時間又到啦,今次同朋友係旺角搵左一間哈利波特做主題的黃店cafe💛,本人是一個哈利波特迷😍 所以好期待去食啊🥰一入門口就已經比哈利波特包圍着我🤓💛周圍都有魔杖🪄,仲有畫像係牆上做裝飾仲有不少店主喺世界各地搜羅返嚟嘅哈利波特裝飾品😍 驚喜嘅係個餐牌,所有嘅食物名都係用魔咒同哈利波特相關的名今次,叫左份小食「咕咕圈」(酥炸洋蔥圈) 份量比較小,但都好香脆可口😊我就叫左份「西班牙遠爪陸蝦」(番茄鮮蝦將扁意粉🍝) 鮮茄味濃仲有少少芝士香味,蝦🦐雖然唔太大隻但都算爽口,仲有蘑菇食👍🏻朋友就叫左份「路莫斯」(芝士蜆肉蘑菇意大利飯)呢個好好食😋 個飯一拎起芝士拉絲,濃厚的芝士白汁,每一口都充滿芝士香味😌最後叫左兩杯「奶油啤酒🍻」同「愛情魔藥」(士多啤梨乳酪)味道就還好啦😌味道:4/5環境:5/5服務:4/5衛生:4/5抵食:4/5
一入門口就已經比哈利波特包圍着我🤓💛
周圍都有魔杖🪄,仲有畫像係牆上做裝飾

味道:4/5
環境:5/5
服務:4/5
衛生:4/5
抵食:4/5
  • 芝士蜆肉蘑菇意大利飯
2021-06-22 246 瀏覽
本身都係哈利波特粉絲,咁岩上網見到裝飾或食物都好吸引 所以同朋友都想試下,嚟到發現仲有魔杖和眼鏡可以試戴影相,實在不錯🤣首先餐牌名字都好搞笑,叫咗個西班牙軟爪陸蝦(番茄鮮蝦扁意粉)$98🥰味道都唔錯,是分量略為少d然後叫咗 路莫斯(芝士蜆肉蘑菇意大利飯)$88味道都好食,又有好多芝士都幾好再叫左個咕咕圈(酥炸洋蔥圈)$45🥰 炸得都唔錯賣相:🤣🤣🤣🤣🤣好食程度:☺️☺️☺️☺️服務:🥰🥰🥰🥰🥰衛生:🤣🤣🤣🤣🤣

味道都唔錯,是分量略為少d
再叫左個咕咕圈(酥炸洋蔥圈)$45🥰
炸得都唔錯

賣相:🤣🤣🤣🤣🤣
好食程度:☺️☺️☺️☺️
服務:🥰🥰🥰🥰🥰
衛生:🤣🤣🤣🤣🤣
  • 奶油啤酒
2021-06-20 313 瀏覽
今晚去左一間裝修十足似哈利波特主題嘅餐廳食個西餐,裝修好靚,店員說可以借眼鏡同魔仗影相,打下卡咁,又幾特別啊!🥫呼呼,菜菜現即雜菜湯味好濃厚,感覺足料飲落酸酸的又唔錯喎。🥗牛油果龍蝦沙律牛油果熟度剛剛好,配上雜菜好清新,夠營又高纖,龍蝦打碎配有麵飽糠,好有口感。🌿自家製芫茜醬鮮蝦意粉 我其實麻麻地芫茜個味道,但友人說想食,估唔到佢又幾好味啊,將芫茜攪拌後撈埋個汁好香口,意粉軟硬適中,蝦有4隻都鮮味彈牙,中意食芫茜的一定要食啊!🍖紅酒燴羊膝羊膝醬汁香濃肉煮得很淋, 羊味幾香 口唔會酥,肉質很嫩滑,份量很足夠。食物都有水準,服務態度友善有禮。

