▪️鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯鹹蛋黃味好夠 食到嗰種鹹香嘅味道 而且仲會食到一粒粒鹹蛋黃碎 意大利飯軟硬適中 粒粒分明 但係略嫌佢唔夠多汁 做唔到掛汁嘅效果🫣🫣軟殼蟹炸得好酥脆 但係肉質麻麻▪️明太子軟殼蟹意粉不過不失🙈軟殼蟹都算大隻 而且炸得好酥脆同好香口 但係就冇乜肉 唔算厚身🫣但係個意粉就幾好味 而且份量都算多 意粉軟硬適中 明太子汁個味重 真係落忌廉同明太子落去整! 而且仲又蟹子點綴 ▪️酥炸雞翼 $50一共五隻雞翼 即叫即炸 炸得好酥脆 表面金黃好吸引🥹🥹 上菜嘅時候仲見到雞皮面嘅油脂係度bulubulu🫣隻雞翼炸到脹卜卜 咬落去好鬆脆 雞肉好有肉汁 好juicy 🤤推薦呀!!!▪️藍莓芝士蛋糕 (免費)喺ig post story再tag返佢地 就可以免費揀一舊蛋糕仔🤭我哋揀咗藍莓芝士蛋糕 cream cheese味好濃🥹加埋甜甜嘅藍莓醬 真係perfect 佢嘅選擇都算多 除咗藍莓芝士蛋糕仲有其他味

▪️鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯
意大利飯軟硬適中 粒粒分明
但係略嫌佢唔夠多汁 做唔到掛汁嘅效果🫣🫣
軟殼蟹炸得好酥脆 但係肉質麻麻
鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯

▪️明太子軟殼蟹意粉
明太子軟殼蟹意粉

▪️酥炸雞翼 $50
雞肉好有肉汁 好juicy 🤤推薦呀!!!
酥炸雞翼

▪️藍莓芝士蛋糕 (免費)
佢嘅選擇都算多 除咗藍莓芝士蛋糕仲有其他味
鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯
明太子軟殼蟹意粉
2022-05-29 171 瀏覽
《🧙🏻哈利波特9 ¾月台》相信唔少人都去過哈利波特9 ¾嘅主題餐廳好多人都會打卡影相,除咗特別嘅佈置之外,食物名都別具心思,用咗好多哈利波特嘅相關用語或角色名🥖巴馬火腿蒜蓉法包💰$48法包配Parma ham多數都好食,ham薄薄的,面有少少橄欖油,法包有少少牛油香🐥飛飛禽 - 香酥雞翼💰$55雞翼炸粉外層脆,好大隻, 醃得幾好味🍔黑金牛堡 - 安格斯牛肉漢堡包💰$148開頭睇相諗住burger係黑色嘅,原來update咗唔再係黑色,如果係黑色會特別啲🐖暴走矮豬怪 - 焗西班牙厚切黑毛豬扒💰$198見呢個最多人揀,肉質腍身,好多油脂🚩9 3/4 cafe (旺角)📍旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
《🧙🏻哈利波特9 ¾月台》

相信唔少人都去過哈利波特9 ¾嘅主題餐廳

🥖巴馬火腿蒜蓉法包💰$48

🐥飛飛禽 - 香酥雞翼💰$55
雞翼炸粉外層脆,好大隻, 醃得幾好味

🍔黑金牛堡 - 安格斯牛肉漢堡包💰$148

🐖暴走矮豬怪 - 焗西班牙厚切黑毛豬扒💰$198
見呢個最多人揀,肉質腍身,好多油脂

🚩9 3/4 cafe (旺角)
📍旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
2022-05-20
10 分鐘 (堂食)
2022-04-01 327 瀏覽
只要穿過9 ¾月台,就可以進入霍格華茲,一探哈利波特嘅世界!成間cafe好多打卡位,有好多唔同嘅佈置:9 ¾月台手推車、魔杖、分類帽,坐得都幾舒服,好似入左魔法世界咁~連個水杯都好得意,好似不倒翁企唔穩咁郁下郁下!------------------------------🥖◖爆爆消(蒜蓉法包)◗ $38法包烘得超香脆,搽咗薄薄一層牛油蒜蓉,十分鬆脆。 🍗◖飛飛禽(香酥雞翼)◗ $50同普通出面食嘅雞翼味道有少少唔同,應該落咗啲香料。雞翼已經去咗骨,外皮炸得好脆,肉質鮮嫩juicy,值得一試!🥑◖牛油果龍蝦沙律◗ $95擺盤非常靚,色彩配搭豐富,份量都好足,有好多生菜、車厘茄同埋有一個creamy嘅牛油果,好fresh!舖咗好多龍蝦肉喺面,但就撈得太多沙律醬,唔係好食得出龍蝦嘅鮮味。🐟◖拿樂絲太太的午餐(香煎三文魚扒)◗ $148三文魚扒煎得好香脆,伴碟嘅薯條仲係熱辣辣嘅,夠熱夠脆!🍺◖奶油啤酒◗ $48哈利波特名物,成杯啤酒咁樣,但其實佢係冇酒精的,飲落去上面有一層甜甜地嘅cream,加埋soda,比較似係飲緊蘇打汽水,打卡一流! 🍹◖愛情魔藥◗ $55用燈泡杯裝住,淺粉紅色好靚

