2021-01-25 434 瀏覽
【黃店推介 - 走進哈里波特世界- 9 3/4 cafe@旺角🪄】🐷🐷🐷🐷💭今次同大家介紹一間打卡cafe, 岩晒我哋四隻可愛豬出去影相食嘢!!價錢合理又好食又好睇, 環境同菜名都擺左唔少心思, 而且仲有keep住擺放已經買少見少嘅連儂牆, 希望大家多多支持仍然有勇氣堅持落去嘅深黃店, 上網得知小店被控告過侵權, 希望冇事之餘, 大家亦可以趁仲有得打卡時多多幫襯啦!!🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 飛飛禽 (香酥雞翼) $50原本只係打算是但叫個小食, 點知出乎意料嘅好食! 每隻雞翼又大隻又脹卜卜, 四隻雞翼竟然敢肥過我哋四隻豬😤太過分!一定要食晒佢!雞翼油炸後又脆又邪惡, 點埋泰式辣醬食更佳! 🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128講到邪惡就不得不介紹呢個!💀大字型嘅軟殼蟹🦀原隻冇斬件咁包住成隻碟, 岩晒打卡食落又更有口感, 重點係咸蛋黃醬配意大利飯, 聽完都知冇咩可能唔好食啦!老豆話食飽要跑番下步至得喎! (🐷: 我哋就梗係訓教啦💤)🐷🐷🐷🐷💬3️⃣ 港口匙 (意式三文魚帶子燴意大利飯) $108另外介紹番個相對健康又清新開胃嘅三文魚帶子意大利飯, 番茄汁夠多令成個飯同海鮮都

🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 飛飛禽 (香酥雞翼) $50

🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 咸蛋黃軟殼蟹意大利飯 $128

另外介紹番個相對健康又清新開胃嘅三文魚帶子意大利飯, 番茄汁夠多令成個飯同海鮮都更入味而唔腥, 海鮮又幾新鮮同夠多份量, 所以幾推薦幾抵食!

🐷🐷🐷🐷💬4️⃣ 吐真劑 (青蘋果乳酪) $55
每枱客都必定會叫一杯水果乳酪飲品, 除左因為味道唔錯又唔太甜之外, 重點係個燈膽杯好靚, 好似盞綠色燈著左咁幾過癒, 🐷我地拍埋去係咪影得好可愛呢?!!
2021-01-20 285 瀏覽
🐔香酥雞翼($58)雞翼火候剛剛好金黃酥脆帶點孜然香味大大隻一口咬下去什麼不飽足感都消失了🍟芝士煙肉焗薯條($58)薯條份量多香脆可口但芝士甜甜的唔似芝士改了點茄汁更好味🦀鹹蛋軟殼蟹意大利飯($128)鹹蛋香味特出飯又不會過鹹軟殼蟹炸得外脆內軟有蟹味整個味道配搭得不錯⛳️整體食物質素都比想像中高店員有善有禮貌餐廳不算很大但佈置得很有特色尤其是魔法水杯玩到我唔想走打完卡再食野心情輕鬆開心推薦大家有時間來試試喔