🥫呼呼,菜菜現即雜菜湯
味好濃厚,感覺足料飲落酸酸的又唔錯喎。

🥗牛油果龍蝦沙律

🌿自家製芫茜醬鮮蝦意粉

🍖紅酒燴羊膝

食物都有水準,服務態度友善有禮。
2021-06-19
唔知大家係咪哈利波特迷呢😈😏 今次就同大家介紹下哈利波特cafe啦✅ 9 ¾ Cafe旺角樓上cafe都有唔少今次就揀左呢間打卡able既cafe😆一入到去就感覺置身於魔法既國度咁當然唔少得9 ¾月台 個個位打卡一流餐廳既設計都係帶神秘既氣息為主特別要提及佢地個水杯一上枱以為係擺得唔好 就黎會倒瀉睇真啲發現原來佢個水杯既設計係傾斜 成件事就好似變緊魔術咁🤣🤣🤣🔆烏克蘭鐵肚皮龍 $118佢呢到所有食物同飲品既名都好搞鬼 齋睇名係完全唔知係咩黎😂呢個係明太子軟殼蟹意粉有好大隻軟殼蟹 明太子唔會太咸加埋忌廉汁就好好味啦!味道: 3.3/5賣相: 3.1/5🔆路莫斯 $88呢個係芝士蜆肉蘑菇意大利飯意大利飯略嫌有少少硬 未夠腍個味道都唔錯 蜆肉既數量都足夠但感覺就比較普通 唔算太特別味道: 2.8/5賣相: 2.7/5 🔆卷卷蝦 $58另外都叫左個小食呢個係酥炸薯仔蝦 蝦既出面包住左薯絲新鮮炸起好夠脆同熱辣辣!啲蝦都幾爽!味道: 3.2/5賣相: 3.4/5🔆奶油啤酒 $48呢個哈利波特既signature唔係唔叫丫嘛我先先以為佢真係啤酒 面上有忌廉奶油但原來啤酒並不是

✅ 9 ¾ Cafe

佢呢到所有食物同飲品既名都好搞鬼
齋睇名係完全唔知係咩黎😂
呢個係明太子軟殼蟹意粉
有好大隻軟殼蟹 明太子唔會太咸
加埋忌廉汁就好好味啦!

味道: 3.3/5

賣相: 2.7/5

🔆卷卷蝦 $58
另外都叫左個小食
呢個係酥炸薯仔蝦 蝦既出面包住左薯絲
新鮮炸起好夠脆同熱辣辣!
啲蝦都幾爽!

係個賣相幾特別 係電燈泡💡

**係ig打卡就會有一件迷你蛋糕🍰送

地址: 旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
2021-05-27 306 瀏覽
🍝🦐🌿自家製芫茜醬鮮蝦意粉 $108身為一個芫茜愛好者見到呢個唸都唔唸就叫左😆真係覺得好抵讚係啲蝦真係新鮮,有鮮味彈牙😍芫茜味中規中矩,唔係極濃果隻,芫茜+奶油既味道!唔係好中意芫茜人士真係可以試下,一定食完唔會抗拒芫茜😋🍤卷卷蝦 $58(穌炸薯仔蝦)呢個小食係我地食晒2個主食食埋甜品先上到,真係即叫即整,又真係無失望!熱辣熱脆卜卜,外層係刨成絲既薯仔🥔卷住隻蝦,薯蓉夾埋啲蝦真係好好食🤩點埋個泰式辣醬完美牙~🐮🥖牛筒骨髓配蒜蓉法包$98手臂甘長既牛筒骨🤩賣相已經夠霸氣!蒜蓉包係脆卜卜!!連個牛骨髓都好濃蒜蓉味🧄🧄不過我就覺得佢油左少少🤏🏼味道都唔錯!🍰🫐藍莓芝士蛋糕 $free只需要打卡tag cafe就可以免費蛋糕一件,真係好好,款式仲有好多,有栗子、芒果、藍莓、朱古力等,佢係比較輕芝士慕絲,食完都唔會係好滯🤩😋本生好飽都食得晒蛋糕!🍺奶油啤酒$48飲完呢杯好掛住大阪迪士尼🤣呢杯好飲😋😍🍹愛情魔藥 $55 草莓乳酪酸酸甜甜好開胃😋唔會好甜岩岩好👍
🍝🦐🌿自家製芫茜醬鮮蝦意粉 $108

🍤卷卷蝦 $58(穌炸薯仔蝦)

