜既🧡2-3個人share岩岩好凍咖啡祿(💰28)美祿加咖啡係絕配咖啡中和左美祿嘅甜味🥰成
銅鑼灣 - 《A.T.A.S.》
📍 A.T.A.S (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖

呢間星馬餐廳係自助形式
自己搵位自己斟水自己落order自己拎餐
所以相對價錢係比較合理╰(*´︶`*)╯♡
menu食物選擇唔係好多
不過樣樣都係特別同吸引既💙
餐廳環境都幾靚幾清新有打卡位!

肉脞面 (💰88)
有3款唔同既麵選擇
我地揀左最signature既老鼠粉
上面既配菜好豐富(๑>◡<๑)
(肉脞,豬肝,魚蛋,滷冬菇,豬油渣,生菜🥬)
上面好似炸雲吞既原來就係肉脞
食落同炸雲吞係一模一樣
但係肉就比較多同實🤣
成碗麵個湯底隻味幾惹味偏重口味

辣椒蟹肉醬配炸饅頭(💰98)
呢個主食不得了~超級好食同有驚喜!
個饅頭炸得十分香脆,一啲油膩感都冇
🌶️個醬係有少少辣
有唔少蟹肉係入面
蟹🦀️味好鮮
鍾意食蟹嘅朋友一定唔可以錯過啊
個醬就咁食就比較鹹
配埋炸饅頭又幾夾既!
個人覺得夾飯同麵都好可以🫶🏻

薄餅炸彈(💰38)
好推薦呢款甜品~性價比好高
外皮好脆,咬落入面就好煙靭
有少少似泰式香蕉煎餅
不過上面就係淋上咖椰醬同煉奶
係比較甜既🧡
2-3個人share岩岩好

凍咖啡祿(💰28)
美祿加咖啡係絕配
咖啡中和左美祿嘅甜味🥰
成杯飲品岩岩好~
好想係其他餐廳都飲到( ´∀`)
2022-08-23 212 瀏覽
新fusion 星馬菜、不但只食品様靚、有特色、還好好味!沿樓梯轉上閣樓,環境清新寬躺、木係枱櫈配上綠色、非常配對!適合四人聚腳地,有幾張半圓椅的圓檯!星馬菜必食、叻沙、湯底濃,配料多,yummy yummy🙂炸魚片米線有驚喜😊炸魚片有特色、湯底夠清甜🤣辣椒板面$88唔錯嘅選擇!辣椒蟹醬配炸饅頭$98都唔錯!咖椰爆漿$68;超甜但都好好味😋用自助方式經營、適合中午繁忙時段(銅鑼灣)似快餐店🤔🤔
新fusion 星馬菜、不但只食品様靚、有特色、還好好味!
星馬菜必食、叻沙、湯底濃,配料多,yummy yummy🙂
炸魚片米線有驚喜😊炸魚片有特色、湯底夠清甜🤣
辣椒板面$88唔錯嘅選擇!
辣椒蟹醬配炸饅頭$98都唔錯!
咖椰爆漿$68;超甜但都好好味😋
用自助方式經營、適合中午繁忙時段(銅鑼灣)似快餐店🤔🤔
叻沙
辣椒板面
辣椒蟹醬配炸饅頭
煉奶咖啡
2022-08-23
5 分鐘 (堂食)
下午茶
叻沙
辣椒板面
辣椒蟹醬配炸饅頭
  • 辣椒麵粉粿
  • 辣椒螃蟹醬配炸饅頭
2022-08-23 29 瀏覽
今日收工想食重口味嘅野,忽然想食個南洋晚食。鑑於早前都食過天天海南雞同蘇媽蘇媽,有點頭痛唔知有咩新意。然後openrice搵到呢間好似幾似樣,去左一試。叫左最新加坡style嘅食物 - 喇沙、咖央多同拉茶。幾樣都好傳統南洋風,尤其喇沙,咖喱味同椰漿balance得唔錯,唔會死鹹或者過甜。咖央多個醬無得輸,多士乾身,唔錯唔錯!至於拉茶,新加坡嘅style都算傳統,多少少椰奶可能會啱我飲多d,下次可以落單留意先!
2022-08-08
2022-08-22 44 瀏覽
This new restaurant indeed draw a lot of attention recently by media influence. Then we decide to try it before many people line-up in front of the resutrant.We had ordered the followings: 1)$68Mee Hoon Kueh (dry) It was a bit salty, and no good for me. The size of the bowl was quite big and no need to doubt its quantity. Yet, it did not taste good as described. The ingredient were in little portion and hard to pick it. Hence, I would not recommend this to you. 2)$78 Prate with Curry (add Chick

1)$68Mee Hoon Kueh (dry)
2)$78 Prate with Curry (add Chicken+38)
This was not bad, at least it tasted as normal curry source, however, the chicken was over-cooked and presented hard-taste. Please think twice before you ordered it.
3)$ 68 Kaya overload (kaya +peanut butter chocolate)
The poster of this dish was delicious and attractive and we can see that each table ordered it. Of course that we did also, honestly, it was too much if you concerned your health. Haha. The butter, peanut source, kaya, were indeed tickle your taste buds once you bite it, but I can assure you that no guest can complete it. Its function is rather a “checked-in” in social media, but not a food.