🐔
香酥雞翼($58)
雞翼火候剛剛好
金黃酥脆帶點孜然香味
大大隻一口咬下去
什麼不飽足感都消失了

🍟
芝士煙肉焗薯條($58)
薯條份量多香脆可口
但芝士甜甜的唔似芝士
改了點茄汁更好味

🦀
鹹蛋軟殼蟹意大利飯($128)
鹹蛋香味特出飯又不會過鹹

打完卡再食野
心情輕鬆開心
推薦大家有時間來試試喔

2021-01-05 467 瀏覽
一間超有特色既cafe💛🧙🏻‍♂️哈利波特...相信無人唔識想感受下魔法世界既奧妙,唔一定要去USJ再者,以家想去都無得去啦😤多謝武肺不過想感受下都唔係無辦法既,香港就有間好有哈利波特feel既cafe,仲要係💛店🤩🤩🤩💛9 3/4 cafe💛係外面開門進去,個感覺真係好似啱啱衝完9 3/4月台咁😂,成個cafe既佈局都好靚,好仔細,牆上面就好似霍格華茲入面掛滿好多畫。坐低後,睇下佢地果本舊舊地又爛爛地既餐牌,好明顯都係精心設計過,好正😃餐牌上每款食物/飲品都有唔同既🌟魔法名🌟朋友話一定要試佢地既奶油啤酒🍺😂個黑松露軟殼蟹意粉真係無得輸,好好味🤤食物水準唔錯,份量又唔少成間cafe絕對唔係得個樣,內涵(食物水準)都做得好好😋佢地連隻水杯都企唔定,好得意🤠我仲見到「魁地奇」係我隔離,忍唔住幫佢影咗張相😂😂😂😂鐘意哈利波特既朋友仔,成間舖都有唔同既打卡位,大家一定要去試下💛
一間超有特色既cafe💛
🧙🏻‍♂️哈利波特...相信無人唔識
想感受下魔法世界既奧妙,唔一定要去USJ
再者,以家想去都無得去啦😤多謝武肺

💛9 3/4 cafe💛

餐牌上每款食物/飲品都有唔同既🌟魔法名🌟

朋友話一定要試佢地既奶油啤酒🍺😂
個黑松露軟殼蟹意粉真係無得輸,好好味🤤
食物水準唔錯,份量又唔少
成間cafe絕對唔係得個樣,內涵(食物水準)都做得好好😋
佢地連隻水杯都企唔定,好得意🤠
我仲見到「魁地奇」係我隔離,忍唔住幫佢影咗張相😂😂😂😂

2021-01-05 294 瀏覽
Harry Potter theme cafe~呢間cafe位於旺角,啲野好好食😋啲食物名全部係由哈利波特書同埋戲裏面嘅嘢命名 😎普遍啲嘢都好好食仲有周圍啲環境都有好多唔同哈利波特嘅戲裏面嘅掃把,公仔,裝飾物。仲有個9¾月台俾大家可以打卡 🚅我就叫咗個鹹蛋軟殼蟹意大利飯,真係好好味! 食住啖啖充滿着鹹蛋嘅飯真係好正亦都好邪惡😈 之後仲叫咗個鴨胸意粉! 不過呢個就冇乜特別都係鹹蛋軟殼蟹意大利飯好食啲🥴 跟住仲叫咗個咕咕圈😂 姐係洋蔥圈! 都唔錯,啲粉唔太厚! 同埋而家如果係instagram打卡仲可以送一件蛋糕仔🍰🤤
Harry Potter theme cafe~

呢間cafe位於旺角,啲野好好食😋
啲食物名全部係由哈利波特書同埋戲裏面嘅嘢命名 😎

跟住仲叫咗個咕咕圈😂 姐係洋蔥圈! 都唔錯,啲粉唔太厚!

同埋而家如果係instagram打卡仲可以送一件蛋糕仔🍰🤤

2020-12-13
1 分鐘 (堂食)
午餐
電梯一出向右行見到貓頭鷹籠和行李皮箱 ush!已經準備好步入神秘的魔法世界戴返頭盔先,餐廳與 JK 羅琳和哈利波特是沒有關係的一進入 cafe,超有萬聖節的感覺 🎃 小心!頭頂有催狂魔 左邊的牆上掛着人畫像 左右望都不同,好似識郁咁好多哈利波特元素,大家找不找到?如果 cafe 燈光調暗一些,配合 bgm 整體感覺就會非常 creepy 👻每一張座椅都有護法動物圖案 「疾疾,護法現身!」連玻璃杯都好有心思 唔可以平放,仲會左搖右擺 this is magic玻璃獸黑池之旅  黑椒汁鴨胸蘆筍意粉 Duck Breast Asparagus Linguine with Black Pepper Sauce 之前去過其他主題形式 cafe,環境 ok,食物多數一般般 加上 menu 上意粉照片比較頹 所以對食物冇乜特別大期望但實物一來到就有喜出望外的感覺 😀 有擺碟有襯托品 原來呢碟就係玻璃獸的鴨胸!哇!扁意粉非常 al dente 口感不軟不硬,咬下去是真 ‧ 彈牙!意粉掛汁力強 黑椒汁味道好濃郁,沒有很辣 當中有黑椒幼粒增加口感玻璃獸鴨胸份量充足,煎到幾香 用上幼蘆筍,口感鮮嫩爽口軟殼蟹
電梯一出向右行