🥖◖爆爆消(蒜蓉法包)◗ $38
法包烘得超香脆,搽咗薄薄一層牛油蒜蓉,十分鬆脆。

🍗◖飛飛禽(香酥雞翼)◗ $50

🥑◖牛油果龍蝦沙律◗ $95

🐟◖拿樂絲太太的午餐(香煎三文魚扒)◗ $148
三文魚扒煎得好香脆,伴碟嘅薯條仲係熱辣辣嘅,夠熱夠脆!

🍺◖奶油啤酒◗ $48

🍹◖愛情魔藥◗ $55
用燈泡杯裝住,淺粉紅色好靚,飲落去係士多啤梨味嘅乳酸飲品嘅味道!酸酸甜甜,係愛情嘅味道呀!

Encore指數:7.5/10
身為麻瓜想睇得明佢個menu,真係要睇翻譯!四圍都係哈利波特嘅裝飾,又播住霍格華茲果啲音樂,好似置身霍格華茲咁!嘢食水平正常發揮,但勝在可以瘋狂打卡,哈利波特迷必訪!
2022-02-11 878 瀏覽
你是「哈迷」嗎?你喜歡《神祕的魔法石Harry Potter and the Sorcerer's Stone》🪞定係《被詛咒的孩子 Harry Potter and the Cursed Child》🕋呢🤓🈚️論你係唔係「哈迷」❤呢間餐廳嘅佈置都可以帶你走入Harry Potter嘅世界..🛒 Lumos🪄 Nox🪄而且擺盤靚靚📷打卡聖地❤食物質素高👍我覺得非常值得去潮聖一下喔🧜🐷暴走矮豬怪$198:餐牌上面嘅菜式名全部都好得意㗎😍呢個菜式其實係西班牙厚切黑毛豬豬扒🐷肉質好柔軟🔪肉汁豐富而且肥瘦適中❤呢個菜式我自己就超欣賞喇👑🍠紫紫不透$98:呢個係紫薯雞肉意大利飯❤亦都係「冬季限定」嘅意大利飯😋呢個時候嘅紫薯係「當做」🍠所以做出嚟㗎意大利飯係特別甜⭕️特別好食😋我今次去就有口福喇😍😍🍺Butter Beer$48:呢杯成杯啤酒咁嘅樣🍺但其實佢係一啲酒精都🈚️架❤從味道方面…我就覺佢應該係cream soda🍻好🈶️趣呢🍻飲勝Cheers 🍻🍻木瓜百🈴️茶♨️$50:呢個木瓜百🈴️茶我覺得🈶️驚喜😍因為佢啲材料真係係好多好豐富👍所以佢個茶味係好濃😋啱晒鍾意飲熱🔥嘢嘅朋友仔呀❤️正呀喂☕️💰$443 (2

💰$443 (2 ppl)
🚩9 3/4 cafe
📍旺角煙廠街9號興發商業大廈404室
  • 暴走矮豬怪
  • 奶油啤酒
2022-01-20 402 瀏覽
同朋友book臺食夜晚冇咩人,店內裝修幾好不過嘢食就比較普通·要特別注意Menu上有一啲餐同相嘅描述係唔一樣嘅當時想叫一樣嘢食但賣曬,就聽店員推介叫咗一份薯條,我冇留意睇字,淨係見到張相係煙肉薯條就話ok,點知薯條上嚟之後發覺居然係太陽蛋薯條….配搭唔知乜嘢味嘅芝士整體超級難食·另外份Menu都好殘舊,建議真係可以換下個感覺係好污糟好唔乾淨,完全唔想掂嘅感覺…甩皮甩骨又花曬,入邊嘅餐單又有好多改黎改去嘅痕跡,搞唔掂·唯一比較好味嘅就係軟殼蟹,同埋影相tag佢哋舖頭可以有甜品·其他真係冇咩特別純粹見係哈利波特主題所以過嚟睇吓
同朋友book臺食夜晚
冇咩人,店內裝修幾好
不過嘢食就比較普通
要特別注意Menu上有一啲餐同相嘅描述係唔一樣嘅