🐮🥖牛筒骨髓配蒜蓉法包$98

🍰🫐藍莓芝士蛋糕 $free

🍺奶油啤酒$48

飲完呢杯好掛住大阪迪士尼🤣呢杯好飲😋😍

🍹愛情魔藥 $55 草莓乳酪
酸酸甜甜好開胃😋唔會好甜岩岩好👍
2021-04-22 551 瀏覽
@nineandthreequarterscafe 唔單祇有特色,而且食物仲好高質,旺角哩一間樓上咖啡店,主打哈利波特主題。佢哋嘅menu都非常之有特色,出品高質,食到我同朋友都回味無窮~🥰.牛骨筒真係有手臂咁長呀!😍😍今次專登專程為佢而拜訪,果然不枉此行。牛骨髓甘香十足,仲可以塗上香脆嘅蒜蓉法包上邊,🍞加埋牛油嘅香濃,更加鬆脆可口。.清新嘅牛油果龍蝦沙律,🥑營養又高纖,牛油果非常香甜,而且龍蝦彈牙,好有口感。.軟殼蟹漢堡落得好足料,大大隻軟殼蟹非常香脆,🍔食落啖啖滿足。.黑椒鴨胸蘆筍🍝意粉嘅菜單名好得意,叫做玻璃獸黑池之旅,黑池嘅黑椒汁好香滑,而且好多塊鴨胸😽意粉爽滑,食落口感唔錯。.佢哋嘅飲品同樣好有特色,🍺奶油啤酒比較少見,係清冰涼嘅啤酒上邊塗上一層香滑嘅奶油,飲落去更加順滑,非常滿足。.另外嘅兩杯,裝係得意電燈膽嘅玻璃杯入邊,叫咗芒果乳酪同埋青蘋果乳酪,酸酸甜甜,🍶加埋乳酪好有奶香。
@nineandthreequarterscafe

2021-04-15 432 瀏覽
筆者今天為一眾麻瓜們介紹旺角一家以《哈利波特》魔法世界作設計靈感的咖啡室,縱使在疫情下未能跑到大阪,也能化身魔法學院學生樂半天。推開餐廳木門後,彷彿進入哈利波特小部屋,處處充滿了哈利波特擺設,你可以在國王十字車站的「九又四分三之月台」拍照,更可以手執魔杖擊退催狂魔!餐點名字都充滿魔法氣息,而且質素中上。🍺 奶油啤酒 ($48)✨在「活米村」中「三根掃帚」的著名飲料,但此杯不含酒精,上層是打好的忌廉,下層是普通的汽水。☕️ 朱古力魔豆 ($42)✨即Mocha,味道正常,巧克力和咖啡味平衡,不會過甜。🍗 飛飛禽 ($55)✨雞翼炸得香酥,而且肉嫩多汁,很不錯。🍟 暴暴吞 ($58)✨即芝士煙肉焗薯條,芝士味濃,不會過咸。🎃 呼呼,南瓜現 ($32)✨南瓜湯是意外的好喝!南瓜味濃郁,質地不會過稀,頗美味。🦀 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 ($128)✨米飯軟硬適中,帶有咸蛋的鹹香,但非常乾身且缺乏湯汁,完全做不到「掛汁」的效果,有點可惜。在social media上打卡,更會送你一件甜點,送完即止。麻瓜們,快去朝聖吧!總結(5分滿分)餐廳環境🖼🖼🖼🖼餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻食物賣相🌸🌸🌸🌸味道質

餐點名字都充滿魔法氣息,而且質素中上。
🍺 奶油啤酒 ($48)

☕️ 朱古力魔豆 ($42)

✨即Mocha,味道正常,巧克力和咖啡味平衡,不會過甜。

🍗 飛飛禽 ($55)

✨雞翼炸得香酥,而且肉嫩多汁,很不錯。

🍟 暴暴吞 ($58)

✨即芝士煙肉焗薯條,芝士味濃,不會過咸。

🎃 呼呼,南瓜現 ($32)

✨南瓜湯是意外的好喝!南瓜味濃郁,質地不會過稀,頗美味。

🦀 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 ($128)

麻瓜們,快去朝聖吧!