見到貓頭鷹籠和行李皮箱
ush!已經準備好步入神秘的魔法世界

戴返頭盔先,餐廳與 JK 羅琳和哈利波特是沒有關係的

一進入 cafe,超有萬聖節的感覺 🎃
小心!頭頂有催狂魔

左邊的牆上掛着人畫像
左右望都不同,好似識郁咁

好多哈利波特元素,大家找不找到?

如果 cafe 燈光調暗一些,配合 bgm
整體感覺就會非常 creepy 👻

每一張座椅都有護法動物圖案
「疾疾,護法現身!」

連玻璃杯都好有心思
唔可以平放,仲會左搖右擺
this is magic

黑椒汁鴨蘆筍意粉

之前去過其他主題形式 cafe,環境 ok,食物多數一般般
加上 menu 上意粉照片比較頹
所以對食物冇乜特別大期望

但實物一來到就有喜出望外的感覺 😀
有擺碟有襯托品
原來呢碟就係玻璃獸的鴨胸!

哇!扁意粉非常 al dente
口感不軟不硬,咬下去是真 ‧ 彈牙!

意粉掛汁力強
黑椒汁味道好濃郁,沒有很辣
當中有黑椒幼粒增加口感

玻璃獸黑池之旅

玻璃獸鴨胸份量充足,煎到幾香
用上幼蘆筍,口感鮮嫩爽口

軟殼蟹漢堡包

軟殼蟹,凸曬出來
size 完成是意料之外

漢堡包有焗脆表面,包包裏面唔乾、夠鬆軟
配非常脆的薯格

真係好大隻蟹!😍
原隻蟹拎去炸,原隻上

切開真係不得了
好厚肉,而且又超多蟹膏
平時出面食的軟殼蟹都無咁好肉

軟殼蟹堡

餐廳另有蝦堡,相信 size 都好大

如果有去過英國倫敦的 Harry Potter Studio
就知道有一樣野是必飲!
Butter Beer 奶油啤酒 🍺

奶油啤酒

厚 cream 表層 (並非台式飲品用的幼滑奶蓋)
下層是扮啤酒的有氣黃色飲品,味道有點像玉泉忌廉

奶油啤酒

當年我的飲法:
先呷一口 cream,讓咀唇沾上 cream,拍照留念 😋
然後再飲仿啤酒 🍺
2020-12-13 378 瀏覽
星期六悶悶地,約埋朋友搵cafe hea下打下卡見之前有朋友提起過有間哈利波特cafe就直接walk in 上去(12點半去唔洗等)cafe既環境同埋餐單上既菜式名都好有心思,真係佈置到好有魔法世界feel但網上著名既打卡位 :9 3/4 月台既牆身貼滿哂打氣標語,同埋因爲抗疫關係,多左好多白色珍珠版😂專誠上去打卡既朋友要留意下我地叫左兩個意粉,一個煙肉芝士薯條,兩杯yogurt飲品最最最中意係個薯條,好香好脆,略嫌芝士唔夠多,如果可以多到滲落每一條薯條就好啦😁😁🥦菠菜雞肉意粉:意粉個汁幾好,但雞肉份量小,而且可能我嘴叼,係有小小雪藏味🍝黑松露軟殼蟹意粉:呢個意粉同軟殼蟹都出色,炸得juicy黎,炸粉唔會太厚身蓋過蟹味🥤飲品方面叫左Strawberry n mango yogurt,本身見到個價錢同埋yogurt字,都幾抱有期待,可以會落d真yogurt去blend杯飲品,點知飲落既味似係水果果醬加可爾必思,雖稱不上是伏,但性價比就唔高啦🤫🤫
星期六悶悶地,約埋朋友搵cafe hea下打下卡
見之前有朋友提起過有間哈利波特cafe
就直接walk in 上去(12點半去唔洗等)