另外份Menu都好殘舊,建議真係可以換下
個感覺係好污糟好唔乾淨,完全唔想掂嘅感覺…
甩皮甩骨又花曬,入邊嘅餐單又有好多改黎改去嘅痕跡,搞唔掂
唯一比較好味嘅就係軟殼蟹,同埋影相tag佢哋舖頭可以有甜品
其他真係冇咩特別
純粹見係哈利波特主題所以過嚟睇吓
太陽蛋芝士薯條
.哈利波特迷必去旺角café成間café都可以搵到好多唔同既道具同怖置😍9 3/4月台加埋手推車 魔杖 lego模型 分類帽👒甚至連個杯都係企唔穩郁下郁下咁真係好得意🥛勁多唔同打卡位仲要坐得都幾舒服好似入左魔法世界咁不過就唔好預左啲野食都咁正就得🤣.🥢軟殼蟹漢堡 $148呢個算係幾好食🍔個包都算大而且幾軟軟殼蟹都炸得幾香幾好食😋本身好鐘意食薯格既我覺得好好食🥔但得幾舊份量太少.🥢 巨人海格的創可貼 (肉眼扒)$288呢個真係又貴又唔好食🐮塊扒好硬又韌仲要完全冇牛味呢個價錢黎講真係好唔抵食完全唔推介🤭.🥤 oreo iced chocolate $55打卡就幾靚但朱古味真係唔夠濃🍫都唔推介大家叫.

哈利波特迷必去旺角café

🥤 oreo iced chocolate $55
打卡就幾靚
但朱古味真係唔夠濃🍫
都唔推介大家叫

是咁的,旺角嘅嘢食實在係太多啦,之前係夜晚都想試吓呢一間野,但由於係星期六日所以已經無位,又唔想嘥時間去等位,所以就梗係轉場啦。今次係平日晏晝諗起想去食,12點幾去到,做咗第一台客,搵咗個靚位坐低之後,見到執鞭啲裝飾都好靚,見冇人所以都去左行過圈,真係成間舖頭都關哈利波特事,書/畫/公仔/飛天掃把/貓頭鷹/魔杖都應有盡有🤓好啦,講完環境,講返嘢食先我哋兩個人去食,叫咗兩個set lunch,一個係漢堡包一個係少見啲嘅牛骨髓,全部嘢食都好夠熱,漢堡包好正常,抱住試伏器嘅心情去試牛骨髓,點知又幾好食喎,然後都叫左杯出名打卡飲品- 奶油啤酒黎試下,打卡一流,但味竟就正正常常😆Ps:1.收銀位置台面仲有哈利波特眼鏡同埋魔仗可借用打卡2.咁岩做緊promotion ,影相打卡 tag 社交平台送一件蛋糕送都幾好食😋
是咁的,旺角嘅嘢食實在係太多啦,
之前係夜晚都想試吓呢一間野,
但由於係星期六日所以已經無位,
又唔想嘥時間去等位,
所以就梗係轉場啦。
今次係平日晏晝諗起想去食,
12點幾去到,做咗第一台客,
搵咗個靚位坐低之後,
見到執鞭啲裝飾都好靚,
見冇人所以都去左行過圈,
真係成間舖頭都關哈利波特事,
書/畫/公仔/飛天掃把/貓頭鷹/魔杖
都應有盡有🤓
好啦,講完環境,講返嘢食先
我哋兩個人去食,
叫咗兩個set lunch,
一個係漢堡包一個係少見啲嘅牛骨髓,
全部嘢食都好夠熱,
漢堡包好正常,
抱住試伏器嘅心情去試牛骨髓,
點知又幾好食喎,
然後都叫左杯出名打卡飲品- 奶油啤酒黎試下,
打卡一流,但味竟就正正常常😆
Ps:
1.收銀位置台面仲有哈利波特眼鏡同埋魔仗可借用打卡
成間cafe裝修都好靚呀 有9 3/4月台 有🦉🧳 催狂魔 又有飛天掃把🧹真係好有Harry Potter feel~ 而且仲有魔杖🪄同圓形眼鏡可以借嚟打卡😆📷啲嘢食都比想像中好食😚💛咸蛋黃軟殻蟹意大利飯 $128軟殻蟹好大份呀 而且咸蛋黃味都好重😋 💛明太子魷魚忌廉扁意粉 $98好多明太子同魷魚🤤 明太子同忌廉好夾💛香蕉朱古力蛋糕 開心Ig po story tag location 有免費蛋糕食朱古力味好濃 同埋有香蕉流心!😛另外店員都好nice成日主動加水同埋佢個杯好得意 我一開始以為自己差啲倒瀉水🤣🤣