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅
整體價錢💸💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️
2021-04-10 420 瀏覽
今次黎到呢間哈利波特主題cafe🍴餐廳有好多打卡位📸️ 哈利波特迷一定要黎🥰 呢間仲要係黃店,值得支持💛牛油果龍蝦沙律 $95牛油果份量好多,生熟度啱啱好🥑仲有好多龍蝦,而且仲都幾鮮甜🥰係一道十分開胃嘅前菜🥳烏克蘭鐵肚皮龍(明太子軟殼蟹意粉) $118係小編食過數一數二嘅明太子意粉😚意粉醬十分濃稠,每一啖都食到粒粒明太子😋口感勁豐富!軟殼蟹好大個😍炸得幾香脆,不過略嫌油左啲,但整體黎講都唔錯🥰巨人海格的創可貼(重量級肉眼扒)$288牛扒果然係重量級😍冇諗過咁大塊!肉質粉嫰,食落都幾juicy😋咬落唔會覺得韌,不錯不錯!Oreo Iced Chocolate $55野飲賣相超靚😚但小編略嫌太甜,朱古力味可以再濃啲🧐呢杯不太推介😛

牛油果龍蝦沙律 $95

烏克蘭鐵肚皮龍(明太子軟殼蟹意粉) $118

巨人海格的創可貼(重量級肉眼扒)$288

Oreo Iced Chocolate $55
因為有朋友係哈利波特嘅fans,咁就梗係要帶佢嚟呢間以Harry Potter作為主題嘅餐廳啦!餐廳入邊嘅裝飾同擺設真係冇得頂,完全置身喺哈利波特入面嘅魔法世界🤩店內仲會提供一啲眼鏡同魔法棒俾大家打卡影相📸️各位fans一定可以影返夠本。餐廳位於喺旺角鬧市嘅樓上單位,店內位置唔算太多,建議去之前book咗位先。餐廳環境非常之適合三五知己一齊傾下計、chill下😆食物方面都有唔少意粉同焗飯嘅選擇。另外,佢哋嘅食物名改得好有意思,可以話玩味十足呀😂P.s.仲要係黃店添💛💛

P.s.仲要係黃店添💛💛
2021-03-12
2021-04-05 289 瀏覽
同朋友放假便黎左旺角呢間9 3/4 cafe 打下卡啦。我地都俾佢啲佈置吸引左,好有「哈利波特」風。我地之後叫左芝士煙肉焗薯條、菠菜雞肉焗意粉、黑松露軟殼蟹意粉、芒果乳酸及草莓乳酸。飲品方面,都幾好飲。個薯條夠熱夠脆,但略嫌啲醬太少了,如果多啲仲正!相反個菠菜意粉比較淡味,而軟殼蟹意粉相對出色。最後,店員主動告知我們如like 社交平台 會有一個甜品送,我哋揀左藍莓芝士蛋糕,好香濃既cheese , 好正!整體呢間餐廳幾好食,唯一不足既係佢只收現金。
2021-03-21 306 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️黃店💛好記得Happy Potter 既奇幻之旅🧙‍♀️就係由九又四分之三月台展開🚇唔講咁多啦!Let’s go 一齊出發去霍格華茲🧛❶卷卷蝦 🦐$58其實係薯仔刨絲再捲着原隻蝦上枱嘅時候熱辣辣 輕帶油光🔥外層嘅薯絲鬆脆 內裏嘅蝦肉鮮嫩、爽口一啲都唔會好粉☺️❷呼呼、南瓜現 🎃$32呢個湯真係超級推薦📢暖笠笠既南瓜湯🫕質感上比較竭 南瓜味香濃 甜而柔滑飲完已經幾飽肚如果再配埋一d餅乾條就更加perfect 🤔❸牛油果龍蝦沙律 🥗$95主角龍蝦肉一啲都唔吝嗇🦞沙律菜新鮮翠綠 香甜爽脆仲有軟滑既牛油果同脆口既麵包粒🥑入口層次感十足🕴❹軟殼蟹漢堡🍔$138唔係講笑漢堡包入邊夾住原隻軟殼蟹🦀炸粉好簿 會見到係輪廓分明🟡入口啖啖肉 香脆可口加埋酸甜既醬汁同新鮮生菜、蕃茄🍅食落去一d都唔會有膩感下次嚟一定再encore🙇🏻‍♀️❺奶油啤酒🍺$48呢個係一杯冇酒精嘅飲品就算係酒精敏感或者小朋友都可以飲㗎👶🏻味道上有啲似沙士溝忌廉🥤❻幸運魔藥 🪄 $55呢個係一款芒果乳酸飲品🥭清爽得黎 又甜甜地 唔會好藥水味🧪Btw IG打個卡仲有甜品送添 可惜小編太飽食唔落啦🍰
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