我地叫左兩個意粉,一個煙肉芝士薯條,兩杯yogurt飲品
2020-09-14 1722 瀏覽
今次終於黎到呢間之前好出名嘅哈利波特主題cafe。咁啱個日冇咩人,可能因為我地係下午茶時段黎,所以都可以周圍影下相打個卡。係門口都有哈利波特嘅設計。一入到黎都有好多擺設,成個感覺都幾好。然後枱面盞燈同埋個水杯都係哈利波特嘅野,好特別。咁我地就叫左2個小食,分別係卷卷蝦同埋芝士煙肉焗薯條。個蝦幾有特色,係出面都好少見,佢係酥炸薯仔包住蝦,好脆口,呢個配搭整得好好味,加埋個泰式辣醬更加好味。芝士煙肉焗薯條份量都多,味道就係正常發揮,不過可以再多d醬。主食我地就叫左3個,有西班牙軟爪陸蝦,即係番茄鮮蝦扁意粉,味道都OK;仲有軟殼蟹意粉,呢個覺得比較好味,都有原隻軟殼蟹;最後有港口匙,即係意式三文魚帶子意大利飯,呢個覺得係3個入面最好味嘅,全部食落都唔會太膩。但係如果幾個人share的話份量就略嫌比較細,每人只能夠試幾啖。最後飲品叫左幸運魔藥即係Mango Yogurt同埋Oreo朱古力,前者都比較藥水味同偏甜,後者就係少少沙冰咁都好飲。但飲品類覺得偏貴,唔太值。餐牌嘅食物名都好有心思,好有哈利波特風。

然後枱面盞燈同埋個水杯都係哈利波特嘅野,好特別。

卷卷蝦

西班牙軟爪陸蝦
軟殼蟹意粉
港口匙

Oreo朱古力+Mango  Yogurt

餐牌嘅食物名都好有心思,好有哈利波特風。
卷卷蝦
軟殼蟹意粉
港口匙
  • 軟殼蟹松露意粉
2020-08-16 1300 瀏覽
同大小姐出嚟食嘢,一定要搵間有特色嘅餐廳,我就要睇埋食物啱唔啱食。9 3/4 cafe大家都覺得ok, 亦算易搵!今日唔多人,所以比較寧靜,仲可以幫大小姐影幾張靚相。~辣味蒜香三文魚意粉,最驚喜最突出,食落好惹味,蒜味濃~咸蛋黃軟殼蟹意大利飯,食落又係咸蛋黃味好濃,但唔會有咸蛋皇果種口感,唔太鐘意食咸蛋黃嘅質感都覺得呢個唔錯~黑松露帶子意粉,差D搵唔到隻帶子喺邊,穩陣,唔突出,3個之中比較失色,但係好味嘅~芝士煙肉焗薯條,夠熱又好食~美中不足係只收現金,因為我呢D係習慣咗碌卡嘅人