成間cafe裝修都好靚呀

朱古力味好濃 同埋有香蕉流心!😛

另外店員都好nice成日主動加水
同埋佢個杯好得意 我一開始以為自己差啲倒瀉水🤣🤣
2021-09-12 757 瀏覽
哈利波特主題餐廳,佈置得好有心思,好似入咗哈利波特世界。野食亦都好食巨人海格的創可貼(重量級肉眼扒)💰288個扒好好食,嗌左medium rare,煮得啱啱好,無過熟,個扒一啲都唔韌,個邊煎得好脆,而且好厚肉,好大塊兩個人食好飽,可以自己加鹽同黑椒控制味道明太子軟殼蟹意粉💰118明太子味好重,又夠creamy味道好好,意粉軟硬適中,食得出唔係用一包汁煮嘅明太子意粉,係真係加cream同明太子去煮,不過軟殼蟹有少少唔夠新鮮,同埋個蟹有啲細。酥炸薯仔蝦💰58依個有啲難食,無乜薯仔味,炸得有啲燶同乾,個蝦唔新鮮餐廳佈置靚,連飲水嘅杯都有心思,大部分野食都好好食,而且服務態度好

巨人海格的創可貼(重量級肉眼扒)💰288

明太子軟殼蟹意粉💰118

酥炸薯仔蝦💰58
依個有啲難食,無乜薯仔味,炸得有啲燶同乾,個蝦唔新鮮

2021-09-02 1417 瀏覽
呢間真係留意咗好耐💕佢哋特色嘅哈利波特主題,一定滿足新奇趣嘅你🤓連個裝水嘅玻璃杯都識轉,真係滿滿驚喜~試咗幾款,其實都好高質,今晚食得好滿意!因為牛骨筒少見,所以今晚專程為佢到訪😎手臂咁長嘅牛骨筒,每一啖都可以食到油脂嘅甘香。放上去鬆脆嘅蒜蓉包上面,因為牛骨筒上邊都有滿滿嘅蒜蓉,所以食落去好香口~經典嘅軟殼蟹漢堡嘅同樣唔可以錯過,真係炸得好鬆化❤一大啖軟殼蟹,超juicy🤩紅酒炆牛尾做得出色,因牛尾燜得夠軟淋,而且骨同骨之間仲有滿滿嘅骨膠原,所以食得好滋味。因為軟殼蟹實在太好食,所以都忍唔住再encore左一個軟殼蟹沙律🥗鍾意肉肉,同樣都要食啲菜菜嘅~甜品我哋試咗佢嘅香蕉朱古力蛋糕🍫因為夾心有滿滿嘅香蕉餡🍌所以經典得嚟都有新意!小店嘅服務態度好好,女仔好窩心💖不停咁樣幫手俾碗碟,又斟水,因為係樓上鋪,坐得好舒服~夜晚同朋友傾偈,一樣好唔錯㗎😉我見其他同場嘅小朋友,都玩得好開心添!@nineandthreequarterscafe 📍旺角

因為牛骨筒少見,所以今晚專程為佢到訪😎手臂咁長嘅牛骨筒,

@nineandthreequarterscafe
📍旺角
2021-08-28 445 瀏覽
地點方便, 環境舒適, 以哈利波特為主題, 會提供魔杖給客人玩, 令人置身於魔法世界咁, 邊食邊施魔法。店主好有心思, 將飲品改晒名, 我點左個愛情魔藥, 係士多啤梨乳酸, 好飲, 個杯係燈膽, 夠特別。仲點左意粉, 雞扒薯條, 食物好快送到, 仲熱辣辣, 味道唔錯, 份量適中。

2021-07-01
香港有好多唔同主題特色既cafe,而前幾日我朋友就帶左我去左呢間以哈利波特既主題餐廳,入左呢間餐廳好似同細個睇電影咁入左個場景,連設計都好有心思,再加上職員都好有善,真係值得要加分👍🏻📍芝士煙肉醬薯條 $58薯條都算不過不失,上菜時都仲俾好脆好熱,都幾蠻味👍🏻🌟 但d芝士醬就比較小,如果可以再多小小就最好👍🏻📍雞肉意大利飯 $78份量唔算多,不過味道幾濃又夠creamy,都幾有口感,都可以試下👍🏻 總括黎講,呢間餐廳打卡一流,價錢中等,適合一些同朋友傾計既餐廳👍🏻👍🏻
📍芝士煙肉醬薯條 $58