Let’s go 一齊出發去霍格華茲🧛

❶卷卷蝦 🦐$58
其實係薯仔刨絲再捲着原隻蝦
上枱嘅時候熱辣辣 輕帶油光🔥
外層嘅薯絲鬆脆 內裏嘅蝦肉鮮嫩、爽口
一啲都唔會好粉☺️

❹軟殼蟹漢堡🍔$138
唔係講笑漢堡包入邊夾住原隻軟殼蟹🦀
炸粉好簿 會見到係輪廓分明🟡
入口啖啖肉 香脆可口
加埋酸甜既醬汁同新鮮生菜、蕃茄🍅
食落去一d都唔會有膩感

呢個係一款芒果乳酸飲品🥭
清爽得黎 又甜甜地 唔會好藥水味🧪

Btw IG打個卡仲有甜品送添 可惜小編太飽食唔落啦🍰
2021-03-20 2612 瀏覽
雖然我唔係哈利波特 嘅粉絲但係見到主題感咁重嘅Cafe都想去一次😍餐廳每一個角落都係打卡位 連枱面嘅水杯都好特別雖然只有兩個人去 都叫咗好幾款唔同嘅嘢食呢間應該系我過咁多間💛店來講 質素數一數二高🙌🏻鹹蛋軟殼蟹意大利飯鹹蛋黃意大利飯勁好味😋😋雖然食得多真係會好飽 我地兩條友最後都食晒軟殼蟹亦都炸得金黃酥脆 入面蟹肉部份都仲好Juicy香酥雞翼雞翼炸衣炸到勁脆 每一啖咬落去都係殺殺聲雞翼既肉汁完全保留住😍勁香口!牛筒骨髓配蒜蓉包牛筒骨真係有成隻手臂咁長😮入面嘅骨髓亦都有好多鍾意食骨髓嘅人先會明白嗰種鮮味🤤再配上鬆脆嘅蒜蓉包兩種唔同嘅口感重量級肉眼扒本身只係一心諗住想食牛扒 對呢個牛扒唔係抱好大期望但係放低咗喺枱面之後 我對佢另眼相看Oder話Medium🍴切開真係medium 👍🏼😋粉紅粉紅嘅肉質 完全係我expect嘅嗰種奶油啤酒🍻雖然話係啤酒 其實佢係冇酒精㗎甜甜地 有啲似忌廉汽水 幾得意 味道上就唔太有記憶點 不過用來打卡就啱晒🤩🤩///
雖然我唔係哈利波特 嘅粉絲

鹹蛋黃意大利飯勁好味😋😋
雖然食得多真係會好飽 我地兩條友最後都食晒
軟殼蟹亦都炸得金黃酥脆 入面蟹肉部份都仲好Juicy

雞翼炸衣炸到勁脆 每一啖咬落去都係殺殺聲
雞翼既肉汁完全保留住😍勁香口!

牛筒骨髓配蒜蓉包

🍻雖然話係啤酒 其實佢係冇酒精㗎
甜甜地 有啲似忌廉汽水 幾得意
味道上就唔太有記憶點 不過用來打卡就啱晒🤩🤩
2021-03-10 647 瀏覽
依間Harry Potter主題Cafe,我未入門口已經見到🦉籠同行李🧳已經準備好要走進魔法世界🪄🥺餐廳入面有好多打卡位😎仲有好多魔仗同眼鏡可以借黎影相🔮未打開menu已經比個水杯吸引住😌食物質素👌🏻價錢合理💪🏻支持支持🤩🤩💛1️⃣呼呼 南瓜現|南瓜湯 $32推薦南瓜🎃湯👌🏻🎃味好濃厚,飲落好Creamy又唔漏😋甜甜地好好飲呀👭🏼一齊share都無問題2️⃣奶油啤酒 $48打卡必嗌奶油啤酒😁勁好掛住環球影城入面既butter beer🥲但依杯無酒精既🍺飲落好似忌廉溝沙示🤣味道都唔錯呀👌🏻頂頂仲有啲忌廉比大家Hi下嘴唇😎好正!3️⃣爆尾釘蝦沙律|香橙牛油果蝦沙律 $88依款沙律🥗真係好大碟😂有成半個牛油果🥑啲蝦食落好爽口😋質素唔錯,沙律醬唔會太多仲食到啲好甜既橙🤣👌🏻👌🏻4️⃣鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128依款鹹蛋黃意大利飯,食落有驚喜😋食到好香濃既鹹蛋黃味👌🏻仲有鹹蛋黃碎增加口感👌🏻大大隻軟殼蟹起面好有誠意🤣值得一試🍚5️⃣百香果金桔茶 $50依款有金桔🍊果乾片、百香果肉同麥冬焗既茶飲落清清地消下滯都唔錯😁提提大家搖勻先倒出黎飲,甘個甜味會更平均😊PS: 店員話依家IG打卡仲可以送一件🍰,但Cafe食物份