~辣味蒜香三文魚意粉,最驚喜最突出,食落好惹味,蒜味濃

~芝士煙肉焗薯條,夠熱又好食

~美中不足係只收現金,因為我呢D係習慣咗碌卡嘅人
朱古力魔豆
澳洲蛋白眼龍
蜜獾學院
中國火球龍
2020-07-31 1077 瀏覽
💛 #黃色經濟圈 ✨文末有「驚喜」小插曲🌚前排朋友生日搵左間黃店cafe幫佢慶祝~去左呢間之前風靡一時以魔法做主題嘅餐廳🧙🏼‍♀️餐廳名更用左電影中嘅9 3/4月台命名😉🍴暴走矮豬怪($198)餐牌嘅名全部都好得意🤣呢款係焗西班牙厚切黑毛豬扒~上枱冇乜為意但食落應該係牛?🤔朋友們都覺得係牛不過都食左幾舊就冇問店員🤔不過其實幾好食🤣🍴港口匙($108)意式三文魚帶子意大利飯,意大利飯嘅蕃茄味幾濃郁,飯嘅軟硬度亦適中😋三文魚同帶子就唔係太食到🤔🍴暴暴吞($58)呢款係芝士煙肉焗薯條🍟芝士醬食落甜甜地唔太似芝士🤔但薯條份量都幾多😉食物質素方面就中規中矩啦~本來以為餐廳有好多打卡位但原來比想像中細好多🥺✨小插曲🥺🌚想同大家呻下因為當日係想同朋友慶祝生日~咁我就買左個蛋糕諗住比個小驚喜佢🤣上到餐廳諗住快手擺低就坐低點知又比店員拉住講話要收切餅費💤嗰陣我見到個frd望到🤦🏻‍♀️但坐低佢扮冇野咁就算~後尾餐廳可能要埋數就要先埋單,第一張單佢冇加到切餅費,然後同頭先入餐廳截住我嘅同一個店員行埋黎大大聲講話:「哎呀,吾好意思張單未加 切 餅 費 落去。」…我同另一位朋友即刻🌚🌚生日嘅朋友表示呢個驚喜真係好
💛 #黃色經濟圈 ✨文末有「驚喜」小插曲🌚

🍴暴走矮豬怪($198)

🍴港口匙($108)

🍴暴暴吞($58)

✨小插曲🥺🌚
想同大家呻下因為當日係想同朋友慶祝生日~咁我就買左個蛋糕諗住比個小驚喜佢🤣上到餐廳諗住快手擺低就坐低點知又比店員拉住講話要收切餅費💤嗰陣我見到個frd望到🤦🏻‍♀️但坐低佢扮冇野咁就算~後尾餐廳可能要埋數就要先埋單,第一張單佢冇加到切餅費,然後同頭先入餐廳截住我嘅同一個店員行埋黎大大聲講話:「哎呀,吾好意思張單未加 切 餅 費 落去。」…我同另一位朋友即刻🌚🌚生日嘅朋友表示呢個驚喜真係好「驚喜」🌚🤷🏻‍♀️
📍 9 3/4 cafe (旺角)
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
  • 暴走矮豬怪
2020-07-15 760 瀏覽
香港尤其旺角區充斥着大量樓上cafe,但呢一間我點都要介紹一下,佢用哈利波特做主題,初頭未上去間餐廳,我諗住佢求其擺幾張相少量擺設就當係,點知入到去,冇諗過有成個角落都係放哈利波特有關嘅擺設。除咗裝飾,有大黃色文宣癡喺牆上面,好靚的畫面,打開菜單,一大堆睇唔明嘅魔法名詞,反而睇英文書唔知實際個餸係食咩,都幾得意。以下我講嘅菜式在菜單上都有個魔法名詞,但我真係唔記得,唯有用返正常名我叫咗焗煙肉芝士薯條,佢個汁有少少甜,煙肉都幾香,好味。主菜我就叫咗菠菜魷魚長通粉同埋焦糖燒鴨胸,長通粉有啲淡,唔係好出菠菜味,魷魚尚算新鮮,反而燒鴨胸我覺得幾唔錯,肉質軟嫩,同埋層皮用焦糖燒過甜甜地味道好夾。嘢飲方面叫咗芒果同青蘋果味梳打,都偏非常甜,唔太合我口味冇咩好講

