2022-09-03
呢排成日係IG見到有人介紹咖椰爆漿多士😈作為一個咖椰嘅愛好者,當然就唔少得去朝聖啦😹呢間餐廳係主要食新加坡菜,除咗有我最愛嘅咖椰多士,仲有Laksa等外,仲有一啲冇咁heavy 嘅野,好似炸魚片米粉咁😽餐廳裝修非常簡潔,而家且self-service🙀我哋喺收銀處買完嘢食就要自己拎係度,食完之後要自己要將啲食完嘅碗筷放係收集處🔺炸魚片米粉($98)湯底係係魚湯嚟仲要係奶白色😍魚湯好鮮甜☺️啲粗米粉完全吸哂d魚湯😀非常入味🥰而且啲炸魚係內脆內滑,再加埋啲魚湯一齊食😙簡直非常之美味😆我差唔多飲咗半碗魚湯🤣🔻辣椒🌶️麵粉粿乾($88)辣得嚟非常之嘢味,而且有好多唔同類型嘅配料,炸乾魚仔,滷冬菇,豬肉碎,令到麵粉粿乾更豐富😈kaya overload 加椰爆漿($68)叫得overload,當然梗係唔嘢少😂😂除咗有牛油,加椰之外,仲有花生醬,朱古力榛子醬,同煉奶之外,上面仲有美祿粉,每一啖都有充滿香甜嘅醬料,超級之邪惡😈😈😈😻🔻玫瑰露恐龍🦖($48)玫瑰加奶,上面仲有美祿粉,初頭仲以為佢好甜,甜到剛好👍🤤P.S 下次再嚟嘅話都係要叫多幾個朋友一齊再食嗰個kaya overload,一齊開心shar
🔺炸魚片米粉($98)
🔻辣椒🌶️麵粉粿乾($88)
😈kaya overload 加椰爆漿($68)
🔻玫瑰露恐龍🦖($48)
玫瑰加奶,上面仲有美祿粉,初頭仲以為佢好甜,甜到剛好👍🤤
P.S 下次再嚟嘅話都係要叫多幾個朋友一齊再食嗰個kaya overload,一齊開心share卡路里😽😽😽