1️⃣呼呼 南瓜現|南瓜湯 $32

2️⃣奶油啤酒 $48

3️⃣爆尾釘蝦沙律|香橙牛油果蝦沙律 $88

4️⃣鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128

5️⃣百香果金桔茶 $50

PS: 店員話依家IG打卡仲可以送一件🍰,但Cafe食物份量好足☺️最後食到好飽無嗌到🍰
南瓜湯
南瓜湯
爆尾釘蝦沙律
鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯
2021-02-23 563 瀏覽
好似都一段時間了XD 月頭既事了~個日要去青衣做節,中間就去旺角兜個圈就決定去呢間(其實九龍新界區既,好多都排緊隊)結果唔只睇得,仲好得! 食物黎講唔係樣樣100分,呢個價錢,我其實無expectation, 但turn out又唔錯喎! 加上尐名都睇得出有心思,所以都食得好開心暴暴吞 (芝士煙肉焗薯條)$58雖然未至於條條有醬,但佢個芝士真係比起好多都唔算少,可以接受,不過再多尐就好啦!中國火龍球 (辣味蒜香三文魚意粉)$88呢個好好味,蒜唔會話好重,辣味都恰到好處,個意粉口感都唔錯(不過暫時係我心目中,仲未有一間打敗到C's)鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128呢個應該係新加既,係貼上去個standard menu到既我覺得佢無太油膩既感覺,食落唔算好重鹹蛋黃味,呢個正正常常啦毒蛇學院 (青蘋果梳打)$48識得我耐既都知我好鍾意青蘋果artifical 既野飲,但其實我都唔知點解XD奶油啤酒 Butter Beer $48佢無酒精架,不過我飲得出佢有cream soda
好似都一段時間了XD 月頭既事了~

暴暴吞 (芝士煙肉焗薯條)$58

中國火龍球 (辣味蒜香三文魚意粉)$88

鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128
呢個應該係新加既,係貼上去個standard menu到既

毒蛇學院 (青蘋果梳打)$48

奶油啤酒 Butter Beer $48
佢無酒精架,不過我飲得出佢有cream soda
2021-02-06
午餐
衣家去唔到日本帶你去香港間HP cafe先啦🕯環境: 8/10裝修擺設都唔錯有還原一d主要場景😍全角落都係打卡位,9 3/4月台,天花板仲掛住左隻催狂魔🤪👻有feel👍🏻食物: 7/101️⃣黑松露雞肉扁意粉 $88有得松露既野真係點都好食,cream sauce幾杰唔錯,意粉有咬口同掛到汁😋👍🏻2️⃣芝士煙肉焗薯條 $58粗薯條正🧀,不過略嫌冇乜芝士食到蜜糖芥末味多啲🤭🍯3️⃣香酥雞翼 $50呢個有5隻炸得幾脆口同鬆化,入面仲好juicy🤤4️⃣奶油啤酒 $48又點少得呢杯Signature drink呀,像真度100%不過佢係梳打底,a bit weird tbh🤣同環球影城個杯係2回事🤣性價比: 7.5/10 $100-200/人Harry Potter fans一定要去,麻瓜都要去見識下魔法世界嘅人食咩㗎嘛🤣😘
衣家去唔到日本帶你去香港間HP cafe先啦🕯

環境: 8/10

食物: 7/10
1️⃣黑松露雞肉扁意粉 $88
2️⃣芝士煙肉焗薯條 $58
粗薯條正🧀,不過略嫌冇乜芝士食到蜜糖芥末味多啲🤭🍯
3️⃣香酥雞翼 $50
呢個有5隻炸得幾脆口同鬆化,入面仲好juicy🤤