我叫咗焗煙肉芝士薯條,佢個汁有少少甜,煙肉都幾香,好味。
焗煙肉芝士薯條
菠菜魷魚長通粉
焦糖燒鴨胸

芒果梳打
青蘋果梳打
2020-07-07
5 分鐘 (堂食)
焗煙肉芝士薯條
焦糖燒鴨胸
2020-07-11 733 瀏覽
去之前已經有心理準備呢啲賣主題丶賣環境嘅餐廳唔會非常好食,食物一般都當佢合格但估唔到難食到咁⋯全部炸嘢都唔好食!!!!!!炸薯條已經無咩難度,係一樣好簡單嘅食物估唔到整都咁難食,薯條入面仲係淋嘅🤦🏻‍♀️街邊小食檔嘅炸薯條好食過佢一百倍炸洋蔥圈都係淋嘅,都唔知係點樣做到㗎⋯呢個炸蝦好少少,但都唔係好食明太子軟殼蟹意粉唯一正常嘅嘢食就係呢個意粉但軟殼蟹都係唔好食,唔知點先做到全部炸嘢都唔好食三文魚帶子意大利飯飯同三文魚都唔好食麵包丶雞翼丶飲品都一般般
去之前已經有心理準備
呢啲賣主題丶賣環境嘅餐廳唔會非常好食,食物一般都當佢合格

但估唔到難食到咁⋯

全部炸嘢都唔好食!!!!!!
炸薯條已經無咩難度,係一樣好簡單嘅食物
估唔到整都咁難食,薯條入面仲係淋嘅🤦🏻‍♀️
街邊小食檔嘅炸薯條好食過佢一百倍

炸洋蔥圈都係淋嘅,都唔知係點樣做到㗎⋯

呢個炸蝦好少少,但都唔係好食

明太子軟殼蟹意粉
唯一正常嘅嘢食就係呢個意粉
但軟殼蟹都係唔好食,唔知點先做到全部炸嘢都唔好食

三文魚帶子意大利飯
飯同三文魚都唔好食

麵包丶雞翼丶飲品都一般般

2020-07-10 220 瀏覽
I've been a die hard Potterhead for ages, so I am rather excited when I finally get to visit this Harry Potter themed restaurant with my friends. It is located in a rather inconspicuous commercial building, and is smaller than I expected. Even thought the setting is slightly less authentic to Harry Potter than I imagined (there are some books that are irrelevant to the Harry Potter series), it is still a cozy place to dine in. You can actually ask the shopkeeper to lend you a wand to make believe yourself as a wizard/witch, and there is a large dementor suspended at the back of the cafe which you can take photos with.

Duck Breast and Asparagus Linguine with Black Pepper Sauce $98 (7/10)
I seldom eat duck breast, so I decided to give this pasta a try. There are five pieces of duck breasts, which tastes reasonably fine, but there are some parts which are a bit stiff. The asparagus tastes nice but is a bit too thin. While the sauce is just a little bit spicy which is just right, it is also way too salty which kind of covers the taste of other ingredients. On the good side, the texture of the linguine is perfect and attains the "al dente" level.

The service there is rather good since the waiter is willing to take a picture for me and my friends, though I think they can try improve the taste of the dishes to make them even more appealing.
2020-07-07
15 分鐘 (堂食)
2020-06-08 830 瀏覽
就算唔係Harry Potter Fans值得一到首先,作為餐廳,首要條件,整體嘢食係好食嘅,2個人叫咗2個小食、2個主菜同2杯飲品,各樣都滿意。黑椒汁鴨胸露荀意粉 - 香黑椒味,少少辣,滿足到需要啲啲刺激但唔食得太辣嘅人- 鴨胸香口,但唔會太肥巴黎牛油汁雞肉意大利飯- 好特別嘅汁,少少似葡汁,好香- 意大利飯唔會太硬而好入味芝士焗西蘭花- 份量唔多,香芝士味,味道不錯炸洋蔥圈- 就係脆口新鮮炸好嘅炸洋蔥圈,配合千島醬,好味Butter Beer- 近似環球影城嘅味道,但比較少甜,飲落唔會太膩整體:滿意,會再嚟!
就算唔係Harry Potter Fans值得一到