📍雞肉意大利飯 $78

🤍9 3/4 Cafe中意Harry Potter可以考慮來尼間Cafe,佢地嘅佈置超級用心,神還原咗9 3/4月台嘅場景,仲有好多魔仗、魔法書,令我地彷彿置身Harry Potter嘅魔法世界咁!入面好多小用品都好得意,例如:有個擺底會嚇親,以為佢就倒瀉水嘅轉轉不倒翁杯😙,又會有頂分類帽!∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ◽️牛油果龍蝦沙律 5/10 (HKD 95)擺盤非常靚,令人食慾大增,份量都足,有大大盤生菜、車尼茄同埋有一粒完整嘅牛油果,牛油果好味!但龍蝦就相對麻麻,唔新鮮之餘仲撈左好多醬,肉質都係好林同散開,所以令到成個沙律大打折扣!*:・・:*:・゚・:,。*◽️明太子軟殼蟹意粉 7/10 (HKD 118)一隻完整嘅軟殼蟹炸到脆卜卜,份量好足,我覺得唔算太油,係好味嘅😋!明太子都好多,意粉🍝軟硬適中,一開始食係好味既,但食食下個忌廉意粉都幾溜,所以overall尼講叫不過不失!*:・・:*:・゚・:,。*◽️雞肉意大利飯 7/10(HKD 88)尼個risotto係咁多樣野入面最好味,risotto煮到微硬,非常有𡁻勁!個醬汁好creamy,但唔算溜,我食食下仲食到淡淡嘅日式咖喱味,味
🤍9 3/4 Cafe

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

◽️牛油果龍蝦沙律 5/10 (HKD 95)

*:・・:*:・゚・:,。*

◽️明太子軟殼蟹意粉 7/10 (HKD 118)

*:・・:*:・゚・:,。*

◽️雞肉意大利飯 7/10(HKD 88)

尼個risotto係咁多樣野入面最好味,risotto煮到微硬,非常有𡁻勁!個醬汁好creamy,但唔算溜,我食食下仲食到淡淡嘅日式咖喱味,味道不錯!

◽️藍莓芝士蛋糕 6/10

藍莓🫐味好出,芝士好軟綿綿,帶微微嘅奶味,而且唔算太甜,不錯!

💭評分

味道 7/10
環境 7/10

📍地點

9 3/4 cafe (📌旺角)
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室

2021-07-19 335 瀏覽
☆ 9 3/4 𝙘𝙖𝙛𝙚旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室有冇哈利波特迷呀?去呢間cafe相信哈利波特迷一定會好高興(´▽`)成間cafe都係哈利波特主題,裝飾佈置都有花下心思,亦都有d魔杖道具比大家影下相咁。食物方面,其實好似除左個奶油啤酒同哈利波特有關之外其他都無乜關係(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)整體就一般啦,樓上cafe黎講算係咁,最好食係個雞翼,好脆有肉汁無乾爭爭,同埋d食物好夠熱,影完相都仲好熱,呢樣讚嘅٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و同埋cafe有個優惠,係ig/fb打卡就會送件cake,都幾好呀^^
☆ 9 3/4 𝙘𝙖𝙛𝙚
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室

2021-07-09 540 瀏覽
去去武器走~~唔單止係餐廳名,一行入9 3/4 cafe 就見到好多魔法掃把同魔杖,就好似進入左哈利波特既世界🔮就連一杯水都似自己轉,忍唔住喊左句Magic🧙🏻‍♂️~~—————————————————📍日本八爪怪 (明太子魷魚忌廉扁意粉) (7/10)餐牌全部菜名都同哈利波特有關,連店員姐姐幫你落order都會讀返魔法菜名,非常入戲🤣 魷魚份量幾多,而且煮得幾好食新鮮。意粉都有咬口,不過明太子就唔咁出,剩係有忌廉味。📍港口匙 (意式三文魚帶子義大利飯) (7/10)味道幾好食,番茄味香濃,義大利飯亦煮得岩岩好。不過三文魚同帶子都幾乎搵唔到。
—————————————————
📍日本八爪怪 (明太子魷魚忌廉扁意粉) (7/10)

📍港口匙 (意式三文魚帶子義大利飯) (7/10)