2021-01-25
【黃店推介 - 走進哈里波特世界- 9 3/4 cafe@旺角🪄】🐷🐷🐷🐷💭今次同大家介紹一間打卡cafe, 岩晒我哋四隻可愛豬出去影相食嘢!!價錢合理又好食又好睇, 環境同菜名都擺左唔少心思, 而且仲有keep住擺放已經買少見少嘅連儂牆, 希望大家多多支持仍然有勇氣堅持落去嘅深黃店, 上網得知小店被控告過侵權, 希望冇事之餘, 大家亦可以趁仲有得打卡時多多幫襯啦!!🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 飛飛禽 (香酥雞翼) $50原本只係打算是但叫個小食, 點知出乎意料嘅好食! 每隻雞翼又大隻又脹卜卜, 四隻雞翼竟然敢肥過我哋四隻豬😤太過分!一定要食晒佢!雞翼油炸後又脆又邪惡, 點埋泰式辣醬食更佳! 🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128講到邪惡就不得不介紹呢個!💀大字型嘅軟殼蟹🦀原隻冇斬件咁包住成隻碟, 岩晒打卡食落又更有口感, 重點係咸蛋黃醬配意大利飯, 聽完都知冇咩可能唔好食啦!老豆話食飽要跑番下步至得喎! (🐷: 我哋就梗係訓教啦💤)🐷🐷🐷🐷💬3️⃣ 港口匙 (意式三文魚帶子燴意大利飯) $108另外介紹番個相對健康又清新開胃嘅三文魚帶子意大利飯, 番茄汁夠多令成個飯同海鮮都
🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 飛飛禽 (香酥雞翼) $50
🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128
另外介紹番個相對健康又清新開胃嘅三文魚帶子意大利飯, 番茄汁夠多令成個飯同海鮮都更入味而唔腥, 海鮮又幾新鮮同夠多份量, 所以幾推薦幾抵食!
🐷🐷🐷🐷💬4️⃣ 吐真劑 (青蘋果乳酪) $55
每枱客都必定會叫一杯水果乳酪飲品, 除左因為味道唔錯又唔太甜之外, 重點係個燈膽杯好靚, 好似盞綠色燈著左咁幾過癒, 🐷我地拍埋去係咪影得好可愛呢?!!