黑椒汁鴨胸露荀意粉
- 香黑椒味,少少辣,滿足到需要啲啲刺激但唔食得太辣嘅人
- 鴨胸香口,但唔會太肥

巴黎牛油汁雞肉意大利飯
- 好特別嘅汁,少少似葡汁,好香
- 意大利飯唔會太硬而好入味

芝士焗西蘭花
- 份量唔多,香芝士味,味道不錯

炸洋蔥圈
- 就係脆口新鮮炸好嘅炸洋蔥圈,配合千島醬,好味

Butter Beer
- 近似環球影城嘅味道,但比較少甜,飲落唔會太膩

整體:滿意,會再嚟!
2020-06-07
  • 奶油啤酒
  • 跳跳菌
  • 玻璃獸黑池之旅
2020-05-12 1204 瀏覽
無意中揾到英倫feel哈利波特進入,環境真不錯,但關門時間16:30,服務生少女有禮貌,食物放面不過不失,意粉質地⋯加埋汁變了軟身over,如果有麵有彈及硬身少少好d⋯最好設tea set 更好
最好設tea set 更好
2020-05-01 1296 瀏覽
Harry Potter迷嚟到一定會好開心🤣呢度D佈置有好多位都可以俾人打卡影相,而且有大量道具重有隻催狂魔吊咗係天花板,朋友比較高,所以次次起身都會HI到佢😂😂盞燈係好似D走馬燈咁,有畫面會郁個玻璃杯就真係有D嚇親,我哋一坐低店員就放低杯水,見個玻璃杯搖搖下真係有一刻擔心會倒瀉😂😂本Menu都整得好靚,而且改名有心思好多都同套戲有相關淨係揀嘢食都揀咗好耐😂呼呼,南瓜現(南瓜湯) -32一開頭唔知佢咩size,所以叫咗2個好彩叫咗2個,因為都不太大,又好飲,1個會唔夠分南瓜味好濃,湯都好厚,口感好豐富不過可能店員聽漏咗,我哋食到尾再追先上紫紫不透(紫薯雞肉意大利飯) -98初頭睇圖都係抱住可能係試伏嘅心態咁叫但食落又幾好食,唔會好甜但又會食到有好香嘅紫薯味,而且食落好有咬口噗噗蘭(芝士焗西蘭花) -45焗西蘭花軟硬度適中,但食到底可能會有D淡,因為無哂芝士,但最上面個層有芝士嘅就好好味卷卷蝦(酥炸薯仔蝦) -58呢個配搭係岀奇地夾,薯仔炸完外脆內淋,不過薯仔就有少少遮蓋咗個蝦但整體食落好香口,好味,無話有炸物個種油膩感Green Apple Yogurt -55Strawberry Y
Harry Potter迷嚟到一定會好開心🤣
呢度D佈置有好多位都可以俾人打卡影相,而且有大量道具

盞燈係好似D走馬燈咁,有畫面會郁
本Menu都整得好靚,而且改名有心思
好多都同套戲有相關
淨係揀嘢食都揀咗好耐😂

呼呼,南瓜現(南瓜湯) -32
一開頭唔知佢咩size,所以叫咗2個
好彩叫咗2個,因為都不太大,又好飲,1個會唔夠分

南瓜味好濃,湯都好厚,口感好豐富
不過可能店員聽漏咗,我哋食到尾再追先上

紫紫不透(紫薯雞肉意大利飯) -98
初頭睇圖都係抱住可能係試伏嘅心態咁叫

噗噗蘭(芝士焗西蘭花) -45

卷卷蝦(酥炸薯仔蝦) -58
但整體食落好香口,好味,無話有炸物個種油膩感

Green Apple Yogurt -55
Strawberry Yogurt -55
2杯都好甜😖😖

D凳都好有心思,每張都有唔同護法

重有一幅唔會俾人拆嘅連儂牆
2020-04-29